Kvinnorna på Flanagans

Bok av Åsa Hellberg
Vännerna Elinor och Emma har jobbat stenhårt för att lyxhotellet Flanagans i London ska bli riktigt bra och framgångsrikt. Deras hårda arbete har dock haft ett högt pris. Dolda hemligheter har nu kommit upp till ytan. Intrigerna tätnar och deras 22-åriga döttrar Emma och Billie involveras. Boken är den andra i serien om hotellet Flanagans.
Boken handlar om de två ägarinnorna till Flanagans, två starka kvinnor och deras liv. Båda har två döttrar där kanske inte relationen är på topp, inte heller deras kärleksliv är vad de kanske önskar. Så finns det en hel del hemligheter som med tiden kommer upp till ytan. De måste samtidigt hålla hotellet konkurrenskraftigt och börjar satsa på lite nytt. En välskriven roman av Åsa Hellberg där det mesta finns, kärlek, mystik, svartsjuka och en massa glamour. Jag ser framemot nästa bok i serien som bör handla om Frankie och Billie som tar över hotellet, eller?
I den andra delen av serien om kvinnorna på Flanagans så har vi nu hamnat på 1980-talet. För mig som är född på slutet av 70-talet och uppvuxen under 80-talet så är det härlig nostalgi att läsa om allt tidstypiskt för den tiden. Det är trevligt att återse alla bekanta karaktärer och alla mysiga miljöer på Flanagans och det känns lite som att träffa gamla vänner igen. Man tar vid direkt där man senast slutade även om det gått en tid. Jag gillar att det är starka kvinnor i fokus i boken, men de är inga perfekta prototyper utan de har många olika sidor som de får visa. Det är mycket dramatik och intriger i den här delen och det händer något hela tiden, vilket gör att sidorna rusar förbi. Jag gillar Åsas sätt att skriva och Kvinnorna på Flanagans är inget undantag, den bjuder på en varm och trivsam läsupplevelse som stannar kvar i hjärtat långt efter att boken är utläst. Nu är jag riktigt nyfiken på att få veta vad som händer i nästa del om Flanagans!
Andra delen i serien om det lyxiga hotellet Flanagans. Jag gillade den första delen väldigt mycket men blev väldigt besviken på den här. För mycket sex och för lite handling.
Del 2 om det glamorösa Londonhotellet och dess färgstarka kvinnliga chefer. Nu är det 80-tal och vi får följa Emma, Elinor och deras döttrar Frankie och Billie. Härlig verklighetsflykt med intriger och familjehemligheter!
Kvinnorna på Flanagans är andra delen i serien om lyxhotellet Flanagans i London. Det är 80-tal och den nya generationen i hotellfamiljerna har nu nått 20-års åldern. De börjar söka sin frigörelse och identitet på olika sätt.

Det är en stunds härlig verklighetsflykt att återigen få checka in på det glamourösa hotellet och drömma sig bort en stund. Trots alla lögner, hemligheter och intriger är det en riktigt skön vistelse, med vibbar från 80-tal och Dynastin. Jag har egentligen lite svårt för de här kvinnorna, och tycker det är så extremt ointressant med makt, status och vikten av att göra framgångsrika affärer, men ändå kan jag njuta en stund i Elinor och Emmas sällskap.
Detta är bok två i serien om kvinnorna som äger och sköter hotellet Flanagans. Den är lite sämre än första delen, jag saknar själva hotelljobbet som vi fick följa i första boken. Här är det mest fokus på intriger, hemligheter, svek, sex och dåliga relationer. Allt i 80-talstappning. Lite svår att komma in i, men den tog sig. Ser ändå fram emot att återse kvinnorna när vi hoppar fram till 1999.
Del två.
Det tog en stund att komma in i denna bok, men sen man kommit på hur den fortsatte blev den bra.
Emma och Ellinor har tagit över hotellet och med det följer intriger, familjeproblem och kärlek. En dotter är bara arg på sin mamma hela tiden och den andra vill slå sig fri.
Klart läsvärd.
Jag gillade del 1 och såg verkligen fram emot att läsa den här del 2. Blev dock besviken för jag tyckte att handlingen var lite tunn och det tog ett tag att komma in i den. Åsas böcker är ofta hit eller miss för mig. Flera av dem tycker jag är verkligen bra medan några andra av dem inte alls är i min smak. Den här ligger mittemellan. Jag kommer att läsa del 3 om den kommer.
Detta är del två och den efterlängtade uppföljaren om de starka kvinnorna på Flanagans. Jag läste den första delen när den precis kom ut och jag var helt såld. I denna bok har vi förflyttat oss fram till -80 talet och vi får fortsätta att följa livet på lyxhotellet Flanagans. Vännerna Emma och Ellinor har offrat mycket för att driva hotellet till dess framgång och deras döttrar Billie och Frankie har vuxit upp till unga kvinnor. Boken är lättläst och underhållande och den är fylld med kärlek, lögner, lyx, intriger och hemligheter. Jag gillar att läsa denna typ av böcker - att bara få följa med och njuta av bokens resa. Jag hade dock önskat att jag hade läst den första delen i samband med denna, mitt minne behövde en stund för att komma ihåg karaktärerna.
Det är 1980-tal och tjugo år har gått sedan vi lämnade Hotel Flanagans i förra boken. Vi kastas in i hotellvärlden och allt som har att göra med Flanagans och åttiotalet. Det är lyx, flärd, kärlek och svartsjuka men även hemligheter och intriger.

