Köttfärssås

Mat
Vardagsfavoriten och en riktig räddare i nöden för småbarnsfamiljer. Går att variera i oändlighet, gömma grönsaker i, frysa in, lägga på pannkaka och bröd -en hjälte bland maträtter!
Den absoluta favoriten alla dagar i veckan! Enkel att göra och ofta har man allting hemma. Vill man ha mer i den så kan man slänga i olika grejer som morot, majs eller något annat gott.
Den bästa vardagsmaten! Toppen att göra storkok av då det håller många dagar och även bevaras perfekt i frysen. Eftersom jag inte äter kött brukar jag antingen använda mig av sojafärs eller belugalinser, som man sedan mixar för en mer "köttfärssåsig" konsistens.
En rätt som kan smaka på så många olika sätt beroende på vad man har hemma o blanda i. En favorit hemma hos både vuxna o barn.
Detta är vad det bjuds på hemma hos mig ikväll. Det första jag lärde mot som liten, en traditionsenlig maträtt som alltid funnits i min familj. Går att variera på så många sätt, göra lyxigare, och förenkla. Älskar!
En riktigt favorit, kan göras och varieras på så många sätt! Jag tycker det är som godast med massa parmesan ”på toppen”!
Vår vardagsräddare! Vi gör alltid vår köttfärssås i vår slow cooker. Tio minuters förberedelse, sen får den puttra i 6-8 h. Blir perfekt varje gång! Serveras med nykokt pasta, parmesan och en god tomatsallad. Det vi inte äter till middagen fryser jag in till hektiska vardagskvällar!
Köttfärssås är en god maträtt som går att göra på så många sätt så maträtten blir aldrig tråkig. Själv tycker jag om när köttfärssåen blir lite tjock och inte vattnig. Så jag har ofta grädde i min eller matlagningsgrädde. :)
Favorit maträtten nummer ett!

Har alltid grädde istället för mjölk som gör köttfärsen extra god.

Kan varmt rekommendera denna maträtt!
Gott, enkelt och perfekt som matlåda.
Tips: timjan gör sig perfekt i köttfärssåsen.
Toppa gärna med lite god ost.
En rätt man kan variera i det oändliga. Ibland tillsätter vi vitlök, rödvin och senap och ibland morötter. Alltid en uppskattad rätt av så väl barn och barnbarnm
Vår absoluta favorit när det gäller vardagsmat. Snabbt, enkelt och alla gillar det. Kan också enkelt göras vegetarisk! Då rekommenderar jag sojafärs.
En klassiker som alltid är en hit! Speciellt gott om man långkokar köttfärsåsen och toppar med parmesan och soja.
Ibland när man är sådär hungrig så man knappt vet vad man heter så är lösningen 99% av gångerna spagetti och köttfärssås. En sån där köttfärssås som får stå och moja till sig i en timma eller två på spisen. Det tillsammans med riven hårdost och ett glas rött vin. Sååå svårslaget.
Inget slår en äkta Bolognese! Långkok som får småputtra från tidig morgon. Krossade tomater, Mutti är ett måste. Lök, vitlök, morötter, selleri, rött vin, buljong...vilken färs eller kombination av färs får dagsformen avgöra ! MUMS ! Buon appetito!
En rätt jag aldrig får nog av, kan lagas i mängder och varieras på många sätt! Piffa till med parmesan så blir det extra gott!
Köttfärssås går att variera på så många olika sätt och är smidigt att göra storkok av. Dryga ut med t.ex. rivna morötter, riven vitkål, linser eller bönor av något slag. Frys in portionsvis och ta fram när tid och ork att laga mat tryter, bara att koka lite pasta till.
Älskar köttfärssås och att det går att variera så oändligt. Brukar alltid ha i köttfärs, senast tog jag lite ratatouille lite grädde och chilisås och lät det bara puttra i några timmar. Hur gott som helst, passar perfekt till matlåda och går även bra att frysa in.
Går också att göra väldigt snabbt om en har kort om tid.