En halv värld bort

Half a world away
Bok av Mike Gayle
Kerry Hayes är en ensamstående mamma. Hon arbetar som städare och är uppvuxen på olika fosterhem i London. Hon har sedan hon var liten drömt om att få återse sin bortadopterade lillebror. Hon skriver brev till honom varje år, men de tycks inte komma fram. Men en dag får hon ett sms … Är det från hennes bror?.
Väldigt fin och gripande om syskon som hittar varandra efter lång tid och behöver varandra mer än de kunde ana. En riktig snyftis!
Vi får följa kerry i hennes sökande efter sin bror. Båda blev bortadopterade i sin barndom. Kerry var lite äldre vid adoptionen och minns ganska mycket om sin bror, saker som hon gärna vill berätta för sin bror
En fin bok om familjerelationer och vad som händer med ett syskonpar som separerats i ung ålder pga svårigheter i familjen.
Här får vi följa Carrie som är lite äldre när hon separeras från sin lillebror och flyttas fram och tillbaka i systemet men ändå bygger upp ett bra liv tillsammans med sin son.
Noah är bara två år när han skiljs från Carrie och blir adopterad av en välbärgad och trygg familj. Han växer upp och utbildar sig till advokat.
Boken är skriven från både Carries och Noahs sidor. Ibland lite dubbelskrivet men inget som stör.
Följ Carrie och Noahs syskonskap som växer snabbt när de äntligen möts igen efter alla år.
Många leenden och en och annan tår bjuder denna bok på.
En mycket gripande bok om två syskon som träffas efter många år isär. En riktig gråtfest mot slutet...
Den här boken fick mig både att skratta och gråta.

Kerry är en ensamstående mamma som bor i ett av Londons ruffigare kvarter.
Noah Martineau är en framgångsrik brottsmålsadvokat. Han är gift och bor i ett stort vackert hur i Primrose Hill. Noah har växt upp i en kärleksfull adoptivfamilj, med de bästa möjliga förutsättningarna.
Kerry har växt upp i olika familjehem och på barnhem. Kerry har aldrig slutat tänka på sin älskade lillebror som hon skiljdes i från när de båda var små.

En känslosam historia om att finna sina rötter. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Positivt att man som läsare får följa både Noah och Kerrys perspektiv.
Det här är en fin, varm och gripande bok om två syskon som tidigt skiljs åt och deras återseende som vuxna. Kerry är den hårt arbetande ensamstående mamman med ett varmt hjärta och som är omtyckt av alla. Hennes liv har varit tufft och hon har växt upp i olika fosterhem. Ända sedan hon var liten har hon drömt om att återförenas med sin lillebror som adopterades bort när de var små. Noah är en framgångsrik advokat med fru, barn och ett stort hus. Han är adopterad och uppvuxen i en välbärgad och kärleksfull familj. Han har aldrig velat blicka bakåt och forska i det förflutna. När de båda syskonen träffas ställs världen på ända och förändrar hela deras värld. En väldigt vacker och rörande bok om hur viktigt det är att känna till sin bakgrund och var man kommer ifrån. Missa inte denna fantastiska bok! 🌟
Noah och Kerry, bror och syster som skiljs åt vid 2 och 10 års ålder. Noah adopteras till en välbärgad familj och får gå i en fin skola medan Kerry hamnar hos olika fosterfamiljer. Noah som var så liten när han adopterades minns inte att han har en halvsyster medan Kerry inte kan glömma sin älskade lillebror. Vi får följa syskonen när de i vuxen ålder får kontakt och deras sökande efter svar från det förflutna.
Boken är så fin, så känslosam och gripande. Jag kan varmt rekommendera ”En halv värld bort”.
Två halvsyskon som möts efter många år som skilda från varandra. Ömsint skrivet om deras familjeförhållanden och hur deras liv flätas samman mot ett ganska förutsägbart slut.
Fantastiskt bok som fängslar läsaren! En berättelse om hur mötet med rätt människor kan förändra och påverka ens liv. En riktigt feelgood bok med ett oväntat slut.
Noah och Kerry har ingen bra barndom, men Kerry gör vad hon kan för att skydda och ta hand om sin lillebror Noah, men när de är 2 år och 10 år skiljs de åt.

Noah växer upp i en välbärgad familj, gå på fin skola, och utbildar sig till advokat. Han gifter sig och får en dotter.

Kerry har fått växa upp på olika barnhem, och har inte haft det lätt. Hon jobbar som städerska och är ensamstående med sin son.

Åren går och Kerry har inte kunnat glömma sin lillebror, som hon älskade över allt annat. Alla år har hon skickat brev, men aldrig fått svar. Till slut anlitar hon en detektiv.

När Noah en dag får ett sms från en som påstår att hon är hans syster, har han svårt att tro det, för hans adoptivföräldrar har aldrig nämnt detta, men han svarar och de bestämmer sig för att träffas.

Wow, vilken bok. Jag älskade den. En berättelse som verkligen berör. Den har kärlek, saknad, sorg och hopp.
Karaktärerna kan man inte annat än att älska. Jag hade jättesvårt att lägga den i från mig.
En riktig fullträff. Läs den!