The Librarian of Auschwitz : The heart-breaking Sunday Times bestseller based on the incredible true story of Dita Kraus

Bibliotekarien i Auschwitz
Bok av Antonio Iturbe
"The Librarian of Auschwitz", som är skriven av Antonio Iturbe, utspelar sig under andra världskrigets slutskeende i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Handlingen kretsar kring unga 14-åriga Dita Adler, som får i uppgift att ansvara för ett litet och hemligt bibliotek på Auschwitz-Birkenau. Men under krigets sista skälvande månader kan vad som helst hända.
9781529104776
Välj utgåva
The Librarian of AuschwitzEngelska - Inbunden
ISBN: 9781627796187
The Librarian of AuschwitzEngelska - Pocket
ISBN: 9781250250834
La bibliotecaria de AuschwitzSpanska - Pocket
ISBN: 9788408119142
The Librarian of Auschwitz (Special Edition)Engelska - Pocket
ISBN: 9781250258038
Bibliotekarien i AuschwitzSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177957805
Librarian of AuschwitzEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781427287083
The Librarian of AuschwitzEngelska - Inbunden
ISBN: 9781432849290
Bibliotekarien i AuschwitzSvenska - Okänt
ISBN: 9789177953548
Librarian Of AuschwitzEngelska - Pocket
ISBN: 9781250211682
The librarian of auschwitz
ISBN: 9781427287076
Bibliotekarien i auschwitzSvenska - Okänt
ISBN: 9789177953319
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
The Book Depository
~82 kr (8 EUR)fri frakt
Adlibris
96 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Ej verifierad butik
Librarian of Auschwitz
96 kr
Librarian of auschwitz - the heart-breaking sunday times bestseller based o : The heart-breaking sunday times bestseller based on the incredible true story of dita kraus
96 kr
The Librarian of Auschwitz : The heart-breaking sunday times bestseller based on the incredible true story of dita kraus
96 kr
The Librarian of Auschwitz
111 kr
Bokus
119 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 19 frakt
Averdo.com
~134 kr (12.99 EUR)okänd frakt
Book Outlet
150 kr fri frakt
14-åriga Dita anländer till Auschwitz-Birkenau tillsammans med sina föräldrar i slutet av 1943. Dita och hennes mamma placeras i familelägret.

Här får Dita frågan om hon vill bli den hemliga bibliotekarien, vilket hon går med på. De få böcker som finns måste smugglas in, och gömmas för vakterna. Skulle de bli påkomna kan det leda till avrättning.

Livet i Auschwitz-Birkenau är tufft. Hunger, sjukdomar, död och rädsla. Men Dita ger inte upp, hon lever på hoppet att en dag bli fri igen. Man överlever dag för dag.

Boken bygger på Dita Kraus sanna berättelse.

Livet i Auschwitz-Birkenau skildras väldigt levande. Jag har själv varit där, vilket gör att man ser det framför sig, och riktigt är där medan man läser. Det är skrämmande och obehagligt. Den griper verkligen tag i mig som läsare.
Trots det fruktansvärda är det en fin berättelse.

Det är en viktig bok om något vi aldrig får glömma.
Det här är en roman som bygger på den sanna historien om Dita Kraus.

En historia om den unga tjeckiska flickan som blev bibliotekarie på en skola i Auschwitz. Mitt i allt det hemska så fanns det ett familjeläger där man startade en skola för att barnen skulle få nån form av hopp. Böcker var förbjudna men man hade lyckats rädda åtta böcker som Dita vårdade och skyddade med sitt liv.

Tillvaron i Auschwitz-Birkenau skildras väldigt levande och detaljrikt, och obehaget krymper in under skinnet på en. Stanken, kylan, rädslan, hungern och förtvivlan är ständigt närvarande men så mitt i allt finns ett litet ljus, några böcker som förvandlar det mörka till nåt normalt.

Det som kan uppfattas som siffror och statistik levandegörs här. Det är riktiga levnadsöden. Jag var där för ett par år sedan och jag kan verkligen se hur det ser ut, hur de har det och hur det är när jag läser, fast ändå inte.

Det är en bok man vill sträckläsa men ibland var jag tvungen att lägga ifrån mig den när bilderna blev för verkliga. En bit in nämner de fångcellerna i Auschwitz I som är små betongkuber som de bara kunde stå i. När jag var där och såg dem kunde jag inte ens förstå hur någon kunde ta sig in i dem, än mindre hur de kunde överleva. Det är svårt att förstå hur någon kan vara så omänskligt grym och göra det som gjordes mot någon annan.

Otroligt bra berättat och en viktig bok att läsa. Vi får aldrig glömma och vi måste motverka att de kan hända igen.
Boken handlar om 14 åriga Dita som fängslas ihop med sina föräldrar i Terezinghettot i Prag och förs till Auschwitz-Birkenau av nazisterna. I det helvetiska lägret blir hon tillfrågad om hon kan vara den hemliga bibliotekarien för 8 dyrbara böcker.
Som ska gömmas varje kväll. Då får man följa dom vad som händer. Minsta lilla överträdelse kan leda till avrättning o gäller alla.
Romanen "The Librarian of Auschwitz" är skriven av Antonio Iturbe. Boken handlar om den unga 14-åriga Dita Adler. Hon befinner sig i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau och även om hon inte vet det än, är andra världskriget på väg att ta slut. Dita Adler och hennes mor och far har varit i Auschwitz-Birkenau sedan december 1943. När boken börjar är det januari.

På Auschwitz-Birkenau har den före detta idrottsläraren Freddy Hirsch startat en hemlig skola för alla barn och unga som bor i Dita Adlers kvarter. Dita Adler får snart en av de viktigaste uppgifterna i Auschwitz-Birkenau, hon blir bibliotekarie med ansvar för de väldigt få böcker som skolan har lyckats få tag i.

Antonio Iturbe skildrar en av historiens mest hemska skeenden. Människornas situation i Auschwitz-Birkenau är fruktansvärd, men Antonio Iturbe lyckas ändå skildra människor med hopp.