Råttkungen

Bok av Pascal Engman
Råttkungen av Pascal Engman är en fristående deckare i trilogin om polisen Vanessa Frank. Denna bok handlar om kvinnovåld och män som hatar kvinnor. När en ung kvinna hittas död i sin lägenhet med ett stort antal knivhugg påbörjas en utredning. Det dröjer inte länge innan polisen inser att det även finns ett enormt kvinnohat online.
Jättebra thriller som man inte kan eller vill sluta läsa. Korta, spännande kapitel om ett aktuellt och skrämmande ämne. Genuina karaktärer och bra story! Fem plus!
Det här är den andra, fristående delen om Vanessa Frank och den är ännu bättre än föregångaren Eldslandet. Vi får följa Vanessa och hennes nya kollega Ove, samt journalisten Jasmina i deras kamp mot en kvinnomördare.
Detta var en thriller som verkligen lever upp till genren. En genomvidrig historia om belyser incels och vad människors utförandeskap kan få dom att göra. Engman skriver på ett sätt som får det att kännas som om man lever i boken, vilket inte alltid är en angenäm känsla. Jag tittar mig över axeln både en och tre gånger efter att ha läst denna och har beställt hans senaste bok Änkorna med, som jag ser fram emot att läsa! Rekommenderar verkligen den här boken!
🐁 Dags för recension 🐁

Råttkungen av Pascal Engman
................................................
Råttkungen är första boken jag läser av Pascal. Och det ångrar jag nu. Varför har jag inte läst hans böcker innan???
Den här boken handlar om kvinnohat, våld och förtryck mot kvinnor. Ändå har den allt, korta, rappa kapitel, fart i läsningen, högt tempo, toppar och dalar, spännande karaktärer - you name it!
Älskar Vanessa, jag kan nästan känna igen Pascal själv i henne. Hon har humor, och ni som följer Pascal på insta vet vad jag pratar om. Hans inlägg här längtar man efter. Vill veta mer om Vanessa 👍
Som sagt väldigt viktig samhällsfråga Pascal lyfter i denna bok. Ett digitalt nätverk av män som förenas i en gemensam sak - kvinnohat.
Spänningen hålls vid liv genom hela boken- inte en enda menningen var tråkig, tvärtom jag längtade efter mer och var ledsen när den var utläst. Jag tror lätt att hans bok skulle kunna bli tv serie eller en film. Läsvärd, läs den!
Otroligt spännande. Lyfter ett viktigt ämne och konkretiserar tankarna som incels kan ha. Den lyfter en verklighet vi borde prata om mer!
För mig var Pascal Engman en ny läsupplevelse, kommer definitivt läsa mer böcker skrivna av honom. En strålande spänningsroman!!
Pascals tredje bok och den andre om polisinspektör Vanessa Frank.

Ett högaktuellt och skrämmande tema om kvinnohat så starkt att det leder till mord. Mord som utförs av män sprider kvinnohat i mörka digitala nätverk för s k incels. Män som misslyckas med att inleda förhållanden som de anser sig ha rätt till ha. Sitt misslyckande och sin sexuella frustration tar de ut genom att hämnas på kvinnor genom att mörda dem. För att lösa det här fallet tar Vanessa hjälp av sin vän Nicolas.

Från första sidan är man fast i den här täta spännande thrillern med ett väldigt högt tempo. Korta kapitel som växlar fokus på de olika personerna i handlingen, som man inte vet hur de ska knytas samman, håller uppe spänningen och man vill läsa ett kapitel till hela tiden. En bladvändare som inte går att lägga ifrån sig förrän den är utläst, även om det innebär en nattläsning. Pascal Engman är en av våra bästa kriminalförfattare som med sitt författarskap fängslar, berör och speglar viktiga samhällsproblem på ett spännande och verklighetstroget sätt. Ser framemot att läsa mer av honom.
Pascal gör det igen. Trots två lästa böcker av honom som har snabbt tagit sig upp en favoritlista vad gäller thrillers. Med sina korta kapitel, grymma språk och spännande handling så får han fullpott.
Råttkungen är Pascal Engmans andra bok om kriminalinspektören Vanessa Falk. Boken utspelar sig i Stockholm och precis som i Eldslandet binds olika historier samman på ett spännande sätt. Här har Engman fått mer flyt i sitt författande och nu flyter historierna ännu bättre än i hans första bok Eldslandet.

