Snöängeln

Bok av Anki Edvinsson
Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen dras in i en gripande utredning som kretsar kring en pojke som hoppar från en bro och en kvinna som hittas mördad i sitt hem. När en tonårsflicka försvinner måste de skynda sig för att hitta alla gemensamma nämnare, och den som är ansvarig, innan fler blir drabbade.
.... Dags för recension ....
Snöängelen av Anki Edvinsson ❄️
.........................
Debutroman av Anki Edvinsson.
Boken känns lite rörig i början, så många karaktärer att hålla koll på. Storyn har spännande inslag, men jag känner att jag inte fastnande för huvudkaraktären Charotte von Klint. Hon känns kall och ytlig.
Det är en bra driv i boken, handlingen känns nutida och sååå för vårt samhälle just nu. Mord, ungdomar som säljer och använder droger, sociala medier som säger att du måste vara på ett speciellt sätt, annars duger du inte, psykisk ohälsa. Extra svårt för mig som är tonårsförälder att läsa om narkotika så här. Hoppas bara att man pratar tillräckligt med sina barn om hur farligt detta är.
Någorlunda spännande polisdeckare som för mig, saknar lite djup.
Jag hade gärna lärt känna Charlotte mer.
Boken får 3 av 5 från mig.
Detta är den andra boken om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg som bor och arbetar i Umeå.
Det begås tre brott i ett vintrigt och snöigt Umeå. Brott utan egentligt samband, i alla fall vid en första anblick. Men efter en tid så början man se ett mönster som leder till en viss persons inblandning.

Jag gillar den här bättre än bok ett (som jag också uppskattade) Den är skriven på ett lätt och bra språk, det flyter. Karaktärerna lär man känna ännu ett snäpp sedan sist och de vill i alla fall jag gärna läsa mer om. Gillar blandningen av polisarbete och deras privatliv.
Fina miljöbeskrivningar där Umeås skogar och vinterlandskap bidrar till stämningen. Boken beskriver drogvanor hos dagens ungdomar som får mig med en 15-åring hemma att rysa.
En svensk polisroman när de är som bäst. Högt tempo från början till slut och ett ganska oväntat slut.
Spänning från första stund som tar upp viktiga ämnen om både droger och psykisk ohälsa, ser fram emot fler böcker av författaren
Här är boken som rivstartar från första raden och sen hålls tempot uppe. Wow vilken spännande bok. Men även en bok som väcker tankar och känslor. Droger finns och har alltid funnits i vårt samhälle, här får vi viss insyn i hur det kan eskalera bland våra unga. Men också följer vi de vuxnas sätt att förhålla sig till sina ungdomar och även till att det finns droger i närheten. Allt från den naive föräldern till den nitiska polismorsan. Du, Anki har på ett smått magiskt sätt personbeskrivit alla dessa olika människor och jag finner inga ord i hur bra det är.
Jag gillar också hur miljöerna i och omkring Umeå beskrivs. När jag var lite hade jag (av okänd anledning) snöat in på att Umeå var staden jag skulle till. Efter att jag hörde att den kallades björkarnas stad och jag sett en ishockey match med Björklöven så bestämde jag mig. Idag 40 år senare har jag tyvärr ännu inte varit i Umeå men min längtan, ni vet den där pirriga barnsliga längtan väcktes inom mig igen. Så vem vet var nästa sommarsemester styr??
Avslutningsvis vill jag säga att historierna (ja, det är flera fall) vävs ihop till en helhet som är grymt spännande och helt oväntad på slutet.
Gillar du spännande kriminalromaner som även speglar människors privatliv till stor del så är mitt råd till dig: LÄS DEN HÄR!!
Boken utspelar sig i Umeå där poliserna Charlotte von Klint och Per Berg sätts i arbete för att lösa ett fall. En pojke hoppar från en bro, en tonårsflicka försvinner spårlöst och en kvinna hittas mördad i sitt hem. Finns det någon koppling mellan dessa personer? Och kommer de hitta den försvunna flickan innan det är försent?

