300 grader

Brännaren
Bok av Pernilla Ericson
Världen plågas av ännu en värmebölja. Sydneys förorter är totalförstörda och i Sverige brinner det på över 50 platser. I ett försök att hitta lugnet lämnar utredare Lilly Hed Stockholm för Nynäshamn. Men även här brinner det. Det är dock inte olycksbränder. De döljer något mycket värre och Lilly tar sig an utmaningen.
Otroligt spännande bok! Välskriven, obehaglig och samtidigt hjärtskärande; en bok jag varmt kan rekommendera!

Vi får träffa polisen Lilly Hed som lämnat huvudstaden och ett jobb som sektionschef på NOA för att flytta till Nynäshamn och börja "om" som patrullerande polis och utredare i en kombinerad tjänst. Ingen vet varför hon lämnar en karriär mot toppen. Det visar sig för oss läsare att beslutet varit nödvändigt för att överleva...

Vi får också träffa en rad offer som får sluta sina liv på ett av dem sätt som jag själv tycker borde vara ett av de värsta sätten att dö på. Gärningspersonens hat avspeglar sig i de obehagliga tillvägagångssätten. När man får veta vem gärningspersonen är blir man både förfärad, besviken och lite ledsen. 

Den här boken rekommenderar jag varmt! Hoppas (Håller tummarna!) att det kommer en andra delen för jag vill veta hur det går för Lilly och de övriga personerna vi får träffa under bokens gång.
Herregud vilken bok och igen herregud så bra Eva läser den. Jag kunde inte sluta lyssna. 🔥🔥 Så fruktansvärt bra bok.

Boken handlar om Lilly Hed, ny hos polisen i Nynäshamn. Det är också hennes tillflyktsort efter att hon lämnat ett destruktivt förhållande i Stockholm. Hon flyttar in i en fyr som hon hyr av en dam som heter Hilda. Den fyren verkar vara en underbar plats att bo på, men det är också ytterligare ett bevis på Pernillas skrivförmåga, för man vill bo i den fyren.. vid vattnet.. vakna vid havskanten. 😍😍

Ungefär samtidigt som Lilly flyttar dit börjar en serie våldsamma bränder att härja på orten och Lilly börjar nysta i det efter att brandmannen Jesper påtalat att det finns en del frågetecken kring bränderna. Samtidigt som detta pågår är Sverige drabbat av den värsta värmeböljan i mannaminne. Kampen för att få reda på sanningen ställer Lilly inför svåra situationer.

Den här boken får 🟣🟣🟣🟣+ av fem möjliga och ett extra 💜för miljöbeskrivningarna.
Följ Lily Hed som flyttar till Nynäshamn fr Stockholm för att jobba som polis.Hon hamnar mitt i elden från början då det under en varm sommar brinner och det kommer att utredas som olyckshändelser Men som senare blir pyromandåd. Spänning och kärlek och tempot ökar då mördaren visar sig vara en kollega
En intressant kriminalroman som utspelar sig 2023, klimatkrisen är i fokus och bränder likt de som var 2018 råder runt omkring i landet. Fast värre. Medan bränderna pågår passar en person på att hämnas.

Det är en ganska spännande, helt okej bok. Ingen fantastisk läsupplevelse kanske utan lite som "de flesta andra" deckare som jag läst. Men en aktuell, intressant vinkel med just klimatet i fokus.
Följ med till framtiden. Rättare sagt år 2023 och klimatkrisen är ett faktum. Det brinner lite varstans och det är torka överallt. Polisen Lilly Heed har precis börjat jobba i Nynäshamn efter att ha flytt en chefskarriär i Stockholm och framförallt en destruktiv relation. Nu söker hon lugnet och hyr in sig hos en äldre dam som har en fyr man kan bo i. Det dröjer dock inte länge innan det börjar brinna på flera olika ställen i Nynäshamn. Flera olika män brinner inne och det man först trodde var olyckor visar sig vara långt mer planerat än någon kunde ana.

