Utloggad

Bok av Lilly Emme
Katie O’Farrell drömmer om att bli författare och bildar tillsammans med tre väninnor kvartetten Skrivsystrar. De lovar varandra att inte sluta skriva förrän alla fyra har blivit utgivna. För de andra går det bra men Katie blir bara refuserad. Då bestämmer hon sig för att logga ut från både den digitala och verkliga världen. Kan hon nu få berätta sin hemliga historia?.
Katie har alltid drömt om att bli författare. Tillsammans med sina tre vänner kallar de sig "Skrivsystrar", de har lovat varandra att inte ge upp skrivandet förrän alla fyra lyckats bli utgivna författare. Katies vänner har alla lyckats medan hon själv inte har lyckats och det gör att hennes tro på sig själv sviktar. Katies frustration ökar och av misstag råkar hon lägga ut ett meddelande på sociala medier som får hennes värld att rasa, då bestämmer sig Katie för att logga ut från allt som har med sociala medier att göra och hon flyr ut till landsbygden.

Jag älskade verkligen den här boken, den är lättläst, den är fartfylld/händelserik och har ett bra driv - jag sträckläste boken. Boken har så mycket, jag som läsare får verkligen följa med på en berg- och dalbana av känslor - vänskap, humor, allvar, sorg och kärlek. Att som Katie känna sig misslyckad, ha drömmar, hur vänskap sätts på prov, dilemmat med sociala medier. Boken gav mig själv en tankeställare när det gäller sociala medier, hur vi scrollar runt i denna värld, så mycket tid vi lägger på detta - när vi kunde göra så mycket annat.... Detta är en underbar bok, jag rekommenderar den verkligen.
Jag gillar verkligen feelgood, och det här är just en sån mysig feelgood-bok som är perfekt att mysa ner sig i soffan med. Det är en lättläst och härlig story om författardrömmar, vänskap, sociala mediers inverkan på ens liv, familljeband och en liten dos av kärlek. Bokens titel Utloggad är högst aktuell och får en att tänka på sitt eget skrollande och skärmtid, hur ofta man faktiskt sitter med näsan i telefonen istället för att lyfta blicken lite.
Utloggad är den första delen i serien om Skrivsystrarna. Katie och hennes tre vänner bildar Skrivsystrarna när de träffas på universitetet i Hull. De ger varandra ett löfte om att inte de inte får ge upp sitt skrivande förrän de alla är utgivna författare. Jag tycker att boken är välskriven, rolig och härlig. Den har dessutom ett djupare budskap som är värt att fundera på. Jag ser fram emot att läsa fler delar om Skrivsystrarna.
Utloggad är första delen i serien Skrivsystrar. De fyra tjejerna Katie, Amanda, Emma och Jade träffades på universitetet när de alla läste litteraturvetenskap. Nu bor de i London och tre av vännerna har fått sina böcker utgivna. Alla utom Katie som kämpar för att även hon ska få sin dröm uppfylld. Hennes självförtroende har fått sig en törn efter att hon blir refuserad gång på gång. Men hon ger inte upp. Ett felskickat mail gör att hela Katies tillvaro vänds upp och ner. Vad ska hon göra nu? Är hennes karriär över innan den ens hunnit börja?

Den här boken gillade jag. Det är en lättläst, humoristisk och härlig feelgood. Som dessutom har ett lite djupare budskap om att leva i nuet och kanske inte låta sociala medier påverka våra liv allt för mycket. Att konstant söka bekräftelse via nätet, jaga likes och kommentarer. Och rädslan för att missa något om man loggar ut ett tag. Något som jag tror att många i dagens samhälle kan känna igen sig i. Så boken känns helt rätt i tiden.

Boken handlar även om drömmen att bli författare samtidigt som man börjar tvivla på sin förmåga att skriva bra berättelser. Om vänskap som sätts på prov när man ser alla omkring sig lyckas med det som man själv drömmer mest om i världen. Och om förlåtelse. För kan ens vänner förlåta vad som helst?

Det här är en bok med underbara miljöskildringar och karaktärer som verkligen känns levande. Jag ser verkligen fram emot att få läsa mer om de andra skrivsystrarna i framtiden!
Utloggad är första delen i en serie om Skrivsystrarna Katie, Jade, Amanda och Emma. De träffades när de läste litteraturvetskap på universitetet i Hull. Nu bor de fyra vännerna i London. Tre av dem har fått sina böcker utgivna, men av dem kämpar fortfarande med att uppnå sin dröm.

