Sovsågott

XX
Bok av Anders Roslund
Två fyraåriga flickor försvann under samma dag, och deras gravar ligger nu på samma kyrkogård. Men kistorna är tomma. Kriminalkommissarien Ewert Grens måste tillsammans med infiltratören Piet Hoffmann besöka en mörk värld och hitta sambandet mellan de två flickorna. Denna gastkramande thriller berättar om Hoffmanns svåraste och farligaste uppdrag hittills.
De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.

Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.

För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.
Den hör boken är precis lika bra som föregångarna. Temat berör mig mycket och jag behöver ibland ta pauser. Jag blir ömsom äcklad, ömsom ledsen. Samtidigt är det en bladvändare och jag vill snabbt ta del av fortsättningen!

Evert Grens är mentalt instabil i den här boken oh blir avstängd från polishuset. Han tvingas ta 7 veckors semester och uppmanas att vila upp sig. Det är förstås precis det han inte gör!

Evert kommer i kontakt med två äldre fall där två fyraåriga flickor plötsligt försvunnit. Fallet berör Evert starkt och han blir besatt av att lösa det. Trots semestern nässlar han sig in i Danmarks polishus och läsaren får följa ett tätt samarbete mellan Evert, som officiellt inte är inblandad, och en dansk dataexpert när de jagar en pedofilring. Denna hemska pedofilihärva leder Evert från Sverige, via Danmark och vidare ut i världen! Det visar sig vara så mycket större än man någonsin kunnat tro!

Dataexperten tillsammans med en hacker lästen endast träffat snabbt tidigare är ett trevligt inslag! De kämpar för att komma förbi krypteringar och förstörda filer för att få fram bevisning.

Om en läst föregångaren kan en viss oro finnas att Hoffman ska saknas. Frukta inte! Han övertalas och hjälper förstås till!
Ännu en bra och spännande bok om mannen en fick lära sig att gilla, och nu bara vill ha mer av - Ewert Grens. Storyn är otäck, berör, äcklar och är tyvärr realistisk. Jag hade gärna kunnat ha ännu mer av Grens och Hoffmann, men jag gillar boken.
Små barn som försvinner spårlöst. Vad händer? Ewert Grens får ett foto i sin hand på en liten flicka som utsätts för sexuellt övergrepp. Fotot leder honom till Danmark. Där får han hjälp av Birte inom den danska polisen och de börjar se mönstret av en pedofilring. Mannen som kan anas på fotot avslöjas och arresteras, hans dator beslagtas. Birte kämpar sig igenom krypterade filer för att hitta fler av pedofilerna som ingår i en pedofilring. Men för att komma åt ledaren behöver Ewert Grens återigen ta hjälp av sin gamle vän infiltratören Piet Hoffman, trots att Piet gjort sitt sista uppdrag.

Pedofilringen består av 10 personer dels i Europa, dels i USA. De nästlar sig in i pedofilringen genom att låtsas vara den arresterade pedofilen och lyckas få till ett möte med tre av dem i USA, bland annat ledaren som de måste komma åt för att få ett slut på ringen.

En thriller med en så mörk historia att den kryper in på bara skinnet. Den är spännande och väldigt svår att lägga ifrån sig. Jag har läst alla böcker av Anders Roslund och han misslyckas aldrig med en bok.
Anders Roslund - Sovsågott, har väntat på denna boken för älskar verkligen den här bokserien ”Tre-serien”. Detta är den 6:e boken i denna serie där kriminalkommissarie Ewert Grens samarbetar med infiltratören Piet Hoffman, de tidigare är Tre sekunder följt av Tre minuter, Tre timmar, Tre dagar, Jamåhonleva (Tre veckor) och nu då Sovsågott (Tre år).
Detta är en mörk, otäck bok om det värstaste av brott, pedofeli och övergrepp på barn!
Boken tog tag i mig direkt och jag sträckläste den, helt omöjlig att lägga ifrån sig.
Anders Roslund har gjort det igen en helt uppslukande bok, och naturligtvis hoppas jag på en fortsättning!
En fullpottare, högsta betyg!
Jag har tidigare läst böcker av Roslund men långt ifrån alla men jag har alltid gillat böckerna och boken Sovsågott är inget undantag.

Dom var båda fyra år när de försvann på samma dag. Nu sörjs de i varsin grav på samma kyrkogård men ingen av dessa flickor ligger i de små vita kistorna under jorden. När kriminalkommissarie Evert Gren sitter på på "sin" bänk på kyrkogården och sörjer sin bortgångna hustru så är han inte ensam, en annan kvinna sitter på samma bänk. Hon har nyligen begrav sin 4-åriga dotter som försvann från ett parkeringshus men kistan är tom. Evert blir gripen av kvinnans historia och han påbörjar sitt arbete för att hitta lösningen på var dessa flickor tagit vägen.

Boken griper tag i mig redan från första sidan och jag vill bara fortsätta läsa vidare. Boken är välskriven, lättläst med ett bra språk och bra driv framåt. När jag under tiden läser boken så får jag känslan av att boken rullas upp som en film i mitt huvud och jag både ser karaktärerna och miljöerna tydligt, skickligt skrivet av författaren när jag som läsare upplever detta. Boken har ett slut som lämnar dörren öppen för en ny berättelse, vilket jag hoppas på så att jag får följa fortsättningen på den historien.
Det här en historia som känns väldigt dagsaktuell med pedofilhärvor och barnprostitution, både kusligt skrämmande, hemskt och otäckt - jag mår illa av att läsa vad dessa barn utsätts för och av hur världen ser ut, för tyvärr så finns denna värld i verkligheten.
Anders Roslund har gjort det igen. Skrivit en fantastisk bok som inte går att lägga ifrån sig, som får alla håren på kroppen att resa sig. Slutet går inte att gissa sig till innan sista kapitlet. Rysligt bra bok.
Ännu en bok av författaren som berör och är så bra. Men det är också en bok som är svår att lyssna på. En bok om vidriga pedofiler på nätet.
Jag har nu läst ut boken I lögn och lust av pernilla lindroos. Jag tyckte den var lätt att komma in I handlingen och jag hade svårt att lägga bort den för jag ville veta hur det skulle sluta. En bok jag rekommenderar.