Kanske den här gången

Maybe This Time
Bok av Jill Mansell
Rolig, romantisk och riktigt hjärtevärmande feel-goodroman. När Mimi ska hälsa på sin pappa, som flyttat till den lilla pittoreska byn Goosebrook i Cotswolds, råkar hon stöta ihop med den karismatiske Cal. Deras första möte blir allt annat än romantiskt och Mimi återvänder till London där hon satsar helhjärtat på karriären. Hon inser också snart att det nog aldrig kan bli något annat än vänskap mellan henne och Cal. Kärleken till byn Goosebrook slocknar inte och fyra år senare lockar den på henne med både sin charm och sina invånare. Mycket har blivit annorlunda i byn, men när det gäller Mimi och Cal verkar alltid något, eller någon, stå i vägen för att deras vänskap ska utvecklas till något mer. Mimi har dessutom fullt upp med att hjälpa andra i deras relationer. När ska det bli hennes tur att få möta kärleken och bli riktigt lycklig?
Kanske den här gången är en bok som är lätt att komma in i. Redan efter de första sidorna så dras jag in Mimis liv och sen vill inte boken släppa taget förrän jag läst ut den allra sista sidan. Mimi är en karaktär som är lätt att tycka om och som jag hejar på och jag vill att det ska gå bra för henne. Boken utspelar sig i en mindre by, Goosebrook som ligger strax utanför Cotswolds. Författaren beskriver miljöerna väl så det är lätt att se allt framför sig. Allt verkar så mysigt och charmigt i den lilla byn och jag gillar sammanhållningen mellan alla intressanta karaktärer som bor där. Även om boken är lättsmält så är den för den skull inte bara söt och lättvindig. Boken innehåller också död, svek, kärleks- och vänskapsproblem. Jag gillar Kanske den här gången väldigt mycket. Det är underhållande läsning som fick mig att småle flera gånger men också förfasas över hur svårt det ska vara att komma till skott. Visst det finns en del förutsägbarhet i boken, men inte så mycket att det tar över och att jag inte vill läsa vidare. Jag har läst två böcker av Jill Mansell hittills och hon är verkligen en författare som jag kommer hålla utkik efter framöver!
Detta är en helmysig feelgoodbok som utspelar sig i Cotswolds. Kärlek, ensamhet, besvikelser, sorg, vänskap och otrohet är några av ingredienserna.

På väg att hälsa på sin pappa i byn Goosebrook i Cotswolds, träffar Mimi på Cal som gör stort intryck på henne. Det var inget romantiskt alls över deras första möte, han är dessutom gift och har en liten dotter. Mimi inser ganska snart att de aldrig kan bli mer än vänner så hon återvänder till sin karriär i London. Fyra år senare återvänder hon till den lilla byn och dess invånare som påverkat henne mer än hon trott. Det är mycket som är annorlunda i Goosebrook, men ska det någonsin kunna bli något mellan Mimi och Cal? Mycket är det som står i vägen, ska Mimi aldrig få bli riktigt lycklig?
När Mimi ska hälsa på sin pappa i den lilla pittoreska byn Goosebrook stöter hon ihop med med den karismatiske Cal. Deras första möta blir allt annat än romantiskt, hon återvänder hem till London och inser att det inte kommer bli något mellan henne och Cal. Men Mimi kan varken glömma den vackra byn eller Cal så fyra år senare återvänder hon.... Är det hennes tur ni att bli lycklig?

Det här är en feelgood som bjuder på värme, vänskap, djup sorg, kärlek, humor, död och otrohet. Det är fina och vackra beskrivningar på både miljö och karaktärer. Jag har tidigare läst författarens bok "Vi ses i beachcomber baby" och gillade den så mina förväntningar var ganska höga, men det är något och jag kan inte sätta fingret på vad det är - jag blir inte förälskad och fastnar inte i boken, jag kommer aldrig in i storyn. Vissa delar av boken gillar jag mycket och fastnar i och tänker att nu är jag fast men så kommer den där känslan tillbaka igen och jag tappar bort mig, jag får inte riktigt den rätta känslan för boken, tyvärr. Stort plus är att boken inte är så typiskt förutsägbar, det finns många små sidovägar i boken som gör att jag inte riktigt vet vart jag ska hamna.
Vilken härlig feelgood😊Innehåller alla ingredienser man kan förvänta sig, kärlek, sorg, olycka, otrohet och ett par som passar så bra ihop men som aldrig riktigt lyckas få till det. Och dessutom utspelar sig det mesta i en lite mysig by i Cotswalds🥰Tyckte du om Vi ses i Beachcomber bay kommer du inte bli besviken. Jill Mansell kan konsten att skriva böcker som man ogärna släpper innan den är utläst🤩📚
Här kommer ett boktips med riktig myskänsla.

I "Kanske den här gången" får vi följa Mimi som hälsar på sin pappa som bor ute i en charmig by. Där träffar hon på Cal vilket inte direkt leder till direkt kärlek. Som läsare anar man att det kommer bli kärlek där men det är svårt att se hur det ska gå till. Mkmi återvänder till stan men kan inte släppa kärleken till Goosbrook. Och där finns ju Cal kvar.

Det är skönt med en feel good som inte är allt för förutsägbar. Den är också lite mörkare än den typiska feel good-romanen.

Det här är en finstämd blandning av humor, kärlek, svärta och djupa personporträtt.

