Bara ett litet mord

Säbyholms gröna fingrar
Bok av Carin Hjulström
Slottsmiljöer vid Mälaren är scenen för Carin Hjulströms nya deckarserie om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Författaren till de älskade böckerna om Frida Fors skriver nu mysdeckare i Agatha Christies anda. Siri har alltid haft dåligt samvete för den föräldralöse Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri till Stockholm. Hon landar hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet. Snart inser han att den nyinflyttade skådespelerskan har näsa för ledtrådar och dessutom är ett trevligt sällskap.
5 utgåvor
Välj utgåva
Bara ett litet mordSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153780
Bara ett litet mordSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176473030
Bara Ett Litet MordSvenska - Pocket
ISBN: 9789137157733
Bara ett litet mordSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275670
Bara ett litet mordSvenska - Okänt
ISBN: 9789137153803
En spännande bok där vi lär känna flera intressanta karaktärer. Stort plus för att man inte kan lista ut mördaren innan slutet - riktigt underhållande, gripande, och bitvis väldigt intensiv historia. Ser fram emot att få stifta närmare bekantskap med bokens karaktärer i nästa bok i serien, eftersom jag sträckläste denna.
Det här tycker jag var en riktigt bra cozy crime-bok.
Siri har dåligt samvete för brorsonen Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri till Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker.

Det är lätt att "se" omgivningarna i boken och personerna i berättelsen. Spänningen håller i genom hela boken och jag är redan nyfiken på uppföljaren.
Bara ett litet mord är en lättsam bok där läsaren lätt kunde relatera till karaktärerna. En mysig bok som är perfekt att läsa en regnig dag. När boken var utläst var det några lösa trådar kvar, dock tänker jag att det är författarens menig då det ska komma en uppföljning. Carin Hjulström har lyckats att hitta en bra balans för att boken ska känna mysig och inbjudande, men behåller läsarens intresse under hela bokens gång.
Bara ett litet mord av Carin Hjulström är min första deckare om man får kalla den för det. Det är en så kallad ”cosy crime” eller ”feelgood deckare”. Tänkte att det var lagom mycket brott för mig att börja med