Näktergalen

The Nightingale
Bok av Kristin Hannah
I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara. I krig förstår vi vilka vi är. När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike. Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val - om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden. Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj. Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka. Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.
En fantastisk skildring av andra världskriget! Kristin Hannah blir man sällan besviken av! Känslor som förtvivlan och ångest uppkommer, men ck så bra!
Boken handlar om Vianne och Isabelle som båda två gör vad de kan för att överleva i Frankrike under andra världskriget. Hos Vianne är det en tysk kapten som flyttar in i hennes hem tillsammans med hennes dotter och Isabelle går med i den franska motståndsrörelsen i Paris.
Kristin Hannah skriver om kvinnornas roll under andra världskriget och det går rakt in i en.
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria
Den handlar om två syskon under andra världskriget i Frankrike. Den ena systern går med i motståndsrörelsen och en får följa hennes kamp mot tyskarna. Den andra systern stannar kvar i sitt hus i en liten by. Hennes man ger sig ut i kriget och hon blir själv kvar med deras dotter. Hon får uppleva ockupationen på nära håll då en tysk officer flyttar in i hennes hus. En får följa med på en spännande resa i denna bok och följa deras kamp och förtvivlan över hur världen ser ut i ett ockuperat Frankrike.
Spännande och känslosam. Utspelar sig under andra världskriget i Frankrike. Den handlar om två systrar och hur de på olika sätt deltar i kriget.
Denna pärla till historisk roman utspelar sig under andra världskriget. Läsaren får följa två systrar som väljer olika ståndpunkter i kriget. Det är intressant att läsa om vilka situationer kvinnor kunde hamna i och vilka val och uppuppfringar de tvingades till. Svåra frågor ställs. Vad är man t ex beredd att göra för att skydda sig själv och sin familj? Hur mycket är man villig att rucka på sina principer?

Som alltid när det gäller Kristin Hannah bjuds vi på kärlek, sorg, skönhet och en och annan lärdom. Den här boken kommer göra sig bra som film!
Näktergalen utspelar sig i Frankrike under 2:a världskriget och följer 2 systrar. Med sina olika personligheter väljer systrarna olika ståndpunkter och vägar i kriget. Kristin Hannah tecknar porträtt av starka kvinnor, oavsett vilka val de gör. Som kvinna född i slutet på 1900-talet kommer jag inte längre att förstå krigssituationen än genom litteratur. Denna berörde mig mycket och fick mig till och med att fälla en och annan tår. Rekommenderas starkt!
Den här skönheten är en av mina favoriter, I alla kategorier. Spännande, bra karaktärer och högt tempo. Jag älskar historiska romaner och denna levererar på alla punkter. Läs den!!
En fantastisk bok som skildrar kvinnorna under 2:a världskriget. Hannahs sätt att skriva och skildra människor och miljöer är topp!
Boken har allt och den är svår att lägga ifrån sig.
En riktig fullpoängare som innehåller allt jag önskar av en bok! Drama, sorg, krig, kärlek, rädsla, överraskningar och lärdomar! En bladvändare som nu också ska bli film, längtar redan!
Jag verkar ha en förkärlek till romaner om andra världskriget och här är ännu en. Men denna är skriven ur kvinnornas perspektiv, om deras kamp för att överleva medan mannen krigade. En stark bok och jag tyckte om berättelsen om de starka kvinnornas kamp