I ”Utloggad” får vi lära känna Katie O’Farrell vars högsta önskan är att bli författare. Hon skriver manus efter manus, men blir refuserad gång på gång. På dagarna arbetar hon i en liten tvålbutik i London. På kvällarna hänger hon med sina Skrivsystrar som alla försörjer sig på sitt författarskap.
Efter en tuff dag med tusen motgångar skickar Katie ett mail till fel person och dagen efter ligger hennes innersta tankar på nätet, för alla att ta del av. Hon beslutar sig för att lämna London, logga ut från dem digitala världen och ge upp sitt skrivande för alltid.

Den här boken gillade jag! En riktigt härlig feelgood som är fartfylld och humoristisk, men också tänkvärd om vänskap, om sociala mediers påverkan på vårt sätt att att leva vårt liv och att vara i nuet. Vi får uppleva både storstadslivet i London och lugnet i den lilla staden Keswick i The Lake District. Det fanns så många fina karaktärer i boken, mina favoriter är Katie och kusin Daisy. Jag ser fram emot att få möta karaktärerna igen och lära känna även de andra vännerna i nästa bok om Skrivsystrarna.

Frida Hallgren förhöjde verkligen läsupplevelsen på allra bästa sätt. En suverän uppläsare!
Här är en bok som träffar mitt i prick och lämnar avtryck, tankar och ett visst uppvaknande efter sig. Jag tycker så mycket om den här.

Kvartetten Skrivsystrar stöttar varandra i drömmen att bli utgiven. Alla lyckas…..utan Katie. Ett felskickat mail sprids på Internet och Katie flyr London och sina vänner…..

Lilly, du har träffat så rätt i tiden med den här skildringen. Jag vaknade själv upp lite när jag läste och funderade över mina egna vanor på sociala medier. Jag tillbringar kanske inte så mycket tid som Katie och de andra men det blir ju några vändor varje dag på framför allt Instagram. Men nu åter till boken.
Underbara miljöskildringar, karaktärer som lever sig kvar och framför allt Katies personliga resa är beskrivet med hjärta som gör hela boken verklig och lätt att leva med i. Jag hoppas av hela mitt hjärta att någon vill filmatisera den här. Den blir en perfekt humoristisk feelgoodfilm.
Slutligen vill jag säga att det här är boken som både kan ses som en fantastisk feelgood och samtidigt en självhjälpsbok om man vill minska sitt användande på sociala medier.
Till sist, den här boken hamnar högt upp på min bästa böcker 2021……
Utloggad är en rolig, mysig och ärlig bok. Författarbranschen är tuff och alla har inte samma tur. Huvudkaraktären Katie är lätt att tycka om och förstå. Att se sina vänner lyckas medan en själv står kvar och trampar på samma plats är tråkigt.

Detta med att vara utloggad är underbart! Vi är alla så upptagna av teknologi, speciellt mobiltelefonen och sociala medier att vi glömmer bort att leva i verkligheten. Jag är glad att boken uppmuntrar till mindre skärmtid.

De två katterna i boken syns och hörs kanske inte så mycket men de gör boken extra mysig. Pluspoäng!

Recensionsexemplar från Historiska Media.
De fyra vännerna träffades när de läste på Universitetet i Hull. Då de alla hade författardrömmar bildades Skrivsystrar. De lovade varandra att inte ge upp förrän alla fyra var utgivna.

Nu är det bara Katie kvar. De tre andra är redan etablerade författare. Hon försöker träffa "rätt människor", vara på realeser och aktiv på sociala medier, men ingen tror på henne.

Självförtroende börjar dala, samtidigt som hon försöker vara glad och glädjas åt vännernas framgångar.

Så råkar Katie skicka ett mail till fel person, och snart har det spridit sig i hela branschen. Hon är körd.

Hon bestämmer sig för att logga ut från allt. Slänger sin telefon i Themsen och flyr till London, och lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord.

Wow, vilken bok, och vilken tankeställare man får.

Här får vi en mysig feelgood i full fart med mycket humor. Samtidigt tar man upp att vi alltid är uppkopplade och anträffbara. Behöver vi verkligen sitta uppkopplade så mycket som vi gör? Troligen inte, men många av oss skulle nog inte klara av att logga ut.

Boken är lättläst och har härliga karaktärer och miljöbeskrivningar.
Kul att läsa om författares värld, hur man får kämpa för att bli utgiven, om man ens blir det.

Gillar du feelgood är detta en bok att läsa.

