Berättelsen om Alice Hart

The Lost Flowers of Alice Hart
Bok av Holly Ringland
Nio år gammal blir Alice Hart föräldralös och får flytta till en farmor hon aldrig tidigare träffat. Farmodern har en blomsterodling och Alice får lära sig allt om Australiens blommor. Blommorna blir ett språk för Alice, något att använda för att uttrycka det hon inte kan hitta ord för. När Alice är tjugo drabbas hon av en ny kris, vilket leder till att hennes liv tar nya vägar.
Tycker väldigt mycket om beskrivningarna av växterna och deras betydelse. Nu lyssnade jag på boken och gissar att det nog finns illustrationer av växterna i avsnitten. Språket och miljöskildringarna är blomstrande men ändå är det något som fattas. Känns även som om boken knyts ihop lite plötsligt mot slutet. Men läsvärd är den.
En väldigt välskriven och fin bok samt berättelse.
Men hur bra historien än var så fastnade jag inte när jag läste den. Trodde först att jag inte var i rätt sinnesstämning, men har läst flera recensioner där man tycker samma sak.
Jag vill ändå ge den en 4a pga språket, illustrationerna samt historien. Och en liten stjärna för fint omslag ;)
Denna bok är ljuvlig. Den är välskriven och genomtänkt. Jag blev själv inspirerar av att skriva tack vare hur upplägget och strukturen i boken är. Berättelsen om Alice Hart gick rakt in i hjärtat på mig och jag kände verkligen att jag aldrig ville lägga ifrån mig boken.

Ni vet när man läst en bok, och börjat googla på karaktärernas namn, platserna som beskrivs i boken, författaren, och sen börjar titta på flygbiljetter till Australien för att man själv vill besöka de platserna som denna historia utspelar sig på... ja så var det för mög när jag läste denna bok.

Texten är sorglig och vacker, djup och fängslande. Jag blir imponerad av hur görfattare har lyckats väva in temat i varje kapitel om växter och blommor som är en central del för denna fina bok. Jag ger den 4+ av 5.
Wow vilken bok! Gillar du Där kräftorna sjunger av Delia Owens så är detta en perfekt bok för dig!

Berättelsen om Alice Hart är precis som titeln säger, en berättelse om Alice Harts liv från födsel till cirka 30-års åldern. Efter en hemsk händelse som har vänt hela Alice liv upp och ner får hon åka och bo hos farmorn hon inte visste att hon hade. Farmorn har en blomsterfarm där kvinnor med en trasslig bakgrund kan bo och jobba och hela sig själva igen. Kan Alice hitta sig själv där också? Eller behöver hon något annat?

Det jag gillade mest med boken var nog de otroliga illustrationerna och all information om blommorna som start i varje kapitel.
En vacker berättelse om en ung flicka som efter en familjetragedi flyttar till sin farmor. Där får hon lära sig blommors och växters helande kraft för att kunna bearbeta det förflutna. I vuxen ålder bestämmer hon sig för att ta reda på hela sanningen om sitt förflutna. Vackert språk, gripande historia.