Samtal från en ängel

L'appel de l'ange
Bok av Guillaume Musso
Suverän spänningsroman omöjlig att lägga ifrån sig. På ett flygplatscafé på JFK i New York krockar Madeline och Jonathan så att de tappar allt de har i händerna. Ilskna och frustrerade plockar de upp sina saker från golvet och i förvirringen råkar de förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon är blomsterhandlare i Paris, och han restaurangägare i San Francisco. Innan de har bestämt hur de ska byta tillbaka telefonerna kan de inte motstå frestelsen att tjuvkika in i varandras digitala liv. Var för sig börjar de undersöka innehållet på den andres telefon och sakta blir de alltmer besatta av varandra, vilket leder till en oväntad upptäckt: Deras öden är sammanlänkade av en hemlighet de bägge trodde var begravd för evigt ...
Det här var en Fantastisk läsupplevelse; från första till sista sidan. En av Årets bästa böcker!

Det här var den första boken som jag läser av författare men utan tvekan INTE den sista!

Boken handlar om när två människor som möts i några få minuter men som lyckas förändra sina liv för evigt. Vi får följa Madeline och Jonathan då deras liv hastigt korsas och sen fortsätter de var för sig men trots allt sammanlänkade genom en olyckshändelse.

Vi lär känna dem var för sig, deras liv fram till vilka de är idag och vad som format dem. Men trots att de aldrig träffats tidigare så har de en gemensam historia men kanske inte riktigt på det sätt man hade kunnat tro...

En Riktigt Spännande bok som bjuder på så många tvära kast och är helt Omöjlig att lägga ifrån sig; Rekommenderas varmt!
Boken har ett mycket annorlunda och smart upplägg, och den är verkligen oförutsägbar. Börjar med att två helt för varandra främmande personer förväxlar sina mobiler på en flygplats i New York. Sen åker de hem åt varsitt håll. Madeleine till Paris och Jonathan till Los Angeles. Det tar ett tag innan de kommer till stånd att byta mobiler på grund av olika orsaker. Under tiden tar nyfikenheten över och de börjar söka igenom varandras mobiler. Först är det kanske ett roligt tidsfördriv, men det utvecklar sig till att uppdaga djupa hemligheter. Sen blir berättelsen en riktig spänningsroman. Den här boken måste man bara läsa!
Ett möte mellan två okända personer som bokstavligen stöter ihop på en flygplats leder till en helt oväntad historia. De åkar nämligen byta telefoner.  
Det börjar som en spänningsroman men avslutar desto mörkare, som en kriminalroman. 
Det finns nämligen en liten koppling i det förflutna som länkar ihop dem.

Först reagerade jag lite negativt på att de börjar tjuvkika i den andres telefon. Något som med dagens olika funktioner och appar är som att kika i någons dagbok...
Men ju mer man läser ju bättre blir den.
Wow, vilken vändning storyn får efter bara något kapitel. Detta är första boken jag läser av författaren och den känns ovanligt lättläst. 
Sättet att snudda det otillåtna som att snoka i någons mobil är ett smart drag av författaren som fått mig att fastna i storyn 🤩
På ett cafe på JFK krockar Madeleine och Jonathan och de tappar det de har i händerna, I all förvirring förväxlar de sina mobiler och kommer inte på det förrän de är 100-tals mil från varandra.
Innan de har bestämt hur de ska byta tillbaka till sina egna mobiler kan ingen av dem låta bli att kika i den andres mobil. Det leder till oväntade upptäckter. De upptäcker att deras öden är sammanlänkade av hemligheter de båda trodde var begravda..
Bästa boken på länge, härlig blandning av spänning och drama, jag längtar till nästa kommer ut.
Vill du ha tips om en spännande bok som knappt går att släppa när du väl börjat läsa? Då ska du läsa ”Samtal från en ängel”.

