Bikupan

Here is the beehive
Bok av Sarah Crossan

Ana och Connor är båda gifta men har träffats i smyg under flera år. Hotellrum, helgresor, snabbt raderade sms, våldsam passion blandat med känslan av svek. Men sedan händer det otänkbara, Connor dör i en olycka och Ana står ensam kvar med hemligheten och minnena av deras uppslukande kärleksaffär. I sin förtvivlan ser hon inget annat val än att närma sig den enda andra människan i världen som delar hennes förlust: Connors fru Rebecca.

I Bikupan befinner vi oss mitt i skärningspunkten mellan två äktenskap. Det är en intim berättelse, skriven på Sarah Crossans oefterhärmliga fria vers, som bit för bit blottar en rå kärna av kärlek, sorg och besatthet. En unik läsupplevelse som går rakt in i hjärtat.

"En roman om kärlek, sorg och besatthet som har en helt egen röst - och form. Läs, sugs in och njut av varje vers och ord som tar dig vidare genom otrohetens kval. Sarah Crossan är ett namn att lägga på minnet." - Tara

"Fängslande och utsökt skildrat" - The Sunday Times

"Fullständigt enastående" - The Irish Times

"Crossan hittar alltid humor och mänsklighet i det mörka, det är omöjligt att inte sträckläsa." - The Times

"En av våra mest originella författare ... Crossan har nästan skapat ett helt nytt sätt att skriva sina romaner, som är hennes och enbart hennes." - John Boyne

Sarah Crossan har tagit emot flera litterära priser för sina ungdoms böcker och undervisar i kreativt skrivande. Bikupan är hennes första roman för vuxna.

 

Mindre

Ana och Connor är båda gifta men har träffats i smyg under flera år. Hotellrum, helgresor, snabbt raderade sms, våldsam passion blandat med känslan av svek. Men sedan händer det... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Crossan Sarah;Here Is The BeehiveEngelska - Okänt
ISBN: 9781526619518
BikupanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188979209
Here is the Beehive
ISBN: 9781526619532
Here is the BeehiveEngelska - Okänt
ISBN: 9781526619495
Ana och Connor är båda gifta, men det hindrar dem inte från att inleda en relation där de under flera år träffas i smyg. De träffas korta stunder på hotellrum och ibland på någon helgresa. Starka känslor, stor passion och snabbt raderade sms blandas med känslor av svek. När Connor en dag oväntat dör står Ana ensam kvar med minnena av deras kärlek. För att behålla något av Connor börjar hon närma hans fru, Rebecca.

Bikupan är den irländska författaren Sarah Crossans första roman för vuxna, tidigare har hon skrivit ungdomsböcker. Det här känns inte som en vanlig roman i formen, utan mer som att den är skriven på någon form av fri vers. I vilket fall som helst är den väldigt bra och fylld med känslor. Det känns som att det här är en sådan typ av bok som går snabbt att läsa, men som kommer att stanna kvar desto längre.
Betyg 4
Ana och Connor lever i varsitt äktenskap med barn men inleder ändå en kärleksaffär som ska pågå flera år. När boken börjar har Connor precis dött i en tragisk olycka. Ana får kämpa med sin sorg som hon inte heller kan vara öppen med. För att närma sig Connor eller kanske för att spegla sin sorg så inleder hon en alltmer vänskaplig relation med Connors änka Rebecca. Genom minnesbilder får vi mer information om Ana och Connors relation och hur Ana var redo att lämna sin make medan Connor tvekade inför ett sådant steg.
.
Det här är en bok att sluka, gärna i en enda sittning. Boken är skriven prosalyriskt på ett sätt som gör sig riktigt bra. OJ vad jag tycker att Crossan lyckats fånga Anas tankar och mående på ett fantastiskt sätt. Ana känns så trovärdigt mänsklig. Även om Ana tidvis beter sig riktigt illa så går det att känna med henne och aj, vad det känns. Utan att spoila så tycker jag att slutet dessutom är pricken över i:et. Jag hoppas på fler böcker av Crossan då det verkligen känns som att hon har en utmärkande skrivstil