Vid skogens slut

Bok av Åström & Sandlund
Sofia är fyrtio och känner sig vilse i livet. Samtidigt ser hon mycket fram emot att börja ett nytt spännande jobb. Hon ska ingå i en grupp som ska hjälpa och fånga upp barn med problem. På en skola möter hon flickan Alva och snart anar Sofia att något inte står rätt till. När en annan flicka blir brutalt mördad förstår Sofia att Alva är i stor fara.
Så sjuuuuukt spännande bok! Alltså, jag älskar sånt här, med psykopatkvinnor som styr folk som marionettdockor mitt ibland oss och ingen fattar nada.

Gillar vinkeln med en sammansatt grupp av lärare, socialtjänst och polisen som ska hjälpa barn, tror verkligen på idén! Tror man hade fått mycket gjort utan alla sekretesspolicys hit och dit, det är alltför många barn som lider av byråkratins fasoner.
Spännande skräckfylld bok om sekten man inte vill vara med i. Är du mörkrädd så läs inte denna. Otäck spännande och gripande men inget för känsliga personer.
Frågorna är många och jag läser i superhastighet, vill veta nu...vill vara med i handlingen, vill hjälpa till...

Gläntan - en helt ny innebörd! Kommer inte kunna passera en glänta utan att ha denna känslan med mig.

Nervkittlande med lösa trådar som sakta och spännande ger både ett och annat att fundera på. Vem och vad? Hur? Varför?
Mycket spännande och obehaglig historia som utspelar sig i Piteå, om en sekt och barn som försvinner. Väldigt välskriven och jag hoppas det snart kommer fler böcker av den här författarduon som får mig att tänka på Camilla Grebes och Åsa Träffs böcker som jag älskade.
En spännande handling med massor av intressanta karaktärer. När jag väl hade börjat lyssna så hade jag så svårt att sluta, jag ville bara få veta mer, lära känna alla bättre och få veta vad som egentligen har hänt och vad som kommer att hända. Boken får ett bra avslut men när en bok är så här bra så vill jag ha mer, för jag vill inte lämna Pite(å) utan jag vill veta vad som händer efteråt.
Vid skogens slut av Anette Sandlund och Sara Åström.
Clara, Kalle och Sofia jobbar i en nystartad grupp för att hitta och förebygga brott. De kommer från polisen, socialtjänsten och skolan som specialpedagog, tillsammans ska de försöka hinna fånga upp barn och ungdomar med psykisk ohälsa, individer på glid och jobba förebyggande.
De jobbar i Piteå som har förhållandevis många byar med skolor och i uppstarten tar Sofia (som kommer från skolvärlden) kontakt med skolorna, åker runt och presenterar projektet.
På en av skolorna fångar hon upp orossignaler om en elev, Alva, som inte riktigt följer normen, hon umgås inte med någon annan på skolan, besöker aldrig skolhälsan, är alltid frånvarande vid återkommande högtider som Lucia samt lite annat som sticker ut.
Sofia börjar jobba undercover på skolan för att få fram mer om Alva. Sakta, sakta öppnar Alva upp men så händer något tragiskt.
En flicka från samma skola försvinner och i sökandet efter henne hamnar utredarna i ett område utanför Piteå där det byggts upp ekohus i ett för övrigt outnyttjat område. Den försvunna flickan bodde i ett av husen och när polisen knackar dörr märker de snabbt att alla hus ser likvärdiga ut och att alla de möter har alibin av varandra. Känslan av en sekt smyger sig på...
En riktigt obehaglig läsning om människans psyke och om barn som far illa. Men så värt att läsa 🤩
Extraplus att Bölebyns Garveri omnämns som ett lokalt garveri i en by utanför stan. Min familjs garveri 🧡
Utgiven 2020
Wow vilken debut... så ruskigt bra bok. I stora drag handlar boken om Sofia som börjar sitt nya jobb på olika skolor som en kontaktperson i samarbete med skola/polis/socialtjänst för att fånga upp barn som inte mår bra på olika sätt. På en skola upptäcker Sofia väldigt tidigt en flicka - Alva som alltid drar sig undan på alla sätt från det sociala med andra barn. Hennes familj verkar vara helt vanlig men de vill inte samarbeta eller kommunicera med varken skolan eller andra enheter. Sofia vill hjälpa Alva men en dag är hon inte i skolan och en flicka har hittats brutalt mördad....

