Nadia

Bok av Elisabeth Norebäck
En psykologisk thriller om Linda Andersson som avtjänar ett livstidsstraff på kvinnofängelset. Som barn uppträdde hon tillsammans med sin mamma, sångerskan Käthy, som Solskensflickan. Nu är hon ett monster som mördat sin man Simon. Hon börjar till slut själv tro på att hon är skyldig, men så händer något som ställer allt på sin spets.
Väldigt spännande. Kände det inte så mycket medan jag läste men efteråt kändes den ganska seg de två första tredjedelarna för att sedan ta slut väldigt snabbt.
Linda Andersson, Solskensflickan med hela svenska folket, dotter till en folkkär artist och uppvuxen i rampljuset och på scen hittas blodig i badrummet när hon febrilt försöker tvätta bort stora mängder blod från sin klänning och sin kropp. Blod som tillhör hennes man Simon. Hon döms för mord, mot sitt nekande och hamnar på kvinnofängelset Biskopsberg. Efter ett överfall inne på fängelset hamnar Linda på sjukavdelningen och där blir hon bekant med fängelsets mest ökända intern Drottningen och en djup vänskap uppstår dem emellan.
Storyn har ett flyt och språket greppar tag. Du lägger ogärna ifrån dig boken som innehåller en eller ett par oväntade vändningar.
Snabbläst och bra!
"Nadia" är en bok som kittlar spänningsnerverna till slutet. Linda som kastas i fängelse dömd för mord, ett mord som hon inte tror sig skyldig till. Dock verkar alla andra övertygade att hon är en mördare under rättegången som hon upplever redan är förutbestämd.

Fram till mordet ser man Linda som framgångsrik, någon som har allt som går att önska. I fängelset kallas hon Monstret men finner en vän i Adriana. En kvinna som kan visa sig hjälpa Nadia på flera sätt då ingen vill ta upp fallet på nytt.

Läs den om du gillar spännande böcker som blir kusligare och kusligare.

Författare Elisabeth Norebäck, utgiven av Polaris 2020
En annorlunda konstruerad psykologisk spänningsroman som känns lite nytänkande. Redan från start möter vi huvudpersonen, Linda, som häktas och döms för mordet på sin man Simon.

Genast funderar jag som läsare på vad som _egentligen_ hände. Författaren lyckas hålla mig i ovisshet under större delen av boken, vilket jag uppskattar.

Utan att spoila tycker jag dock inte att intrigen håller hela vägen till slutet. Den känns inte helt trovärdig. Med detta sagt, tycker jag ändå att boken är en frisk fläkt i denna genre. Läs gärna!
Riktig bladvändare med spänning som byggs upp igen o igen o med flera oväntade vändningar Linda Andersson uppträdde som barn med sin kända mamma . Hon kallades för Solskensflickan men är nu mer känd som monstret. Hon sitter inne på livstid för att ha brutalt mördat sin man . Linda vägrar tro på att hon är skyldig trots att bevisen är starka . Kan hon rentvå ditt namn ? Jag gillade Elisabeths första bok Säg att du är min som kom för ett par år sen men kommer absolut läsa mer av henne . Hon kan skriva riktigt bra thrillers som gör att man måste fortsätta läsa tills boken är slut. Inget man lägger ifrån sig frivilligt precis.
Linda Andersson hade allt.
Uppväxt med kändismamman Kathy blev Linda solskensflickan med hela det svenska folket. Nu har solskensflickan förvandlats till ett monster. Ett monster som avtjänar ett livstidsstraff för mordet på sin man.

Linda dömdes trots sitt nekande. För att stå ut i fängelset måste hon börja tro på det de säger, att hon verkligen dödade Simon. Men så händer det något som får Linda att ifrågasätta vad som egentligen hände den där natten då hennes liv slogs i spillror.

Linda berättar om sitt liv innanför murarna på Biskopsberg, med alla de prövningar det kan innebära att vara frihetsberövad. Undan för undan får vi inblick i Lindas tankevärld, och hur livet var innan hon blev inlåst på anstalten. En kymig historia växer fram. Känslan av att det är nåt som inte stämmer är starkt närvarande. Nadia påminner en del om Paula Hawkins Kvinnan på tåget, och Helene Floods Terapeuten. Krypande obehaglig, väl uppbyggd spänning med ett lättsamt språk. En sån bok som är helt omöjlig att lägga ifrån sig innan sista sidan är läst, med andra ord.

Jag kan varmt rekommendera Nadia till dig som uppskattar en klassisk, välskriven och trovärdig psykologisk thriller!
Ända sen jag läste författarens debutroman Säg att du är min på hösten 2017, så har jag längtat efter ny läsning från henne. Nu har turen äntligen kommit till Nadja. Nadja är precis som den förra boken en psykologisk thriller där inget är som det verkar vid första anblicken. Vi får följa Linda som sitter i fängelse för mord på sin man, men själv minns hon inget från mordet och hon är säker på att hon är oskyldig. Men bevisen talar emot henne.
Allteftersom får vi lära känna Linda bättre och bättre genom hennes tillbakablickar både som barn vid sidan av sin kända mamma och också som vuxen. Författaren bygger upp en stämning som är så tät och med en känsla av att för varje sida komma närmre en annalkande katastrof. Boken är oförutsägbar rakt igenom och slutet var jag inte alls beredd på. Nadja är en riktig bladvändare som är spännande att läsa. Jag tyckte inte att den var fullt lika bra som Säg att du är min, men att Elisabeth Norebäck kan skriva fängslande psykologiska thrillers, det råder det ingen tvekan om!
Å maj gad... suttit fastklistrad i dag .
Jag vågar knappt skriva ngt för att inte avslöja ngt..

En del böcker kan man misstänka saker ganska tidigt... o de gjorde hag väl här oxå MEN så fel jag hade... VAAA.... hörde jag mig själv gapa ...

En väldigt fängslande bok där man får följa Lindas kamp om att va tvungen att börja tro på det som domen sa... du mördade din man!
Från att som barn ha allt, lycka o kärlek från sin älskade mamma som va en mkt folkkär sångerska.
Tillsammans uppträde dom och insöp alla applåder o glädje.

Till att på en enda natt raseras allt o från att ha kallats Solskensflickan... kallas hon nu för Monstret.

En psykologisk thriller som jag verkligen rekommenderar
tänk dig att du döms till livstid för ett brutalt mord på din man, tänk dig sen att du inte minns att du utfört mordet, för att stå ut och överleva måste du tro att du är den skyldiga. Solskensflickan, Linda hade allt, nu är hon monstret och har inget. Det här är en riktig bladvändare, intressanta persongallerier och en välskriven story. Jag tror att den här boken kommer hamna högt på listor med de bästa böckerna just nu.