Fruset guld

Cilla Börjlind

Ett manslik hittas en sommardag i Arjeplogsfjällen. Kroppen tillhör en man som sköts ihjäl för 20 år sedan. Olivia Rönning ansvarar för att utreda fallet, men påväg till fyndplatsen havererar helikoptern. Piloten är svårt skadad och därför Olivia måste själv försöka ta sig därifrån. Hon märker dock snart att hon inte är ensam på fjället... Boken är den sjätte i den kriminalserien om Olivia Rönning och Tom Stilton.

3 utgåvor
Välj utgåva
Fruset guldSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113098678
Fruset GuldSvenska - Pocket
ISBN: 9789113107684
Fruset guldSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113108377
Makarna Börjlind är tillbaka med sjätte delen om Olivia Rönning och Tom Stilton. Hon polis, han före detta polis. Som givetvis har svårt att hålla sig borta när det hettar till och dras in i en och annan utredning.
Persongalleriet överlag är intressant och ett gäng personer jag som läsare gärna följer och vill lära känna än mer. Förutom Rönning och Stilton har vi Mette Olsäter, numera pensionerad polis, hennes make Mårten, deras vän Abbas och så Rönnings kollegor Lisa och Bosse. Dessutom möter vi Lukas, som blev felaktigt anklagad i föregående bok, och som numera är Rönnings pojkvän. Hans (o)hälsa spelar en viss roll i Fruset guld och är en av flera trådar att hålla i. Detta gör det spännande och till en riktig bladvändare. Det är nämligen fartfyllt och späckat av händelser av olika slag och hela tiden skiftar perspektiven. Dessa korta kapitel, som följer flera olika personer, emellanåt i olika tid, får mig att tänka på Lars Keplers rappa sätt att skriva.
Det märks att Börjlindarna skrivit för tv innan de började med romaner och några av seriens delar har ju även blivit filmatiserade. Fruset guld skulle definitivt bli en spännande film/serie att titta på!
Handlingen då i stora drag; 1999 försvinner en man spårlöst och i bokens inledning hittas han långt uppe i fjällen. Skjuten i rygg och huvud. Vem var han? Och vem hade ihjäl honom? Rönning åker till fjällen medan Stilton och Abbas tar sig ända till Gambia för att försöka få svar på dessa frågor. Det är alltid svårt att beskriva handlingen i en kriminalroman utan att spoila.. mitt råd är istället att läsa själv! Tycker du om tidigare titlar i denna serie blir du inte besviken! Det enda som drar ner en aning är de korrfel jag hittar och som stör mig lite grann.. Börjlindarna är skickliga och kan det där med deckargenren så det är synd på sådan, i övrigt, mycket god kvalitet!
”Fruset guld” är den sjätte boken i den bästsäljande kriminalserien om Olivia Rönning och Tom Stilton skriven av författarduon Rolf och Cilla Börjlind.

I slutet av en lång varm sommar hittas liket av en man i en bortsmält snöficka i Arjeplogsfjällen. Olivia Rönning skickas upp för att utreda fallet på den döde mannen.

På väg till fyndplatsen överraskas helikoptern av ett oväder och kraschar. När Olivia vaknar upp är piloten svårt skadad och nödradion förstörd - hon kan inte kontakta omvärlden. Hon lämnar vraket och lyckas ta sig till en stängd fiskecamp. Men hon är inte ensam på fjället. Andra personer vill också ta reda på - eller dölja - sanningen om den döde mannen.

När Tom Stilton får höra vad Olivia råkat ut för lämnar han genast sin lugna tillvaro i Thailand för att hjälpa henne lösa mordgåtan.
Tillsammans avslöjar de mörka hemligheter som utspelat sig på fjället....

Att få återse och läsa om Tom, Olivia, Mette och alla de andra är en riktig fröjd. Böckerna håller hög klass och spänning - denna bok är inte ett undantag! Författarduon levererar!