En halv värld bort

Half a World Away
Mike Gayle 

Kerry Hayes är en ensamstående mamma. Hon arbetar som städare och är uppvuxen på olika fosterhem i London. Hon har sedan hon var liten drömt om att få återse sin bortadopterade lillebror. Hon skriver brev till honom varje år, men de tycks inte komma fram. Men en dag får hon ett sms … Är det från hennes bror?.

5 utgåvor
Välj utgåva
Half a World AwayEngelska - Inbunden
ISBN: 9781473687332
En halv värld bortSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113097411
Half a World AwayEngelska - Pocket
ISBN: 9781473687370
En halv värld bortSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113097534
Denna boken har verkligen allt, den är välskriven, emotionell, humoriskt, relistisk och går direkt in i hjärtat på mig. En halv värld bort av Mike Gayle är en vacker och berörande histora som kommer dröja sig kvar länge hos mig.
Mike Gayle tar upp allvarliga ämnen som adoption, missbruk, skilsmässor, utanförskap, mobbning, fattigdom, m.m. på ett mycket realistiskt sätt som gör att säkerligen många kan känna igen sig i vissa delar. Karaktärerna i boken är enormt lätt att sympatisera med och det är också Gayles styrka, att kunna bygga upp karaktärer som man lätt tycker om och känna igen sig i. Avslutningsvis så är lärdomen av boken att familjen är den viktigaste som finns oavsett om familjebanden är blod eller vatten, det som har betydelse är kärleken. Jag har helt klart hittat min favoritförfattare och kan verkligen rekommendera denna vackra berättelse. Måste även nämna att jag har lyssnat på några av Mike Gayle´s livesändingar där han delar med sig av läsning, tips, m.m. Min uppfattning är att han är en mycket genuin och glad person som bryr sig om sina läsare. Jag ser verkligen mot att läsa mer av Mike Gayle!
Fantastiskt bok som fängslar läsaren! En berättelse om hur mötet med rätt människor kan förändra och påverka ens liv. En riktigt feelgood bok med ett oväntat slut.
Noah och Kerry har ingen bra barndom, men Kerry gör vad hon kan för att skydda och ta hand om sin lillebror Noah, men när de är 2 år och 10 år skiljs de åt.

Noah växer upp i en välbärgad familj, gå på fin skola, och utbildar sig till advokat. Han gifter sig och får en dotter.

Kerry har fått växa upp på olika barnhem, och har inte haft det lätt. Hon jobbar som städerska och är ensamstående med sin son.

Åren går och Kerry har inte kunnat glömma sin lillebror, som hon älskade över allt annat. Alla år har hon skickat brev, men aldrig fått svar. Till slut anlitar hon en detektiv.

När Noah en dag får ett sms från en som påstår att hon är hans syster, har han svårt att tro det, för hans adoptivföräldrar har aldrig nämnt detta, men han svarar och de bestämmer sig för att träffas.

Wow, vilken bok. Jag älskade den. En berättelse som verkligen berör. Den har kärlek, saknad, sorg och hopp.
Karaktärerna kan man inte annat än att älska. Jag hade jättesvårt att lägga den i från mig.
En riktig fullträff. Läs den!