Deckardrottningen

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Boel Rask överraskas av sin man Erland med en skrivarkurs på 40-årsdagen. Hennes författardrömmar tar fart. Erland blir besatt av att Boel ska bli nästa deckardrottning. Han som tillsynes är en vänlig man gör allt för att detta ska bli verklighet. Han kliver över gränsen för vad som är lämpligt. Hur långt han är beredd att gå vet ingen. Han vet inte heller om Boel har samma dröm.
Kul att få följa en bibliotekarie med författardrömmar och dennes make som också har författardrömmar men för sin frus räkning. En bok som engagerar mer än man kunnat ana!

Från att vara en bibliotekarie med författardrömmar till att bli Sveriges nya deckardrottning är vägen rätt så lång; men med rätt medel och rätt make så löser sig allt... Eller?
Vi får träffa Boel som jobbar på bibliotek som bibliotekarie och trivs bra med det. På sin fritid skriver hon på en bok som hon gärna vill ge ut. Men mer än så sträcker sig inte Boels författardrömmar; hon är nöjd med sitt liv precis som det är.

Men det är inte Erland hennes make. Han börjar se möjligheterna för sin fru att bli Sveriges nästa deckardrottning. Problemet är att boken som Boel skriver på är en feelgood... För att förtydliga vilka fördelar det är att vara en "deckardrottning" börjar han föra statistik på en det ena än det andra.

Och snart hopar sig lögnerna för Erland och Boel börjar misströsta vad som hänt med hennes make. Frågan är om att allt löser sig i slutänden?

En kul bok om vad som kan hända om man ger ut en bok med en nitisk make bakom sig...
Olseni & Hansen skriver Komedi med mord eller om mord inte alltid meningen att det skulle bli så
men det blev det på ett eller annat sätt.

En 3e Serie av denna författarduo. Falsterbo serien och Ester Karlsson som båda är mycket bra.
Kanske tar sig författarna lite vatten över huvudet när de driver med bokindustrin, men jag hoppas jag har fel.

Deckardrottningen tycker jag inte håller samma höga klass som Falsterbo serien.
Visst den är små rolig och det händer lite konstiga saker som att åka ut i skogen och skrika på träd
för att det inte går som man vill på jobbet.

Boken Handlar om Bodil som ska bil en deckardrottning (enligt sin man) men hon vill hellre skriva i
en annan gener. Vi får se hur det går och hur det blir i framtiden vem får rätt.

Förhoppningsvis finns det några ess i rockärmen att plocka fram till uppföljarna.
Jag kommer garanterat att läsa dem och hoppas på att det lyfter en nivå till.

Svårt att välja om man ska ge den 3 eller 4 i betyg men den ligger närmare en 4a än 3a.
Decckardrottningen . en författare i motvind. Av Christina Olséni och Micke Hansen.
Vilken härlig bok med helt underbara karaktärer. Det är väldigt lätt att fatta tycke för bibliotekarien Boel och hennes make, den ständige mellanchefen Erland. Erland ger intrycket av en lite surmulen och fyrkantig gubbe men innerst inne så har han ett hjärta av guld som klappar så hårt för sin älskade fru. Trots att han tar en del knasiga beslut finns det inga tvivel om att han gör det med Boels bästa för ögonen. Han är villig att gå genom eld för att hjälpa henne uppnå sina författardrömmar.

Det en berättelse om drömmar och målsättningar och precis som i tidigare böcker av Olséni/Hansen möter huvudpersonerna en mängd underfundiga hinder på vägen. Den ena värre än nästa och det blir till slut en dominoeffekt av alla tokigheter.
I eftertexten förklarar författarna sin tanke med att de driver med bokförlag, bloggare, sociala medier, diverse kändisar och mediabevakning vilket gör boken än mer fulländad. De gör det trots allt med glimten i ögat och värme i tonen.

En bok som trots sin humoristiska sida också påminner om att våga förverkliga sina drömmar och att det aldrig är för sent.
Boel Rask får en fantastisk födelsedagspresent av sin man. En skrivkurs med övernattning, och kurskamrater och en välkänd författare som mentor. Boel kommer igång, sakta men säkert växer det fram en kärleksroman om ett litet bibliotek. att gräva där man står, det har bibliotekarien Boel förstått att man ska göra. Men denna roman handlar inte lika mycket om Boel som om hennes man Erland.

Erland är en ordningens man. Han har jobbat tjugo år på samma ställe och blir alldeles knäpp när han förbises vid den befodran han tyckte sig ha förtjänat. Därför lägger han allt sitt hopp på att Boel ska skriva en deckare istället för en feelgood och bli en bästsäljande deckardrottning. Deckare läses nämligen både av män och av kvinnor, feelgood bara av kvinnor. Varför medvetet utesluta halva befolkningen från sin potentiella kundkrets?

