Någon som du

Une fille comme elle
Bok av Marc Levy
En bok som handlar om människor som bor grannar i ett hus i New York. Vi får lära känna olika personligheter i huset, bland annat en mycket viktigt person, husets hisskötare Sanji. Grannarna i huset bär på sina olika hemligheter, men det gör även Sanji. Han är inte den han utger sig för att vara.
Deepak jobbar som hissoperatör i ett hus med 8 lägenheter i New York. Här lär man känna många olika karaktärer men speciellt Chloe, en ung skådespelerska och Deepaks frus brorson Sanji.

Några vill modernisera hissen men alla är inte överens och Deepak vet inte om han kommer att kunna behålla jobbet han har haft i 39 år.
Småcharmig bok men lite långrandig så inte superengagerande. Inte en bok man försvinner in i som en egen värld.
Här är en charmig historia som utspelar sig kring en hiss och diverse udda karaktärer. Jag tyckte speciellt om att läsa om hisskötaren Deepak och hur skötte den manuella hissen.

För mig blev det en lättsam läsning som gjorde gott i hjärtat.
Sanji behöver resa från Indien till New York för sina affärers skull. Där ska han bo hos sin faster och hennes man som Sanji aldrig tidigare har träffat på grund av komplicerade familjekonflikter. Han tror att han vistas i New York enbart för att göra stora affärer men hamnar istället på Fifth ‪Avenue nummer 12‬ i ett lägenhetshus med en handstyrd hiss som han ska sköta om. Ett lägenhetshus som är fyllt av minst sagt olika slags personligheter, vissa knepigare än andra. Men en viss person i huset, på den översta våningen ska visa sig vara någon han inte trodde att han skulle träffa på där.
-
Men så tråkigt det här blev, måste tyvärr säga att i det stora hela så känner jag bara nja inför denna och blev lite besviken. Den största anledningen till det tror jag är att jag verkligen älskade författarens tidigare bok ”P.S från Paris” och hade nog för höga förväntningar på den här som tyvärr istället föll lite platt hos mig. Jag tyckte att berättelsen var lite rörig och jag tilläts aldrig komma karaktärerna så pass nära som jag hoppats på. För jag gillade ändå att läsa om Chloe och Sanji, men hade velat ha mer av dem! - och kanske lite mindre av allt och alla runtomkring. Trots allt så är det ändå en mysig och fin bok som tar upp normer samt fördomar som finns runt oss men det är inte en bok som kommer att stanna kvar hos mig i längden.
Denna bok föll mig precis i smaken, den fångade min från första sidan! Handlingen är varm och mysig, den bjöd även på en del skratt!
Rekommenderar boken starkt!
Fifth Avenue nummer 12 i New York är ett av de sista husen i staden som har en handstyrd hiss. De boende i huset är en brokig skara som alla har sina egenskaper. En av dem är Chole, som är en ljudboksinläsare som är hemlighetsfull om sitt förflutna. En av de två hissoperatörerna är Deepak, som drömmer om att slå världsrekord i vertikalt resande. När Sanji kommer till New York är det ingen som vet att han är en framgångsrik affärsman hemma i Bombay, Indien och han tar jobb som hissoperatör för att hjälpa sin farbror Deepak att nå sin dröm. När Sanji och Chole möts kommer ingenting att bli sig likt för flera personer.