Det här är den första delen om poliserna Charlotte och Per. Boken är lättläst, har ett bra tempo och bra driv framåt. Jag tycker att det är en bra story med fokus på psykisk ohälsa och droger - ämnen som jag gillar att läsa om och som känns väldigt aktuellt i dagens samhälle, historien känns rapp i både i språk och handling. Till en början hade jag lite svårt att hålla koll på de olika karaktärerna och det blev lite rörigt i huvudet för mig men efter hand klarnar det upp och boken bygger upp en spänning som växer ju mer jag läser och det blir sträckläsning. En fängslande och spännande bok.
Det här är den första boken jag läser av Anki och det kommer garanterat inte att vara den sista. Jag tyckte verkligen om karaktärerna Charlotte och Per. Det var en trevlig omväxling med en bok som utspelar sig uppe i Umeå. Böcker som handlar om droger och lättpåverkade ungdomar är annars inte ett ämne som intresserar mig, men i Snöängeln så blir det en spännande historia som kretsar kring mer än så. Psykisk ohälsa bland annat, ett ämne som jag tycker är så otroligt viktigt och som vi inte ska sluta prata om förrän det finns adekvat hjälp att få för alla som mår mer eller mindre dåligt. Det enda jag skulle klaga på är titeln och omslaget som avslöjade lite väl mycket. (view spoiler) Utöver det så gillade jag twisten på slutet, mycket underhållande läsning som jag varmt rekommenderar!
Snöängeln var riktigt bra! Den var framförallt både spännande och lättläst. Man får hänga med flera olika karaktärerna genom kapitlen vilket gör att man får chansen att pussla ihop alla pusseldelar själv även om det för mig hela tiden kom överraskningar. Oväntade vändningar gör att boken håller ett högt tempo. Jag hoppas på fler delar där jag får läsa om Charlotte och Per. Det finns definitivt mer att hämta.
Detta är första boken i en ny serie om Umeåpoliserna Charlotte von Klint och Per Berg.

Det är en spännande och välskriven kriminalroman. Jag kommer snabbt in i boken. Den är lättläst med ett bra språk och tempo. Jag gillar karaktärerna och de viktiga ämnena som tas upp parallellt med utredningen.
Tack Norstedt förlag för överraskningen!

Snöängeln utspelar sig i Umeå. En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. Även om händelserna verkar helt utspridda, blir det mer och mer klart att alla har en koppling till varandra. Polisen Charlotte von Klint, som har ett brokigt förflutet, tillsammans med polisen Per Berg är de som tar sig an fallet.

Det är alltid kul att läsa böcker som utspelar sig i de mer norra delarna av Sverige och jag, som är Lulebo, gillar verkligen den trenden!

Snöängeln är en bladvändare utan dess lite. Handlingen går fort framåt, kapitlen är korta och perspektiven är många. Jag hade önskat att man hade något slags persongalleri i början för att lättare kunna veta om vilka alla karaktärer var och hur dem var i relation till andra. Det var ofta jag blandade ihop döttrar och mammor, vilket gjorde läsningen i början väldigt förvirrande. Jag var inte heller ett så stort fan att de unga kvinnorna som ständigt uttryckte sig att de ville vara smala och att de skulle bli "skinny". Det kändes lite överflödigt och gjorde ingenting till den annars väldigt spännande berättelsen. Kan inte unga flickor i böcker bara få vara utan att deras kroppar på något sätt ska hamna i fokus - som inte ens har något mer berättelsen i sig att göra?

Men utöver detta, så är den här deckaren otroligt välskriven. Det märks att Edvinsson har studerat kriminologi, för jag hade INGEN ANING om hur allting hängde ihop och kunde inte för hela mitt liv ha förstått vem som låg bakom allting. Det var spännande in i det sista och kändes makalöst komponerat hela berättelsen igenom. Det är spännande karaktärer att följa, trassliga familjesituationer och tafatta relationer.

Jag gillar också hur slutet vävdes ihop och att man (förhoppningsvis?) kan tänka sig att det kommer fler böcker om poliserna Per Berg och Charlotte von Klint. Jag hoppas i alla fall på mer!
Jag gillade första delen av Anki Edvinssons deckarserie. Extra roligt är det förstås att den utspelar sig i min hemstad Umeå.
Karaktärerna känns trovärdiga och har en bra mix. Här florerar droger bland ungdomar och en ung kille tar sitt liv. Samtidigt hittas en kvinnlig apotekare död och frågan är om det har något samband. Så långt gillar jag historien men tycker sen att den tappar. Flashiga snabba händelser som inte riktigt håller måttet i mina ögon. Första delen var bättre än denna.
Första delen i en deckserie om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg i Umeå.
En ung kille begår självmord, en kvinna hittas död i sitt badkar, en ung kvinnas försvinnande... vad finns det för kopplingar mellan dessa? Svaret är narkotika.

En bra deckare med mord och narkotikahandel i ett snöigt Umeå. Jag gillar karaktärerna som känns trovärdiga. Charlotte är nyinflyttad från Stockholm och kommer från en högre samhällsklass och jag gillar att det inte är alkoholiserad medelålders man attitydproblem.