En ung kvinna hittas död i Täby, knivhuggen med att antal hugg. Alla bevis pekar åt ett håll men Vanessa Frank som kopplas in på fallet känner att det är något som inte stämmer. Senare hittas ytterligare en ung kvinna död och på ytan ser det ut som om de två fallen inte har någon koppling, men kan det vara så att de har det?

Romanen kastar oss in i en hissnande spänning och romanen är en riktig bladvändare. Man vill veta vad som ska hända samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut. Pascal Engman lyckas trollbinda läsaren med sitt målande språk, sina beskrivningar och sin förmåga att skriva på ett pusselaktigt sätt. Man kan inte räkna ut vad som ska hända, vilket för mina tankar till författare som Agatha Christie. Läsaren får små pusselbitar hela tiden men det är inte förrän i slutet som man ser hela bilden.

Jag rekommenderar verkligen den här boken, läs och trollbinds av den.
Andra delen om Vanessa Frank är lika spännande och lika mycket bladvändare som första delen.
En kvinna hittas knivhuggen i sin lägenhet och Vanessa tar sig an fallet med en känsla av att något inte stämmer.
Ett nätverk av kvinnohatare breder ut sig, de kallar sig Incels och de vill ha upprättelse från kvinnor som aldrig mött deras blickar.
Jag längtar efter del tre!!
En ung kvinna hittas död i sin lägenhet i Täby, knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Polisinspektör Vanessa Frank tar sig an utredningen med en gäckande känsla av att det är något avgörande som inte stämmer.
Råttkungen är andra delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. Vanessa är en intressant personlighet som jag gärna följer. Boken handlar om ett digitalt nätverk av kvinnohatare som kallar sig incels. Det är en mycket spännande och välskriven thriller.
I "Råttkungen", den andra fristående boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank, får vi ta del av flera historier i en. Även om kvinnohatet i Incelrörelsen och våld mot kvinnor på olika sätt över lag är det som står  i centrum, är det skönt men även viktigt med en balans med de fina och varma relationerna mellan Vanessa och Nicolas, Nicolas och Celine, och Börje och Eva. 
För precis som i verkligheten hatar inte alla män kvinnor. Och alla kvinnor hatar inte män. 
Det alltid enormt tungt och obehagligt att läsa om misshandel och våldtäkter, men framför allt var det tungt att läsa de texter som inleder varje ny del av boken. Texter, eller citat från män som skriver att "ett folkmord på kvinnor vore helt i sin ordning,"  "att kvinnor inte borde ses som människor utan som slavar åt män", gör mig förbannad! Har man den livssynen kanske man borde rannsaka sig själv och och ställa sig frågan: 
Varför vill ingen kvinna vara med mig? 
Kanske för att jag är ett arsel? 🤬
Men sedan finns det andra där tonen är annorlunda; "Vi är också människor. Vi vill bara bli älskade för de vi är." "De vill inte ha mig. De kanske inte hatar mig, men de föraktar mig, och det är värre." 
Det finns en uppgivenhet och desperation och jag blir sorgsen över det. 💔
"Råttkungen" är en obehaglig, fartfylld och samhällsviktig bok som visar hur människor kan drivas till det extrema pga känslor av ensamhet och utanförskap. 
LÄS DEN! 
Pascal Engman är definitivt en författare jag vill läsa mer av; "Änkorna" står på tur!
En bok som höll mig i spänning från första till sista sidan. En bok som innehöll allt och ett spännande slut. Pascal Engman är definitivt min nya favorit författare.
Återigen har Pascal skrivit en fartfylld bladvändare. Det är ett högt tempo genom hela boken. Handlingen är mörk och vissa karaktärer är riktigt skrämmande. Men boken är inte nattsvart rakt igenom, det finns även ljusglimtar.
Råttkungen är en riktigt häftig läsupplevelse!
Det är den tredje boken jag läst av Pascal och böckerna blir bara bättre och bättre. Även i denna bok får vi följa polisinspektör Vanessa Frank som jag fattar mer och mer tycke för. Gissa om jag blev glatt överraskad när Nicolas är med även i denna bok.
Pascal fortsätter att varva sina kapitel och låter oss bekanta oss med olika karaktärer och spänningen ökar för varje kapitel. Den är välskriven och verklighetstrogen. Gripande på många olika sätt och man pendlar mellan ett leende på läpparna till avsmak och obehag. Så bra.
Det här mina vänner är en av de bästa böckerna jag läst i år! Med Råttkungen så hamnar Pascal Engman högt på listan med en av mina absoluta favoritförfattare.
Jag fullkomligt älskade den här boken!