Någon som du är den andra boken av den franske författaren (boende i New York) Marc Levy som kommer ut på svenska, den första var PS Från Paris som kom förra året och som jag gillade. Det här en väldigt charmig berättelse om ett hus, de som bor där och deras relationer. Vissa delar av boken är som en vanlig feelgood, men den är flera snäpp bättre än många böcker i den genren, både när det kommer till själva handlingen och språket. Jag lade i alla fall ifrån mig boken med ett leende och en varm känsla inombords.
Någon som du av Marc Levy är en mysig och romantisk bok som mestadels utspelar sig i och kring ett åttavåningshus i New York. Huset ligger på Fifth Avenue nummer 12 och rymmer sju lägenheter med en minst sagt brokig skara boende. I huset finns också en av stadens sista manuellt styrda hissar.
När en av hissoperatörerna råkar ut för en olycka och fastighetsägarna börjar prata om att automatisera hissen, börjar Sanji vikariera som hissoperatör. Vad ingen vet är att den trevlige unge mannen i uniform egentligen är en framgångsrik affärsman som har kommit från Mumbai i Indien för att träffa investerare till ett projekt.
På översta våningen i huset bor Chloe, en ung skådespelerska som arbetar med att läsa in ljudböcker. Hon är mycket hemlighetsfull om sitt förflutna. Skulle en tjej som hon kunna falla för en kille som han? När Sanjis och Chloes vägar till slut korsas startar en radda händelser som inte går att stoppa, och livet på Fifth Avenue nummer 12 blir sig aldrig likt igen.
Boken är full av spännande karaktärer som beskrivs med stor värme och ibland kan man inte låta bli att fnissa lite. Rekommenderas varmt!
Varm och fin historia om en samling människor i ett hus i New York. Boken är lättsam men inte banal. Lämnade mig med ett litet leende på läpparna.
Någon som du av Marc Levy var fantastisk! Jag läste den i ett nafs och vill nästan börja om igen. Nu ifrågasätter jag varför jag inte läser romance!! Eller egentligen var det inte det romantiska ”temat” som i första hand charmerade mig (jag uppskattade att romantiken var lättsamt och inte det allra största fokuset), utan snarare alla karaktärer och relationer. Jag älskade karaktärerna!Jag behöver läsa fler böcker som den här, med samma typ av karaktärsskildring. Dessutom utstrålar boken charmighet och värme. Jag fick bara en sån bra och fin känsla i kroppen när jag läste den här boken!
En historia berättad med mycket värme och kärlek. Sanji börjar jobba som hissoperatör i huset på Fifth Avenue nummer 12 för att hjälpa sin farbror. I huset bor även Chloe, en ljudboksinläsare som är hemlighetsfull om sitt förflutna. När deras vägar korsas blir livet i huset sig aldrig likt igen.

Någon som du är en romantisk och underhållande bok om det oväntade mötet och vad det kan leda till. Det är läsning som får mig att bli glad och varm i hjärtat. Författaren är bra på att gestalta sina karaktärer och få dem att bli så levande. Liksom hans förra bok känns den här också lite filmisk. Skulle gärna gå och se den på bio.

Det är en lättsam bok, en bok som går rätt fort att läsa och jag tycker väldigt mycket om författarens språk och hur han bygger upp berättelsen. En mysig och underhållande story! Rekommenderas!
Marc Levy är den mest lästa nu levande franska författaren. Jag har läst P.S från Paris av honom innan och jag blev alldeles betagen i den boken vilket också gjorde att mina förväntningar var rejält höga inför denna. Någon som du utspelar sig i ett hyreshus i New York. Huset är ett av få som fortfarande har en hiss som måste måste skötas manuellt. Hissen i huset sköts av Deepak, något han gjort i trettionio år. Han lägger stor vikt vid att vara professionell och diskret och försöker samtidigt slå världsrekord i vertikalt resande. Men nu ska den gamla hissen moderniseras och Deepaks tjänster kommer inte att behövas mer. Eller kommer de det?

Med stor värme beskriver författaren alla karaktärer i boken. Det är en härlig blandning av olika karaktärer som alla har gemensamt att deras liv kretsar kring hyreshuset Fifth Avenue 12. Alla har sina egenheter och författaren får fram det så bra. Liksom den tidigare boken är även denna väldigt filmisk och det är lätt att se hur bra den skulle kunna bli som film. Det är läsning som värmer hjärtat och får mig att må bra, vilket behövs i dessa oroliga tider. Någon som du är en otroligt charmig roman som bjuder på mys, kärlek och en del goda skratt och jo jag tycker den levde upp till förväntningarna!