Lektioner i kärlek

Unexpected Lessons in Love
Bok av Lucy Dillon
En riktigt härlig kärleksroman, full av känslosprång. Jeannie möter Dan och blir huvudlöst förälskad. Han är perfekt och han friar till henne med buller och bång. Hon kan inte säga nej, och vill inte heller. Hon får dock lite kalla fötter på bröllopsdagen och tänker att alltsammans har kanske gått för fort ändå? Nu händer något som skakar om allt Jeannie har trott och tänkt.
Jeannie träffar Dan och de blir förälskade och det tar inte lång tid innan Dan friar till henne på Brooklyn Bridge och självklart svarar hon Ja! På bröllopsdagen börjar Jeannie tvivla och får kalla fötter, hur kan allt som kändes så bra nu kännas så fel? När hon står där och tvivlar som mest så kommer ett telefonsamtal, där hon får reda på att Dan råkat ut för en fruktansvärd olycka och förs till sjukhuset medvetslös. Hon känner sig skyldig och tror att olyckan är hennes fel....

Jag har läst flera böcker av Lucy Dillon och har gillat dom - mysiga, härliga och lättlästa feelgood. Denna bok tycker jag inte riktigt höll samma nivå, boken börjar väldigt bra och jag fastnar direkt men sedan tycker jag dock att den tappar farten lite och den fångar inte upp mitt intresse på samma sätt som början gjorde. Sista delen av boken då tar den fart igen och jag är fast och slukar boken i ett nafs. Boken innehåller de klassiska feelgood ingredienserna som kärlek, intriger, hopp, vänskap och svek och mysiga inslag av hundar som jag tror finns med i de flesta av hennes böcker. Betyget blir 3+ med tanke på att boken tappade mig där en stund i mitten, men jag tycker den är läsvärd och jag får den där härliga feelgood känslan när jag läst sista sidan och slår igen boken.
Jag gillar Lucy Dillons böcker, men denna tyckte jag inte var lika bra som de tidigare jag har läst.
Den har många feelgoodkvalitéer, men jag tyckte den var lite tradig, för lång och lite för förutsägbar.
Den handlar om Jeannie som på sin bröllopsdag inser att hon inte kan gifta sig... allt känns inte rätt. Men samtidigt sker en olycka och den blivande mannen blir påkörd av en buss och hamnar i koma.
Sen får vi följa Jeannies funderingar om vad hon ska göra, vad är moraliskt rätt och fel, hur kommer hennes liv bli... samtidigt som hon börjar engagera sig i sina grannars liv med herrelösa hundvalpar.
Lektioner i kärlek handlar om Jeannie som trodde sig ha hittat sin livs kärlek i Dan. Men förhållandet har gått fort fram och redan efter några månader tillsammans friade Dan till Jeannie. Nu när de ska gifta sig drabbas Jeannie av panik - hon känner ju knappt Dan. Dan råkar ut för en hemsk olycka och Jeannie får tid att sortera sina känslor i sin nya bostadsort: Longhampton. I Longhampton får vi möta flertalet huvudpersoner från Lucy Dillons tidigare böcker och såklart hundar.

Boken är en fantastisk feelgoodroman som man inte kan lägga ifrån sig. Lucy Dillon gör en verkligen aldrig besviken.
Roman om kärlek och om att tveka på den rätta I sista sekund. Mycket reflektioner kring om man gör rätt livsval och när livet bara har rullat på. Varm och mysig bok med en del humor.
Spännande början som drog med mig direkt, men sen blev det lite långsamt och jag undrade lite vad som var storyn egentligen. Men lyssnade ändå klart och tyckte om slutet. Helt okej, mysig relationsroman men inte min favorit av henne.
Jag gillar Lucy Dillons böcker och den här är inget undantag. Kanske är den lite mer eftertänksam, lite mer allvarlig men både kärleken och hundarna finns där. I boken får man följa Jeannie som ska gifta sig med sin Dan som hon träffat via nätet. Allt har gått svindlande fort och på vägen till bröllopet så kommer tankarna hon haft i kapp. Är det verkligen detta hon vill? Vill hon gifta sig med någon som hon innerst inne inte känner. Hon bestämmer sig där och då att hon inte kan gå igenom detta. Hon ringer till Dan men kommer bara fram till röstbrevlådan där hon ber honom ringa upp..
Hennes far som är med henne stöttar hennes beslut och de väntar på att Dan ska ringa tillbaka. Och så ringer det men det är inte Dan utan hans bestman Owen som berättar att det har hänt en olycka. Dan är skadad...
Det här är en bok som visar att man bör känna efter vad man vill här i livet och för vems skull man egentligen tar sina beslut.
I ”Lektioner i kärlek” får vi följa Jeannie som är på väg att gifta sig med sin pojkvän Dan. På väg till bröllopet känner hon dock att hon är på väg att begå ett misstag och ringer till Dan för att berätta att hon inte kommer gifta sig med honom. Han svarar inte så hon lämnar ett meddelande på telefonsvararen. En kort stund senare får hon veta att Dan råkat ut för en olycka.

