Sommen, #2

Vinter vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
Lisen kämpar för att få ihop sitt liv som ensamstående mor till två små barn samtidigt som hon arbetar på en matbutik med dåligt betalt och usla arbetstider. Men hennes tillvaro förändras drastiskt när hon plötsligt ärver ett spahotell av en kvinna som hon aldrig har hört talas om tidigare.
Älskade denna boken, var många frågor under bokens gång men allt fick sin upplösning till slut och inte så som man trodde. En välskriven bok med den riktiga feelgoodkänslan.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
Ensamstående mamma som arbetar och gör allt för att de ska ha ett drägligt liv hpn och hennes barn. Det kommer ett brev med posten om att hpn ska närvara bid em bouppteckning av någon hon inte vet vem det är. Hon åker dit och ärver ett spa hotell. En vändning i hennes liv. Verkligen kul att läsa.
En bok som jag njöt av att läsa. Många frågor att följa upp: Vem är Einar, matgeniet? Vem är damen hon får ärva ett spahotell av? Ska hon klara att driva ett spahotell? Hur ska ekonomin gå ihop?
Man myser och läser från pärm till pärm för att frågorna ska få svar och det får de.
Rekommenderas varmt.
En underbar uppföljare till Sommar vid Sommen. I den här boken får vi följa Lisen som plötsligt får chansen att flytta från Göteborg till Sommen, men det visar sig vara lite mer motstånd än hon tänkt i att bedriva verksamhet på platsen. Otroligt läsvärd med underbara miljöbeskrivningar.
Om jag tyckte om "Sommar vid Sommen" så fullkomligt älskar jag denna bok "Vinter vid Sommen". Camilla har höjt ribban i den andra delen och jag gillar verkligen twisten hon bjuder på vilket överraskar mig som läsare. Jag uppskattar verkligen när man inte kan lista ut saker och ting i förväg. En mysig feelgood med spännande karaktärer och bra miljöbeskrivningar. Läs den!
Mysig feelgood med sympatiska karaktärer. Lisen får ärva ett spahotell av en okänd kvinna och beslutar sig för att satsa på att få igång det! Detta trots att det innebär att hon får säga upp sig från sitt jobb och flytta 20-30 mil med sina tvp barn!
Hon satsar helhjärtat! ❤️
Jag gillar att boken är fristående från Sommar vid Sommen men att karaktärer från den boken dyker upp som bifigurer.
Underbar feelgood som man blir glad av. Bra och trovärdiga karaktärer, bra dialog och miljöbeskrivningar.
En vintrig och mysig feelgood bok som utspelar sig i en mysig miljö. Omslaget på boken gör att man blir sugen på en kopp med varm choklad och längtan efter vinter och snö.
Jag läste Sommar vid Sommen 📚
Direkt efter så började jag på Vintern vid Sommen.
En spännande historia att följa Lisen ärva ett Spahotell. Vem damen som efterlämnat det vet hon inte. Hennes döttrar vill inte att Lisen ska få ärva det.
Men när hon hittat ett foto börjar hon nysta i historien och det blir en spännande resa att höra hur allt hänger ihop.
Lisen ärver ett spahotell utan att känna den avlidna Märta. Hon tar tag i att få igång hotellet där hon hittar ledtrådar till varför Märta testamenterat till henne. Lite kärlek, god mat och hög mysfaktor i denna bok.
Så fort jag hade lyssnat klart på Sommar vid Sommen, så var jag tvungen att läsa Vinter vid Sommen, för att få mer av den mysiga miljön i boken. Den här är nästan ännu bättre än den förra och jag läste ut båda på en dag vilket säger något om att jag gillade dem. Precis som Disa fick göra i första boken för att locka kunder, så får Lisen komma på kreativa lösningar hur hon ska få sitt spa på fötter igen. Den innehåller också lite mystik kring vem kvinnan som Lisen har fått ärva av egentligen är och varför det blev just hon som fick ärva det och inte någon av kvinnans döttrar. Mysig feelgood med lite familjehemligheter i en härlig miljö.
Lisen har aldrig haft det väl ställt när det kommer till pengar. Hon sliter på sitt jobb i den lokala matbutiken med obekväma arbetstider. Det är tack vare hennes mamma som hon får ihop livspusslet med två små barn.

När Lisen minst anar det så dyker den kända kocken Einar upp i hennes butik och bjuder hem henne och barnen på middag. Deras relation ska komma att spela en stor roll för henne framöver. Det är när hon får ett oväntat brev om bodelning efter en kvinna som hon aldrig har hört talas om innan som Lisen ser sin chans att förändra sitt och barnens liv.

Hon flyttar från Göteborg till det ärvda spahotellet Solhagen i Östergötland och nu börjar hennes utmaning att få hotellet att gå med vinst. Hon sliter med renovering och att försöka komma på idéer som är lockande nog för gästerna att börja komma till Solhagen. Lisen som aldrig har drivit ett hotell förut och än mindre är någon utbildad spaterapeut. Ska Lisen få Solhagen på fötter igen?

Camilla har i boken Vinter vid Sommen lyckats skildra en ensamstående mammas olika tankar och funderingar för att få livet att gå ihop. Ångesten över att inte kunna ge sina barn allt samtidigt som Lisens vänner dessutom spelar i en helt annan liga än henne själv. Det är en bok med många vändningar och man vet inte riktigt vad som ska komma härnäst eller hur det ska gå för henne. Det är också det som gör boken så bra och spännande.