Lättklätt i Tryckkammaren

Bok av Karin Brunk Holmqvist
Det pensionerade paret Agnes och Adolf har äntligen gjort slag i saken och flyttat från stan ut till ett litet hus på landet. Här ser de fram emot ett lugnt och rofyllt liv men verkligheten visar sig bli en helt annan. I bygden händer det nämligen en hel del, och paret får genast mycket att stå i och tänka på.
5 utgåvor
Välj utgåva
Lättklätt i TryckkammarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178355198
Lättklätt i TryckkammarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178355167
Lättklätt i tryckkammarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178355211
Lättklätt i tryckkammarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178355174
Lättklätt i tryckkammarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178355204
Jag hade sett fram emot att läsa denna bok eftersom jag gillat det mesta som hon skrivit tidigare, men tyvärr blev jag besviken. Varken historien eller karaktärerna griper tag i mig förrän mot slutet, därav bara en trea i betyg. Det är en stunds lättsam underhållning, men jag tror inte den kommer att sätta några djupare spår hos mig.

Pensionärerna Agnes och Adolf flyttar in i ett litet hus i området Ljunglyckorna på Österlen efter att ha vantrivts i lägenheten i stan. Agnes längtar efter en trädgård och en katt. Snart blir de vänner med sina nya grannar Rut och Herman. I Hermans bod vankas det starka drycker och lättklädda damer på väggarna för männen, medan fruarna dricker kaffe inne i huset. Deras tyske granne Lutz på andra sidan vägen vållar dem en del huvudbry. Vad är det för oväsen som kommer från hans tomt? Håller han på att bygga något och i så fall vad? Snart sker det märkliga saker i bygden…
Agnes och Adolf flyttar in jämte Rut och Herman i Ljunglyckorna, Österlen.
Dom trivdes aldrig i lägenheten och nu ska dom pyssla i trädgård och hus, samt skaffa katt.
Dom båda pensionärsparen blir snabbt vänner. Värre då med den andra grannen, Lutz....I hans trädgård händer de märkligaste saker.

Författaren skriver som vanligt om äldre personer, varmt och mysigt. Tyckte dock inte att denna boken riktigt tog fart någongång, inte en av hennes bästa.
Karin har lyckats igen!
Jag fångades snabbt in i historien.
Livet i Sankt Olof där den konstige tysken bor. Det låter märkligt från hans trädgård.
Grannarna som umgås och spekulerar. Det händer nåt konstigt på Gyllebosjön.
I slutet vävs allt samman & Tryckkammaren används flitigt av Adolf och Herman.
En mycket rolig och underhållande bok som är lättläst. Gillar man charmiga böcker med härliga karaktärer så kommer man att gilla den här!
En bok att må bra av! Härliga karaktärer och mysiga miljöer!

I den här boken får vi träffa två par; de nyblivna grannparen Agnes/Adolf och Rut/Herman. Vi får också träffa en tysk och ett antal danskar... Sen får vi inte glömma den lättklädda i tryckkammaren naturligtvis!

Boken består av mysiga miljöer, grannsämja, dricka med lite extra i, skvaller och nyfikenhet i Stora mått!

En bok jag varmt kan rekommendera i tider där man både behöver ett litet leende på läpparna och ett rejält skratt!
Boken börjar lite segt, det händer inte så mycket. Men allt eftersom man kommer in i boken så blir det bättre. Språket är lättsamt och tempot lugnt och fint. Härliga beskrivningar av karaktärerna. Man kan verkligen se pensionärerna framför sig där de står och skvallrar om andra.
Jag kommer på mig själv med att skratta till medan jag läser,  så lite rolig är den också.
Detta är alltså en mysig och lite rolig bok.
Betyg 3+
Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för Agnes och Adolf, de trivdes aldrig i sin lägenhet inne i samhället. Nu kan Agnes ägna sig åt trädgårdsarbete och skaffa sig en katt vilket Adolf inte kan förstå vad de ska med en katt till. Grannarna Herman och Rut blir snart deras vänner och herrarna försvinner gärna in i Hermans bod.

Det här den första boken jag läser av författaren Karin och jag har förstått att det finns många fler som jag har missat. Den här boken är väldigt lättläst och underhållande och skriven med ett enkelt språk så det går snabbt att läsa och förstå. Det är en charmig berättelse med många härliga karaktärer och miljöbeskrivningar. Jag tycker det är mysigt att läsa om dessa äldre människor och om deras tissel och tassel om grannar. En härlig och underbar bok som blandas med mycket humor och lite allvar.
Ännu en gång har Karin lyckats beskriva äldre par med kärlek och humor. Kärleken och misstänksamheten mot de som är lite udda är båda inslag i livet på landsbygden. Ska det sluta lyckligt?
Karin Brunk Holmqvist är ett nytt bekantskap för mig och hennes böcker har jag hört så mycket gott om. Lättklätt i tryckkammaren är en lättläst och intressant feelgood med fina miljöbeskrivningar om livet på landet. En helt okej underhållande bok för lättsam läsning.
Ännu en härlig feelgood roman av Karin lagom till höstens mysiga läskvällar.

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Det är en mysig berättelse full av humor med glimten i ögat som inkluderar allt från en grannes bod med lättklädda damer till en grannes mystiska hemmabygge som väcker intresse hos de udda lite småtokiga med charmiga karaktärerna i boken och som får Agnes och Adolf att glömma alla sina planer. Nyfikenheten tar över!
Boken är lättläst och bjuder tokigheter som får mig att skratta hjärtligt.