Kanske den här gången

Maybe This Time
Bok av Jill Mansell
Rolig, romantisk och riktigt hjärtevärmande feel-goodroman. När Mimi ska hälsa på sin pappa, som flyttat till den lilla pittoreska byn Goosebrook i Cotswolds, råkar hon stöta ihop med den karismatiske Cal. Deras första möte blir allt annat än romantiskt och Mimi återvänder till London där hon satsar helhjärtat på karriären. Hon inser också snart att det nog aldrig kan bli något annat än vänskap mellan henne och Cal. Kärleken till byn Goosebrook slocknar inte och fyra år senare lockar den på henne med både sin charm och sina invånare. Mycket har blivit annorlunda i byn, men när det gäller Mimi och Cal verkar alltid något, eller någon, stå i vägen för att deras vänskap ska utvecklas till något mer. Mimi har dessutom fullt upp med att hjälpa andra i deras relationer. När ska det bli hennes tur att få möta kärleken och bli riktigt lycklig?
11 utgåvor
Välj utgåva
Maybe This TimeEngelska - Pocket
ISBN: 9781472252005
Maybe This TimeEngelska - Pocket
ISBN: 9781472248459
Maybe This TimeEngelska - Pocket
ISBN: 9781472263100
Maybe This TimeEngelska - Pocket
ISBN: 9781492689355
Maybe This Time - cd-bok, Engelska, 2019Engelska - Ljudbok
ISBN: 9781630156121
Kanske den här gångenSvenska - Okänt
ISBN: 9789189177260
Kanske den här gångenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189177291
Kanske den här gångenSvenska - E-bok
ISBN: 9789189177284
Här kommer ett boktips med riktig myskänsla.

I "Kanske den här gången" får vi följa Mimi som hälsar på sin pappa som bor ute i en charmig by. Där träffar hon på Cal vilket inte direkt leder till direkt kärlek. Som läsare anar man att det kommer bli kärlek där men det är svårt att se hur det ska gå till. Mkmi återvänder till stan men kan inte släppa kärleken till Goosbrook. Och där finns ju Cal kvar.

Det är skönt med en feel good som inte är allt för förutsägbar. Den är också lite mörkare än den typiska feel good-romanen.

Det här är en finstämd blandning av humor, kärlek, svärta och djupa personporträtt.

Författaren lyckas verkligen porträttera sina karaktärer på ett trovärdigt och kärleksfullt sätt. Jag stänger igen boken lite mer hoppfull om världen.
Mimi som bor i London, ska hälsa på sin pappa i den lilla byn Goosebrook.
Här bor Carl, som hon genast faller för, men han är lyckligt gift med Stacy, och tillsammans har de dottern Cora. Men de får alla en fin vänskap.

Några år går innan hon bestämmer sig för att lämna London, och istället bosätta sig i den lilla byn Goosebrook, som hon förälskat sig i.

Så händer en stor tragedi, som förändrar livet för många.

Jag gillade verkligen hennes förra bok, Vi ses i Beachcomber bay, så jag hade höga förväntningar på denna, och jag är inte alls besviken.

Ännu en härlig romantisk feelgood, där det är svårt att sluta läsa, samtidigt som man inte vill att den ska ta slut. Kärlek, sorg, svek, vänskap och flera oväntade händelser.

Boken fängslande mig direkt med sina härliga karaktärer och fina miljöbeskrivningar.
”Kanske den här gången” är ännu en fantastisk feelgood från Jill Mansell.
Det är en rolig, romantisk och riktigt hjärtevärmande feelgood-roman.

När Mimi ska hälsa på sin pappa, som flyttat till den lilla pittoreska byn Cotswolds, råkar hon stöta ihop med den karismatiske Cal. Deras första möte blir allt annat än romantiskt och Mimi återvänder till London där hon satsar helhjärtat på karriären.

Kärleken till byn Goosebrook slocknar inte och fyra år senare lockar den på henne med både sin charm och sina invånare. Mycket har blivit annorlunda i byn, men när det gäller Mimi och Cal verkar alltid något, eller någon, stå i vägen för att deras vänskap ska utvecklas till något mer. Mimi har dessutom fullt upp med att hjälpa andra i deras relationer. När ska det bli hennes tur att få möta kärleken och bli riktigt lycklig?

Boken innehåller många fint tecknade karaktärer och vackra miljöskildringar. Det är en tankeväckande, engagerande och gripande berättelse som lämnar mig med saknad - jag vill läsa mer om den här underbara byn och dess invånare. Jill Mansell är definitivt en favoritförfattare och jag håller tummarna för att fler av hennes böcker kommer att översättas och ges ut här i Sverige. Jag vet att det är ytterligare en på g till våren som jag redan nu längtar efter.
Ännu en fantastisk feelgood från Jill Mansell.

Första gången Mimi stöter ihop med Cal, är hon på väg till den lilla byn Goosebrook för att hälsa på sin pappa som flyttat dit. Cal är både snygg och trevlig men Mimi inser snabbt att det inte är aktuellt att de blir något annat än vänner. Hon förälskar sig dock istället i byn och dess invånare och besöker fadern när hon kan.

Fint tecknade karaktärer som sätter många fördomar på skam när de efterhand visar att de är långt ifrån så endimensionella som de först ger sken av. En tankeväckande, engagerande och gripande berättelse som lämnar mig med saknad - jag vill läsa mer om den här underbara byn och dess invånare.
Mimi träffar den charmige Cal när hon hälsar på sin pappa som är nyinflyttad i den lilla byn Goosenrook i Cotswold. Men deras första möte blir allt annat än romantiskt och hon åtrvänder till London för att satsa helhjärtat på karriären. Mimi inser att det nog inte kan bli något annat än vänskap mellan dem.

Jag gillar verkligen den här boken och hur Jill bygger upp sin berättelse. ”Kanske den här gången” är en berättelse om både djup sorg, glädje, vänskap och kärlek. Det är härliga karaktärer och miljöer som får mig att vilja åka dit. Det är en berättelse som väcker tankar, känslor och den gör mig glad. Jill Mansell kan skriva underbara berättelse helt klart och hon gör det med stor värme. Jag hoppas att fler av hennes böcker blir översatta till svenska.
En bok innehållande karaktärer att tycka om och Jättefina miljöskildringar! Rekommenderas varmt!

Min första bok av författaren men definitivt inte min sista!
Vi får träffa Mimi och följa med henne till sin pappa och dennes pojkvän som bor i den lilla byn Goosebrook. Men hon kommer inte ens in i byn innan hon gör intryck på dess invånare; vissa bra andra nja kanske inte lika bra…

Vi får också träffa Cal som är den andra huvudpersonen i den här boken; han är gift och har en dotter. Men det finns något som drar Mimi och Cal till varandra; men ingen av dem verkar riktigt veta vad; men sen händer det där som inte får hända…
En sak som jag verkligen gillar är att den här boken går i ett rasande tempo. Vilket innebär att man får följa ned karaktärerna under en lång tid.

Det här är en bok jag verkligen gillade och måste erkänna att miljöskildringarna ger boken en extra dimension.

Rekommenderas varmt!
Jill Mansells sätt att skriva faller mig verkligen i smaken, boken är varm, kärleksfull och Det är svårt att lägga den ifrån sig. En riktigt mysig feelgoodbok. Klart läsvärd.
Jag gillar verkligen Jill Mansells sätt att skriva. Miljöerna i boken är så charmigt, pittoreska och med fokus på relationer och olika livsöden gör det här till en riktigt hjärtevärmande feelgood. Jag vill varmt rekommendera boken.
Läs och njut!