I lögn och lust

Bok av Pernilla Lindroos

På Marockos fantastiska kust träffas de två kvinnorna Lucky och Viktoria. Mötet i den lilla fiskebyn kommer att förändra deras liv för alltid. De båda har kommit i obalans med livet och nu hittar de en värdefull vänskap hos varandra. Men en sanning som kommer fram får även denna värld att rubbas för alltid. Helt plötsligt är deras relation en helt annan.

3 utgåvor
Välj utgåva
I lögn och lustSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188867490
I lögn och lustSvenska - Okänt
ISBN: 9789188867599
I lögn och lustSvenska - Okänt
ISBN: 9789188867643
I lögn och lust av Pernilla Lindroos.
Lucky lever med sin man och sin tonåriga dotter på Åland. En dag blir hon uppringd och får beskedet att hon vunnit på lotto, vunnit stort!
Pengar har aldrig varit en drivande del i Luckys liv, därför drar hon sig för att basunera ut sin nya ekonomiska status. Och när hon väl bestämt sig för att berätta för sin make, Joakim, ställer ödet till det så hon står med rumpan bar 🤭
Livet med tonåring ställs på sin spets när dottern Hannah blir påkommen med att ta droger på en fest hon inte fått lov att gå på.
Resolut bestämmer sig Lucky för att åka till Afrika för att landa i sig själv, få dottern på fötter och bestämma sig för vad och när vinstpengarna ska användas.
Samtidigt lär vi känna Viktoria och hennes särbo Stefan. Viktoria jobbar nästan dygnet runt som alltiallo till en av cheferna på företaget hon är anställd hos. Att vara tillgänglig dygnet runt tar på orken och en natt orkar hon inte svara när chefen ringer. Dagen efter finns han inte mer och hon rekommenderas en tids ledighet för en internutredning när det upptäckts att stora summor pengar förskingrats.
Valet faller på en badort i Afrika där hon kan gå en yoga-kurs.
Slumpen sammanför Lucky och Viktoria som efter någon veckas samvaro upptäcker att de har något oväntat gemensamt hemma i Sverige.
En läsvärd bok som ställer trohet och ärlighet på sin spets!
Utgiven 2020
Två kvinnor som behöver en paus har rest till en by vid Marockos kust. Två kvinnor helt olika varandra. Men som av någon anledning  kompletterar varandra och de har mer gemensamt än vad de båda anar.

En feelgood om att utforska livet och att inte vara rädd för nya möjligheter. Att vara öppen för intryck och avtryck från andra människor. Att våga ta steget till något osäkert och okänt och ha tilltro till att det blir bra till slut. Miljöbeskrivningar är härliga och jag känner värmen och dofterna från det Marockanska köket.
Med en intressant början var ”I lögn och lust” en berättelse som var mycket lätt att komma in. Två kvinnor möts i Marocko och upptäcker att de har något omvälvande gemensamt.

Berättelsen fortsatta att vara omväxlande underhållande, sorglig och rolig med trovärdiga personporträtt. Det är en feelgoodroman som både berör och ger eftertanke.
Boken handlar om Lucky och Viktoria som träffas i en liten fiskeby på Marockos kust. De levar var sitt liv med mannen de älskar, Lucky på Åland och Viktoria i Stockholm. De har väldigt olika värderingar men trots detta så uppstår en vänskap. Men efter hand upptäcker kvinnorna något helt ofattbart, något som väver samman deras liv för alltid, både på gott och ont.

Jag säger WOW! Vilken bok så underhållande på så många sätt, riktigt bra. Boken är lättläst, har ett bra driv framåt med mycket humor men också allvar. För mig blev den här boken en riktigt bladvändare - jag kunde inte sluta läsa, ville ju bara veta hur det skulle gå. En feelgood som bjuder på kärlek, intriger, hemligheter, vänskapsrelationer och framförallt många oväntade tvister - vilket jag älskade. Gillade karaktärerna som författaren Pernilla skapat, så härliga.
Betyg 3
Den här boken fick mig att skratta flera gånger, det är en riktig feel-good med allt vad det innebär: humor, relationer, kärlek och med en spännande twist som gjorde det svårt att lägga ner boken.
Jag lyssnade på den här boken och måste berömma både författaren och uppläsaren (samt den som valt den helt klockrena titeln!). Man anar tidigt vad de två kvinnorna har gemensamt och det är det som är grejen, det "ska" vara förutsägbart eftersom det är det som gör att man bara måste läsa vidare. Man längtar sig galen efter tillfället då kvinnorna ska förstå. Och när de ska hämnas. ;)

Leonard blev favoriten. Jag älskade hans personlighet, samt dynamiken mellan honom och Lucky. De var underbara tillsammans! Även Viktoria och Tony var fina ihop.