Detta är första delen av fyra i serien Skrivsystrar.
Boken handlar om 30 årig Katie o farell som drömt om att bli författare Tillsammans med 3 vänninor har hon bildat kvartetten Skrivsystrarna. Dom har livat varandra att inte genuppsättning skrivande förrän alla 4 är utgivna författare. När katies värld rasa beslutar hon sig för att ligga ut från digitala världen och den verkliga . Till och med mobil telefon tystnat och hon flyr ifrån London med 2 katter hon fått av sin pappa. Lovar sig att inte skriva ett ord men inte går så bra på stället Keswick där hon befinner sig.
Hon har flyttat till sin mammas kusin .
Katterna trivs jätte bra där. Hon jobbar i en gårds butik
Kommer sedan fram lite hemligheter . Hon blir visad runt. Sedan får man följa hennes resa till hon är tillbaks i London igen .
En underbar feelgood om de fyra tjejer med författardrömmar. Tre lyckas men inte Katie. Och hur mycket hon än älskar och unnar sina kompisar sina framgångar kan hon inte låta bli att vara avundsjuk och besviken. I ett mail till sin bäste vän Nate skriver hon av sig all frustration. Men mailet hamnar helt fel... Katie blir helt desperat, kastar sin mobil i Themsen och flyr till Lake District.

En rolig och varm feelgood där fokus ligger på vänskap, konsten att hitta sig själv och frihetskänslan när man inte måste kolla alla sociala medier hela tiden. Härliga och udda karaktärer. Miljöbeskrivningarna var på pricken och för en stund fick jag vara i London igen och även återse Lake District.
Frida Hallgren förmedlade stämningen, karaktärerna och miljöerna med bravur!

Vill läsa/höra mer om skrivsystrarnas liv, relationer och framgångar.
Katie, Emma, jade och Amanda träffas på universitetet och blir bästa vänner. De kallar sig Skrivsystrarna eftersom de alla vill bli författare och bildar en pakt att inte ge upp förrän alla fyra är publicerade.
Nu är alla its Katie där och hon kan inte bara känna glädje för dem. Efter ett misstag som gör bort henne för hela skrivbranschen och hotar förgöra vänskapen med Skrivsystrarna rymmer hon iväg till sin mammas kusin på landet.
Dessförinnan har hon kastat sin telefon i Theamsen för att slippa se alla lyckade människor på sociala medier. Hon ska leva ett nytt liv, utloggad och långt från skrivbranschen.
En bok om självkänsla, drömmar och fantastisk vänskap.
Kan varmt rekommendera den!
Gör det mysigt för dig i soffan och läs denna bok om hur livet kan bli om du loggar ut från sociala medier, lyfter blicken och hanterar livet istället. Den visar att du kan nå dina drömmar utan att hela tiden vara uppkopplad och tillgänglig, verkliga vänner bryr sig ändå.
Jag läste den med ett stort nöje och den var lättläst med en bra historia, läser gärna fler.
En mysig feelgood som flöt på i en jämn takt!
Härliga karaktärer och en berättelse som gjorde att det kändes varmt och mysigt i magen!
Roligt, lättläst och underhållande bok som är en blandning av feelgood med allvar och jag älskar Skrivsystrarnas gemenskap samt härliga miljöbeskrivningar och gestaltning. Älskar huvudkaraktären Katie och hennes medkänsla samt sinne för att få fram människors bästa! Jag är nyfiken på fortsättning och följer gärna Katie och gänget i kommande böckerna.
En riktig rolig bok. Min dröm är precis som dom tre väninnorna att få skriva en bok och bli författare. Boken tyckte jag mycket om
Rekommenderas för den som vill skriva en bok
Samtidigt som känslor blommar, nya mål tar fart, resor planeras så baseras allt detta på ett stort misstag. Som kunde ha avvärjts om alla...

Väldigt bra miljöbeskrivningar, framförallt en författares vardag.
Helt ny beskrivning för mig.

I jakten på det mesta i dagens uppkopplade läge är det lätt för misstolkningar då personligheter och känslor glöms...

Författaren flätar väl ihop handlingen, knyter ihop säcken och nu väntar jag på fortsättningen...läsvärd.

Frida Hallgren läser och lyfter boken med inlevelse.
Den här gillar jag!! Befriande fri från fåniga triangeldrama och kvinnor som failar Blechdeltestet, med en härligt unik och aktuell historia om att vara närvarande i sitt eget liv, våga vara öppen för det som erbjuds och om vänskap. Den fina tråden om sorg och saknad kändes väldigt äkta och ärlig, och jag tyckte väldigt mycket om karaktärerna och deras unika personligheter. En chicklit med hjärta, hjärna och modet att INTE centreras kring en man. Frida Hallgren är dessutom en utmärkt uppläsare som har förmågan att levandegöra både individer och miljöer, och ljudboken är ett rent nöje att lyssna på.
Bra gjort, Lilly Emme, det här är en klockren feelgood som jag kommer att rekommendera mina läsande vänner!
En härligt varm och fartfylld bok! Bokens huvudkaraktär brottas med ett sviktande självförtroende som aspirerande författare i den tuffa bokbranschen i London och den press som finns på att synas och vara med överallt. Lilly Emme hanterar aktuella och viktiga ämnen med en stor dos humor och genom härliga karaktärer som jag snart hoppas få läsa mer om!