Klimakterierebellerna, #1

Ta ingen skit, Ann-Britt

Bok av Christina Larsson
Just nu har Ann-Britt fler motgångar än vad hon klarar av att hantera. Det är klimakteriet som bråkar, barnens eviga gnäll, en storförändring på hennes arbetsplats och som om inte det vore nog är hennes pappa på väg att bli utslängd från äldreboendet. När Ann-Britt inte trodde att det kunde bli värre vill hennes man sälja villan och skilja sig. Men nu tänker hon inte längre ta mer skit!.
Det här är första boken jag läser av denna författare, var faktiskt en helt ny bekantskap för mig. En trevlig sån😊.
Jag tycker boken är rolig på sina ställen samtidigt som den är skriven så att jag blir arg när jag läser. Både på huvudkaraktären Ann-Britt och hennes familj. Är säkert meningen att man ska tänka efter hur man behandlar sina närmaste också..
Är en lättläst, rolig, helt ok bok och jag kommer kika efter fler titlar av samma författare.
Fantastiskt rolig och lösningsfokuserad.
Livet och hur det kan förändras, det kan gå snabbt och bli helt fel eller så ”fångar man dagen” och gör det bästa av situationen.
Rekommenderas för den som vill läsa roliga böcker
Ann-Britt är medelålders arbetsförmedlare. Hon är ganska vän vid att hennes omgivning kör med henne och tar henne för givet. Hon upptäcker på ett fullt sätt att hennes man lämnat henne för en yngre kvinna. Ann-Britt kommer i kontakt med en grupp kvinnor som hjälpt och stöttat varandra och peppar henne att gå från dörrmatta till queen of fucking everything!

En skruvad och bra komedi. Jag gillade denna även om den känns overklig så gillade jag den! Inte en tråkig stund här inte!!
Ann-Britt Roos är en kvinna i klimakteriet som jobbar på arbetsförmedlingen. Hon vet inte vad hon ska göra med sig själv då det är omorganisationer på jobbet, barnen som tjatar, hennes man som plötsligt och snabbt vill sälja deras hus efter 30 år och flytta till en lägenhet. Hennes far bor på ett äldreboende som hotar att slänga ut hennes pappa om han rymmer igen. Så det är ständigt kaos i hennes liv.
Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig.

