Lovisas val

Halleholm, #1
Bok av Ruth Kvarnström Jones
Mitt i drömlivet i London förlorar Lovisa Lindegren plötsligt både jobbet och sin fästman under samma vecka. Lovisa återvänder till sina hemtrakter där hon ärvt sina farföräldrars bageri. Testamentet innehåller dock en hake; om Lovisa vill sälja egendomen före hon fyllt trettio måste hon sälja till den andra grenen av släkten - familjen Halleholm. Lovisa står inför ett svårt val, har hon vad som krävs för att öppna bageriet på nytt?.
3 utgåvor
Välj utgåva
Lovisas valSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177712831
Lovisas valSvenska - Okänt
ISBN: 9789177713685
Lovisas valSvenska - Okänt
ISBN: 9789177713678
Å, vilken härlig släktsaga! Den sträcker sig över flera generationer. Det är renovering av ett nygammalt bageri, bakning, sömnad - och kärlek med förhinder. Jag kommer att tänka på Forsytesagan som gick på teve för längesen. Ser fram mot fortsättningen!
Boken bygger på släktfejden mellan Lindegren och Halleholm. Berättelsen börjar i dåtid vilket ger lite av en känsla av en bok i boken. I dåtid får man som läsare veta vad som ledde till släktfejden och när boken fortsätter i nutid följer vi Lovisas liv efter flytten tillbaka från London.

Det krävdes en del koncentration i början då det är en hel del personer att hålla koll på, vilka är släkt med vilka osv. Men inte alls på något störigt sätt! Varma och fint beskrivna miljöer och karaktärer tycker jag. Föll lite extra för katten Snygging, trots att jag inte är någon riktig kattmänniska!

Mysig feelgood trots den bittra släktfejden! Ser fram emot bok 2, även om den är ett år bort.
En bok som innehåller både drama, romantik samt spänning. Jag gillade blandningen som finns i boken, hur den väver ihop en historia och återkopplar till nutiden. Hur elakheter i en släkt lever kvar och elakheten och ilskan förgör människor.
I boken så är det även en härligt skildring av både hantverket i att sy, men även hantverket i att baka vilket jag uppskattade. Tyckte dock att det ibland var lite för mycket elakheter mot varandra i boken.
En riktig bladvändare med en perfekt blandning av romantik, släktsaga, feelgoodmys och några tårar här och var. Längtar redan efter nästa bok om Halleholm.
Här vill jag verkligen tipsa er om en varm och fin släkthistoria. Det är många personer och släktband att hålla reda på särskilt i början och det hände att jag tappade bort vilka vissa var men det var inget jag tyckte var jobbigt. Den fina storyn väger upp det.
Jag tycker så mycket om att vi får bakgrunden till Halleholm i början av boken, som en egen berättelse. Det ger mer liv åt det som händer senare då boken utspelar sig i nutid.
Det är något med böcker och mat, i och för sig bakat denna gång men ändå. Jag faller som en fura när det blir mycket fokus kring ätbart i en bok. Det vattnas i munnen och jag vill så gärna smaka på farfar Johans bullar.

Sammanfattningsvis är det här en bok som man bara vill ha mer av. En bok med människor som bryter upp och vågar satsa nytt. En bok med en sammanhållning över flera generationer. En bok med släktfejd, förlåtelse, kärlek och ilska.