Det här är en otroligt spännande thriller med oväntade vändningar. Det är en oförutsägbar spänningsroman som håller dig i sitt grepp till sista sidan. En förväxling av telefoner på en flygplats leder till ett drama på liv och död. Förväxlingen är spännande att följa, hur två personers liv kan flätas samman och leda till en hemlighet som de båda två trodde var begravd.

Boken är lättläst och har ett otroligt driv framåt i texten. Guillaume Musso är en ny bekantskap för mig, men jag vill gärna läsa mer! ”Samtal från en ängel” gav definitivt mersmak!
Fantastisk bok som ska läsas i lugn och ro utan störningar. Varje sida är en njutning att läsa och den är otroligt välskriven och spännande. Om du gillar filosofisk litteratur med romantik och spänning så är detta boken du ska läsa.
Några veckor innan jul springer två personer in i varandra på en flygplats i New York. Senare inser de att de råkat få med sig varandras telefoner i tumultet. Då befinner sig kocken Jonathan i San Francisco och floristen Madeline i Paris. Båda blir nyfikna på innehållet i den nya telefonen och dess ägare och båda kommer saker på spåren som de kanske inte borde. Bitvis romantiskt, bitvis väldigt spännande trots en ganska osannolik historia.
Mitt i julruschen på JFK:s flygplats i New York krockar en man och en kvinna med varandra. De tappar allt de har i sina händer och råkar förväxla sina mobiler. De upptäcker heller inte detta förrän de är tillbaka hemma i vardagen. Hon i sin blomsteraffär i Paris och han på sin restaurang i San Francisco. Ingen av dem kan låta bli att kika lite i den andras telefon och båda upptäcker snart hemligheter som visar sig gå in i varandras liv. En besatthet av varandra uppstår och snart är de tvungna att ses.

Håll i hatten för nu blir det åka av! En bok som bara blir bättre och bättre ju mer man läser. Den är otroligt lättläst och skriven på ett spännande sätt. I slutet är det omöjligt att lägga boken ifrån sig. Ett gäng oväntade vändningar följer. Oförutsägbart och jag blir definitivt sugen på att läsa mer av Guillaume! Vi får följa både han och henne genom hela boken vilket gör att det är svårt att inte fortsätta läsa.
Madeleine och Jonathan stöter ihop på JFK-flygplatsen i New York. I tumultet förväxlas deras mobiltelefoner. Var och en på sitt håll börjar de lite försiktigt och nyfiket att leta efter ledtrådar över hur den andres liv är utvecklat. Men snart hittar de samband till sitt eget liv och obehagskänslor infinner sig. Inget som någon av dem kan släppa. De måste ta redo på mer och om detta är ödet menat. Madeleine och Jonathan börjar var sin utredning som kommer väva dem samman. Det blir ett fartfyllt drama med livet som insats.

En otroligt spännande thriller som bjuder på flera fartfyllda vändningar.
Spännande att följa hur människors liv kan sammansvetsas med utomståendes påverkan.
Den berättar om att vi alla har bagage att bära på och att vårat förflutna mestadels inte går att dölja och kan när som helst väckas till liv igen.
Miljöerna är stämningsfulla och utspelar sig i växelvis i San Francisco, New York, Paris och Manchester.
En av de mest spännande böcker jag läst de senaste åren. Längtar tills det kommer ut fler böcker av författaren.
Boken börjar med att en man och kvinna springer in i varandra på JFK-flygplatsen i New York, de tappar allt de har i sina händer. De plockar ihop sina saker sätter sig på sina respektive flyg, hon till Paris och han till San Fransisco. Väl hemma inser de att de har tagit varandras mobiltelefoner. Båda är nyfikna och kan inte låta bli att titta i den andras mobil, ju mer de kollar desto mer besatta blir de av den andra personen. Det de inte vet är att detta leder till oväntade upptäckter och deras öden sammanlänkas av en hemlighet....

