Flickebarn nr 291

Bok av Ninni Schulman
3 utgåvor
Välj utgåva
Schulman Ninni Flickebarn Nr 291 (Bok)Svenska - Inbunden
ISBN: 9789189057623
Flickebarn nr 291Svenska - Okänt
ISBN: 9789180060271
Flickebarn nr 291Svenska - Okänt
ISBN: 9789180060295
Betyg 4
Gripande självbiografi. Hon är en stark kvinna som berättar om hur hennes uppväxt varit och hur det varit att växa upp "annorlunda" med en allvarlig ryggskada (skolios har jag för mig?) men också att lära sig att inte låta det hindra henne.

Fin och läsvärd! Och säkerligen mycket viktig för andra att läsa som har liknande historia.
När Ninnis man berättar att han vill skiljas faller hon ner i ett stort svart hål. Hon mår dåligt långt in i själen och efter en tid på sjukhusets psykavdelning börjar hon träffa (ännu) en terapeut. Hon berättar, som vanligt, lite lättsamt om sin första tid i livet: hur hon spenderar de första tre månaderna separerad från föräldrarna eftersom hon inte vill äta, hur hennes skolios är så grav att hon måste både opereras och ligga i gipsvagga - intvingad i den under gråt och förtvivlan. Sakta lär hon känna sig själv ihop med terapeuten och varför hon mår som hon gör och hur hon ska hantera det. Sakta kommer en tanke om att, förutom deckarna, skriva en bok om sitt liv - men vem är intresserad av det?!
***
En mycket stark och utlämnande historia! Jag lider med henne. Jag gråter med henne. Jag kämpar med henne. Vissa saker känner jag igen från min egen ungdom, även om det var av andra orsaker.
Jag rekommenderar verkligen den här boken!
En bok av Ninni Schulman, om Ninni Schulman. Vi får följa med Ninni på en oerhört stark resa genom hennes liv och hur det är att födas med en skada som inte bara sätter fysiska utan också psykiska hinder men även möjligheter i händerna på henne. Hon har precis skiljt sig och vid möten med sin terapeut får hon bland annat lära sig hur viktig kroppskontakt under livet första månader är för ett fortsatt bra mående och hur Ninni på grund av att hon var tvungen att vistas på sjukhus som liten gick miste om det här. En bok som berör.
Wow! Vilken berättelse! Och vilket mod Ninni Schulman besitter som vågar dela den med oss. Utlämnande och ärligt om hennes liv som skoliospatient, deprimerad, utanför, osäker.. och kär. Maka, mor och dotter. Oerhört väldisponerat och gestaltat med värme och humor. LÄS!
En otroligt gripande berättelse om Ninnis uppväxt med en svår ryggskada, som gjorde att hon separerades från sina föräldrar direkt vid födelsen. Det tog tre månader innan hennes mamma höll henne för första gången. Vi får följa det som hände och även vilka spår det har satt i Ninnis liv. Utlämnande naket och starkt.