Med hjärtat som insats

Ny roman Simona (prel titel)
Bok av Simona Ahrnstedt
Dessie och Sam träffas som unga och blir våldsamt förälskade, men sedan tar förhållandet brutalt slut och de skiljs åt. Femton år senare korsas deras vägar igen. Sam är framgångsrik hotellägare som behöver en livvakt, och då kommer Dessie som har blivit säkerhetsexpert. Nu är deras kärlek verkligen med hjärtat som insats.
Dessie Dickson, utbildad militär, blir anlitad som livvakt till sin gamla kärlek Sam efter ett tragiskt avsked 15 år tidigare. Svensk fartfylld, erotisk bladvändare.
Det är alltid roligt att läsa en Simona bok, och den här boken hade element som jag saknat lite i hennes två sista verk. Jag drogs med i Dessies och Sams relation och hur de sakta lär känna varandra igen. Jag gillar hur Simona tar upp ett djupt ämne som rasism och hur hon lindar in det i en het kärlekshistoria. Det är många känslor som flödar när paret måste möta allt från det förflutna med varandra och andra trauman. En rolig bonus är att man får möta karaktärer från hennes tidigare verk.
Simona har länge varit min absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla böcker hon gett ut, och hon har inte gjort mig besviken. Inte denna gången heller. Jag gillar berättelsen om Dessie och Sam så mycket, att när jag väl läst sista sidan och slår igen boken känns det tomt utan dem. Det blir ett tomrum och till en början vet jag inte riktigt hur jag ska göra utan dem. Helt klart har levt mig in i berättelsen på ett sätt som inte händer med många böcker.

Jag gillar också att kvinnor får ta plats i Simonas böcker. Det blir platt och tråkigt när kvinnorna alltid får vara ett snäpp bakom männen, som tar den ledande rollen, och därför känner jag extra mycket för författarens böcker. Jag gillade också att få bekanta mig mer med livvakts yrket, för det är något jag inte vet så mycket om. Det slog mig mer än en gång, även om jag mycket väl vet om det, att de faktiskt offrar sina liv för att någon annan. Det är väldigt modigt av dem.
Dessie är en självständig kvinna som arbetar i säkerhetsbranschen efter att tidigare har varit militär. Hon får uppdraget att kartlägga hot mot hotellägaren Sam och blir därmed även hans livvakt. Samma Sam som hon var tillsammans med i sin ungdom. Ett förhållande som för de båda slutade i mycket ilska, frågor och hjärtesorg.

Som vanligt är det lätt att uppslukas av Simona Ahrnstedts böcker. Man låter sig svepas med i kärlekssagan, om man väljer att se det som en saga, för relaterbart är det inte. Jag gillade att det var den kvinnliga huvudpersonen som hade det "tuffa" yrket, men jag gillade ännu mer att hon var mänsklig genom att brottas med ångest. Jag gillade dock inte att hon trots allt skulle "räddas" av en man. Inte heller var upplösningen speciellt bra. Simona Ahrnstedts styrka är relationer, inte själva historien.
Nja. Nej. Inte alls min kopp te. Både tantsnusket och den absurda uppgörelsen gjorde mig enbart obekväm. Om jag ändå ska hitta något positivt så uppskattar jag hur ångestproblematik tas upp - tills den bara försvinner över en natt.
Simonas böcker är alltid underhållande med passion, spänning och ett bra driv i historien. Rekommenderar boken varmt!
Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt.
Dessie jobbar på ett vaktbolag och en dag söker en av Sveriges hotellkungar personskydd. Sam råkar även vara ex till Dessie och deras förhållande bröts dramatiskt upp 15 år tidigare med våldtäktsanklagelse och missförstånd.
Idag anser de sig vara mogna nog att samarbeta - ack vad fel de har! 😁
När fokus på uppdraget påverkas av minnen från förr och orsaken till att förhållandet avslutades gör sig påmint vet inte Dessie hur hon ska förhålla sig till Sam eller hur ärlig hon ska vara till sin chef.
Sam känner att närheten till Dessie gör honom trygg men minnena stör även hans fokus.
Som oftast leder det ena till det andra och till slut väcks gamla känslor till liv men är det värt att riskera allt för att vara tillsammans?
Läsvärd, som alla Simonas böcker 🥰
Med hjärtat som insats är både en spännande, kärleksfull och härlig bok som har allt. Jag satt fast från första till sista sidan.
Simona gör det återigen!
Dessi och Sam skildes som bittra fiender i unga år. 15 år senare möts dom igen , nu i andra roller. Som säkerhetsvakt respektive hotelkung. Men magin från ungdomen kvarstår. Nu med hot från dom mest oväntade håll...