För mig var detta en ny författare och skämskudden åker fram lite då han är en världens bäst säljande författare och har böcker översatta till 40 språk - Hur har jag lyckats missa honom? Jag är glad att jag nu upptäckt honom och fler böcker kommer läsas. Till en början trodde jag att det kommer bli en romantisk feelgood men där bedrog jag mig, visst det finns romantik i boken men efterhand växer boken till att blir mer och mer spännande, en riktigt bladvändare. Bokens story var intressant på många sätt och väldig oförutsägbar - så många hemligheter och vändningar som jag inte kunde se komma - skickligt skrivet. Jag fastnade i boken och tyckte om den.
Boken inleds med en förväxling av telefoner och det känns som början på en romantisk bok då de två huvudpersonerna blir besatta av varandras liv. Det utvecklar sig snart till en spännande historia som sträcker sig över flera länder och kontinenter. Mycket är otroligt och osannolikt men jag gillar verkligen boken ändå.
Madeline har varit på en härlig weekend med sin fästman och ska hem till Paris, och Jonathan har hämtat sin son för att fira jul, och ska hem till San Francisco, när de på JFK flygplats springer in i varandra.

10 000 mil ifrån varandra upptäcker de båda att de inte har sin egen telefon, att de måste tagit fel när de kolliderade.

De ringer varann och bestämmer att de ska skicka telefonerna. Men båda är väldigt nyfikna, de kan inte låta bli att snoka i telefonerna. Nu upptäcker de båda saker de nig inte borde sett.

Boken börjar som en romantisk komedi, men under bokens gång, kommer flera oväntade vändningar, och det blir mer en thriller. Den är oförutsägbar och väldigt spännande, och mycket svår att sluta läsa
Wow ! Börjar som en lugn feelgood med att en man , Jonathan o en kvinna , Madeleine, springer ihop flygplatsen JFK i New York o mitt i allt kaos förväxlas deras mobiler . När misstaget upptäcks så är Madeleine i sin blomsteraffär i Paris o Jonathan i sin resturang i San Fransisco. De kommer överens om att skicka sina mobiler men innan de får iväg dem med posten så tar nyfikenheten över o de kollar vad mobilerna innehåller ........ Boken blir till en spänningsthriller. Även om inte storyn känns så trovärdig så blir den ändå en bladvändare o man sugs in i historien med de olika vändningarna som man inte förutsett . Riktigt bra o lättläst . O jag ser fram emot i vinter då hans Central Park kommer ut på svenska o i vår kommer Återträffen . Betyget blir 4+
Guillaume Musso är en ny bekantskap för mig och en mycket angenäm sådan. Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta av den här boken som börjar lite smått romantiskt och ger en feelgoodfeeling som dock snabbt förbyts till en rafflande spänningshistoria. Jag gillar den här boken även om det kanske är lite väl rappt ibland och kanske också en aning tillrättalagt och klyschigt. Jag gillar tempot, huvudkaraktärerna och miljöerna men saknar en del trådar som hade behövts redas ut innan boken tog slut.
Första delen i boken börjar rätt lugn men så plötsligt blir det tvära kast och man dras in i en spännande och fartfylld handling. Musso är skicklig på att snabbt vända historien och det är ett bra driv framåt. Imponerande berättarstil.
den här boken börjar som en skriven version av filmen sömnlös i Seattle, alltså en romantisk komedi. När Madeleine och Jonathan krockar med varann på flygplatsen JFK, så får de med sig varandras mobiltelefoner. När de sedan mailar varann och tittar igenom varandras lurar så blir de motvilligt fascinerade. Men ack så man bedrar sig om man tror att det kommer fortsätta på det romantiska spåret, för det visar sig ganska snart att det en spännande thriller. Deras nyfikenhet växer och de rotar mer och mer i varandras liv. Snart kommer Jonathan en, av Madeleine väl dold, hemlighet på spåret. Den hemligheten som hon kämpat så hårt för att den inte ska se dagens ljus igen. Det visar sig också att den hemligheten faktiskt är en del av Jonathans liv också. 📚📚

