Lösa korsord

Aktivitet
Att lösa korsord hör till semester och ledighet. Hela familjen brukar hjälpa till och vi avlöser varandra. Det den ena inte kan, kan den andra. Bästa sättet att koppla av på och att träna hjärnan på.
Ett bra sätt att hålla hjärnan igång. Passar perfekt att sysselsätta sig med när man är ensam och har tid över. Kan tas med överallt är i princip gratis. Dessutom roligt när man löser tillsammans med någon som kanske ser orden lite annorlunda än vad man själv gör.
Forskningen visar att för att vila och ladda om mentalt är det bra att lösa korsord. Till och med bättre än att göra ingenting om någon frågar mig. En aktivitet som kan göras på egen hand eller tillsammans. Korsord kan lösas tillsammans vid köksbordet eller på avstånd via telefon eller digitalt. Korsord är perfekt för både yngre och äldre, uttråkade eller stressade!
En favoritsyssla att låta sig uppslukas av. Förbättra din associationsförmåga och fördjupa din kunskap. Glöm inte blyertspenna!
Korsord är en bra hjärngympa blir som motion fast för hjärnan man lär sig mycket nya ord och ord dom har samma betydelser
Lättillgänglig hjärngympa som passar för de flesta -det gäller bara att hitta rätt svårighetsgrad! Jag föredrar korsord som är lite kluriga -könslan när poletten trillar ner och man förstår kryssets ordvitsar är obetalbar!
Perfekt i pandemitid. Gäller bara att hitta lagom utmaning, inte för lätt = tråkigt och inte för svårt = risk för att man ger upp.

Numera är det rätt lätt att googla svar ...
I dessa Corona tider är korsord ett bra tidsfördriv. Hjärngympa och även ett telefonsamtal till vänner när man behöver hjälp med ord. Och lärorikt
Att lösa korsord är en utmaning, men det är roligt att göra det tillsammans exempelvis med sina barn eller en vän. Börja inte med för svåra korsord, då tappar en motivationen. Lagom är bäst och det är kul att se när en gör framsteg. Att lösa korsord är ett sätt att hålla igång hjärnan, vilket är viktigt. Både kroppen och hjärnan behöver aktiveras.
Korsord är en perfekt sysselsättning för många tillfällen och alla åldrar. Lätt att ta med sig oavsett om det är på resan, semestern, sängen... och korsord finns i alla svårighetsgrader, för barn och vuxna. Det r roligt, man lär sig nya saker och man får verkligen använda sina små grå hjärnceller.
Även för min dyslektiska dotter är det perfekt, om vi hittar rätt nivå. Det hjälper till att träna och stötta hennes känsla för rättstavning.
Men mest är det bara skoj!
Korsord är ju både roligt och nyttigt och finns ju för alla oberoende hur van man är eller hur gammal man är.
Förutom att vara ett trevligt tidsfördriv håller det hjärnan igång och övar både ordförståelse, synonymer och stavning. Saker som är bra för alla åldersgrupper för att hålla igång och utveckla hjärnan under hela livet.
Korsord finns ju både som pappersform men också gratis via nätet så det finns verkligen att komma åt för alla oberoende hur mycket pengar man har och det gör det till en perfekt aktivitet!
Vill man utmana sig själv kan man ju också börja lösa korsord på något annat språk...
Grundregeln för alla korsordslösare är att använda blyertspenna.
Bläckpenna kan bli väldigt kladdigt när det blir fel ifyllt. Jodå, även den bäste löser fel ibland. Det finns pennor vars bläck går att sudda ut men det brukar vara att det ska utföras inom 24 timmar. Det är dock vanligt att upptäcka fel efter längre tid än så.

Ska du lösa länge i sträck eller saknar en bra pennvässare, kan det vara en god idé med en blyertspenna med påfyllbara stift så att du slipper vässa pennan emellanåt.

Korsordslösarens andra bästa vän har du säkert redan listat ut. Japp, suddgummit. Använd gärna en blyertspenna med suddgummi på toppen så slipper du hålla reda på ett löst sudd som har en tendens att försvinna stup i kvarten.

Som nybörjare kan det vara klokt att börja med ett lättare korsord. Går du ut för hårt direkt finns risken för att det inte är roligt och ger upp. Öka istället svårighetsgraden på korsorden successivt vartefter du blir duktigare. Med tiden kommer du också att lära dig hur olika korsordskonstruktörer ”tänker” och det underlättar i lösandet.

När du ska starta med att lösa ett korsord kan du testa med att börja i det nedre högra hörnet. Där avslutar många konstruktörer sina ordflätor och då brukar de ta till nödlösningar som kan vara lätta att knäcka.

Om du kör fast kan du lägga ifrån dig korsordet och göra något annat en stund. När du sedan kommer tillbaka till korsordet kommer det lossna och du kan säkert fylla i flera ord.

Något annat som kan hjälpa dig att komma vidare är om du har möjlighet att lösa tillsammans med någon annan. Ni tänker inte i exakt samma banor och kan därför komplettera varandra.

Vill du ha extra utmaning och gillar att tävla? Då kan du och en vän lösa varsitt exemplar av samma korsord för att se vem som hinner lösa klart först.

Lycka till
Är så mysigt att lösa korsord samtidigt som man kanske lyssnar på en ljudbok eller en podcast! Man får hjärngympa och samtidigt lär sig nya saker!
Korsord är alltid ett bra tidsfördriv som kan göras med papper och penna och digitalt, över ens kognitiva förmåga.
Korsord i alla dess former är en underhållande och avslappnande aktivitet, det finns en uppsjö av olika krysstidningar, det och Sudoku är höjdpunkten i min familj, prenumererar på flera korsordstidningar och har av dessa mycke nöje varje dag och mycke hjärngympa.
Bra hjärngympa, men samtidigt en väldigt rofyllande och avslappnande aktivitet. Skönt att lösa kryss och ha en podcast på i bakgrunden.
Att lösa korsord är en väldigt avslappnande aktivitet. Väldigt avslappnande samtidigt som man tränar hjärnan. Mina favorit korsordstidningar är Kors&tvärs, knep&knåp och tävla & Vinn.
Engagerande om man läser och löser tillsammans. Ger goda skratt då man tolkar olika...
Hjärngympa och sinnesfrid samtidigt.
Väcker minnen och nyfikenhet för det man inte kan direkt.
Sitt bekvämt och ha en mysig lugn stund.
Korsord är nn underhållande och avslappnande aktivitet som ger en härlig hjärngymnastik!

En skön aktivitet för att koppla av
Det bästa jag vet . Jag ich mumman. Tikar lösa korsord tillsammans i sängen innan vi somnar .
Riktigt roligt , helst när det är lite svårare.
Ett perfekt tidsfördriv om
Man inget har att göra.
Dessutom håller man hjärnan igång. Och lite kunskap lär man sig varje gång.
Underhållande och och avslappnade aktivitet trots att man måste ha huvudet på skaft!

Kul att det finns så många olika typer av korsord och klurigheter.

En aktivitet jag rekommenderar varmt!
Klurigt och en utmaning för hjärnan och man känner sig stolt och glad när man klarat det men kan vara tröttsamt för ögona så bra belysning är ett måste.
Bra hjärngympa och gör att du utvecklas! Också roligt att göra tillsammans eller som "tävling" finns på nivåer som passar alla och det är extra roligt att en som familj kan göra det tillsammans!