Terapeuten

Bok av Helene Flood
Ovanför garaget som tillhör hennes ärvda villa och renoveringsprojekt driver Sara en privat psykologmottagning för ungdomar. Både Saras jobb och renoveringen som även hennes man, Sigurd, är involverad i går långsamt framåt. Men det dröjer inte länge innan märkliga saker börjar ske i det gamla huset. Mystiska meddelanden, föremål som försvinner och oförklarliga fotsteg på vinden om nätterna gör att tryggheten är som bortblåst, och istället utbytt mot kalla kårar.
Terapeuten av Helene Flood är en välskriven debut. Den är spännande och spänningen håller i sig i hela boken, den är svårt att lägga ifrån sig. Jag gillar att boken har vissa oanade vändningar, men tycker att det blev allt för osammanhängande i slutet av boken.
Bra handling, målande miljö och en del roliga aha- ögonblick t.ex då jag fick veta att i Norge har man vigselringar på höger hand... endast i Sverige, Storbritannien och USA har man ringarna på vänster hand.

Dock i mitt tycke var boken svår att komma framåt i då huvudpersonen hade så många funderingar, tankar och alltför mycket ”utifall att”... författaren fångade mig trots detta på andra sätt i sin skrift än endast genom handlingen.

Desto bättre var att författaren fick mitt intresse att vakna för hur omslaget matchade handlingen och var det låg samt hur det såg ut där boken utspelade sig. Intressant.
Utläst på en dag brukar ge toppbetyg men det var något som störde med denna boken i första delen.

Jag kände aldrig Saras känslor så som man ska göra när det är en bra bok, man ska bli rädd när hon är rädd ledsen när hon är ledsen... Men det händer inte i denna bok.

Såg inte vem som var mördaren förrän det avslöjades men det berodde nog mkt på att jag inte var så investerad. Något med storyn var... Träligt. Mycket analyserande kan ha varit det som störde. Men en stark 3a går den iallafall.
Det här är en psykologisk thriller som var svår att lägga ifrån sig. Spänningen byggs succesivt upp och dåtid och nutid varvas. Emellanåt rös jag av obehag när jag läste. Jag vill verkligen veta vad som hänt med Sigurd. Det här är en mycket välskriven bok och jag läser gärna mer av författaren.
Boken handlar om Sara som är psykolog och arbetar som terapeut för ungdomar. Sara är gift med Sigurd som är arkitekt. Sara har en egen mottagning för ungdomar hemma i sin bostad och Sigurd har startat ett arkitektkontor tillsammans med några studiekamrater. De bor i ett hus som de har övertagit efter Sigurds morfar. Huset behöver genomgå en omfattande renovering vilket kräver både mycket tid och pengar.

En dag lämnar Sigurd ett meddelande på Saras telefon och sedan försvinner han......

Men det är något konstigt som händer i huset. Sara hör fotsteg på nätterna och saker försvinner och dyker upp igen.

Sara som i sitt arbete är van att hantera olika situationer blir nu, när det handlar om henne själv, förbryllad över sina egna reaktioner. Vem kan hon lita på? Kan hon längre lita på sig själv och sitt eget omdöme?

Runt Sara finns en del andra spännande karaktärer som har betydelse för handlingen.

Boken utspelas i Oslo med omgivningar och har man anknytning dit går det förmodligen att känna igen miljöbeskrivningarna.

Författaren Helene Flood, psykolog, ger oss genom huvudpersonen Sara en inblick i hur det är att arbeta som terapeut.
Hur händelser under vår barndom och de val vi gör i livet påverkar bilden av oss själva är frågor som väcks under läsningen av den här boken.