Tjohoo, Pernilla Ericson är tillbaka med en dunderbra bok! Jag gillade hennes förra serie mycket (vilken jag recenserat tidigare) och denna är inte sämre. Det ska bli spännande att följa Lilly och hennes fortsatta karriär, relationer & även hur hon ska lösa sitt förflutna. Boken är spännande, välskriven och beroendeframkallande. Kul att läsa framåt i tiden, även om jag tycker det är lite olustigt med just klimatet..
❥ Recension

Jag riktigt mös mig igenom den här skrämmande och verklighetsförankrade boken. Mös till en deckare? Jo - för jag kände mig så trygg i Ericsons berättande och karaktärer. Det är kunskap och skicklighet igenom och sånt får mig att le - och mysa! För det är SÅ bra!

Boken har ett rasande tempo och är väldigt spännande. Jag gillar skildringarna av alla de starka kvinnor som finns med och TACK för de kvinnliga banden som knyts, vi behöver inte fler "kvinnor är bara konkurrenter, varandras motsatser och kan inte samarbeta" i böcker. Det här är uppfriskande!

Språket flyter på och i kombo med de korta kapitlen så rinner sidorna förbi. Det är en berättelse om vår samtid med klimathotet, upprättelse, kärlek, hat, hämnd, mod och hopp. Och med det där nagelbitande, överraskande slutet så längtar jag redan efter nästa bok i serien!

Boken får 🔥🔥🔥🔥 av 5.
Mycket läsvärd, spännande med någonting som pågår varje dag i någon del av världen. Klimatet som blir varmare och varmare.
Med en härlig värme mellan kollegor.
Jag sträckläste Pernillas första bok #spårenvilämnarefteross om Erlagruppen. ( finns 3 delar o alla är så bra ) En av de bästa böcker jag läst o tyckte den var väldigt obehaglig så jag hade stora förväntningar på denna . Detta är en ny serie om polisen Lilly Hed som byter sin chefskarriär i Stockholm mot ett lugnare Nynäshamn . Det är 2023 o värsta värmeböljan. Det brinner ett 50 tal bränder lite varstans i Sverige . Och det blir bränder i Nynäshamn också men när Lilly anar nåt o börjar gräva djupare så hittar hon mörka hemligheter.... Jag tycker den är rafflande , djup , spännande o blir aldrig tråkig. En riktig bladvändare . Välskriven med ett driv framåt . Betyget blir 5/5.
”300 grader” är deckarförfattaren Pernilla Ericsons nyligen släppta första del i ny deckarserie och beskrivs som en klimatthriller där eld 🔥 har en stor del i handlingen.

Boken utspelar sig några år fram i tiden, det är 2023, Corona har härjat klart och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder.

Huvudpersonen är utredaren Lilly Hed vid Nynäshamspolisen som nyligen lämnat en attraktiv chefskarriär men också ett destruktivt förhållande. Även i Nynäshamn börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig vara något helt annat och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.
I boken får vi även en liten glimt av Liv Kaspi som varit med i Pernillas tidigare böcker om Erla-gruppen. En serie jag tyckte mycket om. Jag tycker även denna serie om Lilly är väldigt bra skriven och spännande. Man blir fångad från redan från de första sidorna och kan inte sluta läsa. Det är otäckt men också nästan lite fascinerande att läsa om något som är bland det värsta som kan hända, eld och bränder.