Men när hennes nya granne Carmen hittar Ann-Britt gråtandes i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.
Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit!
En underbar bok med många skratt och hög igenkänningsfaktor!
En helt underbar underhållande, varm och inspirerande feelgood. Ann-Britt har fått nog av att vara den som ställer upp och gör allt för alla. I boken får vi följa hennes vinglande steg när hon lär sig säga nej och stå upp för sig själv. Det blir många dråpliga händelser och Ann-Britt, vilken underbar karaktär!
Tror att många kan känna igen sig i denna boken. Vare sig du är i klimateriet eller ej. Jag kan känna igen mig i detta med att det blir för mycke av allt ibland. En pricksäker bok med humor & allvar i en fin harmoni.
Ps. Där finns 2 till böcker i serien. Ds
Ann-Britt är strax över femtio och bor med maken Krister i en stort hus som ständigt måste städas. Jobbar gör hon på Arbetsförmedlingen där stora förändringar i organisationen är på gång. Ann-Britt är den som alltid ställer upp för andra, hon fixar och donar hela tiden men mår egentligen inte så bra själv. Hon har glömt bort sig att tänka på själv i sin vilja att vara alla till lags. Men när huset ska säljas och Ann-Britt hamnar i en lägenhet alldeles ensam börjar hennes uppvaknande att ske.
Det är en underhållande berättelse om att hitta tillbaka till sig själv igen och att våga stå på sig. Något som är lättare sagt än gjort när omgivningen tar för givet att man ska fortsätta i samma gamla hjulspår som tidigare. Jag gillar den starka gemenskapen och all pepp som de nya vännerna ger Ann-Britt, vilket härligt gäng de är! Sen är det ganska roligt med alla små hyss de hittar på för att ge igen. Boken är en också en liten påminnelse och tankeställare, hur mycket gör vi egentligen för att vi själva vill det och för att det är roligt? Och inte för att andra förväntar sig det av en.. Tror att vi är många liksom Ann-Britt som glömmer det ibland. Berättelsen är väldigt bra skriven, den har en träffsäker ton och en handling som fångade mig direkt. Jag sträckläste den här boken från pärm till pärm för den var helt omöjlig att lägga ner förrän den var utläst. Ta ingen skit, Ann-Britt är en varm och dråplig feelgoodroman med djup, som bjuder på en riktigt trivsam läsupplevelse!
Det här är en bok med humor så en får skratta, allvar så en får gråta och fylld med kärlek och omtanke så att hjärtat smälter! ❤ 
Den här boken väckte så många tankar och känslor hos mig under läsningens gång. Framför allt frustration! 😤
Dels pga Ann- Britts otrevliga karl Krister som jag för mitt liv inte kan förstå att NÅGON tycker om och HUR har hon stått ut i flera år? Dels för att både kollegor, hennes barn och många andra behandlar henne illa, trampar på henne och tar henne för givet. Blev så arg och ledsen ibland att jag satt och muttrade för mig själv. Kanske för att jag så väl kände igen mig själv, men även min mamma, i Ann-Britt och fick mig att analysera oss båda.
När Ann-Britt står på sig, tror på sig själv och säger NEJ blev jag otroligt stärkt i mig själv! 
Och Carmen med entourage; vänner att dö för! 😊❤
Emellanåt var det kanske lite väl många intriger och missförstånd men underhållande läsning! 
Ann-Britt har alltid ställt upp och stöttat - på jobbet, mannen, barnen, väninnorna, sin pappa. Till slut blir det för mycket och allt faller ihop. Men med hjälp av ett gäng färgstarka, Självsäkra kvinnor får hon hjälp med att säga nej. Bitvis hög igenkänning, ledsamt men även roligt. Ett bra driv i berättelsen som Jag tyckte om!
Med galna idéer, makeovers från topp till tå, med humor och ett jävla anamma får vi följa med i denna roliga berättelse om Ann-Britt och hennes liv. Boken är välskriven och jag tycker mig kunna säga att det är lite i liknande stuk som boken och filmen "Britt-Marie var här". Den ger många aha-tänk och hur man ska stå på sig och inte låta andra köra över en. Och den visar att med mycket kärlek och omtanke omkring sig så klarar man allt. Jag kan varmt rekommendera er den här boken. Jag ÄLSKAR den
För mig var Christina Larsson en ny författarupptäckt och jag är väldigt glad för den upptäckten. Den här boken handlar om Ann-Britt som är några år över 50, mitt i klimakteriet och lever för att göra alla nöjda, jobbet, sin man, sina barn. Hon låter sig styras av alla andra. En dag har hennes man sålt deras gemensamma hus och hon sitter i en lägenhet, förvirrad och ensam. Hennes nya granne Carmen blir en nära vän och får Ann-Britt att se världen med nya ögon.