Detta är den andra av författarparet jag läser, och den första i en alldeles ny serie. Den var rolig och lättsam, just vad jag behövde för att rensa huvudet från allvar en stund. Det är roligt med bokmässa, bokstagrammare, förläggare och amatörförfattare och det ska bli roligt att följa kommande böcker. Kan känna att det var lite väl mycket om en av karaktärernas vikt dock, och det är synd.
Jag känner hela tiden att jag väntar på att det ska hända något. Språket är roligt, lättsamt och fullt med personlighet, karaktärerna är färgglada och småknasiga (minst sagt), men handlingen varken fångar mig eller... Intresserar mig.
Boel är bibliotekarie med författardrömmar. Hennes make Erland är mellanchef sen 20 år och drömmer om att ta över som VD när den nuvarande bestämmer sig för att pensionera sig. Boels drömmar kommer närmare tack vare en skrivarkurs hon får I present av Erland. Erlands går i kras pga en okänd yngling med backslick. Så han försöker förbättra Boel framtid istället - genom att lobba för deckare snarare än feelgood. Samtidigt som han get sig den på att få grannhunden att sluta pinka på hans grindstolpe.
***
Titeln och inledningen får en att tro att det är Boel som är bokens huvudperson, men det är snarare Erland - och det är inte helt fel. Morden från serierna om Ester Karlsson och Falsterbo-gänget lyser dock med sin frånvaro, men inte heller det är fel. Det är helt enkelt en trevlig historia med en grå, lätt pinsam (men man hejar på honom) medelålders man i huvudrollen. Och visst vill jag veta hur det går i lanseringen av hans Deckardrottning. Och händelsen med struts-Carina...
En rolig lättlyssnad historia. Allt med glimten i ögat.
Den flätas väl ihop med helt knäppa händelser.
Härliga karaktärer som är lätta att följa.
Uppläsaren Anton Körberg gör boken ännu bättre.
En härlig bok med stor blandning av humor och rappa repliker. Vid ett flertal tillfällen tittade min man konstigt på mig när jag låg där i sängen och skrattade rakt ut.

Det är helt klart så att man inte kan låta bli att fullkomligt älska Boel och Erland Rask. Framför allt Erland. En lite surmulen och ganska fyrkantig liten gubbe men som bara har det bästa för sin Boel för ögonen och han är beredd att gå genom eld för hennes författardrömmar.

En bok som trots all humor har en andemening om att våga förverkliga sina drömmar och att det aldrig är för sent att ta tag i sina mål i livet.

Boken är lättsam och underhållande med ett språk som flyter på extremt bra och som är perfekt till den här kategorin av böcker.
Det är precis så jag vill ha en bok som går under genren feelgood, för trots allt är det där jag placerar den här första delen i den nya serien från författarduon Olséni & Hansen.

Rekommenderas varmt, läs den om du vill skratt och förundras med härliga människor som gör dig glad.
Olséni & Hansen har gjort det IGEN!! Ny skruvad historia!
Såå rolig, spännande och inspirerande bok som jag inte kunde lägga ifrån mig.
Jag strecklyssnade på den via ljudbokstjänst och Anton Körberg är fenomenalt bra och passar perfekt som uppläsare som han gör i böckerna "Mord i Falsterbo-serien"

Den här boken handlar om Bodil Rask som är bibliotekarie och som har författardrömmar och hennes man Erland som är en frustrerad mellanchef i ett verkstadsbolag. Historien börjar med att Bodil får en skrivkurs i 50-årspresent av Erland och när hennes skrivande får fart så blir Erland helt besatt av att hans hustru ska bli landets nästa deckardrottning. Men har Boel samma drömmar som Erland och hur långt är han beredd att gå??

Rekommenderas varmt!
Kan man annat än älska Boel och Erland Rask?? Vilken härlig bok med helt underbara karaktärer. Erland framstår som en lite surmulen gubbe men under gubbkostymen har han ett hjärta av guld som klappar så hårt för sin älskade Boel. Trots att han tar en del knasiga beslut tvivlar jag inte ett dyft på att han gör det med Boels bästa för ögonen.

En bok om drömmar och målsättningar och precis som vi är vana vid när Olséni/Hansen skriver stöter vi på flertalet hinder på vägen, hinder som är skrivna med en stor portion humor och får mig att gång på gång dra på smilbanden och skratta med. Den ena situationen är dråpligare än nästa och nästa…..osv
Sen att det drivs med bokförlag, bloggare, sociala medier, diverse kändisar och mediabevakning gör bara boken mer fulländad. Det är ju trots allt med glimten i ögat och värme i tonen som vi alla får en och annan känga.
Återigen jag ÄLSKAR den humoristiska tonen och modet att driva lite med verkligheten i deras egen värld.
Sist men inte minst, det kommer väl en uppföljare. Jag måste få veta hur det går för Erland…….
Deckardrottningen - En författare i motvind är första delen i Olséni & Hansens senaste serie, Deckardrottningen. Vi får lära känna Boel Rask och hennes man Erland. Jag gillar genast båda två. Att Boel jobbar på bibliotek är ett plus, hemmamiljö är alltid bra! Erland är dock den jag gillar mest redan från start. När han sedan börjar snurra till saker gillar jag honom bara mer! Eftersom det är Olséni & Hansen förstår man att det inte kan gå bra hela vägen - det kommer till slut att gå åt skogen.

Boel och Erlands hemstad i Skåne, som är helt fiktiv, är väldigt lätt att bli förälskad i. Det är en typisk småstad där alla känner alla och där alla hjälper varandra. Att de sedan är kända för sina vildsvin är en helt annan sak. Till en början förstår jag inte riktigt varför författarna valt just vildsvin, men efter några sidor känner jag att de inte kunnat välja ett bättre djur.

Jag ser mycket fram emot att läsa kommande delar i denna serie - för detta gillade jag riktigt mycket!