Boken är en spänningsroman som hela tiden får mig att läsa vidare för att få veta hur allt kommer att utvecklas.
Jag tyckte verkligen om den här boken! Det är en spänningsroman som får en att ständigt vilja läsare vidare. Jag kan förstå att den är nominerad till Årets bok. Jag förstår vad vissa övriga recensenter menar med att slutet är lite av ett antiklimax - det gick lite fort och kändes kanske inte helt som att det hade gått till så i verkligheten. Men oavsett var det en bok som hela tiden behöll mitt intresse - rekommenderar!
Bokrecension —— oj, vilken bra bok. Den är helt oförutsägbar. Karaktärerna är väl genomtänkta och mycket bra på alla vis. Sara arbetar som psykolog och är gift med arkitekten Sigurd. De bor i ett halvfärdigt hus som går Sara lite på nerverna. Det sliter på deras äktenskap en del eftersom Sigurd väljer att arbeta istället för att göra färdigt sitt hus. Typ skomakarns barn. 😂 En dag får Sara ett kryptiskt meddelande på sin telefonsvarare från Sigurd. Han ska åka iväg till fjällen med några kompisar. Meddelandet säger att han är framme men på kvällen ringer kompisarna och undrar om Sara vet var han är. Det är upprinnelsen till att Sara får se över hela sitt liv. Saker och ting är inte alls som det verkar.
Det här är en riktigt bra och oförutsägbar bok som tilltalade mig ordentligt. Jag läste ut den på en dag. Ville bara veta mer. Den är inte för lång och inte för kort. Skulle säga att det är en perfekt thriller. 📚📚👍🏻👍🏻
Den får faktiskt 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga. Så bra är den!
Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsexemplar!

Terapeuten handlar om Sara, som driver en privatpraktik för ungdomar hemma hos sig. Hemma är det kaos, då hon och hennes man Sigurd tappert försöker renovera den stora villan. En dag lämnar Sigurd hemmet och försvinner, medan polisen dras in i försvinnandet dras Sara längre och längre in på banorna av att det är någon som övervakar henne, då hon hör fotsteg inne i det stora huset och saker som varit försvunna dyker upp igen.

Det här är en sådan där bok som du undrar; "ja, vad tyckte jag egentligen om dig?" när du lägger ner den. Det är en sådan bok som du knappt kan sluta läsa när du läser den, men inte den bok du längtar efter att plocka upp och påbörja läsningen. Det jag gillade var hur Flood lyckades uppehålla den mystiska och läskiga känslan genom hela boken. Jag gillade hur poliserna mer och mer började gå emot Sara, men ändå sökte andra alternativ då hennes historia kändes sann. Jag gillar hur mänskligt Sara betedde sig som karaktär, men tyckte också att alla hennes tankar och monologer som var genom den här boken blev lite för långa och utdragna. Många gånger kände jag att jag småskummade miljöbeskrivningarna, för att de var alldeles för detaljerade i min smak. Men ändå så fastnade jag totalt i historien med sättet som Helene Flood skrev.

Däremot tycker jag att den här boken var lite för karaktärsdriven för min smak. Ibland kändes det som att jag hade läst femtio sidor och fått en ynka ledtråd till vad som hade hänt med hennes man. Början tyckte jag var bäst, då satt jag som fastklistrad i sidorna, men ju längre boken kom in så blev den mindre och mindre bladvändare för mig. Jag hade önskat mer mystik och mer framfart i berättelsen. Mer att du som person faktiskt hade kunnat gissa dig till vad som hänt. Jag gillade ändå, att när man trodde man hade fått reda på sanningen, så var den helt något annat.

Rekommenderar till dig som gillar; karaktärsdrivna böcker, en huvudkaraktär som älskar monologer, utförliga beskrivningar av allt och den där mystiska, lite läskiga, känslan som får det att krypa under skinnet.
En spännande bok där vi får följa Sara i dagarna efter att hennes man har försvunnit. Tyvärr blir boken allt mindre spännande och jag börjar även kunna ana vad slutet ska bli, så denna bok får en svag trea av mig.
Bladvändare rätt igenom. Jag började läsa den med lite skepsis då jag kände i början att boken inte riktigt var för mig.
Oj så fel jag hade.
En spännande och intressant bok.

Boken handlar om Sara som är en terapeut och en dag när hennes man åker iväg för att träffa sina vänner får hon ett konstigt meddelande av sin man på telefonen där han säger att han är framme och är med sina vänner, men när Sara får ett samtal från ena vännen säger de att han aldrig kommit till träffen.

