Eldslandet

Pascal Engman

Eldslandet av Pascal Engman handlar om polisinspektör Vanessa Frank. Hon utreder sambandet mellan ett rån i en klockaffär i Stockholms innerstad och den illegala handeln av männiksororgan som pågår i Sydamerika såväl som kidnappning av några finansmän. På ett brutalt sätt vävs dessa händelser samman med krigen som pågår i Stockholm mellan olika kriminella gäng .

4 utgåvor
Välj utgåva
EldslandetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164205872
EldslandetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233998
EldslandetSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243317
EldslandetSvenska - Pocket
ISBN: 9789164206343
Eldslandet var så ruskigt spännande att det var omöjligt att sluta läsa! Det är flera olika spår och flera olika röster vilket var en del att hålla reda på. Men författaren löser det på ett genialt sätt där varje spår och varje röst flätas ihop till en enda komplex historia. Det är fullspäckad action från början till slut. Samtidigt så är det också en djupt berörande och gripande berättelse om utsatthet och maktövergrepp. Jag blir väldigt förtjust i Vanessa Frank, en tuff kvinna med skinn på näsan. Men jag slipper gärna att befinna mig i Carlos huvud något mer! Djupt obehaglig människa som gjorde mig vansinnig! Eldslandet är smart, tätt och välskriven och bjuder på en spännande och väldigt otäck historia. Trots sin tjocklek är Eldslandet en bladvändare av riktigt hög kvalitet.
En stark spänningsroman med ett snabbt tempo och ett rappt språk.Handlingen går från Stockholm och två kidnappningar till Argentina och en svenskkoloni med nazistsympatier.
Vanessa Frank är en hårdhudad kriminalare.
Den är lättläst och historien hade kunnat vara ngt som hänt på riktigt.
Eldslandet av Pascal Engman är den första boken av tre om polisinspektör Vanessa Frank. Polisinspektören hittar sammanband mellan ett butiksrån i Stockholm och gängkriminalitet, illegala organhandeln i Sydamerika och kidnappning av framgångsrika finansmän.

Pascal Engman har gjort det till sitt signum att skriva fiktiva romaner som utgår från verkligheten. Hans böcker känns alltid extremt verklighetstrogna och baseras på aktuella ämnen. I denna bok tar han upp gängkriminaliteten och gängkrigen i Stockholm samt den omfattande och illegala organhandeln som pågår i Sydamerika. Författaren är uppvuxen i Sverige har tidigare arbetat som journalist för bland annat Expressen. Han pappa kommer från Chile och han har många släktingar där. Detta gör att författaren har en insikt i både den Sydamerikanska kulturen samt livet i Stockholm vilket med största sannolikhet bidrar till trovärdigheten i denna bok.

Tempot i denna bok är högt och det är intressant att se hur författaren väver samman den internationellt organiserade brottsligheten till händelser i Sverige. Storyn berättas ur flera perspektiv och det känns aldrig som att författaren går i fällan att förenkla, försköna eller överdriva de aktuella händelserna.

Personporträtten är otroligt välgjorda, framför allt Vanessa Frank. Hon är hård, men samtidigt sårbar vilket gör att många kan beundra henne samt förstå henne. Jag är ett stort fan av både huvudkaraktären i denna bok såväl som författarens sätt att skriva. Han är relativt ung och jag hoppas att han kommer att ge ut många böcker fram över. Han har en tydlig stil och böckerna är fristående vilket gör att du kan läsa dem i valfri ordning. Jag kan varmt rekommendera att börja med denna bok.