Eldslandet

Bok av Pascal Engman
Eldslandet av Pascal Engman handlar om polisinspektör Vanessa Frank. Hon utreder sambandet mellan ett rån i en klockaffär i Stockholms innerstad och den illegala handeln av männiksororgan som pågår i Sydamerika såväl som kidnappning av några finansmän. På ett brutalt sätt vävs dessa händelser samman med krigen som pågår i Stockholm mellan olika kriminella gäng .
Tyckte mycket om denna, älskar att stanna uppe till kl 01 för att jag bara behövde läsa ut den. Spännande med korta kapitel och många stories som vävdes samman. Ser fram emot nästa!
Andra boken av författaren och första boken i en ny serie om Vanessa Frank. Läs den, du kommer inte bli besviken.
Engman är lätt topp 3 favoritförfattare just nu
Bästa boken jag har läst i år såhär långt! Den har ett så oerhört högt tempo med korta kapitel som gör att man lätt tänker ”ett kapitel till”. Intressanta karaktärer och miljöer och där karaktärerna för rappa dialoger. Väldigt bra och vill verkligen läsa resten av serien!
Spännande bok
I början lite segt hänga med i dom olika skildringar, men sen kan man ej släppa den.
Bladvändare
Första boken om Vanessa Frank. Välskriven, spännande och otroligt bra. En kriminalare som känns äkta och verklig och som inte går att lägga ifrån sig. Ska du läsa några böcker så välj de av Pascal Engman.
Eldslandet är första delen i serien om Vanessa Frank. Bokens kapitel är korta och man följer en rad olika karaktärer i kapitlen. Rekommenderar verkligen Pascals böcker!
En bok som jag blev slukad av. I början lite svårt att få grepp om alla personer och hur de är kopplade till varandra men ju mer man kommer in i boken desto mer börjar de falla på plats. En spännande och välskriven bok!
Boken har en seg start men kommer igång mot slutet. Det som är bra att man får en bra karaktärauppbyggnad som ger en väldigt bra perpsktiv i kommande böcker!
Eldslandet är en spänningsroman som tar oss läsare med i en historia som flätas samman med flera andra. Det är en spännande roman i ett högt tempo och som läsare vill man inte sluta att läsa. Man måste bara få veta vad som händer.

Romanens huvudperson är Vanessa Frank, en polis som är avstängd från sitt jobb som ansvarig för specialgruppen Nova. Men Vanessa dras in i händelserna ändå och kan inte låta bli att söka efter sanningen. Det sker ett rån i en exklusiv klockbutik men ingenting stjäls förutom deras kundregister. Efter rånet kidnappas framgångsrika affärsmän och deras anhöriga pressas på pengar. Samtidigt försvinner unga gatubarn från Stockholm. De är spelpjäser i ett spel med en omfattande organhandel. Denna organhandel förekommer i Sydamerika och dit skickas barnen. Vanessa Frank kopplar ihop de olika händelserna och hennes ledtrådar leder henne till Chile och den gamla nazistkolonin Colonia Dignidad.

