En nästan perfekt mamma

Bok av Lilly Emme
»Feelgood som ger dig allt! Humor, glädje och skratt men även lögner och familjehemligheter. En härlig bok som är lättläst.« Bettan bokprataren »En nästan perfekt mamma är en varm och humoristisk feelgoodroman ... Emme balanserar galant upp det tjusiga med både spänning och allvarlig underton. Berättelsen lyckas hålla tempot hela boken igenom. Jag ser fram emot en uppföljare i samma härliga anda.« BTJ Poppy är hemmafru i Cambridge och ägnar dagarna åt att skjutsa runt sin dotter Ruby till skönhetstävlingar. Men när Ruby oväntat vinner en tävling bryter helvetet lös. Vänskapsband brister, ett kattköp slutar i fiasko, skvallret löper amok och en oönskad släkting gör sig påmind. Hur ska Poppy reda ut röran hon befinner sig i? Och kan livets svärta bli ljusare av något så glättigt som skönhetstävlingar? En nästan perfekt mamma är en humoristisk feelgoodroman om en kvinnas extraordinära vardagsliv. Men den handlar också om ensamhet, tillit och att våga stå upp för sig själv. Fler röster om boken: »Lysande, charmig & underhållande!« (Vald till månadens bok i juli) Jennies boklista »Klockren feelgoodroman som är lättläst och bidrar till pendlande känslor. Jag älskar karaktärerna och berättelsen blir aldrig tråkig jag ville bara fortsätta läsa för att få veta hur allt skulle utveckla sig.« _enbokiveckan_
Poppy tar med sin dotter Ruby på skönhetstävlingar för barn. Stacys dotter Diamond brukar alltid vinna men de är ju så goda vänner så de gläds åt varandras döttrars framgångar oavsett hur det går. Eller? Efter en tävling med annorlunda utgång slutar Stacy svara på Poppys meddelanden och Poppy märker att de andra föräldrarna tystnar när hon kommer på skolgården för att hämta Ruby. Även skolledningen verkar ha åsikter om hennes föräldraskap. Mitt i allt ska hon passa på farmor som är dement och vara fru till TV-kändisen Ben. Och som om det inte vore nog dyker Poppys bror Jack upp. Jack som svikit henne så tidigare och som hon aldrig tänker förlåta!

”En nästan perfekt mamma” av @writerlillyemme är en smårolig feelgood med många små överraskningsmoment. Jag gillar hur personerna får liv och väcker känslor. De är beskrivna så väl och jag ser verkligen allt framför mig när jag läser. Det är inte den bästa boken jag läst när det kommer till story, men den blev ett mysigt tidsfördriv då jag hade några timmar att fördriva i väntan på dottern. Och jag småskrattar fortfarande åt farmors små hyss.
Detta är en bok som får mig att bli både glad, arg och ledsen och får mig att skratta på samma gång. Samtidigt blir jag så arg på hur Stacy behandlar Poppy så illa. Och att Stacy även behandlar sin egen dotter Diamond lika illa. Men annars gillar jag boken mycket
Poppy är hemmafru som lever med en tv-kändis, deras dotter och en farmor. Hon var arvtagare till en stor och framgångsrik godisfabrik som blev tvungen att sälja då hennes bror fastnade i spelmissbruk och stal pengar, kontakten med honom är därför minst sagt begränsad. Poppys dotter ställer ofta upp i skönhetstävlingar vilket Poppys bästa väns dotter också gör, vänskapen förändras dock drastiskt när Poppys dotter för ovanlighets skull vinner.

Detta är en glad bok som handlar om vänskap, familj och även kärleks relationer. Den beskriver väl vad som händer när en fastnar i lögner även om det bara startat med en liten vit lögn. Mycket skratt och glädje i boken, men också lite allvar. Det är oerhört fint att läsa om Poppy och farmor. Älskar att detta är en feel Good som inte handlar om jakten på den rätta utan vad livet kan bjuda på när en har träffat honom/henne istället.
Poppy är hemmafrun som är gift med en känd tv-profil, mamman till Ruby som tävlar i skönhet, kvinnan som älskar välgörenhet och väninnan till den mest falska kvinnan i Poppys omgivning.
Här följer vi Poppy genom livets karusell, för det mesta väldigt snurrig.
Första känslan då jag såg omslaget, läste boktexten och började läsa var att det var alldeles för ytligt för mig. Men efter en timmes läsning förstod jag att det skulle bottna i något annat. Författaren har fått med så mycket bra i denna berättelsen. Humor, dråplighet, djup, kärlek, vänskap, starka familjeband och framför allt hjärta. Relationen mellan Poppy och hennes farmor kommer stanna kvar hos mig länge.
Och jag måste säga att Poppy har en fantastiskt tålmodig man.
Ni som vill ha en lättläst feelgood med djup och humor ska lyssna på eller läsa den här.
Boken handlar om livet kring Poppy som är hemmafru, hon lever med sin man som är en känd skådespelare och de har en dotter. Poppy fyller dagarna med att skjutsa sin dotter Ruby på skönhetstävlingar och livet rullar på tills en dag när Ruby vinner en skönhetstävling.

