Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Annette och Malin lever extremt olika liv. Den ena lever livet i lyx medan den andra kämpar för att få vardagen att gå ihop. De har en sak gemensamt, de båda har hamnat i ekonomisk knip. Anette hittar en sportväska med hasch så de bestämmer sig för att baka specialbrownies, som de kan sälja för att lösa sina problem. Dock var de inte beredda på vad det skulle resultera i.
En trevlig bok att läsa. Början handlar om valet av klassföräldrar. Ingen vill utom Anette som varit klassförälder flera år.
Malin vill sjunka långt ner och inte synas. Men visst är det hon som åker på det.
Det blir inte alls som hon tänkte sig.
Ensamstående med 4 barn, hur ska hon hinna med detta oxå?
Anette är mamma till ett barn och har all tid i världen. Fru till en känd advokat och ett liv i Instagrams värld och ett annat hemma.

Det blir inte alls som nån av de tänker och deras värld vänds uppochner. Superkul att läsa!
Det är en härlig och underhållande feelgood. Det är en lättläst bok med ett lättsamt språk och rolig historia som gör att jag sitter och ler medan jag läser.” Jag till och med skrattar högt några gånger (vilket är ovanligt för mig). Även om det är en rolig historia finns det även ett allvar. Boken tar upp förväntningarna på föräldraskapet, spelberoende och pengars betydelse.

Om du vill läsa en bok som ger dig ett gott skratt kan jag varmt rekommendera denna.
Malin, singelmamma till fyra barn, och Anette, lyxhustru till en känd advokat väljs som klassföräldrar till årskurs fem. De har helt olika liv och speciellt Malin känner sig ovillig till uppdraget. Hon har fullt upp med barn och kämpar för att få ihop vardagen. Anette däremot satsar på det perfekta livet, uppdaterar instagram och kör sin son till alla aktiviteter han har på vardagarna. De båda mammorna verkar dock ha mer gemensamt än de tror, båda har ekonomiska problem. När så Anette en dag hittar en väska full med hasch i sin makes hemliga låda bestämmer de sig för att börja baka haschbrownies och sälja. Hur svårt kan det vara att få in lite cash?

Ännu en riktigt mysig och lättläst feelgood-bok av Sara H Olsson. Jag kan nästan garantera att läser du en bok av Sara så vet du vad du får - och du blir inte besviken. Språket är lättsamt och underhållande. Detta är en bok att sträckläsa på några timmar!
Humoristisk och bra feelgood. Oväntade saker händer i kvarteret! Man blir glad av denna bok. Bra karaktärer och bra helhelt!
Det är dags för klassmöte i årskurs 5, och nu ska det väljas klassföräldrar. Som vanligt sitter alla tysta och hoppas komma undan.

Det blev Malin och Anette.

Anette lever med en kändisadvokat, bor fint och lever enligt hennes instagramkonto ett perfekt liv. Men verkligheten är lite annorlunda. Bakom den fina fasaden har Anette ett spelberoende och behöver nu snabbt få ihop pengar.

Malin är en ensamstående mamma till 4 barn. Hon kämpar på med både vardag och ekonomi.

Detta omaka par ska nu baka kakor tillsammans för barnens klassresa.

I Anettes makes garderob hittar hon en sportväska full av hasch.
Hon kommer då på idéen att sälja specialbrownies. De behöver ju båda pengar.

En helt galen rolig och charmig feelgood som är skriven med glimten i ögat.
Man känner igen sig när det är dags för klassförälrarval. 😊

Jag skrattar ofta och mycket för alla tokigheter som händer. Den är riktigt underhållande.

Boken är lättläst och jag sträckläste den för man var ju tvungen att få veta hur allt skulle sluta.
Igenkänningsfaktorn är ganska hög i valda delar av denna bok😂Träffsäkra situationer som när nya klassföräldrar ska väljas, om tillrättalagda inlägg och bilder på sociala medier och gömda godispåsar som tas fram när barnen inte ser. Två omaka kvinnor, en ensamstående med 4 barn som sliter för att få ekonomin att gå ihop, och en rik hemmafru med spelmissbruk ska tillsammans styra upp diverse aktiviteter för att öka klasskassan. Spännande blir det när Anette, den rika hemmafrun, hittar en väska full med hasch gömd i i makens låsta skåp. Kan man kanske använda haschet o baka på, för att kunna betala spelskulderna, och så Malin, 4-barnsmamman kan få det lite lättare ekonomiskt?
En skön bok med två härliga personligheter som är väldigt olika. De blir klassföräldrar och ska gemensamt fixa alla aktiviteter. De har olika ambitioner. En bok om att kämpa i vardagen. Underhållande och kul!
Singelmamman Malin och hemmafrun Anette har olika förutsättningar för att klara rollen som klassföräldrar i barnens femteklass.
När dom trots detta blir involverade i samma lite ljusskygga verksamhet blir det roligt värre..