Det här var verkligen en bok i min smak - så bra. Redan från första sidan var jag fast och jag kunde inte sluta läsa boken, utan sträckläste den, jag bara drogs med in i historien. Den är välskriven med ett bra driv och tempo framåt. Boken har många intressanta och spännande karaktärer och väldigt bra miljöbeskrivningar- jag kände verkligen att jag befann mig på platserna med alla karaktärer. Boken är spännande, otäck och stundtals väldigt obehaglig - ämnen som berörs är maktmissbruk inom sekter, misshandel, mord och hemligheter. Så bra - LÄS DEN!
Sofia har kört fast i livet. Hon arbetar inom skolans värld, har en son som är på väg att flytta ut och en man som hon misstänker är otrogen. När Sofia blir erbjuden ett jobb där hon ska samarbeta med socialtjänsten och polisen i ett projekt där de ska försöka hitta utsätta barn och hjälpa dem är hon inte sen med att tacka ja. På en av skolorna dit Sofia kommer för att besöka går Alva. Alva är en tystlåten flicka som självmant drar sig undan sina klasskamrater och ofta är hemma från skolan utan förklaring. Sofia har en allvarlig känsla av att något är fel med Alva och kan inte släppa det. När sedan en annan flicka på skolan försvinner och sedan hittas mördad börjar Sofias värsta farhågor att besannas. Den mördade flickan bor dessutom granne med Alva.

Vilken underbar och spännande debut av Åström & Sandlund! Jag måste erkänna att jag till en början hade lite svårt att förstå vad som hände, det var lite rörigt om jag kan uttrycka mig så. MEN, det var nog jag som inte var med på tåget, för sammanfattningsvis kan jag bara säga att upplägget var genialiskt! Jag gillar verkligen böcker där allt inte är uppenbart och självskrivet. När jag väl förstod vad som hände, så var det omöjligt att sluta läsa. Jag väntar spänt på en uppföljning av Åström & Sandlund! Jag tror det finns mycket mer att hämta av de karaktärerna vi fick börja bekanta oss i denna bok.
Utläst bok - Vid skogens slut skriven av Åström och Sandlund 🥰
Vilken bok och vilken debut! Riktigt imponerad av er @astromsandlund.
Vill ni läsa en deckare som är spännande från sida 1 och håller hög standard genom alla 383 sidorna ska ni läsa denna 📚 Språket passar mig utmärkt och vilket slut!

Ser framemot att läsa mer från dessa författare i framtiden. Boken får 4,5 av 5 av mig i betyg 🥰
Jag fastnar direkt och kunde inte sluta läsa. Historien är välskriven och spännande roman. Beskrivningarna av det sektliknande livet och vad barnen utsätts för griper tag i mig. Jag gillar tempot i boken.

Detta är författarnas debutroman och del 1.
❥ Recension

Boken börjar riktigt jävla otäckt och skänker mig känslan av att jag bara måste fortsätta läsa. Vilken debut, vilket författarpar! Jag vill ha meeer!

Detta är en vansinnigt spännande berättelse som man får följa ur flera olika perspektiv, både vuxna och barns. Boken är en ruskig historia om utsatta barn, misshandel och mord, hemligheter och vansinne. Karaktärerna är fint tecknade och trovärdiga, likaså dialogerna. Bra språk, driv och tempo. Även omöjlig att lägga ifrån sig, så makalöst bra är den!

Rekommenderas starkt! Längtar till nästa bok!

Boken får 🍊🍊🍊🍊+ av 5.
Efter årtionden av ”polisprocedurdeckare” har vi nu också fått en pedagogprocedurdeckare - och det är välkommet. Deckare är dock ett lite missvisande ord. Den här berättelsen bjuder på så mycket mer än så. Vi möter en huvudperson, Sofia, som precis har fått uppdraget att ingå i en specialenhet där polisen, skolan och socialtjänsten på ett bättre sätt ska kunna identifiera och hjälpa barn med allvarliga problem. Hon hamnar snart i en farlig situation som uppstår kring en grupp barn i en destruktiv sekt i området. Samtidigt får hon utkämpa en egen kamp i sitt eget liv, en kamp fokuserad på såväl den egna identitetskänslan som på äktenskapets framtid. Det är lätt att känna sympati för henne och att bli engagerad i de utmaningar som möter henne - såväl på jobbet som hemma. En annan fin poäng med den här historien är att den handlar om brott som växer fram långsamt men obevekligt. Just känslan av att veta att något kommer att hända - men inte exakt vad - är nog så spännande som den mer traditionella jakten på en okänd gärningsman som dominerar deckargenren i övrigt.
'Vid skogens slut' av Sara Åström & Anette Sandlund.

Läraren Sofia ser fram emot sitt nya jobb. Hon ska ingå i en grupp med en polis, en socionom och så hon själv, och tillsammans ska de bättre lyckas fånga upp barn med problem. På en av skolorna där hon gör ett besök efter en orosanmälan från lärare där, möter hon Alva. En ensam flicka som drar sig undan och ofta är borta från skolan utan förklaring. Hela familjen verkar en aning isolerad.
Något inom Sofia gör att hon inte kan släppa taget om flickan och snart försvinner en annan flicka i Alvas närhet. Den flickan återfinns sedan brutalt mördad och arbetsgruppen inser att de är något stort på gång.