Pascal Engman har gjort det igen, och han har gjort det så fantastiskt bra. Råttkungen är en riktig bladvändare! Den är helt omöjlig att lägga ifrån sig och har ett högt tempo från första till sista sidan!
Boken är otroligt välskriven och så himla spännande. Författaren skildrar kvinnohat, men han berör även andra aktuella ämnen som ger mig gåshud när man läser!

Boken är, precis som den första, skriven på ett fantastiskt sätt. Återigen så är det väldigt bra karaktärer som jag verkligen älskar! Det är också så himla bra miljöbeskrivningar i boken.

Har ni inte läst någon bok av Pascal? Gör det för ni kommer inte bli besvikna!
Råttkungen är Pascal Engmans andra bok om polisinspektör Vanessa Frank. Gillade första boken (Eldslandet) mycket, men denna är nog nästan snäppet bättre.
Spännande, högt tempo och fascinerande ämne som handlar om Incels (män som lever i ofrivillig celibat och som hatar kvinnor) som jag faktiskt aldrig hade hört talas om innan.
Kan verkligen rekommendera denna bladvändare till deckare!
Råttkungen är den andra delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Själv har jag inte läst den första (Eldslandet), men eftersom det är en fristående berättelse går det finfint ändå. En ung kvinna hittas död i en lägenhet. Hon har över 20 knivhugg och genast faller misstankarna på hennes dotters far, som sitter i fängelse men har haft permission under tiden för mordet. Boken beskriver förtryck och fysiskt våld mot kvinnor och även Incelrörelsens kvinnohat. Det här är en spänningsroman med samhällsengagemang men som ändå är lättsmält och tempot är rätt högt. Jag tyckte också väldigt mycket om hur kärleksrelationen mellan uteliggarparet Eva och Börje skildrades. Bitvis spännande och trevlig läsning.
Detta är en riktigt spännande bok, där spänningen håller i sig genom hela boken.
Det skrivs om väldigt nutida referenser och händelser som gör att det känns väldigt trovärdigt.
Min första bok av Pascal Engman och kommer definitivt köpa hans andra böcker nu!
En spänningsroman med högt tempo.Det är den andra delen om Vanessa Frank och Nicolas Paredes.
Den här har tråden män som hatar kvinnor och därför begår våldsbrott.Det är mord som först ser ut att inte höra ihop men som har kopplingar till varandra.Det är oväntade vändningar och man blir hela tiden överraskad.
Karaktärerna är bra liksom miljöbeskrivningarna.Språket är emellanåt rått men inte överspelat.
En riktig bladvändare!
❥ Recension

Och så var den till min stora besvikelse slut. Känner mig helt tom, som alltid efter jag läst en riktigt, riktigt bra bok som slukat mig totalt. Som jag skrev i ett DM till författaren - det är fan inte ok att skriva såhär bra böcker! Jag längtar efter mer. September kunde inte kännas längre bort.

Precis som i föregående bok, #eldslandet, följer vi Vanessa och Nicolas och Pascal Engman har ett alldeles särskilt sätt att bygga ett persongalleri. Det är karaktärer jag bryr mig om. Han bygger relationer och samspel som ingen annan. Jag känner en massa när jag läser om personerna i hans böcker, både de goda och de onda. Fingertoppskänsla!

