Begravningsbyrån Tranan, #5

Hemligare kan ingen vara

Bok av Ewa Klingberg
Hemligare kan ingen vara är den femte boken i serien om Begravningsbyrån Tranan som skildrar arbetet på en begravningsbyrå. Sandra har precis beslutat sig för att jobba kvar på begravningsbyrån Tranan, men när en mystisk portfölj plötsligt hittas vänds allting upp och ner och Sandra börjar tvivla på om hon verkligen har fattat rätt beslut.
Jag gillar verkligen den här serien. Den är mysig och lättlyssnad. Man får vad man förväntar sig och en liten överraskning eller två.
Bokserien Begravningsbyrån Tranan är en lättsam serie där inget egentligen presenteras som något större problem. Men det är som att återse gamla vänner, att få höra vad som har hänt sedan sist på begravningsbyrån. Det är alltså en bok man läser fort och lätt utan ansträngning och allt löser sig på ett bra sätt.
Denna femte del i serien är inte heller någon av de bästa, det beror mycket på att det mest handlar om ett gammalt ärende, som får en ny vändning. Men vill man ha en trevlig stund och lite verklighetsflykt är detta en trivsam serie med mest sympatiska personer på en vanlig arbetsplats.
Hoppas att bok sex tar sig och står mer på egna ben.
Denna bok är femte delen i serien om Begravningsbyrån Tranan i Tranås. Jag tycker att det är ett annorlunda och spännande drag av författaren att förlägga handlingen i en bokserie kring en begravningsbyrå. Det är en miljö som många av oss läsare inte är så vana att befinna oss i. Mycket händer i och omkring den lilla anrika begravningsbyrån som Sandra nu är delägare i. Ska de behöva flytta från lokalerna när personalstyrkan växer? Vad finns i den mystiska portfölj som en dag hittas? Böckerna är lättlästa och bör läsas i ordning.
Jag har gillat alla böcker i serien om Begravningsbyrån Tranan, de har varit mysiga och lättsamma. Men jag kände i slutet av den fjärde boken att det var slut där, det kändes som att allting hade knutits ihop bra. Därför blev jag förvånad när det kom ut en femte bok! Och tyvärr kände jag direkt när jag började den att serien borde ha avslutats; det dök upp nya problem som antingen kändes väldigt lösryckta eller (som oftast) var ett gammalt problem som lösts tidigare men nu tagits upp igen. Eller en gammal situation som det nu uppstår nya problem med. Kort sagt känns det lite som att man greppat efter halmstrån för den här bokens handling.
Det som mest fångade min uppmärksamhet och gjorde mig nyfiken var lite av ett mysterium som uppstod på byrån. Även fast det tilltalar mig kan jag inte låta bli att nämna att även det kändes lösryckt och att mysteriets karaktär inte riktigt passade in i seriens tidigare takt.

Jag vill avsluta med att jag verkligen gillar Ewa Klingbergs böcker och ser fram emot att läsa allt nytt som kommer ut, men att Hemligare Kan Ingen Vara verkligen inte var min favorit, även om den var mysig på sitt sätt och hade sin charm.
Livet fortsätter (!) på begravningsbyrån Tranan, i denna femte del i serien. Personerna känns om ”gamla vänner” vid det här laget, men kanske att denna bok hör till dom svagaste i serien trots allt. Mycket tillbakablickar på vad som hänt i tidigare böcker och läser man så mycket som jag gör så kan det vara lite svårt att minnas allt... Gillar dock serien och då är det bra att nästa del snart kommer ut också!
Som tidigare böcker så värmer även denna bok ens hjärta när man läser. För mig som läsare är det ett härligt återseende att möta alla personer som finns vid begravningsbyrån Tranan. Uppskattar att miljön finns nära mig som läsare och är igenkännande. En bok som är öätt att läsa och inte tillkrånglad helt enkelt. Läs den!
Ännu en ljuvlig bok om Sandra och de andra på begravningsbyrån. I denna bok hittar Sandra en portfölj som väcker hennes nyfikenhet. Som vanligt beskriver böckerna väl livet i den lilla småstaden. Ytterligare en varm bok om Tranan. Rekommenderar serien om begravningsbyrån Tranan med Sandra och de andra.
Det här är en serie som jag blivit förtjust i. Allt kretsar kring en begravningsbyrå, men det är feelgood-igt och inte så mörkt som man kan tro. Fast å andra sidan är det, tack och lov, inte heller för sockersött.

