600 mil till dig

Bok av Lovisa Wistrand
600 mil till dig är en passionerad och vacker romance om en kärlek så stark att den övervinner alla avstånd. När svenskan Alice får kontakt med amerikanen Nathan via sociala medier, sätts hela hennes värld i gungning.Vad som börjar som en oskyldig vänskap utvecklas snabbt till en härva av känslor, men är det ens möjligt att bli förälskad i någon man aldrig träffat? Båda är gifta, båda har barn och båda är fast i de länder de bor i. De vet att de aldrig kan bli tillsammans. Men när Alice flyger till Nathan för att träffa honom, åtminstone en gång, äventyras allt ... "Språket ger lättsam läsning med driv och humor, om kärlek och livsval, att våga bryta upp från det förväntade och göra det som verkar omöjligt." BTJ "Gripande, underhållande och vacker! Betyg: 4/5" Jennies Boklista "Det är flera scener i boken som skulle passa i en romantisk film, bland annat Alice och Nathans promenad genom New York i snön. Det är en mysig feelgood om omöjlig kärlek." Systrarna Leos bokprat "Så fängslande och underhållande läsning. Missa inte denna pärla! Betyg: 5 av 5" Boklusens hemsida "Kärlek, kärlek och lite mer kärlek. Jag gillade verkligen den här boken, den var lättsam, varm och full av känslor." Bokcirkelnn "600 mil till dig är en härlig, rapp och mysig romance full med komplexa känslor." Mellsageek
Alice lever ett bra liv med sin man Carl, båda är läkare och lever ett liv i lyx med sina två döttrar.
Men när hon får kontakt med amerikanen Nathan så hamnar hela världen upp och ner och vad som blir en ny vänskap blir snart till kärlek. Alice bestämmer sig för att åka till New York och efter det blir inget sig likt.

Okej, var ska jag börjar?
I fredags började jag läsa 600 mil till dig, och jag blev fast! Redan efter några sidor visste jag att jag skulle älska denna bok.
Den är så vacker. Ja, jag finner nästan inga ord.
Eller jo här har ni en bunt.
Feelgood, varm, kärleksfull, hoppfull, sannerlig, budskap, lättläst, välskriven och helt galet bra.
Verkligen en bok i min smak, och då handlar den ändå inte om vampyrer, så det är ett gott betyg från mig😉
I 600 mil till dig lär vi känna Alice. Alice är en tvåbarnsmamma som arbetar som läkare på en vårdcentral och är gift med en hjärnkirurg. Hon lever ett rätt bekymmerslöst liv bakom en fasad av yta och pengar. En dag får hon kontakt via sociala medier med Nathan som bor i New York. Nathan är motsatsen till hennes make Carl och vänskapen med honom sätter hela hennes värld i gungning. Vad är det hon egentligen känner för Nathan? Kan man bli förälskad i någon man aldrig träffat?

Det här är en småtrevlig feelgood-romance, fylld utav klyschor av alla dess slag. Den är skriven med en lätthet som är enkel att ta till sig och lätt att hänga med i. Dock fastnade jag tyvärr inte för karaktärerna. Carl styr och ställer med Alice som om hon vore hans ägodel. Alice säger inte emot. Boken romantiserar otrohet vilket inte faller mig i smaken.
Mysig feelgood som ändå har ett djup och hanterar en hel del viktiga ämnen så som plikt till sin familj, lycka, livsval och givetvis kärlek. Måste man gå den vägen man valt, eller kan man ändra sig?
När Alice från Uppsala får kontakt med Nathan från USA via sociala medier sätts hennes värld i gungning. Det börjar som vänskap men efterhand utvecklas känslorna och förälskelse uppstår. Båda är gifta och har barn och sitter fast i varsitt land och de vet att det inte kommer att bli dom.

Den här boken överraskade mig verkligen positivt, jag hade inte några förväntningar alls - vilket jag tycker är skönt. Det var en mysig och romantisk bladvändare som innehöll både kärlek, längtan, sorg, förbjudna känslor, saknad och vänskap. En bra story som är välskriven med ett bra driv och jag dras med i Alices alla känslor i förhoppningar, sorg och längtan. Mycket romantisk och jag gillar att den inte är förutsägbar och att det finns oväntade vändningar.
En av de bästa böcker jag har hört på länge.
Alice i Uppsala får kontakt med Nathan i New York. Hans liv är en sådan kontrast till hennes. Varm känsla uppstår fast de bara har kontakt online. Till slut förstår ni att de bara måste träffas.
"600 mil till dig" är en klassisk romcom och då boken är väldigt filmisk så är det lätt att se allting framför sig. Svenska Alice och amerikanske Nathan får kontakt på nätet av en slump och ur en oskyldig vänskap växer något helt annat fram...

