Queenie

Candice Carty-Williams

Queenie bor i London och är 25 år. Hon jobbar på en dagstidning och jobbet ... tja, det går väl helt okej - men inte lysande. Dessutom har hon precis blivit dumpad. Med Tinder som vägledande stjärna söker hon tröst på alla sämsta möjliga platser. Och som ung, svart kvinna i en sexistisk och rasistisk värld, lyckas hon lägga ut en hel del krokben för sig själv.

15 utgåvor
Välj utgåva
QueenieEngelska - Inbunden
ISBN: 9781409180050
QueenieEngelska - Inbunden
ISBN: 9781501196010
QueenieEngelska - Pocket
ISBN: 9781409180067
QueenieEngelska - Inbunden
ISBN: 9781432862350
QueenieEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781508277996
QueenieEngelska - Inbunden
ISBN: 9781947656178
QueenieEngelska - Pocket
ISBN: 9781501196027
QueenieEngelska - Pocket
ISBN: 9780990991984
QueenieEngelska - E-bok
ISBN: 9781501196034
QueenieEngelska - E-bok
ISBN: 9781409180081
QueenieSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100180768
QueenieEngelska - Pocket
ISBN: 9781409180074
QueenieSvenska - Okänt
ISBN: 9789100186074
QueenieSvenska - E-bok
ISBN: 9789100180775
QueenieSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275793
'Queenie' av Candice Carty-Williams.

Queenie Jenkins är 25 år, bor i London och arbetar på en halvstor dagstidning.
Hon och hennes sambo har nyligen tagit en paus. Tror hon. Egentligen har de gjort slut.
För att finna glädjen i livet igen, ger sig Queenie ut på Tinder, skumma dejter och samtidigt brottas hon med rasism, sexism på daglig basis. 📚

Denna bok har fått mig att skratta, bli generad och bli jävligt förbannad. Vid flera tillfällen.
Här har vi en debut som är kaxig, förbannad och humoristisk på samma gång. Klockren!

Författaren har skickligt blandat stora samhälliga problem med en stor dos humor och ett rappt språk. Vissa jämför 'Queenie' med Bridget Jones (som för övrigt är något av en favorit för mig) och jag kan hålla med till viss del. Dock är Queenie mycket mer feministisk och modig, medan Bridget Jones enbart är flamsig. -jämförelsevis.

Jag gillar hur boken är uppbyggd. Nutid som blandas med tillbakablickar. Tillbakablickar där jag som läsare får se att förhållandet mellan Queenie och Tom aldrig var särskilt stabilt och friskt, även fast Queenie själv tror det.

Riktigt bra bok. Den öppnar upp till funderingar. En del ångest och samtidigt ger den mig en käftsmäll då och då. Jag stör mig på Queenies naivitet vid många tillfällen men älskar henne som att jag känt henne i hela mitt liv. Jag har helt enkelt fått en ny vän genom denna bok. Precis så som det ska vara och kännas när man läst en bra bok som berör. 'Queenie' av Candice Carty-Williams får 5 av 5 bokryggar 📚📚📚📚📚
Queenie är en sådan bok som jag tyckte om mer än jag trodde att jag skulle göra! Jag tror att det beror på att boken känns så himla modern och eftersom jag mestadels gillar Queenie som karaktär! Jag gillar själva handlingen i denna boken, Queenie blir dumpad och börjar träffa en del olika killar, men uppskattar samtidigt att boken belyser många aktuella och viktiga ämnen så som rasism och sexism. I boken får man ständigt se hur rasismen faktiskt ser ut i vardagen, där rasistiska händelser sker i alla tänkbara situationer som ingenting! Boken tar även upp black lives matter-rörelsen, demonstrationer och polisvåld, vilket alla är otroligt viktiga och aktuella ämnen i dagsläget. Även om jag själv är vit och därmed slipper utsättas för rasism, får författaren mig verkligen att känna Queenies känslor, då hon lider av psykisk ohälsa eftersom hon är svart och därav ständigt utsätts för rasism och behandlas illa. Eftersom Queenie alltid anses vara mindre värd än andra pga sin hudfärg, nöjer hon sig med vilken uppmärksamhet som helst, vilket gör att hon låter sig själv behandlas illa. Hon står upp för andra och sig själv när det gäller ren rasism, men i andra tillfällen när män ger henne uppmärksamhet låter hon dessa behandla henne dåligt. Detta är väldigt sorgligt och är något jag tänkt mycket på i efterhand.
.
Jag rekommenderar denna bok till alla just eftersom man får så bra insyn i hur det är att leva med ständig vardagsrasism, och att alltid värderas mindre än andra. Denna boken belyser som sagt flera väldigt aktuella ämnen vilket gör att jag finner boken viktig och betydelsefull att läsa! Jag tyckte verkligen om denna bok, trots att den kunde bli lite småseg på sina håll.
Herregud vilken debutbok!!! Queenie är en otroligt bra bok som beskriver Queenies liv som en svart kvinna och att läsa om hur samhället ser på henne pga hennes hudfärg är sorgligt och overkligt och idag kan man (icke-svart) inte ens ana att folk blir fortfarande diskriminerad pga att de är svart!! I boken fick jag även kunskapen om #blacklivesmatter
Jag led även med Queenie som själv tror att hon är inte värd en bra och respektfullt förhållande och jag ville gå in i boken och krama henne och säga att allt kommer att ordna sig. .
Gillade verkligen (nästan) alla karaktärer i boken: Queenie, hennes kompisar Kyazike och Darcy, hennes starka morföräldrar som stod vid hennes sida när hon behövde det mesta. .
—————
Queenie är en perfekt underhållande, rolig och uppfriskande debut som jag rekommenderar varmt. Möjligtvis blir detta en av de bästa böcker jag läst i år. .
Betyg saknas
Queenie är 25 år och bor i London. Hon har just blivit dumpad och försöker komma över det genom tillfälliga relationer som får henne att må ännu sämre.
Queenie försöker överleva i en sexistisk och rasistisk värld. Hon har lojala vänner och en alldeles underbar jamaicansk mormor.

Boken innehåller humor men ibland fastnar skrattet i halsen. Jag grät, skrattade och blev arg.
Underbar bok.