Ciderträdgården

A Home From Home
Bok av Veronica Henry
Doften av äpplen och daggvått gräs, ljudet av fågelsång och en avlägsen traktor Veronica Henry är mästare på ljuvliga miljöer, och Ciderträdgården gör ingen besviken. Dragonfly Farm har varit ett hem och en tillflyktsort för generationer i familjen Melchior ärkerivaler med familjen Culbone, den förmögna släkten som bor på andra sidan floden. Livet där styrs av årstiderna och av cidertillverkningen, och alla faller för gårdens förtrollande charm. För kusinerna Tabitha och Georgia har gården alltid varit ett andra hem. När en tragedi drabbar deras älskade gammelfarbror Matthew, verkar det som om platsen de alltid tillhört, nu kommer att tillhöra dem. Men testamentet avslöjar att en tredjedel av Dragonfly Farm har testamenterats till en fullkomlig främling. Gabriel Culbone har ingen aning om varför han får ärva, eller vad han har för koppling till gården eller till familjen Melchior. När de första äpplena börjar falla av träden inför ciderskörden kommer Dragonfly Farm då att börja avslöja sina hemligheter?
Denna bok är den fjärde jag läser av författaren som blivit en ny favorit. Hennes böcker är mysiga och utspelar sig ofta i mycket trevliga miljöer.

Bokens handling kretsar kring gården Dragonfly Farm, en gård där man tillverkar cider och livet styrs av årstiderna. Gården har varit en trygg plats för flera generationer av familjen Melchior vars ärkerivaler, familjen Culbone, bor på andra sidan floden. Dragonfly Farm har varit ett andra hem för kusinerna Tabitha och Georgia och när deras morbror Matthew råkar ut för en tragisk olycka, verkar det som om gården ska bli deras. Men, Matthews testamente visar att det finns en tredje arvinge som ingen känner till, en fullkomlig främling som heter Gabriel Culbone. Ingen vet vad han har för koppling till gården eller familjen, inte ens han själv. Hur ska detta sluta?
Doften av äpplen och daggvått gräs, ljudet av fågelsång och en avlägsen traktor....
Dragonfly Farm har varit ett hem och en tillflyktsort för generationer i familjen Melchior ärkerivaler med familjen Culbone, den förmögna släkten som bor på andra sidan floden. Livet där styrs av årstiderna och av cidertillverkningen, och alla faller för gårdens förtrollande charm.

För kusinerna Tabitha och Georgia har gården alltid varit ett andra hem. När en tragedi drabbar deras älskade gammelfarbror Matthew, verkar det som om platsen de alltid tillhört, nu kommer att tillhöra dem.

Men testamentet avslöjar att en tredjedel av Dragonfly Farm har testamenterats till en fullkomlig främling. Gabriel Culbone har ingen aning om varför han får ärva, eller vad han har för koppling till gården eller till familjen Melchior.

När de första äpplena börjar falla av träden inför ciderskörden kommer Dragonfly Farm då att börja avslöja sina hemligheter?

Ännu en fantastisk bok av Veronica Henry där miljöer, karaktärer och historia möts och där hemligheter och kärlek tar oväntade vändningar genom hela historien.
En klar favorit.
Det här är nog Veronicas bästa bok. Den leker hela tiden med ens fantasi. Släkten som har en fejd, förbjuden kärlek och hemligheter som kommer fram i dagen. Hemligheter som är generationer gamla. Men på slutet blir ändå allting äntligen rätt även om några personer får reda på att de inte är den de trott att de är.
En mellanbok i Veronica Henrys "serie" av helt fristående böcker, som samlats under samma slags omslag.
Det handlar om en släktfejd mellan två familjer som påverkar dem flera generationer efteråt. Men under åren har det också funnits flera hemliga relationer mellan vissa familjemedlemmar som ingen vill ska avslöjas, men som samtidigt påverkar framtiden. Tyvärr börjar boken med en mycket seg start med alltför många personer som presenteras och lite långsamma beskrivningar av deras liv. Men halvvägs in börjar boken bli bättre och tar sig ju närmare slutet man kommer.
Temat för boken är personernas livsval.
Ännu en mysig feelgood av Veronica Henry. Den handlar om kusinerna Tabhita och Georgia som får ärva Dragonfly farm efter sin älskade gammelfarbror Matthew. Det de dock inte vet är att det finns ytterligare en arvinge....En bok om familjehemligheter, släktfejder, förbjuden kärlek och cidertillverkning. Boken är välskriven, har härliga karaktärer, spänning och fina miljöbeskrivningar.
Ciderträdgården var inte riktigt som jag förväntat mig. Jag har visserligen inte läst någon av Veronica Henrys böcker tidigare men har ändå tyckt att de låter otroligt mysiga och intressanta.
Dragon fly Farm har varit en tillflyktsort för flera generationer av familjen Melchior. Men när gamle Matthew dör lämnar han gården till sina syskons barnbarn, Tabitha och Georgia. Gabriel Culbone står också med i testamentet och ärver en tredjedel av gården, men ingen vet vem han är. Familjehemligheter nystas upp och den gamla rivaliteten mellan familjen Culbone och Melchior får äntligen svar.
Mitt problem med boken är egentligen den första halvan av boken, då den är otroligt långtråkig. Ja, man lär känna karaktärerna en del men allt känns väldigt utdraget. Som tur är, halvvägs in i boken, börjar det hända lite och man börjar dra i trådar till detta nystan av familjehemligheter. Jag blir nyfiken och vill ha svar och undrar hur det går för alla karaktärer. Mot slutet börjar jag faktiskt gilla boken. Den har väldigt fina miljöbeskrivningar och väldigt fina stunder som visar olika typer av kärlek som värmer hjärtat. Men jag kunde inte ge boken ett högre betyg på grund av att jag tyckte första halvan var för långdragen. Lite speciell bok men en helt klar bra och läsvärd bok, bara inte riktigt min stil.
Ciderträdgården av Veronica Henry kom ut på svenska för bara ett litet tag sedan. Jag har tidigare läst Familjereceptet, Hjärtats bokhandel och Drömhuset och gillat dem allihop. Även Ciderträdgården är en fin roman med mycket fokus på relationer och livsval. Den innehåller en hel dos svärta, men det gör den bara bättre! När författaren visar karaktärernas alla sidor, även de negativa, blir boken mer realistisk och igenkännelsen blir högre. Jag rekommenderar verkligen att ni läser den här boken och alla de andra som har getts ut! Det är böcker som ger fina lässtunder.