En nästan perfekt semester

An almost perfect holiday
Bok av Lucy Diamond
Drottningen av Beach Reads är tillbaka med den perfekta semesterläsningen om nya vänskaper, gamla hemligheter och spirande kärlek. Sommaren är här, och Lornas semesterstugor i Cornwall är fullbokade. Solstolarna är uppställda vid poolen, himlen är blå och de nya gästerna är på väg. Em har planerat den perfekta semestern med sina tonåringar plus sin nya pojkvän, George. Men nu ska hans besvärliga sexåring följa med också. Kommer deras romans att överleva bonusfamiljelivet? Maggie hoppas att en semester vid havet kommer att föra henne och tonårsdottern närmare varandra, men när Maggies exman plötsligt dyker upp igen förändras allt. Kan hon lita på mannen som krossade hennes hjärta? Olivia har flytt från småbarnslivet som hotar att kväva henne, men tvingas istället möta sitt förflutna. Kanske har det blivit dags för henne att bekänna allt om hon vågar. Med vänskap, hjärtesorg och hemligheter i mixen, kommer semestern bli varm och mysig eller kommer hettan att skruvas upp till max?
Mysig bok, perfekt för en dag i solstolen. Lagom med drama och en klassisk feelgood där man bara vet att det kommer sluta lyckligt.
Jag tycker mycket om denna feelgood av Lucy Diamond, jag tycker den håller samma klass och stil som tidigare böcker.
En nästan perfekt semester känns även lite mer trovärdig än många andra feelgoodböcker. Det handlar om tre olika kvinnor som av en slump träffas på ett semesterboende där de bor med sina familjer i stugorna bredvid varandra. Vi får följa kvinnornas olika vardagliga problem med kärleken, familj, barn och det är väl skildrat och lätt att känna igen sig. Många hemligheter kommer upp till ytan och de lär känna varandra och sig själva så de alla kan ta nya tag efter semestern. Det är varmt, roligt, sorgligt och lättläst.
Vi får följa tre kvinnor med olika problem som hyr stuga av Lorna i Cornwall under några semesterveckor.
Vackra miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer.
En mysig feelgoodroman med en mix av kärlek, sorg, familjetrubbel och hemligheter.
Välskriven och lättläst roman som är svår att lägga ifrån sig.
Det här var den första boken jag läste på min semester i år och den passade perfekt som semesterläsning! Jag väntade mig en lättsam feelgood men fick så mycket mer. Både humor, allvar och inte minst så bra beskrivna karaktärer och deras relationer (både som par, föräldrar och vänner) . Rekommenderar den varmt!
Jag brukar verkligen gilla Lucy Diamonds böcker, men denna var en aning rörig för mig som läsare. Man får följa ett par olika kvinnors liv och det är lite hopp hit och dit mellan kvinnorna som skapar en aning oordning för läsaren. I övrigt är Lucy bra på att skapa spännande karaktärer, ett bra språk liksom miljöskildring. Positivt med boken är att finns livsöden som är igenkännande både glädje och sorg.