Det är en otroligt spännande historia som berättas och för att sammanfatta det hela - boken är Håll-käften-bra! Engman får in så mycket i sina böcker, i denna: ensamhet, utanförskap, saknad, sorg, kvinnohat, våld, omtanke, kärlek, lust, mm. Allt ryms i en salig blandning och boken blir levande. Både Eldslandet och Råttkungen är bland det bästa jag läst någonsin. Hatten av Engman!

Boken får
Råttkungen av Pascal Engman är den andra boken i trilogin om polisinspektör Vanessa Frank. Denna samhällsengagerande deckare är otroligt spännande och mycket välskriven. Den handlar om en kvinnan som hittas knivhuggen i sin lägenhet i en förort utanför Stockholm. Frank leder utredningen och snart inser hon att detta mord är mycket komplext och leder till ett stort digitalt nätverk av män som hatar kvinnor.

Råttkungen är en otroligt välskriven och spännande bok. Författarens sätt att beskriva karaktärerna är i absolut toppklass. Han skapar realistiska personer på ett mycket träffsäkert sätt. Hans sätt att beskriva känslor som rädsla och oro gör boken mycket intressant och stundvis skrämmande. Boken är en deckare, men jag skulle kalla den för en thriller på grund av intrigen och spänningen. Även miljöbeskrivningarna är mycket välgjorda. Pascal Engman, som tidigare arbetade som krönikör och reporter på tidningen Expressen, är definitivt en författare som jag hoppas se mer av inom snar framtid. Jag har läst två av hans andra böcker och de håller samma höga kvalitet vad gäller språklig skicklighet.

Även handlingen i denna bok är otroligt intressant. Författaren lyckas på ett mycket engagerande sätt skriva om ett stort samhällsproblem - kvinnohat och våld mot kvinnor. Varje dag misshandlas kvinnor och denna bok tar upp detta viktiga ämne på ett upplysande sätt utan pekpinnar. Boken är definitivt inte lättsam, men den är omöjlig att lägga ifrån sig. Boken höll hög kvalitet rakt igenom och jag sträckläste denna bok.
Innan jag började läsa googlade jag Incel och det skulle jag inte gjort. För det var verkligen inte bra för blodtrycket. Pascal Engman har med sin tredje bok säkrat en absolut plats på min lista över favorit författare. Råttkungen är andra boken om Vanessa Franks, den första heter Eldslandet. Dessa två bör läsas i rätt ordning. Engman skriver skarpsinniga, råa och intensiva berättelser. I början tänker jag hur sjutton ska han lyckas få ihop alla dessa trådar och karaktär till något som känns sammanhängande och bildar en helhet? Jag hade inte behövt oroat mig, självklart får Engman ihop det. Jag behöver bara luta mig tillbaka hålla fast mig hårt och njuta av en hisnande otäck och spännande historia. En historia som ger en rälig (skånska för äcklig) besk eftersmak. För Engman lyckas förutom att berätta en j-vligt bra historia även skildra vårt samhälle på ett ruskigt verklighetstroget sätt. För vårt samhälle har blivit både mörkare, råare och kallare. Precis det samhälle Engman skildrar i boken.

Ännu en sak som gör Engman till en favorit är alla dessa livsöden man får ta del av. Några av dom fick mig att börja lipa så jag fick ta en paus innan jag orkade fortsätta läsa, som Börje och Eva, Celine och Jasmine (ni som läst vet)
Det är också otroligt häftigt att hänga med Vanessa och Nicolas. Detta kan ju inte bli annat än full pott. Nu börjar den olidliga väntan på nästa del, för det kommer väl en ny del?? OBS gör inte heller som jag och googla råttkung.
Andra boken om polisinspektör Vanessa Frank är snabb, otäck och nutida.
Flera sidohistorier blandas samman och snaran dras år, flera personer hänger med från förra boken.
Pascal skriver rappt, enkelt, intelligent och obroderat - historien rasar framåt och jag läser snabbare och snabbare för att komma till slutet. En riktigt bra bok med rykande aktuellt ämne!