Harry Potter, #1

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Film från 2001 regisserad av Chris Columbus
Harry Potter är en föräldralös pojke som bor i ett litet rum under trappan hos sin moster och morbror. Han blir retad av sin kusin och mostern och morbrorn föredrar att han inte syns eller hörs alls. Men, en dag får han ett brev som kommer att vända upp och ner på allt.
Skådespelet är inte på topp, men känslan man får är fantastisk. En riktigt feel good-film. En riktigt klassiker för barn, vilket är lite unikt.
Fantastisk film,en helt ny värld öppnar sig för Harry, filmen är full av magi och spännande äventyr.
Även snart 20 år efter att filmen kom håller den samma kvalitet. En film både vuxna och barn kan se tillsammans. Spännande och bra gjord!
Film baserad på boken. Som alltid är boken bättre - men tycker nog att de fått med det mesta viktiga i den här filmen (till skillnad från senare filmer)
Bra film, som har mycket detaljer från boken. Men det är värt att läsa boken också, då en del saker inte är med i fimmen. Men riktigt bra film och älskar harry potter serien både böcker och filmer
Jag är en av få som faktiskt föredrar filmerna över böckerna. Var dock längesedan jag såg dem och ännu längre sedan jag läste böckerna.

Den unge vardaglige Harry Potter får på son födelsedag reda på att han kanske inte är så alldaglig trots allt. En väl uppbyggd berättelse med en intressant värld.
Som alltid är det svårt för film att leva upp till böcker de baseras på, men Harry Potter och de vises sten klarar det skickligt. Trots att den kom ut för nästan 20 år sen håller den måttet. Att se hela serien förhöjer filmernas kvalitet ytterligare.
Den första Harry Potter-filmen är en perfekt film att se i början på hösten. I och med att det är en film ämnat för yngre barn så har den en väldigt mysig aura och spänning.

Att få vara med Harry och hans vänner på Hogwarts är nog en dröm alla barn (och vuxna) har som har läst eller sett någon av böckerna och filmerna om Harry Potter, och jag förstår helt varför. Det är magi, inte bara i filmen utan att se den också!
En barndomsfavorit som när jag nu kollar tillbaka inte riktigt har samma glöd som jag tyckte den hade när jag var liten. Den är helt okej, men det är inte världsklass. Nostalgi men ingen höjdare.
En riktig klassiker! Barndomsfilm som jag vuxit upp med, men som är lika kul att kolla även i vuxen ålder lite då och då. Helt enkelt... magisk ;)
Böckerna om Harry Potter och de efterföljande filmerna är helt magiska. Ska man läsa dem är det bäst på engelska för då får man alla namn rätt och rätt känsla. Man förs in i en fantastisk magisk värld och en kamp mellan det onda och goda. Kul och intressant att se hur Harry, Hermione och Ron utvecklas och växer upp ända tills de gift sig och får egna barn som ska börja på Hogwards.
En otroligt bra fantasy film som verkligen passar alla oavsett ålder. Den är välgjord och man kommer lätt in i filmen och har svårt för att slita sig från den.
Man får följa med in i den magiska värld som Harry och hans vänner befinner sig i.
En spännande film med väldigt bra skådespelare.
Bara tummen upp!
Världens bästa film genom tiderna. Fungerar för de yngre och det vuxna, helt enkelt den perfekta familjefilmen! Finns inget bättre än att få sugas in i trollkarlarnas värld!
Såååå mysig, älskar harry potter världen med allt vad den har att erbjuda. Kommer verkligen fortsätta älska dessa filmer nu.
Första filmen om Harry Potter och den magiska världen som är parallel till vår.
Det är en perfekt film för alla yngre fantasy fantaster att börja med. Lite läskig kanske men väldigt trevlig och härlig. Perfekt fredagsmysfilm med familjen där man kan följa med in i magikernas värld.
Fint filmad och med stora skådespelare/skådespelerskor som verkligen ger filmen extra djup!
Rekommenderar varmt!
Helt fantastisk adaption av Rowlings magiska värld. Det är mysigt, spännande och kanske till och med lite läskigt. Garanterad myskänsla och rekommenderar verkligen att se filmen på hösten eller runt jul för lite extra mysfaktor.
Den magiska början på en stor barndomsfavorit och som sedan präglat sig starkt i min vuxna värld.

Berättelsen om Harry Potter och den pojke som överlevde! Magisk soundtrack och fantastiska scener! Oförglömliga matscener i skolmatsalen men också otroligt skrämmande stunder med Lord Voldemort.
Den här filmen blev precis som de senare Harry Potter-filmerna riktiga biosuccéer och minst sagt kassakor. Filmen handlar precis som boken med samma namn om Harry Potter, både boken och filmen är den första delen i serien. Filmen och boken skiljer sig lite, även om handlingen till stora drag är sig ganska lik.

I filmen får publiken följa Harry Potters resa från föräldralös pojke till trollkarl. I inledningen möter publiken Harry som bor under trappan i sin moster och morbrors hus, han blir retad av sin kusin och han behandlas som en sämre del av familjen som måste hållas mer eller mindre gömd för resten av världen. Sedan kommer vändningen när Harry får ett överraskande besked om att han är trollkarl och antagen till Hogwarts.

Resten av filmen utspelar sig på Hogwarts och speglar Harrys liv där tillsammans med vännerna Hermione och Ron som han lär känna på vägen dit.