Tolv veckor med dig

Bok av Johanna Schreiber
Linnéa dejtar tjugoåriga killar från Tinder. Hon är över trettio år men är rädd för att binda sig, precis som de killar hon träffar. På ett bröllop träffas Linnéa och Jakob och de tillbringar natten ihop. De säger hej då till varandra i tron om att de aldrig mer kommer att ses. Men Linnéa blev gravid och de bestämmer sig därför för att flytta ihop på prov.
Tolv veckor med dig är en modern och fantasikt vacker feelgoodbok! Jag älskar huvudkaraktärerna Linnéa och Jacob. Boken är absolut en berg-ochdalbana av känslor. Det kittlar i magen när man är högst upp i åkattraktionen och ibland vill man nästan skrika stopp och hoppa av. Johanna Schreiber har gjort ett bra jobb med att skildra moderna relationer och situationer. Hon har skapat kompisgäng som ena stunden går mig på nerverna men som senare faktiskt är helt okej.

Tolv veckor med dig är beroendeframkallande och kommer få läsaren att bara vilja ha mer! Jag vill så otroligt gärna läsa en uppföljare till boken.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Johanna Schreiber i framtiden.
Här får vi följa Jacob och Linnea som träffas på ett bröllop, som ingen av dem vill gå på. Dom är väldigt olika, men attraktionen är omedelbar.
Linnea blir gravid.... Hur ska dom göra nu? Dom känner ju inte varandra.

Boken överraskade mig då jag först inte riktigt kände att den riktade sig till min målgrupp , som är mormor och farmor flera gånger om.
Men jag fastnade direkt och kunde inte sluta läsa.
Boken utspelar sig i nutid och man ställs för många frågor och beslut - precis som det är för dom som bildar familj idag.
Jag blev glad av att läsa boken!
Linnea och Jacob träffas på ett bröllop och tillbringar en berusad het natt tillsammans, dagen efter skiljs de åt och tänker att de nog inte kommer ses igen. Det visar sig dock ett par veckor senare att Linnea blivit gravid den natten så hon kontaktar Jacob och berättar. De beslutar sig för att göra ett försök att lära känna varandra för att kunna ta rätt beslut i situationen och flyttar ihop på prov. De kommer från helt olika bakgrund och har helt olika livsstilar men de gör ändå ett ärligt försök.
En fin bok som jag läste från pärm till pärm och gillade skarpt.
I boken följer Linnea och Jacob som träffas på ett bröllop och blir gravida. Linnea är säker på vad hon vill göra men Jacob får henne att tveka och de bestämmer sig för att flytta ihop på prov trots att de inte känner varandra.
Boken är en riktig feel good-pärla r vi får följa karaktärernas känslor och vi kastas mellan hopp och förtvivlan.
En glad bok värd att läsas
En härlig och modern roman som är väldigt lättläst. 2 väldigt olika personligheter möts på ett bröllop och efter en het natt tänker de båda att de aldrig kommer ses igen! Det visar sig att Linnea är gravid och då bestämmer de sig för att flytta ihop på prov....
Mycket känslor och olika drömmar i livet! Vilket gör det till en spännande story.
Vilken oerhörd bladvändare, fastän i ljudboksformat. Jag hade svårt att sluta lyssna, så det var en bok precis i min smak.

Jacob och Linnéa träffas på ett bröllop och tillbringar en het natt tillsammans. Båda tänker att det var ett one-night-stand och att de nog aldrig kommer att träffas igen, men så upptäcker Linnéa att hon blivit gravid. Hon tar kontakt med Jacob och de bestämmer sig för att flytta ihop på prov för att undersöka om de kan komma nog bra överens för att sätta ett barn till världen tillsammans. Det är två oerhört olika personer och liv som plötsligt ska samsas och försöka ta ett svårt beslut, vilket inte underlättas av att det kommer känslor i vägen.

Det är ett lagom stort persongalleri och jag tycker verkligen om både Jacob och Linnéa som personer och fastnar för dem båda. De känns trovärdiga och jag uppskattar verkligen hur Schreibers karaktärer känns egna och inte stöpta i den form som många andra är. Många av problemen de möter längs vägen hade kunnat lösas genom kommunikation, och det gör ont i hjärtat av att lyssna på hur de tänker, ofta likadant, på var sitt håll, men har svårt att mötas och tala om det för den andra. Och det är ju då feelgood är som bäst, när den visar på vardagliga och lättigenkända problem och hur karaktärerna arbetar sig igenom det. Kommunikation är nog svårt mellan två personer som känt varandra länge, tänk då två som nyss träffats och som ska försöka göra det för att komma fram till livsavgörande beslut.