Jag gillar verkligen sättet boken är skriven på och det är lätt att komma in den. Den är lite långsam i mitten men sen tar det fart i slutet igen, även om det kanske aldrig är riktigt spännande vad Alice ska välja och nog löser saker sig väldigt lätt, vilket kanske inte känns helt realistiskt. Hur som haver är "600 mil till dig" en lättläst och ibland frustrerande bok där de underfundiga och charmiga chattrådarna nog är den allra största behållningen för mig.
Det var längesen jag läste en äkta romantisk kärleksroman. Det är den här boken.
För alla er som älskar spirande romans och glödhet passion är detta ett måste att läsa!

Boken handla om Alice, som jobbar som läkare på en vårdcentral och som är gift med Carl. De har två barn och bor i ett fint hus. Carl jobbar som hjärnkirurg och är väldigt sällan hemma.
På frågan om Alice är lycklig kan hon inte riktigt svara.
Livet går sin gilla gång och hon gör det som förväntas av henne.
Av en slump börjar hon chatta med den snygga amerikanen Nathan som bor i New York.
Det blir starten på en svindlande resa och en romans som bara accelererar.
Kan man bli kär i någon som man aldrig har träffat?
Och vad gör man när känslorna växer sig så starka att ens vanliga liv blir alltmer blekt?

Efter ett år av kontakt slutar plötsligt Nathan att höra av sig.
Alice blir utom sig av oro och tror att något har hänt honom.
Hon tar därför ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.
Hon åker till New York för att söka upp honom.
Har deras kärlek en chans när de både är gifta och båda har barn?
Hur ska se kunna vara tillsammans när 600 mil skiljer dem åt?

Det är vackert, passionerat och alldeles underbart beskrivet. Man riktigt känner alla deras känslor genom boken.
Men jag hade viljat ha mer av personernas tankar och känslor. Vad som fick dom att ta steget och hur tankarna gick, hur de vägde för och emot att våga satsa på sin kärlek.
Boken kanske skulle ha varit längre och haft mindre dialog och mer reflektioner.
Det var också lite tråkigt att det var många hopp i historien och att den spände över lång tid. Det fick mig att känna mig lite snuvad på vissa delar i deras liv.
Men det är en väldigt fin bok.
Jag skulle gärna läsa en fortsättning!
600 mil till dig av Lovisa Wistrand.
Alice lever med sin man och barn i en fin villa på rätt adress. Maken är en erkänd hjärnkirurg och kommer från en fin familj där utan är väldigt viktig.
Alice själv har formats in i rollen som uppklädd hustru med korrekt leende på champagnemingel hos svärföräldrarna. Hon jobbar som allmänläkare på en mindre klinik och känner sig konstant stressad.
Existentiella frågor börjar pocka på, ska hennes liv inte vara mer? Hon är ständigt ensam med barnen, maken jobbar jämt och när han är hemma pratar han ofta i telefonen med någon kollega.
I sin ensamhet finner hon ett forum på sociala medier där hon möter Nathan i New York. Det som börjar med försiktiga hälsningsfraser byggs snabbt upp till en vänskap som utvecklas till något djupare. Men Alice och Nathan är 600 mil ifrån varandra, båda är gifta och småbarnsföräldrar. Hur ska de våga försöka och är det värt att lämna den invanda tryggheten även om känslorna i äktenskapet svalnat.
Som småbarnsförälder funderar Alice om det inte är hennes plikt att stanna tills barnen är större. En fråga jag gissar många föräldrar tänker när de inser att äktenskapet är dött.
Vad händer? Läs boken 🤓
Utgiven 2020
Det här var en riktigt bra feelgood romantisk bok om hur kärlek kan vara och kännas. Boken var svår att lägga ifrån sig, det var så spännande att få följa Alice på kärlekens vägar. Och problem är ju till för att lösas....
En väldigt mysig bok som får en att drömma om den där kärleken som går utöver förnuftet och som får en att bryta ens bekvämlighetszon och invanda mönster. Jag brukar tänka om mig själv att jag inte är så romantisk, men så finner jag mig själv i tankar att en sådan här berättelse skulle kunna vara möjlig för mig också. När en feelgood får en att börja drömma själv har den verkligen tjänat sitt syfte, känner jag! Det är något speciellt med Lovisa Wistrand ändå. När jag följer författaren gör hennes otroliga driv intryck på mig. Det är en person som verkligen ger intryck av att älska att skriva, bygga karaktärer och världar. Hon har ett unikt språk, tycker jag, när hon skriver. Det är spontant, i nuet och det är både för- och nackdelen med hennes böcker enligt mig. Det kan få hela boken att kännas som talspråk men det gör också att karaktärerna blir väldigt levande och känns genuina. Jag får väldigt snabbt känsla för speciellt hur Alice ser ut, för sig och hur hon är som person. Jag kommer nog fortsätta att va nyfiken på Lovisa Wistrands böcker! Min favorit är fortfarande ”Netraya” men den här var också en trevlig lyssning!
Det här är en rolig, romantisk och härlig berättelse om en kärlek så stark att den övervinner alla avstånd. I Uppsala bor Alice med sin man och två barn. Hon lever utåt sett det perfekta livet men känner sig långt ifrån lycklig. En dag när hon surfar runt på en hemsida som handlar om New York kommer hon i kontakt med en man som heter Nathan. Det som börjar som en oskyldig vänskap på distans utvecklas snabbt till något mer. Problemet är bara att de båda är gifta och bor 600 mil ifrån varandra. jag gillar boken mycket även om den kanske är lite förutsägbar. Ett av mina största drömresemål är New York och nu är jag ännu mera sugen på att åka dit efter alla härliga miljöbeskrivningar.
Handling: Alice har allt; En karriär som läkare, två barn och en man som är en högt respekterad kirurg ❣️Allt det där som många drömmer om; utom hon själv 💔I äktenskapet har hon tappat bort den hon en gång var. En dag får Alice kontakt med Nathan via sociala medier. Deras relation utvecklas snabbt till något djupare och något okontrollerat håller på att hända. Problemet (förutom att de båda är gifta och har barn) är att Alice bor i Uppsala och Nathan i New York 🇸🇪🇺🇸 En dag sätter sig ändå Alice på flyget och ingenting blir mer sig likt...

