Vid skogens slut

Åström & Sandlund

Sofia är fyrtio och känner sig vilse i livet. Samtidigt ser hon mycket fram emot att börja ett nytt spännande jobb. Hon ska ingå i en grupp som ska hjälpa och fånga upp barn med problem. På en skola möter hon flickan Alva och snart anar Sofia att något inte står rätt till. När en annan flicka blir brutalt mördad förstår Sofia att Alva är i stor fara.

2 utgåvor
Välj utgåva
Vid skogens slutSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178354153
Vid skogens slutSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353569
Betyg 5
Sofia har kört fast i livet. Hon arbetar inom skolans värld, har en son som är på väg att flytta ut och en man som hon misstänker är otrogen. När Sofia blir erbjuden ett jobb där hon ska samarbeta med socialtjänsten och polisen i ett projekt där de ska försöka hitta utsätta barn och hjälpa dem är hon inte sen med att tacka ja. På en av skolorna dit Sofia kommer för att besöka går Alva. Alva är en tystlåten flicka som självmant drar sig undan sina klasskamrater och ofta är hemma från skolan utan förklaring. Sofia har en allvarlig känsla av att något är fel med Alva och kan inte släppa det. När sedan en annan flicka på skolan försvinner och sedan hittas mördad börjar Sofias värsta farhågor att besannas. Den mördade flickan bor dessutom granne med Alva.

Vilken underbar och spännande debut av Åström & Sandlund! Jag måste erkänna att jag till en början hade lite svårt att förstå vad som hände, det var lite rörigt om jag kan uttrycka mig så. MEN, det var nog jag som inte var med på tåget, för sammanfattningsvis kan jag bara säga att upplägget var genialiskt! Jag gillar verkligen böcker där allt inte är uppenbart och självskrivet. När jag väl förstod vad som hände, så var det omöjligt att sluta läsa. Jag väntar spänt på en uppföljning av Åström & Sandlund! Jag tror det finns mycket mer att hämta av de karaktärerna vi fick börja bekanta oss i denna bok.
Utläst bok - Vid skogens slut skriven av Åström och Sandlund 🥰
Vilken bok och vilken debut! Riktigt imponerad av er @astromsandlund.
Vill ni läsa en deckare som är spännande från sida 1 och håller hög standard genom alla 383 sidorna ska ni läsa denna 📚 Språket passar mig utmärkt och vilket slut!

Ser framemot att läsa mer från dessa författare i framtiden. Boken får 4,5 av 5 av mig i betyg 🥰
Betyg 5
Jag fastnar direkt och kunde inte sluta läsa. Historien är välskriven och spännande roman. Beskrivningarna av det sektliknande livet och vad barnen utsätts för griper tag i mig. Jag gillar tempot i boken.

Detta är författarnas debutroman och del 1.
❥ Recension

Boken börjar riktigt jävla otäckt och skänker mig känslan av att jag bara måste fortsätta läsa. Vilken debut, vilket författarpar! Jag vill ha meeer!

Detta är en vansinnigt spännande berättelse som man får följa ur flera olika perspektiv, både vuxna och barns. Boken är en ruskig historia om utsatta barn, misshandel och mord, hemligheter och vansinne. Karaktärerna är fint tecknade och trovärdiga, likaså dialogerna. Bra språk, driv och tempo. Även omöjlig att lägga ifrån sig, så makalöst bra är den!

Rekommenderas starkt! Längtar till nästa bok!

Boken får 🍊🍊🍊🍊+ av 5.
Efter årtionden av ”polisprocedurdeckare” har vi nu också fått en pedagogprocedurdeckare - och det är välkommet. Deckare är dock ett lite missvisande ord. Den här berättelsen bjuder på så mycket mer än så. Vi möter en huvudperson, Sofia, som precis har fått uppdraget att ingå i en specialenhet där polisen, skolan och socialtjänsten på ett bättre sätt ska kunna identifiera och hjälpa barn med allvarliga problem. Hon hamnar snart i en farlig situation som uppstår kring en grupp barn i en destruktiv sekt i området. Samtidigt får hon utkämpa en egen kamp i sitt eget liv, en kamp fokuserad på såväl den egna identitetskänslan som på äktenskapets framtid. Det är lätt att känna sympati för henne och att bli engagerad i de utmaningar som möter henne - såväl på jobbet som hemma. En annan fin poäng med den här historien är att den handlar om brott som växer fram långsamt men obevekligt. Just känslan av att veta att något kommer att hända - men inte exakt vad - är nog så spännande som den mer traditionella jakten på en okänd gärningsman som dominerar deckargenren i övrigt.
'Vid skogens slut' av Sara Åström & Anette Sandlund.

Läraren Sofia ser fram emot sitt nya jobb. Hon ska ingå i en grupp med en polis, en socionom och så hon själv, och tillsammans ska de bättre lyckas fånga upp barn med problem. På en av skolorna där hon gör ett besök efter en orosanmälan från lärare där, möter hon Alva. En ensam flicka som drar sig undan och ofta är borta från skolan utan förklaring. Hela familjen verkar en aning isolerad.
Något inom Sofia gör att hon inte kan släppa taget om flickan och snart försvinner en annan flicka i Alvas närhet. Den flickan återfinns sedan brutalt mördad och arbetsgruppen inser att de är något stort på gång.