På öppet hav

Sea Swept
Bok av Nora Roberts
Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerföraren Cam, som återvänt hem efter faderns död i en bilolycka. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om tioårige Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften. Cameron Quinn hade precis som sina bröder en tuff uppväxt, innan Raymond och Stella Quinn adopterade honom. Motvilligt har han nu lämnat sitt jetset-liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan - att ge samma trygghet till den tilltufsade Seth. Cam måste lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och han måste lära sig att samarbeta med sina båda bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av rykten. Illvilliga tungor försöker svärta ner Raymond Quinns minne. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården - och rakt in i Camerons hjärta. På öppet hav är den första delen av fyra i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay. I de tre följande romanerna Under fallande stjärnor, En trygg hamn och Vid horisonten har Ethan, Phillip och Seth huvudrollerna.
Väldigt fin och trevlig feel good bok. Nora Roberts lyckas leverera starka och personliga karaktärer, som på något fint sätt lyckas finna kärleken i en dramatisk situation. Bra röd linje som egentligen handlar om den otydliga brodern Seth, med otydlig menar jag att de andra bröderna knappt vet om Seth och får först veta om honom när deras pappa ligger inför döden. I ett litet samhälle sprider sig ryktena fort. I denna första bok börjar mysteriet bakom brodern Seth, kärleken mellan den äldsta brodern Cam Quinn och Anna - båda med ett mörkt förflutet men som helas med kärlek och familjeliv. Älskade alla delarna i denna bokserie!
Väldigt mysig och trots ganska uppenbar följd så kunde jag inte släppa den ifrån mig. Kärlek till familjen, hur brokig den än må vara, tillsammans med vardagspusslet gör att man tar denna bok till sig direkt.
En mysig feelgoodroman som har det mesta man behöver; kärlek, dramatik och en bra berättelse.
Jag rekommenderar verkligen den här boken.
Trots att Nora Roberts har en förkärlek för trilogier så har även denna en fortsättning. Vilken man längtar efter så man läst de andra i serien om bröderna i Chesapeake bay. Hur de får en ny bror på halsen utan egentligen veta sanningen bakom det hela.
Ray Quinn som nyligen tagit hand om den unga pojken Seth hamnar på sjukhuset efter att ha varit med om en bilolycka. Strax innan hans död ber han sina tre vuxna söner att ta hand om Seth. Detta blir ingen lätt uppgift då det visar sig att adoptionen av Seth inte var klar innan Rays död.

Anna Spinelli arbetar som socialarbetare och kommer en dag i kontakt med familjen Quinn då hennes arbetsuppgift är att göra det bästa för Seth. Är det bäst för Seth att stanna hos bröderna eller flytta till ett annat fosterhem? Uppgiften blir inte helt enkel då Anna får känslor för en av bröderna Quinn.

På öppet hav är en stark berättelse om att människor förtjänar en andra chans i livet och om kärlek.

Nora Roberts är en av mina absoluta favoritförfattare och hennes sätt att skriva gör att man känner sig delaktig i berättelsen och hon beskriver alla känslor i boken så starkt att man nästan kan ta på dem.
Det här är första delen om de fyra bröderna Quinn. För ovanlighetens skull så är det männen som har huvudrollen i den här feelgooden. Riktigt bra.
Första i en underbar serie om fyra bröder. Läste denna för många år sedan, men den var precis lika fantastisk denna gång. Romantisk, sorglig och full av skratt. Rekommenderas!
Älskar nora Roberts och denna historia är ju så bra. Om tre bröder som försöka undvika kärleken o dess faror. Men slutet gott o allting gott o man vill läsa del 2 direkt, för att veta hur allting blir i deras värld.
Den här boken är första delen i Nora Roberts Chesapeake Bay serie. Den har några år på nacken och det märks i vardagen i berättelsen. Den gavs ut i pocket på svenska av bonnierpocket förra året (På Öppet Hav). Jag vet inte om den låter lite modernare på svenska eller om de översatt rakt av. Men jag tycker att det är lite roligt att läsa en bok som utspelar sig under 90-talet.
Boken är en mysig feelgood roman som utspelar sig i en småstad i nordöstra USA. Efter en tragisk olycka behöver 3 bröder komma tillbaka till sitt barndomshem för att ta hand om en pojke och ta farväl av sin far. Under dessa svåra omständigheter hittar dem vänskap och stöd hos varandra medan de slåss för att bli vårdnadshavare till den pojke som med tiden blir mer och mer den bror de inte visste de hade.
Det är en väldigt lättsam bok även fast tunga ämnen tas upp. En snabb läsning om man vill komma ifrån vardagen en sväng.