Det här en mycket lättläst bok, inte lättläst i den bemärkelsen, men den är lättläst pga att den är spännande, rafflande om än lite förutsägbar på vissa ställen. Men jag tyckte mycket om den och rekommenderar er att läsa den. Den får 🟣🟣🟣+ av mig.
Boken börjar som en romantisk feelgood. Man och kvinna stöter i varandra på en flygplats, telefoner far i golvet och förväxlas. En hamnar i Paris och den andra i LA och de börjar på var sitt håll undersöka den andres telefon. Det som börjar som en feelgood börjar sakta men säkert smyga över mot att bli en thriller med oväntade vändningar och spännande händelser.

Jag längtar tillbaka till boken och det är en skön känsla, precis så jag som vill läsare vill känna oavsett vilken genre jag läser.
4,5/5

När två stressade personer krockar på en flygplats, råkar de få med sig den andras telefon. Oturligt nog bor de också på helt olika sidor av världen. Madeleine bor i Paris, och Jonathan bor i San Francisco. I början bestämmer de tillsammans att de ska skicka tillbaka telefonerna till varandra, men yttre omständigheter gör att det inte går. De blir istället mer och mer besatta av varandra ju mer de börjar nysta i den andras telefon och det som från början verkar väldigt oskyldigt nystas mer och mer upp till en oerhört spännande handling med många vändningar.

Guillaume Musso skriver rappt och drivande framåt och det händer hela tiden nya saker som får mig som läsare att vilja fortsätta och direkt veta vad som händer härnäst. Det är också en väldigt snyggt skriven roman som visar på att alla har ett bagage som kanske inte syns direkt från utsidan samtidigt som vi kan vara sammankopplade med varandra utan att ha den blekaste aning.

Persongalleriet är lagom stort, just för att det fokuseras på Jonathan och Madeleine och de som finns närmast runt dem. I början av boken trodde jag att vissa skulle ha mycket mer plats än andra men jag tycker att det görs en snygg avvägning av vilka som bara behövs nämnas ibland och vilka som behövs för att driva berättelsen framåt.

Det kanske inte är den bok jag tror mig ska läsa från början, även om jag visste att det skulle vara en spänningsroman. Starten på boken är mer romcom-aktig och slutprodukten är väl inte 100 % trovärdig, men jag gillar det. Det är mycket som händer, det är maffia, det är mördade barn, det är telefoner som innehåller alla personens mörkaste hemligheter och det är så mycket vändningar och oväntade saker att jag inte kan låta bli att tycka om det. Jag gillar när böcker tar oväntade vägar men att det ändå knyts ihop på slutet. Och det tycker jag att det gör, förutom en enda sak. Jag saknar ett ordentligt avslut för Madeleine och hennes bakgrund. Det sista kapitlet känns lite ihophastat och inte lika välarbetat som de andra.