Ibland får man känslan av att det är lite av en spökhistoria med allt vad Sara går igenom, men allt får mot slutet sin förklaring och man växlar mellan att tycka synd om Sara och att börja undra om inte hon hade något med hennes mans försvinnande att göra.
För mig är det ingen bok som har den där wow-faktorn då jag vill läsa den om och om igen, men den är väldigt svår att lägga ifrån sig. Man säger hela tiden, "bara en sida till" och sedan har man läst hela kapitlet på nästan 50 sidor.
Boken är nominerad till Årets bok och jag förstår mycket väl varför.
Rekommenderar den varmt och hoppas att så många som möjligt läser den.
Terapeuten handlar om Sara, som driver en terapeutmottagning i sitt hus, samt hennes man Sigurd, som är arkitekt.
När Sigurd försvinner så börjar både polisen samt Sara själv att nysta i vad som kan ha hänt. Hur var deras liv, egentligen?

Nja, gillade inte denna bok. Upplevde knappt någon spänning, och boken var skriven som en enda lång text, med få kapitel.
Slutet blev tyvärr ännu sämre, kändes som att man blev snuvad på något. Ett antiklimax helt enkelt.
En spänningsroman som handlar om Sara som tillsammans med sin man Sigurd bor i ett renoveringsobjekt. I huset driver hon även sin egna psykologmottagning. Snart får Sara ett motsägelsefullt meddelande från sin man och efter det kommer han inte hem mer, samtidigt som det börjar hända märkliga saker i huset. Allt eftersom får man veta mer om Sara och om hur deras förhållande har varit tidigare då nutid och dåtid varvas.

Tycker den är rätt spännande och ändå läsvärd, men mm.. nja. Inte den bästa av de här böckerna. Tyckte den började bra och kände att det här kommer bli riktigt bra men boken tappade mig ju längre in jag kom tyvärr.
Terapeuten är Helen Floods första roman för vuxna och den är även nominerad till årets bok, och jag tyckte att detta var en riktigt bra deckardebut!

Handlingen var mystisk och riktigt spännande, utan att vara rå och blodig och det gillade jag verkligen. Det var även fullt av oväntade vändningar som jag inte kunde förutse. Detta gjorde att jag inte kunde sluta läsa förens boken var slut!
Jag tyckte att språket var lättsamt och flöt på bra under läsningens gång. Jag gillade även huvudkaraktären Sara, hon kändes äkta och trovärdig.

Terapeuten bjöd på en välskriven, spännande och mystisk läsning och jag ser fram emot att läsa mera av författaren i framtiden!
Terapeuten är en tät, laddad och oförutsägbar spänningsroman. Huvudperson är Sara som är psykolog och har sin mottagning hemma. Hennes man Sigurd är arkitekt och de håller på att renovera ett hus som de ärvt. En dag försvinner Sigurd och parallellt med att vi får veta mer om försvinnandet får vi också veta mer om deras tidigare liv. Spänningen byggs upp efter hand med ledtrådar och detaljer som gör att man till slut inte är säker på något. Gillar du genomtänkta intriger och subtil spänning är denna en bok för dig!
Sara arbetar som psykolog. Hon tar emot unga patienter på sin hemmamottagning ovanpå garaget. Tillsammans med sin man renoverar hon det ärvda huset med siktet inställt på det perfekta livet. För att ta en paus i allt arbete reser Sigurd iväg för att träffa ett par kompisar över helgen, men han kommer aldrig fram. Det sista livstecknet är ett motsägelsefullt meddelande på Saras mobilsvar. Samtidigt börjar mystiska saker hända i deras hem, och Sara känner sig alltmer otrygg.
Terapeuten är en psykologisk spänningsroman som verkligen fångade mig. Det är spännande och obehagligt och jag längtade tills nästa tillfälle jag kunde läsa.
En debutroman som lovar mera! Handlar om Sara som driver en privatpraktik i sitt och makens hus. En dag åker hennes man Sigurd på en skidresa. Han ringer och lämnar ett konstigt meddelande men meddelar att han är framme. Några timmar senare ringer hans vänner och frågar vart han är, han har nämligen inte kommit fram ännu.....
Spännande, tät och med en mycket snygg tvist! Rekommenderas varmt!
En spännande bok som man lätt fastnar för, spännande och oväntade intriger.
Läsvärd bok!