Flickvänskontraktet

Bok av Anna Keiler
När Frida dyker upp på bröllopet i Stockholms skärgård är hon trött på livet. Hon har nyligen blivit singel och är också arbetslös något som börjar kännas rejält i kassan. På bröllopet träffar hon Micke som ska komma att ge henne ett erbjudande som hon inte kan tacka nej till och som ändrar hennes förutsättningar.
3 utgåvor
Välj utgåva
FlickvänskontraktetSvenska - Pocket
ISBN: 9789178616213
FlickvänskontraktetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178612093
FlickvänskontraktetSvenska - E-bok
ISBN: 9789178615261
Frida går på sin brors bröllop. Där är hennes ungdomskärlek Micke. Frida som är arbetslös får ett erbjudande av Micke som är svårt att motstå. Följ med en vecka till Grekland och spela hans flickvän när hans pappa fyller sextio. Detta innebär att träffa hela hans släkt, som Micke inte gillar.
Tar hon erbjudandet?
En charmig bok. Gillar att bådas sidor visas, dvs författaren skriver dela hur Frida tänker för att sen byta vinkel till Micke. Detta gör att det händer lite mer med en ganska enkel feelgood historia.
Frida har det inte lätt. Hon är arbetslös, dumpad av pojkvännen och behöver akut nytt jobb för att kunna behålla sin lägenhet. När Fridas bror ska gifta sig träffar hon Micke på bröllopet. Micke som hon var hemligt kär i för många år sen. Micke erbjuder Frida ett jobb, där hon ska följa med som flickvän till Grekland, när Mickes pappa fyller 60. Frida blir dock varnad för Micke. Han sägs vara en riktig casanova och hans släkt ska vara riktigt, riktigt hemsk. Allt kan hända på resan till Grekland.

Flickvänskontraktet är feelgood när den är som bäst. Otroligt lättsam och lättläst. Släkten är alltid värst sägs det, vilket bokens handling lever upp till. Men när det verkligen gäller så är det självklart familjen som finns där. Jag gillar både Frida och Micke så att det finns en uppföljare känns kul! Jag älskar miljön i boken, vem drömmer inte om att allt vore som vanligt och att man skulle kunna åka till Grekland nu?
Härlig och mysig feelgood med fina miljöbeskrivningar! Klassiskt och realistiskt familjedrama som visar på hur komplicerade relationerna kan vara inom en släkt och även om man inte väljer sin släkt/familj själv kan det ändå vara svårt att bryta helt. Bra mix av drama, känslor och händelser som driver berättelsen stadigt framåt i maklig takt. Ser fram emot att så småningom läsa uppföljaren!
En riktigt bra bok som innehåller många ingredienser till att göra den till en riktig fullpott. Feelgood, romantik, intriger, familgräl, ett ex och en kärlek från förr. En riktigt bladvändare som man inte vill ta slut.
En riktig feelgood bok som fångade mig redan efter första sidan. Jag älskade den och håller nu på att läsa bok 2 Bröllopskontraktet
En suverän bok i klassisk feelgood-anda. Ljuvligt underbart att få följa med Micke och Frida på äventyr när deras vägar korsas för första gången sedan barndomen.
En riktig bladvändare som bidrar till skratt även om den emellanåt är lite förutsägbar.
Anna Keiler har skrivit en humoristisk feelgood-roman i boken Flickvänskontraktet. Boken utspelar sig i Stockholm och på Grekland och handlar om huvudkaraktären Frida.

Frida har förlorat allt och börjar nu bli desperat för att få livets pusselbitar på plats. Hon har nyligen blivit dumpad av sin pojkvän och efter en tid som arbetslös skriker plånboken tom.
Men på ett bröllop ska allt förändras då hon träffar Micke, sin ungdomskärlek och vän till hennes bror. Han ger henne ett väldigt udda erbjudande som hon efter mycket övervägande bestämmer sig för att tacka ja till.

När man läser den här boken så skrattar man högt för sig själv vid flera tillfällen. Anna har verkligen lyckats få igenom humorn och beskrivningarna för såväl karaktärer som miljöer är väldigt detaljerade. Jag gillar verkligen Annas sätt att skriva och kan varmt rekommendera denna bok.
Förutsägbar, men ändå mysig läsning. Jag lyssnade på den och gillade inläsningen. Det har kommit en uppföljare som jag är sugen på att läsa nu!
Boken handlar om Frida som är arbetslös och singel. Som träffar Micke på sin brors bröllop som fotograf. När Frida sedan en dag är på väg på anställnings intervju springer på varandra. Micke erbjuder henne sedan efter ett par dagar att följa med han på en familjeresa till Grekland med lön. Sedan får man följa vad som händer där och att kärleken blommar
En riktigt härlig feel good där vi får följa Frida och Micke som möts under ovanliga omständigheter. Han känner att han måste få med sig en flickvän när hans pappa fyller 60 år och anlitar Frida som är mellan två jobb.
Som tur är så finns det en del två.
En härlig berättelse om Frida och Micke. Innehåller det mesta man kan vänta sig (och hoppas på) i denna genre. Hade hoppats på lite mer skämskudde och lite mer beskrivningar av fjärilarna i magen och spänningen som råder. Men tyckte mycket om denna bok och kommer absolut att läsa del 2, Bröllopsavtalet. Hade älskat om Flickvänskontraktet även skulle komma på film. Nu när jag har läst den här boken ställer jag mig frågan varför jag inte läst feelgood på länge?! Tack till denna bok som åter introducerade mig, och gjorde mig nyfiken på feelgood igen.
En riktigt underhållande och mysig bok som jag läste ut snabbt. Boken har en dynamisk och rolig handling, som jag tycker hade passat bra som film. Karaktärerna är unika, genuina och helt underbara. Flickvänskontraktet är en bra feelgood till sommarläsningen.