Språket är bra, drivande och väldigt actionfyllt. Jag måste säga att översättaren Christina Norrman har gjort ett väldigt bra jobb här.
Madeline och Jonathan springer in i varandra på en flygplats i New York. De tappar sina saker och märker först efteråt att de har förväxlat telefonerna. Nyfiket snokar de i varandras telefoner och Jonathan hittar en oväntad koppling till Madeline... Det här är en bok där man dras in i handlingen direkt och det är full fart ända till det gastkramande slutet. En riktig bladvändare. Visserligen är storyn ganska osannolik och författarens kvinnosyn känns emellanåt lite unken. Men på det stora hela är det här en riktigt bra spänningsroman.
Guillaume Musso är en av världens bäst säljande författare, som är översatt till 40 språk. Trots det har jag helt missat honom innan och jag hade sannolikt gjort det även nu om jag inte hade fått frågan från förlaget om att recensera Samtal från en ängel. Jag är glad att jag tackade ja, för det är en riktigt bra bok. Författaren har en förmåga att dra in mig som läsare redan vid de första sidorna och sen är jag helt fast. Boken börjar intressant med att två personer krockar med varandra på en flygplats och tappar allt de har med sig. De rafsar ihop allt och lägger ingen mer uppmärksamhet på det förrän de kommer hem till Paris respektive San Fransisco och plötsligt upptäcker att deras telefoner har råkat förväxlats i farten. Hur mycket kan de luska reda på om varandra? En hel del visar det sig och snart är de som besatta av varandra.
Boken är oerhört lättläst och har ett starkt driv framåt genom hela berättelsen vilket gör att boken går otroligt fort att läsa. Musso är mästerlig på att hela tiden ändra spelplanen och bjuda på oväntade vändningar som håller läsarens intresse uppe. Det är lätt att se hur bra boken skulle göra sig som film, då hela boken känns väldigt filmisk. Hoppas att något filmbolag plockar upp den och gör slag i saken! Samtal från en ängel är en välskriven spänningsroman som får mig att längta efter att läsa fler böcker av Musso!
Tack till Bokförlaget Nona för recex!

Samtal från en ängel följer en kvinna och en man som av misstag råkar byta telefon, efter en krock, på en flygplats. När de senare reser hem båda två och inser att deras telefoner är bytta är de redan tusen mil ifrån varandra. Istället för att direkt posta tillbaka varsin telefon till respektive person börjar båda istället kika på innehållet i telefonerna, och innehållet chockar båda två.

Oj, vilket katt och råtta-lek det här blev! Och spänningen var hög! Den första delen i boken, vilket sträcker sig ungefär hundra sidor, kändes rätt seg och jag började ifrågasätta om det skulle vara en standard otrohets-bok. Men åh, så glad jag är över att jag hade fel.

Karaktärerna som byggs upp i den här boken känns väldigt mänskliga - för vem skulle inte ha börjat snoka i en telefon som man vet att den andra har din telefon? Det är roligt att följa karaktärerna och allt mer genom boken så spricker de upp och blir mer och mer utvecklade och nyanserade. Jag gillar hur Musso släpper med små detaljer hela tiden som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken när den väl startade.

Det som gör så att den inte får full pott är att det ibland var svårt att hålla koll på vart karaktärerna var och att den ibland kändes lite hoppig i handlingen. Speciellt när slutkampen började och spänningen var som högst, hade jag i vissa fall svårt att navigera hur och varför karaktärerna löste ledtrådar och vad som skedde. Jag tyckte även att skrivsättet kändes väldigt mediokert och hade hoppats på en bättre upplägg rent språkligt, då det kändes väldigt enkelt. Men alltigenom en väldigt spännande thriller som tog vändningar jag aldrig kunde gissa mig till. Jag ser fram emot att läsa hans två kommande böcker som kommer ut senare under 2020 och början på 2021.

Rekommenderar till dig som gillar; fartfyllda böcker, katt och råtta-thrillers, bristfälliga karaktärer och mysterier.
Två stressade personer krockar med varandra på en flygplats, tappar vad de har i händerna, rafsar snabbt och ilsket ihop sina saker igen och upptäcker först när de är i Paris respektive San Fransisco att de har förväxlat sina telefoner.

De kontaktar varandra och lovar att skicka tillbaka respektive telefon. Men så blir de nyfikna och börjar undersöka det som finns i telefonerna, utforskar varandras liv och upptäcker varandras hemligheter.

Den här boken är något slags allt i ett. Första delen är en feelgood med klassiska ingredienser, den övergår i en spännande gåta när Jonathan och Madelines hemligheter och tidigare liv avslöjas. Och som crescendo en rafflande thriller.

Skickligt utnyttjar författaren det faktum att vi nu går runt med större delen av våra liv i en liten bärbar apparat. Det ger många trådar att nysta i men han lyckas elegant med att reda ut och knyta ihop dem alla.

En lättläst spännande bladvändare.