Hundra skäl att leva

Something to live for
Bok av Richard Roper
11 utgåvor
Välj utgåva
Something To Live ForEngelska - Pocket
ISBN: 9781409185604
How Not to Die AloneEngelska - Inbunden
ISBN: 9780525539889
Hundra skäl att levaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153940
Hundra skäl att levaSvenska - Okänt
ISBN: 9789178275052
How Not to Die AloneEngelska - Pocket
ISBN: 9780593104316
Hundra skäl att levaSvenska - Okänt
ISBN: 9789137153957
Something to Live For
ISBN: 9780593328323
Something to live for
ISBN: 9780525539896
Andrew är en man i fyrtio års åldern. Han har ingen familj, inte heller några vänner men han har en syster som ringer en gång i kvartalet. Inte mycket att skryta med, så på en arbetsintervju hittar han på att han har både fru och två barn. Han får jobbet, ett jobb som inte ska göra honom till en lyckligare människa då han ska ägna hela dagarna åt att städa upp i olika dödsboenden. Men en dag dyker Peggy upp, hans nya arbetskollega som ska öppna upp Andrews ögon och ge honom en ny syn på livet. Nu vill han lämna sina lögner bakom sig och bryta sig loss från sin falska fantasivärld. Hur han nu ska göra det utan att förstöra det lilla han fått tillbaka i livet återstår att se.
-
En charmig berättelse som absolut var läsvärd och som gav mig en behaglig paus från verkligheten utan tvingad eftertanke under tiden jag läste. Men det var inte en bok som stannade kvar hos mig, när den var utläst då var den just det och sen har jag inte tänkt mer på den, ibland behöver man just sådana böcker också. Hundra skäl att leva innehöll ämnen som ensamhet och död samt vänskap och kärlek men trots det så kände jag inte mycket, blev inte berörd på det sättet jag hoppats på men däremot så uppskattade jag humorn som blandades med allt det tragiska. En helt okej bok men som försvinner i mängden av alla andra böcker jag läst.
Boken handlar om Andrew en man som arbetar som dödsfallsutredare ,när en person avlider ensam är det Andrews jobb att försöka hitta någon anhörig. Ett väldigt speciellt jobb,men även Andrew är speciell han lever ensam och har utanför jobbet mest kontakt med folk på internet. Andrews arbetskompisar tror dock att Andrew är en lyckligt gift två barnspappa för det är den bilden Andrew berättat om på jobbet.
Det är en väldigt sorglig bok om en ensam person som försöker hålla upp en fasad på sitt arbete , han googlar upp svar på frågor han kan få om familjelivet. Andrew är inställd på att fortsätta leva sitt inrutade och ensamma liv, men då får han en ny kollega Peggy som bli vän med Andrew och han börjar så smått släppa in henne i hans liv. En fin bok om ensamhet, lögner, och kärlek.
En sorglig och mycket fin berättelse, med väldigt målande beskrivningar av karaktärerna.
Vad jag tyckte om den här boken, berättelsen om världens ensammaste man. Det här är en bok som griper tag i mig och som stannar kvar när den är slut.
Hundra skäl att leva är en bok om ensamheten och döden men också om att våga ta risken att leva på riktigt.
Andrew jobbar som dödsfallsutredare, vilket är ett ganska ensamt, vemodigt och speciellt arbete. Men även Andrew är speciell. Han lever ensam och lever precis på samma sätt som han alltid har gjort. Men på hans jobb tror alla att Andrew lever lycklig ihop med fru och barn.

Så börjar Peggy på hans arbete, och i takt med att de lär känna varandra så börjar hans murar att falla och Andrew vågar att släppa in någon i sitt liv.
Har du inte läst denna fantastiska berättelse så gör det. Författaren har lyckats skriva en sådant fint berättad historia med både vemod och underfundig humor så man både vill skratta och gråta. Jag tycker att både karaktärs- och miljöbeskrivningarna är underbara och målande vilket gör att det är lätt att se både handling och personer framför sig.
Boken är lätt att läsa och att tycka om då språket är väldigt vackert. Hundra skäl att leva är en väldigt charmig bok med mycket värme och kärlek trots det ganska sorgliga ämnet.
Andrew jobbar som dödsfallsutredare och försöker leta reda på anhöriga när någon dött ensam. Det är ett speciellt jobb men Andrew är också ganska speciell. Han lever ensam och trampar på i exakt samma hjulspår som han alltid gjort, men på jobbet tror alla att han har både fru och barn. När chefen kommer på att de ska köra hemmahos-kvällar hos var och en får Andrew panik. Hur ska han ta sig ur det?

Det är en berättelse som griper tag direkt och jag blir som uppslukad i Andrews liv. Till en början är det en ganska tragisk berättelse om en väldigt ensam man. Det nästan skär i hjärtat av att läsa om den ofrivilliga ensamheten, men samtidigt är boken så fint berättad och har en sån härlig underfundig humor att det är omöjligt att inte skratta. Man får känslan av att vilja skratta och gråta på samma gång. Författaren gestaltar dessa karaktärer otroligt bra och bjuder samtidigt på målande beskrivningar så det känns som en film som spelas upp framför ögonen på mig. Den här boken skulle passa väldigt bra att göra film av och jag hoppas att någon snappar upp den och gör det. Hundra skäl att leva är författarens debutroman, det är en bok som bjuder på en charmig läsupplevelse som stannar kvar i hjärtat långt efter att boken är utläst!
Boken tog slut men jag stannar kvar. Vilken känsla. Att bli så berörd av en bok, precis så ska det vara. Jag lider, skrattar och gråter med Andrew. Andrews jobb som dödsfallutredare är ensamt och vemodigt tills han möter nya kollegan Peggy. Med henne så faller Andrews murar och han vågar att släppa in någon annan i sitt liv. Men det blir komplicerat för Andrew har fru och barn.... eller.