Vilken underbar bok 🙏❤️💫👌Den är riktigt underhållande , tankeväckande och det går inte att sluta läsa 📖 Jag fullkomligt ÄLSKAR Alice’s och Nathans konversationer❣️ De fullkomligt sprutar känslor ur sidorna. Och samtidigt som den är rolig har den också ett viktigt budskap ❤️ Att följa sitt hjärta och hur viktigt det är att hitta den man en gång var när man råkat tappa bort sig någonstans på vägen för att någon annan försökt förändra en ❣️ Jag skrattar, förfäras, våndas och hoppas och måste ge boken 5/5 🍭🍭🍭🍭
Så mycket känslor...! Relationen kändes så rätt och samtidigt så fel. Alice som hela tiden är andra till lags (hög igenkänning) vill man ruska om ibland. Det är fokus på känslor och relationer och det har författaren lyckats bra med. Helt klart läsvärd bok som jag kom att sträckläsa. En bok som jag varmt rekommenderar.
Mysig feelgood om att det aldrig är för sent att finna lyckan i livet. Förutsägbart och aningens banalt stundtals men ok läsning för stunden.
I början blev jag positivt överraskad av denna boken, jag tyckte handlingen byggdes upp bra och jag gillade karaktärerna. Men efter ca halva boken tyckte jag att det bara blev smetigt och helt orealistiskt. Den var dock mysig att läsa men inget mästerverk direkt.
Lovisa Wistrands bok ”600 mil till dig” är en mysig romance som utspelar sig både i Uppsala och i New York. Jag älskar omslagsbilden! 😍

I Uppsala bor Alice med sin make och två barn. Hon känner att hon förlorat livsgnistan och trivs inte på sitt läkarjobb på vårdcentralen. På hemmafronten har hennes make tagit över hennes liv, han bestämmer allt, t.o.m. vad hon ska ha för kläder på sig. En dag när Alice surfar runt på en hemsida som handlar om New York får hon kontakt med en man som heter Nathan. En oskyldig vänskap utvecklas snabbt till något mer. Problemet är att de båda är gifta och dessutom bor 600 mil ifrån varandra.

Jag är glad att Alice hittar livsglädjen igen, hennes make är verkligen en skitstövel som bara vill ha en vacker fru att visa upp. Jag var så irriterad på hur han behandlade henne. 😡 Jag tycker fräknar är fint, det tycker inte han.

Deg här är en bok som gick snabbt att läsa. Jag gillade den och är riktigt sugen på att resa till New York efter alla härliga miljöbeskrivningar.
Jag ville självklart läsa den här fina boken för att jag har uppskattat böckerna jag tidigare läst av Wistrand. Denna innehåller dock ett element jag har svårt med, det vill säga romantisering av otrohet. Men jag tyckte Wistrand löste detta väldigt bra och det skar inte i mig som detta kan göra. 600 mil till dig är en härlig, rapp och mysig romance full med komplexa känslor. Jag kan absolut rekommendera boken.
Den här boken har utan tvekan årets finaste omslag!

Och innehållet då, en kärlekshistoria! Alice liv blev inte riktigt som hon tänkt sig och när hon av en slump hittar Nathans profil så kan hon inte låta bli att kontakta honom. Här känns det på något sätt som om allt går väldigt fort när det egentligen handlar om drygt 1 års tid. Boken är relativt kort, drygt 260 sidor och kanske är det därför jag får den känslan.

Det är en fin kärlekshistoria tycker jag, om hur slumpen för ihop två personer och det bara klickar. Men det finns självklart hinder längs vägen som försvårar allt. Bland annat Alice man ställer till det en del! Men det fina med den här genren är ju att man vet att slutet blir lyckligt på något sätt.