Daisy Jones &; the Six

Taylor Jenkins Reid
9781984892256
Välj utgåva
Daisy Jones and The SixEngelska - Pocket
ISBN: 9781786331519
Daisy Jones & The SixEngelska - Pocket
ISBN: 9781984817792
Daisy Jones and The SixEngelska - Inbunden
ISBN: 9781786331502
Daisy Jones and The SixLjudbok
ISBN: 9781473565951
Daisy Jones & the SixEngelska - Inbunden
ISBN: 9781524798628
Daisy Jones and The SixEngelska - Pocket
ISBN: 9781787462144
Daisy Jones &; the SixEngelska - Pocket
ISBN: 9781984892256
Reid, Taylor Jenkins: Daisy Jones & The SixEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781984845290
Daisy Jones & The Six : A NovelEngelska - Pocket
ISBN: 9781524798642
Daisy Jones & The SixSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189007680
Daisy Jones & The SixSvenska - E-bok
ISBN: 9789189007697
Daisy Jones & The SixEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781984845306
Daisy Jones & The SixSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189007758
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Adlibris
289 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Ej verifierad butik
Daisy Jones & the Six
289 kr
Bokus
299 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Älskar upplägget av boken (den är skriven i intervjuform). Känns verkligen som att läsa om ett riktigt 70-tals band med dess drama och droger. Gillar att författarinnan inte förskönar droger utan att man faktiskt får se vilka följder användandet kan leda till.
Det bör nämnas att det är en del personer som man ska hålla reda på men jag tycker att man får ganska bra koll på alla nästan direkt. Jag förstår att den fått så bra recensioner av de flesta som läst den och jag sållar mig till den skaran. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör den så bra. Man bör helt enkelt läsa den själv för att förstå det.
Daisy Jones & The Six är berättelsen om bandets upp-gång och dramatiska fall, vid toppen av deras framgång. Det är en omvälvande kärlekshistoria och ett ikoniskt porträtt, skrivet som ett muntligt vittnesmål över ett av 70-talets främsta (men aldrig existerande) rockband.

TAYLOR JENKINS REID är en bästsäljande amerikansk författare som bor i Los Angeles med sin man och dotter. Hon har skrivit ett flertal romaner varav den senaste, Evelyn Hugos sju äkta män, är översatt till svenska. Innan hon slog igenom som romanförfattare var hon verksam inom filmproduktion.

Vilken läsupplevelse! En bok jag inte trodde skulle vara i min smak, men så fel jag hade. upplevelse! Boken är lysande och omöjlig att lägga ifrån sig. Rekommenderar den starkt!
Hur lässugen blir man inte av att bara titta på den här karamellen till bok!
Jag blev även glatt överraskad När jag läste den.
Vi får följa Daisy Jones tillsammans med bandet The Six från deras uppgång till bandets splittring. Det får vi göra genom att höra bandmedlemmarnas egna ord då hela boken byggs på en intervju.
Allt känns väldigt trovärdigt! Miljöer och personligheter. Jag gillar verkligen känslan som den här boken levererar.
En härlig bok om musik, droger, turnéliv, kärlek (både vänskaps och kärleks).
Tummen upp för den här lite annorlunda boken, om ett band som aldrig existerat på riktigt!
Jag älskade författarens förra bok "Evelyn Hugo..." och gav den 5 stjärnor så mina förväntningar på denna var skyhöga. Tyvärr levde den inte riktigt upp till dem utan blev bara 4 stjärnor p g a att jag inte riktigt gillade Daisy Jones. :( Synd, för författaren skriver verkligen bra!
3,5

Daisy Jones, känsidbarn uppvuxen med allt man kan önska sig utom föräldrarnas kärlek möter bröderna Dunnes band, the Six i LA under sent sjuttiotal, en tid präglad av sex, drugs & rock'n'roll. Visst är det en del sex i "Daisy Jones & The Six" men framförallt mycket av de andra två.

Boken andas sjuttiotal genom den liberala inställningen till droger, man praktiskt taget känner lukten av braj i vissa stycken, men också genom modet. Billy Dunne bär nästan alltid s.k. kanadasmoking, jeansskjorta och jeans, någon har mustasch, herrshorts med små delfiner på nämns. Kvinnorna har polotröja och minikjol och bär inte BH.

Taylor Jenkins Reid har skrivit en bok i intervjuform. Genom åren då respektive bandmedlemmars karriärer sätter igång tills dess att sjuttiotalets mest kända (och påhittade) band splittras guidas vi genom händelseförloppet av de som var med. Daisy själv, bröderna Dunne och övriga bandmedlemmar med inhopp från Billy Dunnes fru, Daisys bästa vän m.fl. Sättet att berätta gör att man kan se filmen framför sig, eller kanske snarare en podcast, och man får ofta lust att googla fram skivomslag och bilder på bandmedlemmar, eller kolla upp låtar på Spotify.

Det relationerna som står i centrum i boken. Framförallt de mellan Billy och hans fru, samt mellan Daisy och Billy och resten av världen.

"Håll käften för fan. Billy. Jag gifte mig med en musiker. Du ska vara musiker. Om jag ville köra herrgårdsvagn och ha köttfärslimpan klar till sex, skulle jag gift mig med min pappa."

Billys fru Camila är lika envis som självutplånande. I kontrast till henne befinner sig trasiga Daisy, självsäker som få men utan ett uns självkänsla. Hennes vårdslösa förhållande till droger och till sig själv berör. Det är inte utan att jag blir påmind om "Little girl blue", den hjärtskärande dokumentären om Janis Joplin.

"För jag trodde det var meningen att riktig kärlek skulle slita dig i stycken och plåga dig och få hjärtat att klappa fruktansvärt hemskt. Jag trodde kärlek var bomber och tårar och blod (...)Jag trodde kärlek var krig."

"Daisy Jones & The Six" påverkar en, det gör den. Och den är rappt skriven, stundtals rolig men jag undrar om inte mycket av berättarstilen går förlorad i översättningen. Många gånger läser jag något och förstår vilket engelskt uttryck som översätts och tänker att karaktärernas tal antagligen var mer distinkta i originalversionen. Men det är ju inte bokens fel, utan hur engelskan och svenskan skiljer sig åt.

Med tanke på bokens popularitet skulle det inte förvåna mig om någon gjorde riktiga låtar av texterna som finns längs bak i boken. Och ingen skulle bli gladare av det än jag. Jag kan se framför mig när Daisy Jones och Billy Dunne sjunger Honeycomb acappella, Lite som Lady Gaga och Bradley Cooper på Oscarsgalan. Kom inte och påstå att de två inte älskar varandra. Någonstans längst inne.