Slutet levererade precis det jag hoppats på och jag ser verkligen fram emot att läsa fler böcker av Pernilla Lindroos.
En sån där bok som skulle bli en fantastisk film för tjejer. Det är starka kvinnor, hämnd, kärlek och så lite tonårsbekymmer på det! Tycker den var otroligt härligt att läsa, gör det du med.
I lögn och lust har en början som fångar mitt intresse och sen håller den intresset kvar ända tills boken är slut. Vi får träffa två karaktärer som är ganska olika till sättet men som ganska snart inser att de har något gemensamt, något som kommer överraska dem rejält. Det jag gillar med båda är att de känns mänskliga med fel och brister precis som oss alla. De kämpar båda med sitt på men på olika sätt. Författaren skriver lätt och ledigt och lyckas få till en riktig bladvändare, för den här boken vill man inte slå igen förrän man fått veta hur allt slutar. Måhända att jag inte blev lika berörd av den här historien som den författaren presenterade i sin förra roman Breven från E, men berättelsen bjuder ändå på ett djup som märks ju mer man läser. Jag gillar att berättelsen tar sin plats till viss del på Åland, det är en miljö som i alla fall inte jag ser så mycket i böcker och det känns uppfriskande. I lögn och och lust är en lättläst och underhållande berättelse som passar perfekt att läsa en sommarvarm dag!
En lättläst feelgood bok där spännande möten resulterar i oväntade händelser. Olika typer av relationer tas upp på ett fint sätt. Jag läser gärna mer av författaren.
Lucky är orolig för sin tonårsdotter Hanna. Viktoria har det trassligt på jobbet och av en slump möts de i en liten fiskeby vid Marockos kust. De har olika värderingar men finner varandra och blir vänner. Dessvärre upptäcker de att de har mer gemensamt än vad de kunde ana. Något som kommer förändra deras liv för alltid.

Vilken bra bok! Lättläst, underhållande och jag skrattar för mig själv flera gånger under läsningen. Jag gillar hur Pernilla bygger upp handlingen, vilket gör boken svår att släppa. Man kommer huvudkaraktärerna nära, lär känna dem.

Det är lätt att komma in i handlingen och det hjälps av att miljö- och personbeskrivningarna är tydliga. Boken innehåller det mesta: kärlek, sorg, komplikationer och vänskap. Jag gillade den här feelgoodroman väldigt mycket och den seglar upp som en av favoriterna i sommarläsningen.
Lucky bor på Åland med man och en tonårsdotter från tidigare förhållande. I början av boken vinner Lucky en stor summa pengar vilket hon håller hemligt. I Stockholm bor Viktoria, hon har ett särboförhållande. De 2 kvinnorna hamnar på samma semesterort i Marocko. Trots varandras olikheter inleds en vänskap de emellan, en vänskap så riskerar att slås i spillror då de upptäcker att de har mer än de önskar gemensamt.

Denna pärla är en perfekt bok för sträckläsning, en riktig bladvändare. Ibland är den lite förutsägbar men det ska väl en bra feelgood vara. Jag gillar verkligen hur författaren gestaltar personer, miljöer och händelser. Riktigt bra!!
Jag hade riktigt roligt när jag läste denna boken! Den fick läsas ut snabbt, för jag kunde inte hålla mig från att sluta läsa. Jag slukade den. Även om romanen var ganska förutsägbar så tyckte jag om hur den var skriven och beskrivningar av känslor och miljöer var väldigt bra. Jag kände det huvudpersonerna kände och det bidrog till att jag drogs med i berättelsen. Romanen visar att man kan vara vänner trots att man inte är lika, men även att man borde vara uppmärksam på sin omgivning så gott det går. I denna finner du både underhållning, romantik och varm vänskap! “I lögn och lust” har blivit en av mina favorit-sommarböcker och jag är extremt sugen på att läsa “Breven från E” som samma författare, Pernilla Lindroos, skrivit.

En underhållande feelgood som alla borde ta sig tiden att läsa i sommar!
När Lucky räds att hennes tonårsdotter är på väg att halka snett reser hon snabbt till Marocko. Där kommer hon att möta Viktoria och en frisk fläkt till vänskap föds, den typen av vänskap som varar livet ut. Eller...?

Den här boken skilde sig från många andra via att det tog ingen tid alls att komma in i den. Jag kastas snabbt in i dessa två kvinnors olika vardag i med och motvind, med karriärer, relationer, bekymmer och mycket mer.
Jag rycks med, och älskar att författaren valt en ovanligare plats att låta läsaren resa med till, det vill säga Taghazout, Marocko, men jag hade gärna stannat där lite längre.
Lättlästheten till trots hade jag lite svårt att komma karaktärerna in på livet till en början, men ju längre jag kommer in i den rappa berättelsen växer de allt mer och när jag når det spännande slutet med den perfekta twisten, har jag kommit att älska dem!
Mycket läsvärd, lättsmält roman om vänskapsband, familjerelationer och ödets ironi.