Harry Potter och de vises sten (Harry Potter, #1)

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Film från 2001 regisserad av Chris Columbus

Harry Potter är en föräldralös pojke som bor i ett litet rum under trappan hos sin moster och morbror. Han blir retad av sin kusin och mostern och morbrorn föredrar att han inte syns eller hörs alls. Men, en dag får han ett brev som kommer att vända upp och ner på allt.

Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Coolshop
69 kr fri frakt
Base.com
~70 kr (5.99 GBP)okänd frakt
365games.co.uk
~70 kr (5.99 GBP)+ 2.99 GBP frakt
Discshop
79 kr + 29 frakt
Shop4world.com
~87 kr (7.49 GBP)+ 6.99 GBP frakt
Ginza
99 kr + 39 frakt
CDON
99 kr + 29 frakt
Adlibris
99 kr + 19 frakt
Ej verifierad butik
Harry Potter 1: De Vises Sten + Documentary (2-disc) (Blu-ray)
99 kr
Harry Potter 1: De Vises Sten + Documentary (2-disc) (Blu-ray)
99 kr
Harry Potter 1: De Vises Sten + Documentary (2-disc)
99 kr
Zavvi.com
~122 kr (11.49 EUR)+ 6.99 EUR frakt
Betyg 5
Den magiska början på en stor barndomsfavorit och som sedan präglat sig starkt i min vuxna värld.

Berättelsen om Harry Potter och den pojke som överlevde! Magisk soundtrack och fantastiska scener! Oförglömliga matscener i skolmatsalen men också otroligt skrämmande stunder med Lord Voldemort.
Helt fantastisk adaption av Rowlings magiska värld. Det är mysigt, spännande och kanske till och med lite läskigt. Garanterad myskänsla och rekommenderar verkligen att se filmen på hösten eller runt jul för lite extra mysfaktor.
Den här filmen blev precis som de senare Harry Potter-filmerna riktiga biosuccéer och minst sagt kassakor. Filmen handlar precis som boken med samma namn om Harry Potter, både boken och filmen är den första delen i serien. Filmen och boken skiljer sig lite, även om handlingen till stora drag är sig ganska lik.

I filmen får publiken följa Harry Potters resa från föräldralös pojke till trollkarl. I inledningen möter publiken Harry som bor under trappan i sin moster och morbrors hus, han blir retad av sin kusin och han behandlas som en sämre del av familjen som måste hållas mer eller mindre gömd för resten av världen. Sedan kommer vändningen när Harry får ett överraskande besked om att han är trollkarl och antagen till Hogwarts.

Resten av filmen utspelar sig på Hogwarts och speglar Harrys liv där tillsammans med vännerna Hermione och Ron som han lär känna på vägen dit.