Begravningsbyrån Tranan, #6

Härlig är framtiden

Bok av Ewa Klingberg
Det här är den sjätte delen i Ewa Klingbergs serie om Begravningsbyrån Tranan som drivs av Sandra tillsammans med moster Majken, men det är inte lätt när alla i personalen har olika idéer. Själv har hon flyttat ihop med sin Christoffer och hon hittar en mystisk portfölj som kräver sin förklaring.
Nu har bokserien om begravningsbyrån Tranan troligtvis kommit till sitt slut i och med denna sjätte bok. Mycket händer – några flyttar ihop, några flyttar isär, någon flyttar runt. Tranan deltar på sin första seniormässa, trots att Sandra var osäker på medverkan till en början. Hur ska det bli med Tranan? Ska det delade chefskapet fortsätta eller kan Sandra fortsätta driva Tranan på egen hand utan moster Majken? Jag har verkligen tyckt om denna bokserie och kommer nog att sakna gänget på Tranan lite grann.
Tillbaka på den fantastiska begravningsbyrån Tranan  och detta för sista gången? Det hoppas jag inte! Jag älskar den här serien med alla underbara karaktärer som är navet i berättelsen.  
Sandra förbereder en stor mässa som Tranan och dess kompanjoner ska delta i. Samtidigt får de en känslosam begravning att ta hand om och mitt uppe i allting börjar Sandra må dåligt. Det är lite mycket nu och oron hopar sig...
Ewa Klingberg har snabbt blivit en av mina absoluta favoritförfattare och jag förundras över hur hon kan få en välrotad lågstadiefröken att vilja byta yrkesbana och ge sig in i begravningsbranschen istället. Med värme, kärlek och innovativa tankar skriver hon så verkligt att det känns som om man redan finns på Tranans lönelista. Den coolaste begravningsbyrån i landet!
Rekommenderar hela serien av hela mitt hjärta!
Sjätte och sista delen i serien om begravningsbyrån Tranan.
Gillar sättet författaren skriver på!

Sandra och dom övriga på begravningsbyrån känns som gamla bekanta vid det här laget!

Man får följa det dagliga arbetet på byrån och även vad som händer privat för Sandra och Cristoffer.

Trevlig serie! Charmig och lättläst!
Ewa Klingberg skriver igen om begravningsbyrån Tranan. Boken är familjär och rolig och berör för många tunga ämnen men med nya infallsvinklar! Seniormässan är ett hett ämne på begravningsbyrån men öppnar upp nya möjligheter för byrån.

Väl skriven serie och man lär känna de olika personligheterna, helt klart läsvärt och det drar i mungiporna när man löser
Detta är den sjätte delen av begravningsbyrån Tranan. Det är liksom hemtrevligt för mig att läsa om dessa människor. Man har lärt känna Sandra och de andra på begravningsbyrån. En bra bok med härliga små twistar ibland som överraskar mig som läsare. Lite tråkigt att detta ska vara den avslutande boken, men vem vet vad som händer framåt.
Åter igen är begravningsbyrån Tranan med när det händer. Mässa i Jönköping drar igång både det ena och andra. Författaren fortsätter att beskriva både personligheter och relationer på ett sätt som gör att man känner gänget. Små sido berättelser med hundar och träbitar livar upp boken.
Detta är den sjätte och jag förmodar avslutande delen om Begravningsbyrån Tranan i Tranås.
Boken rundar av alla trådar, både när det gäller personerna och de olika fallen som varit återkommande på byrån.
Det blir ett varmt och bra slut, där allt löser sig på ett bra sätt. Precis som i de tidigare böckerna är det lättläst feelgood och roligt att återse vännerna på Tranan.
Det här är den sjätte och avslutande boken om begravningsbyrån Tranan i Tranås. Vi får fortsätta att följa Sandra, hennes pojkvän Christoffer och Sandras moster Majken i deras privata liv och livet på Tranan.

Jag har läst alla böcker i denna serie och det känns som att återkomma till sina vänner - tryggt och mysigt. Boken är lättläst med ett enkelt språk som gör att boken har ett flyt, man behöver bara luta sig tillbaka och njuta av att läsa om Tranan och alla karaktärer. Boken bjuder på kärlek, sorg, motgångar, utmaningar och relationer, en härlig blandning av livet i vardagen. Hela serien har varit en mysig och charmig feelgood läsning. Även om det är med lite sorg att lämna Sandra och de andra så känner jag att det kommit till ett bra avslut och jag kan tryggt lämna byrån och alla karaktärer med en skön känsla i kroppen.
Ännu en härlig bok om den lilla begravningsbyrån. Sandra kämpar vidare för att få ihop livet i den lilla staden. Kollegorna på byrån drar åt alla håll. Kärlek och sorg. En underbar varm bok.
Om jag är sugen på en riktig feelgood, då är det Ewas böcker som gäller. Allt hon skrivit älskar jag.

Med risk att bli tjatig i mina recensioner av Ewas böcker men så här är det!
Som vanligt leverera Ewa en mysig, härlig och väldigt charmig bok i serien om Begravningsbyrån Tranan. Vi fortsätter att hänga med de härliga och lite udda karaktärerna som bildar kärngänget bakom Tranans begravningsbyrå. Ja, de har nästan blivit som min familj och jag njuter av att vara en av dem.

Ewa skriver med ett lätt och trevligt språk och beskriver både personer och miljöer på ett mycket skickligt sätt, jag kan se allt och alla framför mig när jag läser. Det är en mycket viktig detalj för mig i feelgoodböcker, den att person- och miljöbeskrivningarna funkar och ger mig möjlighet att se bilder.

Mitt omdöme:
Så grabba tag i den här härliga feelgood boken, kryp upp med i soffan, tänd ett ljus och njut.

Så marsch iväg och köp böckerna, sedan är det bara för dig att gotta ner dig och njuta.
Feelgood i toppklass och du blir inte besviken när du läser den.

En feelgood som har allt, Du skrattar, du förvånas och du MÅR BRA!

Ett tips: Läs böckerna i rätt ordning då du följer det härliga gänget och deras förehavanden på Begravningsbyrån Tranan.
Här ser du alla delarna i serien och under hittar du länkar till mina blogginlägg. https://bokprataren.blogspot.com/2020/10/harlig-ar-framtiden-begravningsbyran.html