Pernilla Ericson har lyckats igen att skriva en spännande och fängslande deckare om ett högaktuellt ämne! Ser verkligen fram emot att läsa mer om Lilly Hed!
300 grader är något så genialt som en klimatthriller; en deckare med ett brott som vävs samman med ett av vår tids mest aktuella och "brännande" samhällsfrågor, nämligen klimatet. Vi har själva sett vad som kan hända en het sommar och hur vi, djuren och naturen alltför ofta står helt maktlösa inför eldens framfart. Just därför känns Pernilla Ericsons bok så obehagligt trovärdig och skrämmande verklig.
Det är en välskriven berättelse och det märks att författaren gjort research både kring polis- och brandmansyrket, pyromaner, bränder m.m. 
Precis som i böckerna om Erla-gruppen (som jag älskar!) är karaktärerna lätta att ta till sig och knyta an till. Jag ser fram emot att få lära känna Lilly Hed lite närmare och se hur både hon själv och relationen till Jesper utvecklas i kommande böcker.
300 grader utspelar sig i Nynäshamn år 2023. Polisen Lilly hed flyttar hit från Stockholm. Blir fort indragen i utredningen kring bränder som härjar på orten. Bränder som visar sig dölja något som man inte får veta förrän boken nästan är slut. Boken är spännande och lättläst. Man kan även inte låta bli att le då Pernilla även väver in den pandemi vi nu uppöver.
Vi får i denna bok följa den olidligt spännande utredningarna bland bränder som startas och en pyroman misstänks härja runt. Boken är välskriven och redan från start fångade den in mig i en värld där klimatet hotar vårat avlånga land. Som visar vad som kan ske när det är väldigt torrt och värmeböljor. Samtidigt som den är spännande så är den även en bladvändare. En rejäl nagelbitare med andra ord. Att ha alla räddningsyrken med i samma bok älskar jag. Gillar verkligen att läsa om och när polis, brandmän och sjukvård blandas in och beskrivs utförligt hur de jobbar och vad den har för uppgift. En bok jag starkt kan rekommendera er att läsa
Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige.
Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.”
Jag närmar mig denna bok med nyfikenhet och höga förväntningar. Pernilla Ericsons serie om Erlagruppen är ju grymt bra. Så vad tycker jag om första boken i den nya serien om Lilly Hed då? Ja, den här boken är bra, riktigt bra. Storyn är intressant med högaktuella ämnen och bjuder in till massor av funderingar och klurande gällande vem som är den skyldiga. Jag kom inte på det förrän i slutet av berättelsen. Vidare så väcker boken tankar kring klimatet och vår framtid. Pernilla Ericson har skrivit en klimatthriller som ligger rätt i tiden. Det skaver och känns obehagligt, men det är den verklighet vi lever i och värre kommer det bli, tyvärr.
Boken är lätt att fastna i, detta är en "bara-ett-kapitel-till-bok. Spänningen har mig i sitt grepp från början till slut.
Jag ser fram emot att träffa karaktärerna i kommande böcker om Lilly Hed. En kul grej i boken är att Liv Kaspi från Erlagruppen dyker upp i handlingen.
Den här boken är så himla bra och angelägen med sitt klimatperspektiv. Läs vetja!!
300 grader får ☕☕☕☕ + en rejäl påtår, inte långt från en femte.
Pernilla Ericson presenterar i och med den här boken en ny karaktär - Lilly Hed, som är en fullgod ersättare till Erla-gruppen från de tidigare böckerma.

Lilly har lämnat en lysande poliskarriär i Stockholm för ett lite lugnare liv i Nynäshamn. Alla tycker det är märkligt och sanningen är att flytten har en anledning hon helst inte pratar om.

Starten på nya jobbet blir dock allt annat en lugn. Efter en rekordvarm sommar är det torrt i markerna och flera bränder blossar upp i området. Bränder som skördar liv och även om de först antas ha naturliga orsaker börjar Lilly snart misstänka att allt inte står rätt till.

Rasande skickligt för författaren in dagens stora samhällsfråga, klimatet, i en spänningsroman och skapar en ny genre - klimatdeckare. Eller den har nog funnits tidigare men det var ett bra tag sen. Med 2018 års bränder i starkt minne och bokens målande beskrivningar av eldens härjningar kan man inte bli annat en skräckslagen inför framtiden.

Lilly är en fint tecknad karaktär som väcker intresse och man gärna vill läsa mer om. Slutet lovar mycket gott inför framtiden.

Jag älskar när man väver in och problematiserar aktuella samhällsproblem i spänningsromaner. Och alldeles särskilt när man gör det så här bra. Så det är väl bara att gratulera alla som inte redan läst. Ni har något att se fram emot.
Det bästa jag läst i år hittills! Grattis till alla er som ännu inte läst den.
Intressanta karaktärer som man blir nyfiken på. Kul med ett litet gästspel av Liv Kaspi från Erla-gruppen! Gillade ni böckerna om Erla-gruppen kommer ni älska den här!