Den här boken fullkomligt älskade jag, jag sträckläste den. Den är välskriven och har ett bra driv. Boken innehåller både värme, humor, kärlek och intriger. Det finns mycket humor men den har också en allvarlig underton, att våga stå upp för sig själv och inte låta sig köras över av alla andra. Jag tycker boken var väldigt underhållande och jag gillade karaktären Ann-Britt. En underbar bok.
Lyssnade på denna bok, med Anton Körberg som (perfekt!) uppläsare.
Boken handlar om Ann-Britt som alltid varit den snälla medmänniskan som alltid ställer upp och aldrig säger nej, även om hennes egna känslor hamnar i skymundan. I boken får vi följa henne när hon tuffar till sig och lär sig att säga nej.
Denna bok hade enorma liknelser med "Britt-Marie var här". Småmysig, smårolig, förutsägbar men ändå ett fint och lättsamt tidsfördriv att lyssna på när man håller på med annat.
En rolig bok som överträffade mina förväntningar.
Britt-Marie vill vara alla till lags och blir ofta överkörd av vänner, familj och arbetskollegor. Britt-Marie blir sittandes i en lägenhet istället för sitt hus. Där träffar hon nya bekantskaper och får en livs coachning som förändrar hennes liv.
Det här är en vansinnigt rolig bok som fick mig både att skratta och ibland utbrista men vad i helvete skärp dig, Ann-Britt.
Och det var precis det Ann-Britt gjorde med viss hjälp och tillsammans med ett gäng galna, starka och modiga kvinnor.
Hon gör det jag tror många andra bara vågar drömma om och jag önskar att jag hade fått vara en i det härliga gänget. Hon återtar makten över sig själv och sitt liv.
Jag säger bara Christina har tagit steget in i skaran av favoritförfattare när det kommer till såväl thrillers och som i feelgoodgenren. Härlig bok med som som sig bör när vi pratar om feelgood så bjuder den på skratt, intriger och så klart ett lyckligt och ganska oväntat slut, eller?
Det bästa då? Jo den är inte så där sötsliskig och gullig. En feelgood i min smak som jag rekommenderar alla som gillar en bok med värme, träffsäkerhet och massa humor.
Denna var en helt okej feelgood! Jag hade högre förväntningar än vad boken levde upp till, och detta var ingen bok jag slukade eftersom jag inte riktigt hade känslan att ta upp den hela tiden då jag tyckte den var ganska förutsägbar. Jag tycker att baksidan avslöjar för mycket, och därför tror jag att jag hade höga förväntningar, eftersom jag trodde att baksidan beskrev “lite” av det “stora” som boken skulle handla om. Men så var det icke. Trots det var det en rolig bok som fick mig både att skratta och ta fram skämskudden vid vissa episoder! Jag tycker den är läsvärd om man tycker om feelgood-böcker och personlighets-makeovers.
Jag har läst samtliga böcker av författaren i deckar- och thriller genren så den här genren av författaren är ny för mig. Men vilken tur att jag fick möjlighet att läsa boken.

Vilken underbar bok! Ann-Britt får ta det ena med det tredje hon är en person som man kan hunsa och utnyttja bra länge och jag blir mer och mer frustrerad när jag läser. Men till slut får hon nog och med hjälp av grannar händer det grejer.

Nu tar Britt-Marie ingen skit längre och det händer tokiga saker och du som läsare får dig många, många härliga skratt.

En perfekt semesterbok!
Betyg:🌸🌸🌸+/5
Ann- Britt är i medelålder. Hennes man vill sälja deras gemensamma villa och skaffa lägenhet till dem båda, tror Ann-Britt. Istället vill mannen skilja sig. Kvar står Ann-Britt, som hela sitt liv ställt upp för alla andra utom sig själv.
Vändningen kommer när Ann- Brittflyttar in i hyreshuset, där hon får nya vänner. Vänner som bryr sig, ställer upp och vill gott.
Jag har skrattat, blivit frustrerad och arg.
Boken är hysteriskt rolig. Många helt osannolika händelser sker vilket gör att Ann-Britt tar större och större plats i samhället och hon vågar stå för sina åsikter.
En perfekt bok att läsa i hängmattan.
Högt betyg av mig!
Ann-Britt Roos ställer alltid upp för alla och sätter sig själv sist, vilket utnyttjas av hennes omgivning. När maken utan förvarning ska sälja villan och lämnar Ann-Britt i en lägenhet brister det för henne.
Tillsammans med ett gäng starka kvinnor ser de till att hon återfår makten över sig själv och sitt liv. Härlig bok med kämpaglöd som jag verkligen gillar!!