Den onda systern

The wicked sister
Bok av Karen Dionne
"Vanvettigt spännande och helt omöjlig att lägga ifrån sig!" Karen Slaughter "Dionne målar ett oförglömligt porträtt av en familj som vet att de är på väg mot en katastrof men är oförmögna att stoppa den." - Publishers Weekly "En pulshöjande vildmarksthriller." Minneapolis Star Tribune Hon trodde att hon hade lagt det förflutna bakom sig. Men tänk om det bara har bidat sin tid? I femton år har Rachel Cunningham suttit i frivillig exil på en psykiatrisk klinik, eftersom hon är övertygad om att hon är ansvarig för sina föräldrars död. Men när det kommer fram nya detaljer kring morden återvänder Rachel till familjens stora timmerstuga, djupt inne i Michigans skogar, för att söka efter svar. Efterhand som Rachel får en klarare bild av vad som verkligen hände den ödesdigra dagen då hennes föräldrar mördades upptäcker hon att ett hem kan vara fyllt av obeskrivlig ondska ... Karen Dionne är författare till den internationella bästsäljaren Träskkungens dotter - som finns utgiven på tjugosex språk. Karen Dionne är bosatt i norra Detroit tillsammans med sin man.
Rachel har de senaste 15 åren suttit frivilligt inspärrad på mentalsjukhus, då hon är säker på att hon dödade sina föräldrar. Men när nya detaljer kommer fram är hon besluten om att ta sig tillbaka till familjens hus där allt skedde.
Vi får följa Rachel när hon återvänder till sitt hem, samt även hennes uppväxt- Hur var den, egentligen?

Helt ok bok, men tyvärr väldigt förutsägbar. Hade förväntat mig en tvist, men det blev inte så.
Alltså.... när en bok gör så att ALLT annat liksom får vänta... då har man lyckats.

Jag sögs in i berättelsen så fort boken öppnades och var fast.

När Rachel har suttit instängd på en psykiatrisk klinik i 15 år, dock frivilligt då hon är övertygad att hon är orsaken till föräldrarnas död.... då får hon syn på någon som förändrar allt..
Små friktioner av minne... små ledtrådar...
Vad hände igentligen för 15 år sedan....
.............................................

En fängslande bok utan dess like
Skriven på ett sätt där man verkligen förståelse för både nu & då

En förälders förtvivlan, kärlek, rädsla... gör vi rätt nu?
Ni vet när kan känner att man kan flytta på himmel o jord för sina barn... men... räcker de?
Inte en minut var till spillo, rätt in i handlingen och sen växlade det upp..
Lika spännande som handlingen är, lika spännande är det att få miljön, naturen, djuren uppmålade/beskrivna. Karaktärerna - så elaka så onda!
Jag levde i boken!!
Idag läste jag ut den här gripande och välskrivna bok. Så spännande, en riktig nagelbitare och kunde absolut inte lägga undan den när jag väl började läsa.
En riktigt spännande och otäck bok, jag har aldrig läst något liknande. Välskriven bladvändare som får det att knyta sig i magen.
Jag älskade hennes förra bok Träskkungens dotter o denna var så spännande Utspelar sig i Michigans otillgängliga natur . Man får följa två parallella berättelser. I nutid är det Rachel o dåtid är det hennes mamma Jenny Rachel har frivilligt suttit 15 år på mentalsjukhus för hon är övertygad om att hon är skyldig till sina föräldrars död Att hon sköt ihjäl dem . När hon kommer över polisrapporten o får läsa att hon inte ens var misstänkt så lämnar hon sjukhuset . Hon åker tillbaka till huset för att ta reda på sanningen.
Rachel Cunningham har frivilligt tillbringat femton år på en psykiatrisk klinik efter morden på sina föräldrar. Nya detaljer framkommer som gör att Rachel börjar tvivla på sin skuld. För att söka svar behöver hon återvända till familjens timmerstuga, djupt inne i Michigans otillgängliga skogar.

Det är ett starkt familjedrama, samtidigt som det är en ryslig spänningsroman. Till en början är tempot relativt lugnt, för att med stigande spänning explodera mot slutet.

En bok som väcker både känslor och tankar. Hur långt är en förälder beredd att gå för att skydda sitt barn? Hur länge går det att blunda och bortförklara det icke önskvärda? Tankar om ondska i dess värsta form, och kärlek i sin allra renaste. Trovärdiga karaktärer som med motsatta egenskaper skapar fantastisk dramatik i berättelsen. Många vackra och långa naturskildringar som gör det lätt att leva sin in i miljön, och väcker en längtan att få uppleva det Michigan författaren beskriver!
Uppföljaren till succén "Träskkungens dotter" utspelar sig i samma miljö som föregångaren, övre Michigans otillgängliga natur. Och precis som i föregångaren har djuren och naturen en betydelsefull roll.