Boken är lättläst med ett bra driv framåt vilket gör den snabbläst och jag som läsare fångas med i boken. Boken har en skön blandning av karaktärer - Poppy som hemmafru, maken som är en känd skådespelare och tar all uppmärksamhet när de vistas ute, den lätt vimsiga farmodern, dottern Ruby, alla vänner och en katt. Boken har inslag av humor, hemligheter, lögner, falskhet och kärlek, jag tycker att storyn är underhållande men har också ett allvar i botten kring vänskap och utfrysning.
Skönhetstävlingar för barn är en helt främmande värld för mig men för hemmafrun Poppy i Cambridge så hör det till vardagen. Hon lägger enormt med tid och pengar på att dottern Ruby ska se så bra ut som möjligt. Det är en ytlig värld de lever i, men för den skull så känns inte boken ytlig. Författaren har skapat en karaktär med djup och behandlar viktiga ämnen som mobbing, ensamhet och utanförskap i sin bok. Det är en bok som får mig att förfasas över skönhetstävlingar och falska människor som missunnar andra och det är svårt att inte bli upprörd över Poppys bästa väns ytlighet och sätt att se ner på folk. Jag gillar att se hur Poppy växer genom berättelsen och hur hon finner sitt rätta jag. Jag skulle gärna se en fortsättning på boken, då jag är nyfiken på hur det går framöver för hela familjen. Det är underhållande läsning som lockar till skratt trots sin lite allvarliga underton. Farmor Maureen bjuder på knasigheter av olika slag och hon beskrivs så väl att det är lätt att se henne framför sig. Boken är lättläst och med ett bra tempo, vilket gör att sidorna rusar förbi. En nästan perfekt mamma är en trivsam feelgood, den passar alldeles utmärkt till att fly vardagen med för en stund!
Det här är en charmig feelgood karamell! Boken genomsyras av värme och humor. Den lämnar mig med ett leende på läpparna och en önskan om att få fortsätta följa huvudpersonen Poppy. Poppy är lätt att tycka om och även hennes farmor Maureen. Trots att historien kretsar kring något så ytligt som skönhetstävlingar för barn så är boken både djup och allvarlig samt handlar om det som är viktigt i livet. Kärlek, vänskap, familjeband och relationer. Boken både roar och berör! Rekommenderar den varmt!
Vad jag tyckte om den här boken! Jag skrattade, var arg, frustrerad och bara levde mig in i handlingen. Underbar bok!

Boken är underhållande, charmig och fullkomligt lysande! Jag ville inte att boken skulle ta slut, utan fick hålla tillbaka lite för att den inte skulle ta slut för fort.

Jag tycker att Lilly skriver lätt, språket är lätt att följa och det går att förställa sig både handling och karaktärer framför sig. Polly blev en karaktär jag tyckte om och som jag gärna läser fler böcker om.
En nästan perfekt mamma är en bok som utspelar sig i en övre medelklassmiljö i England där Poppy lever med sin kändisman, sin lilla dotter och sin farmor i en tillvaro som för hennes del snurrar mycket kring en väninna och deras vänskap som är baserade på döttrarnas medverkan i olika skönhetstävlingar.
Boken är lättläst och skildrar en kvinna med en del jobbiga händelser bakom sig som hon inte hanterat utan bara sopat under mattan. När det börjar krångla med väninnan börjar problemen krypa fram och pocka på uppmärksamhet, något som leder till både dråpliga och obehagliga situationer. Poppys oförmåga att be om hjälp eller göra djupare självreflektioner är stundtals svårt irriterande. Men under bokens gång förstår man henne bättre och med hjälp av mod, slumpen och en ganska listig farmor så händer oväntade saker.
Poppy lever med sin man Ben, en känd skådespelare, sin dotter Ruby, och sin gamla senila farmor Maureen i Cambridge.
Poppy är hemmafru, men mycket av hennes tid lägger hon på dottern och hennes skönhetstävlingar.

Stacy är Poppys bästa vän. Hennes dotter Diamond vinner nästa alla tävlingar. Men så kommer tävlingen där Ruby står som vinnare. Detta är något Stacy inte kan släppa, vilket sätter deras vänskap på prov.

Vardagen är inte alltid så lätt att få ihop. Har man då en senil farmor som gör lite som hon vill, en man som alla vet vem det är, och en bästa kompis som inte klarar av förlust och fryser ut vännen på alla möjliga sätt, ja då behöver man nog hitta sig själv.

Detta är en härlig feelgood som är en perfekt sommarläsning.

Jag sträckläste boken på stranden. Ibland var jag så arg på hur vuxna människor kan bete sig med lögner, falskhet och utfrysning. Men här finns också humor, kärlek och vänskap.
En lättläst charmig bok.
I början är jag mest irriterad på Poppy och undrar varför hon ens vill vara kompis med Stacy som beter sig så dåligt och barnsligt. Men boken tar sig och mer fokus hamnar på Poppy och hur hon hanterar att bli utfryst av de andra mammorna. Poppy tar dessutom hand om sin gamla farmor, vars hjärta inte kommer klara länge till. Deras relation beskrivs på ett så fint sätt. Jag har lite svårt för skönhetstävlingar för barn, även om man får förklarat varför Poppy och hennes dotter tycker om det. Det är en lättläst och rolig feelgood som passar bra som semesterläsning.