Simona Ahrnstedt levererar som alltid.. boken är både charmig och väldigt spännande!
En feelgood roman med en del romance och spänning. Ungdomskärlek som slutar i svek, kan den blossa upp igen i vuxen ålder?
Dessie arbetar som säkerhetsexpert och är utbildad i närstrid. Sam är hotellmagnaten som arbetat sig upp genom hårt slit. De träffas igen genom jobb och Dessie blir Sams livvakt.

Lättläst och en riktig bladvändare. Spännande och med ett oväntat slut. Eller nja inte ett oväntat slut men en oväntad upplösning.
Jag gick denna fina bok av ommöblering för några veckor sedan. Med hjärtat som insats- är en lättläst bok som fort fångar ens intresse. Nu har jag tagit mig igenom en bit av boken och kan säga att jag tycker den är himla bra. Karaktärerna är så olika och det visar sig i både tankemönster, stilar och hur de uppför sig. Helt klart en läsvärd bok som handlar om kärlek, intriger och känslor från det förflutna. Jag ser fram emot att få läsa mer av Simon Ahrbstedt framöver.
En spännande kärlekshistoria med driv framåt. Kärlek, intriger och ett oväntat men otroligt bra slut!
Älskat allt jag läst av Simona hittills och det här är inget undantag! Tror till och med att det här är nya favoriten bland hennes böcker. ⁣

Det är rappt, spännande och romantiskt! Har man läst tidigare böcker av Simona så känner man igen flertalet karaktärer som dyker upp i Med hjärtat som insats. Väldigt kul och uppskattat! Boken har ett par oväntade vändningar som gör att spänningen hänger med genom hela boken!⁣ Gillar även hur Simona får in samhällsproblem på ett smidigt sätt i sina böcker.
När jag läst första sidorna var jag fast, gick in i en värld av förväntan. Historik blandas med nutid och en fantastisk historia växer fram. Erotisk, kärleksfull och själsfränder. Svår att lägga i från sig
Jag brukar tycka om Ahrnstedts böcker väldigt mycket. Hennes historiska böcker är väldigt bra och "En enda-serien" har jag läst vid flertalet tillfällen. Med hjärtat som insats lämnar dock något att önska för mig. Jag känner att hon ibland driver sina frågor lite för långt. Jag tycker att det är väldigt bra att Ahrnstedt har med feminism och utanförskap, politiska frågor som bör lyftas och alla möjliga andra saker i samhället som bör lyftas, pratas om och bli mer naturligt för oss att läsa om men ibland kände jag skarvarna i läsningen. Hur det kändes som att här vill hon få fram ett budskap. Det tycker jag är synd. Jag vill ha budskapet som en naturlig del av storyn för att inte bli skriven på näsan men också för att det verkligen ska gestaltas som något som sker i världen. Här i Sverige, och inte långt bort.

Boken är annars bra och handlar om Dessi som är livvakt och Sami den rike hotellägaren som arbetat sig upp. Någon hotar honom till livet och hans hotell blir utsatta för sabotage. I den här boken får vi också återigen träffa Tom Lexington och det är aldrig fel.
När Dessie Dickson och Sam Amini var unga älskade de varandra till vanvett. En otäck händelse drev dem isär och efter den händelsen har de inte träffats eller pratat med varandra. Den senaste tiden har Sam, som är hotellägare och har invandrarbakgrund, blivit hotad till livet och behöver en livvakt. Han kontaktar Lodestar security, där Dessie jobbar, för beskydd. När de återser varandra efter femton år inser de båda att det inte kommer att sluta väl. Ingen av dem har glömt. Varken kvällen då allt blev förstört eller känslorna de har för varandra.
Simona levererar igen! :) En romantisk, spännande och härlig kärleksroman där man fick återse gamla karaktärer från En enda-serien.