En rolig , varm och lättsam historia med många komiska inslag!
Blev glad av att läsa den!
En underhållande bok som tar upp klasskillnader i en liten ort.
Samt att två människor som inte alls är lika kan bli vänner ändå.
Boken handlar om 2 föräldrar nämligen Annette o Malin som lever olika liv. Annette är klassförälder i son Nils klass. Ingen vill frivillig bli klassförälder till i denna klass
Men då bestämmer man att Malin ska också vara det för hennes dotter går i klassen. Det blir inte lätt för Malin som är ensamstående med 4 barn när Annette drar in i en sak. Men Malin behöver pengar eftersom hon är skild. Annette hittar Hasch hemma som manen tagit hem i sin roll som advokat.. men får följa dom på ett härligt sätt med mycket goa skratt
Klassföräldrarna är en lättsam feelgood med lite kriminella inslag och mycket humor. Det är nästan lite Breaking Bad möter Solsidan över det hela. Jag skrattade högt under läsningens gång, så otroligt uppfriskande kaos Anette och Malin skapar för sig själva!

Jag tycker om Sara H. Olssons sätt att skriva, enkelt och lättsamt språk med en träffsäker humor. Det bakas även in en del igenkänning i handlingen, ja, nu syftar jag kanske inte främst på mammornas radikala ideér. Men väl fenomenet "klassförälder" och hur olika människors liv kan vara fast vi bor i samma land, samma stad eller område. Där ser jag att titeln kan syfta även till en annan typ av klass, än den gör vid en första anblick. Ändå, trots våra olika förutsättningar, kan det vara så att vi kämpar med liknande problem där i våra olikartade liv.

En bok för dig som uppskattar ett gott skratt, och vill ha en bladvändare att spendera några timmar med. Själv ska jag se mig om efter författarinnans övriga utgivningar, och hoppas att det är lika underhållande som Klassföräldrarna!
Klassföräldrarna av Sara H Olsson är så rolig att skrattade högt flera gånger. Eftersom jag jobbar på skola så har jag stor igenkänning från föräldramöten där alla föräldrar undviker ögonkontakt när man ska välja nya klassföräldrar. Men där tar igenkänningen slut. Att dryga ut kassan genom att baka och sälja haschbrownies är inget jag kommer göra. 😂 Jag gillar inte den rika hemmafrun Annette alls till en början men i slutet på boken har den känslan vänt. Den ensamstående 4-barnnmamman Malin är mer sympatisk genom hela boken. Vill du ha dig ett gott skratt kan jag rekommendera den här boken! 😄
Vi får följa Malin och Anette och deras smått kaotiska vardag. Anette är hustru till en rik advokat och Malin är ensamstående mamma. Genom sina roller som klassföräldrar bygger dom upp en vänskap som tar lite oanade och smått galna vägar. Rolig och läsvärd!
Sarah H Olsson har med Klassföräldrarna skrivit en spännande dramakomedi som får mig som lyssnar att vilja lyssna mer och mer. Sarah har verkligen en förmåga att ge liv åt bokens karaktärer och det är lätt att se dem framför sig under hela boken och sätta sig in i huvudkaraktärernas känslor och upplevelser. I Klassföräldrarna får vi följa Malin och Annette, två mammor med barn i samma klass, men med helt olika liv. Överklasskvinnan Annette och den ensamstående mamman Malin. Men trots deras olika liv har de samma problem, nämligen pengar. Hur detta för dem samman får läsaren/lyssnaren följa med stor spänning från första till sista sidan. Kan varmt rekommendera den här boken till alla som tycker om lättsamma böcker med både allvar och humor. Utan tvekan kan jag ge Klassföräldrarna 🍾🍾🍾🍾.
När singelmamman Malin och hemmafrun Anette väljs till klassföräldrar för årskurs fem förvandlas deras liv till en berg-och-dalbana.

Anette, hustru till en kändisadvokat, bor på fashionabla Gräddhyllan. När hon inte kampanjar för att avhysa områdets enda kebabförsäljare spenderar hon dagarna med att uppdatera sin perfekta Instagramsida. Malin, ensamstående mamma till fyra barn, kämpar för att få ihop vardagen och drömmer om att träffa en sagoprins.

När det omaka paret ska baka muffins för att finansiera grundplåten till barnens klassresa visar det sig att de två kvinnorna trots allt har något gemensamt - de har båda hamnat i ekonomisk knipa. När Anette hittar en sportväska proppfull med hasch i makens garderob, föreslår hon att de ska sälja specialbrownies för att snabbt komma på rätt köl igen. Hur svårt kan det vara? Men det finns aldrig några lätta lösningar på svåra problem.

En härlig och annorlunda story med både allvar och humor!
En smått galen och väldigt rolig bok som bjuder på både igenkänning och skämskudde. Välskriven med bra driv. En bok som helt klart lyser upp novembermörkret.