Författaren lyckas verkligen porträttera sina karaktärer på ett trovärdigt och kärleksfullt sätt. Jag stänger igen boken lite mer hoppfull om världen.
Mimi som bor i London, ska hälsa på sin pappa i den lilla byn Goosebrook.
Här bor Carl, som hon genast faller för, men han är lyckligt gift med Stacy, och tillsammans har de dottern Cora. Men de får alla en fin vänskap.

Några år går innan hon bestämmer sig för att lämna London, och istället bosätta sig i den lilla byn Goosebrook, som hon förälskat sig i.

Så händer en stor tragedi, som förändrar livet för många.

Jag gillade verkligen hennes förra bok, Vi ses i Beachcomber bay, så jag hade höga förväntningar på denna, och jag är inte alls besviken.

Ännu en härlig romantisk feelgood, där det är svårt att sluta läsa, samtidigt som man inte vill att den ska ta slut. Kärlek, sorg, svek, vänskap och flera oväntade händelser.

Boken fängslande mig direkt med sina härliga karaktärer och fina miljöbeskrivningar.
”Kanske den här gången” är ännu en fantastisk feelgood från Jill Mansell.
Det är en rolig, romantisk och riktigt hjärtevärmande feelgood-roman.

När Mimi ska hälsa på sin pappa, som flyttat till den lilla pittoreska byn Cotswolds, råkar hon stöta ihop med den karismatiske Cal. Deras första möte blir allt annat än romantiskt och Mimi återvänder till London där hon satsar helhjärtat på karriären.

Kärleken till byn Goosebrook slocknar inte och fyra år senare lockar den på henne med både sin charm och sina invånare. Mycket har blivit annorlunda i byn, men när det gäller Mimi och Cal verkar alltid något, eller någon, stå i vägen för att deras vänskap ska utvecklas till något mer. Mimi har dessutom fullt upp med att hjälpa andra i deras relationer. När ska det bli hennes tur att få möta kärleken och bli riktigt lycklig?

Boken innehåller många fint tecknade karaktärer och vackra miljöskildringar. Det är en tankeväckande, engagerande och gripande berättelse som lämnar mig med saknad - jag vill läsa mer om den här underbara byn och dess invånare. Jill Mansell är definitivt en favoritförfattare och jag håller tummarna för att fler av hennes böcker kommer att översättas och ges ut här i Sverige. Jag vet att det är ytterligare en på g till våren som jag redan nu längtar efter.
Ännu en fantastisk feelgood från Jill Mansell.

Första gången Mimi stöter ihop med Cal, är hon på väg till den lilla byn Goosebrook för att hälsa på sin pappa som flyttat dit. Cal är både snygg och trevlig men Mimi inser snabbt att det inte är aktuellt att de blir något annat än vänner. Hon förälskar sig dock istället i byn och dess invånare och besöker fadern när hon kan.

Fint tecknade karaktärer som sätter många fördomar på skam när de efterhand visar att de är långt ifrån så endimensionella som de först ger sken av. En tankeväckande, engagerande och gripande berättelse som lämnar mig med saknad - jag vill läsa mer om den här underbara byn och dess invånare.
Mimi träffar den charmige Cal när hon hälsar på sin pappa som är nyinflyttad i den lilla byn Goosenrook i Cotswold. Men deras första möte blir allt annat än romantiskt och hon åtrvänder till London för att satsa helhjärtat på karriären. Mimi inser att det nog inte kan bli något annat än vänskap mellan dem.

Jag gillar verkligen den här boken och hur Jill bygger upp sin berättelse. ”Kanske den här gången” är en berättelse om både djup sorg, glädje, vänskap och kärlek. Det är härliga karaktärer och miljöer som får mig att vilja åka dit. Det är en berättelse som väcker tankar, känslor och den gör mig glad. Jill Mansell kan skriva underbara berättelse helt klart och hon gör det med stor värme. Jag hoppas att fler av hennes böcker blir översatta till svenska.
En bok innehållande karaktärer att tycka om och Jättefina miljöskildringar! Rekommenderas varmt!

Min första bok av författaren men definitivt inte min sista!
Vi får träffa Mimi och följa med henne till sin pappa och dennes pojkvän som bor i den lilla byn Goosebrook. Men hon kommer inte ens in i byn innan hon gör intryck på dess invånare; vissa bra andra nja kanske inte lika bra…

Vi får också träffa Cal som är den andra huvudpersonen i den här boken; han är gift och har en dotter. Men det finns något som drar Mimi och Cal till varandra; men ingen av dem verkar riktigt veta vad; men sen händer det där som inte får hända…
En sak som jag verkligen gillar är att den här boken går i ett rasande tempo. Vilket innebär att man får följa ned karaktärerna under en lång tid.

Det här är en bok jag verkligen gillade och måste erkänna att miljöskildringarna ger boken en extra dimension.

Rekommenderas varmt!
Jill Mansells sätt att skriva faller mig verkligen i smaken, boken är varm, kärleksfull och Det är svårt att lägga den ifrån sig. En riktigt mysig feelgoodbok. Klart läsvärd.
Jag gillar verkligen Jill Mansells sätt att skriva. Miljöerna i boken är så charmigt, pittoreska och med fokus på relationer och olika livsöden gör det här till en riktigt hjärtevärmande feelgood. Jag vill varmt rekommendera boken.
Läs och njut!