Femte delen om begravningsbyrån Tranan förstärker vad jag redan tyckt innan. Det är mysig läsning, allt från småstadskänslan till den varma tonen i berättelsen. De färgstarka karaktärerna har blivit goda vänner och jag vill bara ha mer och mer av den här världen. Precis den verklighetsflykt man önskar sig en regnig höstdag.
Femte delen om den lilla familjära begravningsbyrån Tranan. Klingbergs lättlästa, finstämda serie om Sandra, Christoffer, Majken med flera går vidare med små och stora problem och mycket kärlek. En gammal bouppteckning spökar och samtidigt ska en proppfull källare under begravningsbyrån rensas. Sandras nyfikenhet leder henne in i historien. Vad är det för en underlig portfölj som hittas i källaren och varför är den full av ryska sedlar? Mitt upp i allt detta kommer Sandras blivande svärföräldrar på besök och nervositeten stiger.
Serien om Tranan är fin! Kan rekommendera den varmt! Perfekt höst och tröstläsning. Underbar feelgood...
Det här en den femte delen i serien Begravningsbyrån Tranan i Tranås. Det är ett kärt återseende att få läsa om livet som fortgår på begravningsbyrån med Sandra, Majken, Christoffer och de andra, det känns som att träffa sina vänner igen. I denna bok hittar Sandra en mystisk portfölj som vänder upp och ner på tillvaron. Jag har läst hela denna serie och gillar dom mycket. Den charmiga småstadskänslan med livet och de händelser som berör begravningsbyrån gör att dessa böcker tilltalar mig, de är mysiga, lättlästa feelgood böcker men inte alltför sockersöta, vilket jag gillar. Jag gillar Evas sätt att skriva - enkelt och vardaglig, inte för att jag tror att det är så enkelt att skriva på detta sätt - skickligt gjort.
Begravningsbyrån Tranan känns som en bra arbetsplats men Sandra får som vanligt mycket att tänka på när problem hopar sig. Beror allt på spegeln som gick sönder? Boken ger mig skön avkoppling och det är lätt att tänka sig att man själv är i Tranås och går in på ett bageri för att köpa wienerbröd till fikat!
SOM jag har längtat efter den här boken! Den tog slut alldeles för fort. Femte delen i serien Begravningsbyrån Tranan. Jag älskar att böckerna handlar om "vardag" men ändå händer det så mycket, vi följer det dagliga arbetet på begravningsbyrån och samtidigt följer vi Sandras privatliv vid sidan av. Charmig, rolig och otroligt underhållande! Längtar redan efter nästa del.
Begravningsbyrån Tranan är en av mina favoritserier vad gäller feelgood-böcker. När man får en ny bok i sin hand så vet man att man har några härliga och mysiga timmars läsning framför sig. Hemligare Kan Ingen Vara som är den femte boken i serien är inget undantag. Så fort man gläntar på dörren till Begravningsbyrån Tranan är det som att återse en kär gammal vän.

Ewa Klingberg får jobbet på och kring en begravningsbyrå att verka så lockande och charmigt och det är en härlig och udda skock människor som samlats under Tranans tak. Med ett målande och lättsamt språk får vi lära känna de olika personerna som arbetar på begravningsbyrån och se hur de tar sig an livet och de problem som ställs framför dem. Det kanske inte alltid är det enklaste och rakaste sättet men det löser sig alltid på något sätt.

Det är med ett leende som jag avslutar boken och som vanligt tycker jag att boken tog slut alldeles för fort. Nu är mer frågan om det kommer ytterligare böcker i serien eller var denna den femte boken den sista. Jag läser gärna mer om Begravningsbyrån Tranan men framtiden får väl utvisa om det kommer fler böcker. För er som ännu ej läst serien om Begravningsbyrån Tranan kan jag bara avundas, ni har fem härliga böcker framför er men läs dem i ordning annars kan det nog bli lite knasigt.
En mysig, charmig och lättläst feelgoodbok där vi får följa Sandras arbete på begravningsbyrån. Perfekt kvällsläsning.
En fin och spännande bok. En bra författare som griper tag i läsaren. Skulle kunna läsa boken fler gånger
Ännu en bok om livet i Tranås och på begravningsbyrån Tranan. Vi får följa Sandra, en av delägarna på byrån, i hennes liv med att få byrån att växa samtidigt som arvingarna efter en gammal klient stökar till det för henne. Gillar böckerna om begravningsbyrån Tranan och livet i Tranås.