Jag tycker om slutet, det är modigt, öppet och ärligt och jag tycker även om epilogen från tre år senare. Det gör att det lyckliga slut man förväntar sig när det kommer till feelgood känns mer lovande och förhoppningsfullt, än om boken slutat vid slutet av de där tolv veckorna.
En gripande historia som belyser hur mycket en graviditet förändrar ens liv. Hur svårt valet är att göra abort eller inte. Konstrasten mellan huvudkaraktärernas liv är stor och gör storyn ännu mer intressant. Under ytan finns det hemligheter som ingen av dem vågar berätta om som försvårar deras relation när det kommer fram på annat håll.
En kort beskrivning om vad boken handlar om - Jacob och Linnea träffas på ett bröllop som ingen av dom egentligen vill gå på. Jacob arbetar på en advokatbyrå och strävar efter att få bli delägare, Linnea jobbar med sociala medier på en välgörenhetsorganisation. De är varandras motsatser han bor i en exklusiv lägenhet på Östermalm och köper dyra skräddarsydda kostymer medan Linnea bor i en hyresrätt i en förort och handlar förra årets modekläder. Trots alla olikheter så attraheras de av varandra och tillbringar en natt tillsammans. Men vad gör väl de - de kommer aldrig mer ses... Eller?

Det här är en lättläst och härlig bok som är lätt att ta till sig. Boken överraskade mig och tog mig med storm, jag kunde inte sluta läsa den och det blev en riktig bladvändare för mig. En underhållande feelgood som innehåller allt som kärlek, komplikationer, humor, förväntningar, allvar och mycket känslor. Att läsa om Linnea och Jacobs förväntningar, viljor, drömmar och olika värderingar var fängslande och att läsa om deras lösningar på problem visar att mycket går att lösa genom kommunikation trots att de har olika värderingar. En riktigt må bra bok som jag gärna vill ha mer av.
Johanna Schreiber skriver en roman om
en oplanerad graviditet och de känslor som följer Jacob och Linnea. De har precis träffats och vet egentligen inte ens vad de känner för varandra. Faktum är de känner inte ens varandra...

Jag skrattar och gråter när jag läser. Det är träffande, sorgligt, roligt och vardagligt. Pricksäkert vad det gäller relationer och olikheter. Det är med humor och värme som vi får följa alla karaktärernas krockar i värderingar, normer, uppväxt och erfarenheter. Känslan som jag får av boken är att det är dessa olikheter som gör att vi alla kompletterar varandra. Det berörde mig. I boken har Linnéa och Jacob egna kapitel och det ger bra flyt i läsningen.
Denna bok har förstört min sömn i veckan eftersom jag inte kunde sluta läsa den på kvällarna. Utöver att den höll mig vaken alldeles för länge på nätterna är det även en helt underbar bok. Jag älskar dessutom Linnea som är en väldigt stark och häftig karaktär. Johanna Schreibers berättarsätt är oerhört fängslande och humoristiskt. Dessutom gillar jag att den passar oerhört bra in i dagens samhälle. Av mig får den ⭐⭐⭐⭐⭐/5!
Tolv veckor med dig är en välskriven, fin och väl tecknad feelgoodberättelse. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk till att temat abort och ovilja att ha barn skulle passa för en feelgood, men Johanna Schreiber lyckas verkligen ro det i land helt och hållet. Framförallt så handlar det om karaktärerna, hur de växer under berättelsens gång, men också att hon utnyttjar allvaret och svärtan i temat som kontrast till det fina. Precis som det ska vara i bra feelgood. Jag är inte helt förtjust i slutet, men lämnar ändå boken med en bra och mysig känsla.

Karaktärsteckningarna i Tolv veckor med dig är mycket bra. Jacob och Linnéa är visserligen attraherade av varandra från början, men när de kastas in i allvaret sker det snabbare än vad de tänkt. Märkligt nog så växer det fram en kemi mellan dem, som skildras bra och trovärdigt. Jag är förtjust i hur bikaraktärerna förändras ju mer man som läsare får lära känna dem, exempelvis Jacobs vän Philip. Genom sitt förhållande ser de sina respektive vänner i nytt sken, precis som det kan vara i verkligheten.

I sina karaktärsbeskrivningar så utmanar Johanna Schreiber schablonerna vad gäller hur en kvinna eller man ”ska” vara. Det lyckas hon mer utan att det blir fånigt eller övertydligt, även om jag som läsare lägger märke till det. Karaktärerna är långt ifrån mig och mina vänner i stil och miljö, men de är intressanta att läsa om.

