Hör mig viska

Mons Kallentoft
9789137153421
Välj utgåva
Hör mig viskaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153421
Hör mig viskaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156927
Hör mig viskaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137156378
Hör mig viskaSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153469
Betyg 4
I början är boken lite seg. Men efter några kapitel tar det fart. Det är så välskrivet, mörkt, sorgligt och spännande. En förälder som aldrig ger upp hoppet att hitta sin försvunna dotter. Som gör vad som helst för att få veta vad som hänt/hände den där dagen för fem år sedan. Även den här boken tar upp denna vidriga människohandel.

Boken utspelar sig delvis på min favoritö Mallorca, inte det Mallis jag sett, men kan trots allt det hemska jag läst, drömma mig tillbaka till vissa platser som är omskrivna i boken.

Ett tips läs första delen före denna, så får du ännu mer utbyte av böckerna...
Det här är andra boken om Tim Blanck som letar efter sin dotter. När hon var 16 år försvann hon under en resa till Mallorca med sina kompisar. Nu har det gått fem år men Tim har inte gett upp utan letar fortfarande. Jag har gillat Mons Kallentofts tidigare böcker, men den här faller mig inte i smaken. Språket är ryckigt och flyktigt och det är svårt att få sammanhang i berättelsen.
Mons Kallentofts ”Hör mig viska ” är uppföljare till Se mig falla. Jag tror det är en fördel att ha läst del ett innan för att hänga med alla personer och platser men den kan också läsas separat.
Boken handlar om Tom Blanck en f.d polis som efter fem år fortfarande letar efter sin dotter Emme som försvann efter en kompisresa på Mallorca.

Efter tidigare misslyckanden får Tim upp ett nytt spår och lämnar hustru och nyfödd dotter i Stockholm för att intensifiera sitt letande i Palma. Sökandet leder till samarbete med såväl kriminella grupper som korrumperad polis och allmänt skumma individer. Det blir en hel del våld och man får följa Tim i allt mörkare sinnesstämning.
Jag tycker mycket om författarens speciella stil att skriva men har svårare med handlingen. Har svårt att förstå Tims nästan maniska besatthet i sitt sökande, att han lämnar sin lilla familj för att helt gå upp i sina spår. Kanske ska man förstå att Tim är så säker på att lyckas och att han upplever sig få meddelanden från Emme med att han blir sjuk av sorg och oro?

Kanske har jag som läsare svårt att ta till mig handlingen just nu under rådande samhällssituation?

Tre stjärnor av fem för språket och dispositionen i boken.