Svärdh & Partners, #3

Satsa allt

Bok av Heléne Holmström
Parisa Tagavi, en lovordad forskare, anklagas för att ha lurat investerare på pengar. Allt hon jobbat för hotas och det finns bara en person hon vågar be om hjälp, Johannes Lund. Johannes, idag en framgångsrik försvarsadvokat, förvånas när kvinnan han en gång älskat kontaktar honom Trots att ett oförlåtligt svek en gång skilde dem åt börjar förbjudna känslor åter spira. Men hur mycket är han villig att offra?.
Detta är den tredje, fristående, delen som utspelar sig i och kring advokatbyrån Svärdh & Partner. I denna del får vi följa Parisa & Johannes, nedslag i deras tonår blandade med nutid.

Jämfört med de två tidigare böckerna av Heléne Holmström, som jag verkligen gillade, så fick jag inte samma wow-känsla när jag läste Satsa allt. Dock är boken välskriven med mycket vänskap, kärlek och allt en romance/feelgood ska ha.

Gillar du romance/feelgood så är det en bok för dig!
Att få sjunka ner i läsfåtöljen med en trevlig romance, hur skönt är inte det?

Speciellt när man i sina händer har den tredje delen i serien Svärdh & Partners, med de rätta ingredienserna för en mysig läsning: kärlek, passion och relationer i en intressant advokat/rättsfall-inramning. Snabbt sugs man in i den spännande intrigen med karaktärer man tycker om och karaktärer man får vara arg på (och välbehövligt få ta ut lite ilska på).

När boken är läst och man slår ihop den, så känns tillvaron ljusare och bättre. Precis som det ska vara med en bra Romance.
Parisa driver tillsammans med sin pojkvän Robin ett framgångsrikt företag. Men helt plötsligt står Parisa anklagad för att ha ljugit för investerare. Den enda hon kan komma på som hon vill ha som försvarare är Johannes, hennes första kärlek.
Johannes är tveksam, han jobbar inte med brottsmål längre.
Men han har fortfarande känslor för Parisa och tar sig an fallet. Hur ska det gå?
I den tredje fristående romanen i serien om människorna på advokatbyrån Svärdh & Partners får vi stifta bekantskap med Johannes Lund. Johannes jobbar som advokat på byrån. En dag ringer kvinnan som en gång var hans stora kärlek och vill ha honom som sin försvarsadvokat. Kvinnan heter Parisa Tagavi och är forskare inom ämnet endometrios. Hon tror sig ha hittat många svar inom ämnet men är nu misstänkt för att ha lurat investerare på stora mängder pengar. Den enda hon vill ha hjälp av är nu Johannes. Kärleken sinsemellan verkar absolut inte ha dött ut men ett förhållande mellan klient och advokat är ju absolut förbjudet. Så vad väljer man? Kärlek eller jobb?

Ännu en riktigt härlig och lättläst roman av Heléne Holmström. Böckerna går att läsa helt fristående. Denna del är definitivt min favorit. Mycket för att ett så stort och viktigt ämne får plats i en bok. Jag har själv lidit av liknande problem och vet hur svårt det är att få rätt hjälp när inte ens läkare vet vad vissa besvär kan vara. Jag är överlycklig över att Heléne har gett endometrios plats och tror att många kan känna igen sig.
Parisa och Johannes är två individer som man bara måste älska. En kärlek som är så förbjuden men ändå så självklar. Våga flyg och satsa allt
Åh, vad jag tyckte om den här boken.
”Satsa allt” är Heléne Holmströms tredje och avslutande boken i triologin om advokatbyrån Svärdh & Partners
Jag har även läst de två första i serien och tyckt mycket om dem, men den här var ännu bättre.

Johannes Lund är en framgångsrik advokat i Stockholm. En dag får han ett samtal från kvinnan han aldrig kunnat glömma. Parisa Tagavi har vigt sitt liv åt forskning kring Endometrios. Hon har blivit hyllad och lovordad men blir misstänkt för att ha lurat investerare på miljardbelopp. Allt hon byggt upp riskerar att rasa och den enda hon vågar lita på är Johannes. Nu vill hon ha honom som försvarsadvokat.
Det är tolv år sedan de skiljdes åt och då som ovänner...

Två historier löper parallellt, en i nutid och en i dåtid. I nutid får vi följa Parisas och Johannes kamp för rättvisa. Det finns många hinder att övervinna och dessutom börjar en förbjuden attraktion mellan försvarsadvokaten och hans klient att spira.
I den dåtida historien (som väldigt gripande och lyfter berättelsen) får vi förklaringar till hur allting var och hur det blev som det blev. Jag tycker verkligen om de båda karaktärerna.

Det här är riktigt bra! Jag rekommenderar hela serien och böckerna kan läsas i oordning, men läs! En romance om svek, lögner, kamp om att bli trodd, kärlek och passion.
.
Boken har allt mellan passion, romance, svek, längtan, ungdomskärlek, vänskap samt en spännande rättegång! Verkligen underhållande och trovärdig feelgood som jag rekommenderar varmt!
Den lovordade forskaren Parisa Tagavi blir en dag gripen av polisen för Ekobrottsmyndigheten. Hon anklagas för att med hjälp av falska forskningsresultat lurat flera företag att investera i Endo, bolaget som Parisa äger tillsammans med partnern Robin Roth. Hon anser att den enda som kan hjälpa henne är ungdomsvännen Johannes Lund, som numera är försvarsadvokat, men som hon på grund av ett allvarligt svek inte haft kontakt med på 12 år. Med någon tvekan bestämmer sig Johannes, som aldrig kunnat glömma Parisa, att försvara henne då han är säker på att hon är oskyldig. Man får följa deras relation i det lilla samhället Norrstena, där de växer upp i samma hyresfastighet, parallellt med vad som händer under utredningen och senare rättegången. Här finns både dramatik och kärlek samtidigt som det gäller att ha en professionell relation mellan försvarsadvokat och klient. Mycket trevlig läsning.
Jag har läst Holmströms tidigare böcker om advokatfirman och jag måste säga att hon blir bättre och bättre.
I den här boken får vi följa Parisa och Johannes. Boken följer dem i nutid där Parisa står åtalad för ekobrott men också i dåtid då de växte upp i ett ruffigt kvarter i Norstena. Holmström skriver engagerande och jag kan varmt rekommendera den här boken.