Ta ingen skit, Ann-Britt

Christina Larsson

Just nu har Ann-Britt fler motgångar än vad hon klarar av att hantera. Det är klimakteriet som bråkar, barnens eviga gnäll, en storförändring på hennes arbetsplats och som om inte det vore nog är hennes pappa på väg att bli utslängd från äldreboendet. När Ann-Britt inte trodde att det kunde bli värre vill hennes man sälja villan och skilja sig. Men nu tänker hon inte längre ta mer skit!.

Denna var en helt okej feelgood! Jag hade högre förväntningar än vad boken levde upp till, och detta var ingen bok jag slukade eftersom jag inte riktigt hade känslan att ta upp den hela tiden då jag tyckte den var ganska förutsägbar. Jag tycker att baksidan avslöjar för mycket, och därför tror jag att jag hade höga förväntningar, eftersom jag trodde att baksidan beskrev “lite” av det “stora” som boken skulle handla om. Men så var det icke. Trots det var det en rolig bok som fick mig både att skratta och ta fram skämskudden vid vissa episoder! Jag tycker den är läsvärd om man tycker om feelgood-böcker och personlighets-makeovers.
Jag har läst samtliga böcker av författaren i deckar- och thriller genren så den här genren av författaren är ny för mig. Men vilken tur att jag fick möjlighet att läsa boken.

Vilken underbar bok! Ann-Britt får ta det ena med det tredje hon är en person som man kan hunsa och utnyttja bra länge och jag blir mer och mer frustrerad när jag läser. Men till slut får hon nog och med hjälp av grannar händer det grejer.

Nu tar Britt-Marie ingen skit längre och det händer tokiga saker och du som läsare får dig många, många härliga skratt.

En perfekt semesterbok!
Betyg:🌸🌸🌸+/5
Ann- Britt är i medelålder. Hennes man vill sälja deras gemensamma villa och skaffa lägenhet till dem båda, tror Ann-Britt. Istället vill mannen skilja sig. Kvar står Ann-Britt, som hela sitt liv ställt upp för alla andra utom sig själv.
Vändningen kommer när Ann- Brittflyttar in i hyreshuset, där hon får nya vänner. Vänner som bryr sig, ställer upp och vill gott.
Jag har skrattat, blivit frustrerad och arg.
Boken är hysteriskt rolig. Många helt osannolika händelser sker vilket gör att Ann-Britt tar större och större plats i samhället och hon vågar stå för sina åsikter.
En perfekt bok att läsa i hängmattan.
Högt betyg av mig!
Ann-Britt Roos ställer alltid upp för alla och sätter sig själv sist, vilket utnyttjas av hennes omgivning. När maken utan förvarning ska sälja villan och lämnar Ann-Britt i en lägenhet brister det för henne.
Tillsammans med ett gäng starka kvinnor ser de till att hon återfår makten över sig själv och sitt liv. Härlig bok med kämpaglöd som jag verkligen gillar!!