Bästa vännerna Emma och Elinor styr hotellet som blomstrar och på ytan verkar allt vara bra. Men det finns hemligheter som hotar både vänskapen mellan dem och vännernas äktenskap med sina män. I fokus står även vännernas döttrar som verkar ha andra planer än att ta över hotellet. De brottas med sina egna problem och vad de egentligen vill.

Jag älskade första boken om Flanagans och jag älskar även denna bok! Jag tycker att Åsa är skicklig på att beskriva relationerna mellan kvinnorna, deras döttrar och männen i deras liv. Jag tycker även att Åsa är bra på att få in en djupare underton i handlingen, att allt inte är så perfekt som det verkar på ytan.

Jag förlorar mig i boken och karaktärerna och vill inte lägga den ifrån mig. Boken är lättläst och en njutning att läsa. Lyckliga ni som ännu inte har läst den!

Själv vill jag checka in på hotellet och glömma bort omvärlden för en stund!
Ännu en bra och spännande bok av Åsa Hellberg. Denna gång får vi följa döttrarna till ägarinnorna på Flannigans, i deras strävan att bli självständiga och finns sig själva. Samtidigt kommer Emma och Ellinors förflutna ikapp dem. En bok som innehåller spänning, kärlek och en hel del drama. Trots att boken utspelar sig i London mestadels av tiden, så har det inslag och stor igenkänningsfaktor av Sverige och det svenska.
Imponerande hur författaren lyckas behålla den röda tråden genom alla böcker, och hitta sätt som knyter ihop berättelsen och alla böckerna. En perfekt bok att läsa under semestern och jag längtar redan efter nästa, för som vanligt kommer slutet alldeles för snabbt även i denna bok.
Hade nog för höga förväntningar på del två eftersom jag tyckte del 1 var så himla bra. Men precis som förra är det en bok fylld med sex, starka kvinnor och lite mycket politisk korrekthet. Det luktar 80-tal, intriger och hemligheter. Den är absolut inte dålig utan klart läsvärd, men nackdelen med att ha för höga förväntningar är att de inte alltid infrias.

En bok som passar sig en lat sommardag i hängmattan
Andra delen i serien om Flanagans. Nu har vi förflyttats 20år längre fram i tiden till 80-talet. Lyx och flärd flätas samman med intriger och kärlek. Flanagans hotell har nu tagits över av Ellinor & Emma. Deras döttrar har vuxit upp, men är som katt & råtta. Intriger, sex och sorg präglar denna del i serien, men ger också plats för kärlek och hopp om framtiden.

Även om boken är fristående hade jag önskat att jag läst den första boken, Välkommen till Flanagans, i direkt anslutning eftersom jag tenderar att glömma bort böcker 😅 Det hade helt enkelt gjort det lättare att redan från början håller rätt på vem som är vem.

Det jag beundrar framförallt är författarens sätt att med små subtila tecken avslöja att vi befinner oss på 80-talet och hennes sätt att knyta samman lösa trådar allteftersom jag läser.

Jag tror att del tre kommer att bli storslagen & avsluta denna serie med pompa & ståt! Ser så fram emot att läsa om vad som händer härnäst då människorna på Flanagans känns som en andra familj!