Tolv veckor med dig var en trevlig överraskning, och jag skulle kunna tänka mig att läsa mer av Johanna Schreiber

Omdöme: Fin feelgood med ett annorlunda tema
Betyg: 4
En lättsam trevlig feelgood om att bli gravid med någon man inte känner men att under tolv veckor testa om icke befintlig relation kan leda till att kärlek uppstår. Vi får följa Linnea och Jacobs bekymmer under denna förvirrande period, Klart läsvärd
Jag var inte jätteförtjust när jag började läsa den här, den kändes lite seg och jag hade svårt för huvudkaraktärernas personligheter. Men sida vid sida med att Linnea och Jacobs relation växer fram så växer de också som karaktärer. Till slut hade jag svårt att lägga den ifrån mig! En något annorlunda feelgood men varm och känslosam.
En så underbart härlig feelgood!
Den här boken högg tag i mig direkt, berörde mig och gjorde det svårt för mig att lägga undan den. Spännande starkt relationsdrama om två unga människor, singlar, som bestämmer sig för en het natt tillsammans. Sedan går de vidare med sina liv. Tills Linnea upptäcker att hon är gravid. De tar tillsammans ett beslut att flytta ihop under de tolv veckor de har på sig att ta ett beslut.
I början var jag alldeles pirrig av den. Sedan ledsen. Och så tillsist en blandning av allt. Blev så mycket mer verörd och fast än jag hade förväntat mig.
Jakob och Linnéa möts på ett bröllop. De är varandras motsatser men dras till varandra och det slutar med att de tillbringar natten tillsammans. En natt som resulterar i en graviditet. Den stora frågan är om de ska behålla barnet eller inte? De beslutar sig för att på prov bo tillsammans för att se om det skulle fungera.
Boken är helt fantastisk och helt omöjlig att lägga ifrån sig. Författaren skildrar karaktärerna med bravur och jag gillar hur hon inte lägger några personliga värderingar i frågan om en eventuell abort. Lika bra som kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp skildras mannens längtan efter barn och familjeliv. Sen hur hon på ett härligt sätt ger karaktären Linnéa ett språk och en rapphet är lysande. Ska man bara läsa en bok i sommar så är denna svaret.
På ett bröllop, på Öland bland alla andra par träffas Jacob och Linnéa. De är på ett bröllop som ingen av dem egentligen vill vara på och dricker kanske ett glas för mycket för att göra något bra av kvällen. Trots att ingen av dem skulle falla den andre i smaken i vanliga fall så hamnar de ändå i bastun tillsammans – något de båda tror ska stanna där. Om det inte vore så att Linnéa, tre veckor senare hemma i Stockholm ringer upp Jacob med den överraskande nyheten om att hon är gravid. För att ta reda på om de ska försöka sig på föräldraskapet tillsammans eller inte så flyttar de ihop på prov. Med två helt olika liv och personligheter ska det här visa sig bli allt annat än enkelt.
-
Det här var verkligen exakt det jag behövde just nu. Något lätt att läsa men som blandas med allvar som inte blir för mycket utan bara helt perfekt. Det jag tror att jag gillar mest med boken är karaktärsbeskrivningarna som är så bra och jag älskade att få följa Linnéa och Jacob, att se deras så tydliga olikheter fick mig att skratta många gånger men det var också fint att se dem växa som personer och lära sig av varandra. Sättet Johanna skriver på gör det så enkelt att se allt framför sig, nästan som en film som tyvärr tillslut tog slut och som jag vill ha mer av! Tolv veckor med dig överträffade helt klart mina förväntningar och rekommenderas som tusan till er som inte har läst.
Linnea och Jakob har helt olika bakgrunder och lever väldigt olika liv men träffas för en natt på ett bröllop. De hade inte planerat att ses någon mer gång efter bröllopet men en oväntad graviditet ändrade plötsligt spelplanen. Men ska de behålla barnet? För att kunna besluta det, så bestämmer de sig för att bo tillsammans och lära känna varandra lite bättre. Det blir en kontrasternas tid när två så olika människor ska bo tillsammans.
Tolv veckor med dig är en hoppfull berättelse som är underhållande att läsa. Johanna skriver effektivt och läsningen går undan, jag plöjer hela boken från pärm till pärm under en kväll. Det är roligt att läsa om kulturkrockarna som uppstår mellan två så olika personer som Linnea och Jakob. Jag gillar hur de skildras med värme och humor. Stundtals är det ganska ytligt med märkeskläder, exklusiva restauranger och snobbiga vänner, men inte så mycket att det tar överhanden. Tolv veckor med dig innehar allt en feelgood bör ha: kärlek, romatik, komplikationer och lyckligt slut. Det är en bok som passar perfekt för hängmattan i sommar!
Vill du läsa en lättsam, lättläst och rolig feelgood som även innehåller mycket känslor, allvar och svärta så är mitt tips denna bok. Den handlar om Jacob och Linnea som träffas på ett bröllop. De är otroligt olika som personer och en av bokens största behållningar är hur de beskrivs. Det känns äkta och det känns som att man lära känna dem på djupet. Jacob är pedanten som alltid håller sin lägenhet och kropp i perfekt form och sköter sitt advokatjobb med bravur medan Linnea är en slarvig idealist som tar dagen som den kommer. Trots att de är så olika hamnar de i säng under bröllopsnatten vilket leder till att Linnea blir gravid. Hon tvingas söka upp Jacob och tillsammans måste de bestämma hur de ska göra.