Rachel har frivilligt tillbringat 15 år av sitt liv på mentalsjukhus, övertygad om att hon är skyldig till sina föräldrars död. Av en händelse får hon information som får hennes övertygelse att vackla, och hon beslutar sig för att lämna sjukhuset och försöka ta reda på vad som egentligen hände den där dagen. Det Rachel möter när hon återvänder till det ödsligt belägna barndomshemmet är dock något helt annat än hon förväntat sig.

Det här är en historia om ondska, en ondska så stor att det stundtals är svårt att fortsätta läsa. Samtidigt är det också så spännande att det är omöjligt att sluta. Så ibland får man helt enkelt ta några snabba andetag innan man läser vidare.

Det är också en fin berättelse om att växa upp i samklang med naturen, att leva med och lära sig tolka djuren man har in på knuten. Som barn till två biologer och uppvuxen mitt ute i vildmarken lär sig Rachel det redan som barn.
Rachel har hela tiden trott att hon var den som dödat sina föräldrar. För att straffa sig själv, har hon suttit på en psykiatrisk klinik i 15 år, helt frivilligt.

Men så får hon se något som gör att hon börjat tvivla på att hon är den skyldige. För att ta reda på mer, skriver hon ut sig från kliniken, och återvänder till huset där allt hände.

Sakta växer familjens historia och hemligheter fram, och den är både mörk, obehaglig och skrämmande.

Wow, vilken bok. Det gick inte att sluta läsa, en riktig bladvändare. Spänning från början till slut.

Mitt ute i Michigans vildmarker, på en enslig gård, finns så mycket ondska och mörker. Det riktigt kryper in under skinnet på mig av obehag.

Boken varvas med nutid, då vi följer Rachel, och dåtid, då vi följer hennes mamma Jenny.

En riktigt bra psykologisk thriller.
Gillar du thrillers måste du läsa denna.
Orimligt spännande och bra! Från början till slut. Om en syster som är psykopat och väldigt mycket annat. Läs!
❥ Recension

För ett par år sen skrev Karen Dionne boken Träskkungens dotter som jag tyckte var skitbra. Nu har hon gjort det igen - skrivit en bladvändare fylld av spänning, obehag och människans komplexa natur.

Boken är skriven ur två perspektiv - Rachel i nutid och hennes mamma Jenny i dåtid. Vi får följa Rachel och hennes syster Dianas barndom med sina föräldrar samt deras vuxna liv efter föräldrarnas död. Genom deras berättande nystas virrvarvet av misstankar upp och Rachels jakt efter sanningen intensifieras. Jag tycker mycket om språket och de fantastiska miljöbeskrivningarna. Boken igenom finns ett subtilt obehag och Diana kryper under skinnet på mig vilket resulterar i en härlig läsupplevelse! En stämningsfull thriller med utmärkta personporträtt och en hjärtskärande historia.

Jag längtar redan efter Dionnes nästa bok!

Boken får 🐻🐻🐻🐻+ av 5.
Jag har läst en till bok av denna författare, Träskkungens dotter och även den utspelar sig i Michigans skogar.
Denna otillgängliga skog skapar en mystik och spänning som är nervkittlande.

Boken handlar om Rachel som har varit på en psykiatrisk klinik i 15 år. Hon är övertygad om att hon är ansvarig för båda sina föräldrars död .
De hittades skjutna hemma i familjens hus.
Rachel lider av minnesförlust men kommer ihåg fragment av det som hände.
När hon ska bli intervjuad för en tidning råkar hon se undersökningen som polisen gjorde av brottsplatsen. Det visade sig att det står att Rachel omöjligt hade kunnat avfyra det vapen som dödade föräldrarna.
Rachel skriver ut sig själv från kliniken och bestämmer sig för att åka hem till familjens timmerstuga där hennes storasyster och moster fortfarande bor kvar.
Hon vill försöka minnas vad som egentligen hände.
Hur ska hennes syster reagera på hennes ankomst?
Ganska snart upptäcker hon att hon inte är välkommen och hon börjar ana att det kanske inte är en slump att flera personer tidigare har dött i systerns närhet under uppväxten.

Boken är ruggigt spännande och lättläst. En riktig bladvändare som är nervkittlande fram till sista sidan.