Eldslandet är en riktig bladvändare och man vill veta vad som händer härnäst. De olika händelserna vävs skickligt samman både i nutid och i ett arv som få borde vara stolta över. Pascal Engman målar med språket och beskrivningarna ger läsaren en tydlig bild av hur de olika platserna och personerna ser ut. Den här boken får du bara inte missa att läsa.
En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner.
En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria.
I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mäktiga nazistkolonierna i södra Chile.
Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren.
Eldslandet är en dramatisk och brutal spänningsroman och den första med Vanessa Frank i huvudrollen.
Det bästa jag läst på länge, var helt fast från första till sista sidan. Olika delar i berättelsen vävs ihop på ett fantastiskt sätt.
Vanessa Frank jobbar med en rånad klockbutik där kundlistan stjäls och samtidigt blir rika finansmän kidnappade och deras anhöriga krävs på lösen. I Sydafrika pågår organhandel där Sverige blir inblandat.
Mycket spännande!!!
Allt man kan önska sig i en bra bok. Dialoger, miljöbeskrivningar och landet språk. Alltid spännande slut vid kapitlet slut vilket gör att en bara vill läsa mer och mer. Svårslagen!
Spännande bok som har ett högt tempo och är lättläst med korta kapitel. Spännande att följa hur en Kundlista från en ur-affär i Stockholm kopplas ihop med illegal organhandel i Sydamerika. Läsvärd? Ja, absolut! Jag ser fram emot att läsa uppföljaren.
En riktigt bra bok helt i min smak där man får följa Vanessa Frank och där berättelsen håller uppe spänningen och tempot. Ser fram emot fortsättningen!
Efter att ha lästa Patrioterna av samma författare var jag bara tvungen att köpa Eldslandet (och Råttkungen). I Eldslandet får vi möta Vanessa Frank för första gången. En polis som är avstängd efter att ha kört rattfull. Jag vet att många älskade Vanessa Frank redan från start men för mig skedde det i slutet av boken. Själv fastnade jag för Nicolas. Precis som i Patrioterna är det flera historier som vävs samman till en vilket gör att spänningen hålls levande under hela tiden man läser. Råttkungen ligger redan i bokhyllan och väntar och det ska bli spännande att fortsätta resan med Vanessa Frank.
👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️ Av 👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️
Eldslandet var så ruskigt spännande att det var omöjligt att sluta läsa! Det är flera olika spår och flera olika röster vilket var en del att hålla reda på. Men författaren löser det på ett genialt sätt där varje spår och varje röst flätas ihop till en enda komplex historia. Det är fullspäckad action från början till slut. Samtidigt så är det också en djupt berörande och gripande berättelse om utsatthet och maktövergrepp. Jag blir väldigt förtjust i Vanessa Frank, en tuff kvinna med skinn på näsan. Men jag slipper gärna att befinna mig i Carlos huvud något mer! Djupt obehaglig människa som gjorde mig vansinnig! Eldslandet är smart, tätt och välskriven och bjuder på en spännande och väldigt otäck historia. Trots sin tjocklek är Eldslandet en bladvändare av riktigt hög kvalitet.
En stark spänningsroman med ett snabbt tempo och ett rappt språk.Handlingen går från Stockholm och två kidnappningar till Argentina och en svenskkoloni med nazistsympatier.
Vanessa Frank är en hårdhudad kriminalare.
Den är lättläst och historien hade kunnat vara ngt som hänt på riktigt.
Eldslandet av Pascal Engman är den första boken av tre om polisinspektör Vanessa Frank. Polisinspektören hittar sammanband mellan ett butiksrån i Stockholm och gängkriminalitet, illegala organhandeln i Sydamerika och kidnappning av framgångsrika finansmän.

Pascal Engman har gjort det till sitt signum att skriva fiktiva romaner som utgår från verkligheten. Hans böcker känns alltid extremt verklighetstrogna och baseras på aktuella ämnen. I denna bok tar han upp gängkriminaliteten och gängkrigen i Stockholm samt den omfattande och illegala organhandeln som pågår i Sydamerika. Författaren är uppvuxen i Sverige har tidigare arbetat som journalist för bland annat Expressen. Han pappa kommer från Chile och han har många släktingar där. Detta gör att författaren har en insikt i både den Sydamerikanska kulturen samt livet i Stockholm vilket med största sannolikhet bidrar till trovärdigheten i denna bok.

Tempot i denna bok är högt och det är intressant att se hur författaren väver samman den internationellt organiserade brottsligheten till händelser i Sverige. Storyn berättas ur flera perspektiv och det känns aldrig som att författaren går i fällan att förenkla, försköna eller överdriva de aktuella händelserna.

Personporträtten är otroligt välgjorda, framför allt Vanessa Frank. Hon är hård, men samtidigt sårbar vilket gör att många kan beundra henne samt förstå henne. Jag är ett stort fan av både huvudkaraktären i denna bok såväl som författarens sätt att skriva. Han är relativt ung och jag hoppas att han kommer att ge ut många böcker fram över. Han har en tydlig stil och böckerna är fristående vilket gör att du kan läsa dem i valfri ordning. Jag kan varmt rekommendera att börja med denna bok.