Dan kämpar på sjukhuset och Jeannie är där och stöttar honom. Under tiden lär Jeannie känna Dans bästa vän Owen.

Ett gäng hundar dyker också upp i boken och vi får ta del av jobbet med dem.

Detta är en berättelse om kärlek, lite svek och hopp. Den går i ett ganska långsamt tempo och är bitvis ganska förutsägbar men som läsare vill jag såklart läsa klart boken för att få veta om det jag tror komma skall stämmer. Det är dock ingen bok som etsat sig fast eller som jag burit med mig efteråt men ibland är det skönt att läsa något mer lättsamt här och nu också.

Vill man läsa en mysig bok i långsamt tempo och med en massa hundar så rekommenderar jag denna.
Allt har gått så snabbt sedan den tysta och tillbakadragna Jeannie träffade den utåtriktade och sportiga Dan på en dejtingtjänst på nätet och sveptes med i en himlastormande romans. Det tog bara några månader innan Dan friade och nu ett år ett att de träffades är det dags för bröllop. När vigseln närmar sig börjar Jeannie tvivla, är det nerverna eller har allt gått för fort. Innan hon hinner prata med Dan får hon veta att han råkat ut för en allvarlig olycka och Jeannie undrar om det är hennes fel. När Jeannie får den oväntade pausen i livet får hon en möjlighet stanna upp och fundera över vad hon verkligen vill med sitt liv samtidigt som försöker skapa sig ett liv i Longhampton, dit hon nyligen flyttat med sin fästman.

Lektioner i kärlek är den senaste boken från den brittiska feel good-författaren Lucy Dillon och det är en berättelse som lever upp till mina förväntningar med den mysiga fiktiva staden Longhampton och hundar som hjälper människor att läka. I den här boken får vi även återknyta bekantskaper med några av karaktärerna som har förekommit i några av Dillons tidigare böcker, men det krävs inte att man läst de böckerna för att hänga med. Det här är en berättelse som egentligen handlar kärlek, vänskap att ta kontrollen över sitt liv och den roll som hundar kan ha i människors liv. Det är en mysig berättelse som är ger en trevlig underhållning för stunden.
Underbar bok av Lucy Dillon! En varm berättelse om livets skörhet, om att våga och att lära sig om vad kärlek egentligen är. Jeannies fästman Dan blir påkörda av en buss på väg till deras bröllop efter att hon berättat för honom att hon vill ställa in ceremonin. Hon tvingas till eftertanke och självständighet bland nya vänner, även fyrbenta sådana.
Det är längesen jag sist läste något av Lucy Dillon så det blev ett trevligt återseende! Mysig berättelse om kärlek, livets olika val och en massa hundar.

Boken blir en liten påminnelse om att vara ärlig både mot sig själv och andra. Även om det inte var en bok som stannade kvar när sista sidan var läst så tyckte jag verkligen om den!
Ännu en bra bok av Lucy Dillon. Som de övriga håller denna hög kvalite. Jeannie ångrar sig på väg till sitt bröllop men dagen slutar inte som hon tänkt. Medans hon sitter vid sin medvetslösa blivande mans sjukhussäng så rullar hennes liv upp framför henne. En bok om hur något dåligt kan vändas till något bra.