Systrarna från Toscana

The star-crossed sisters of Tuscany
Bok av Lori Nelson Spielman

Hur bryter man en tvåhundra år gammal förbannelse?

 

Ända sedan den dag för mer än tvåhundra år sedan då Filomena Fontana lade en förbannelse över sin syster har inte en enda av släkten Fontanas småsystrar hittat kärleken. Vissa, som Emilia, lycklig singel och bagare i sin morfars deli i Brooklyn, påstår att det är ett rent sammanträffande. Andra, som hennes sexiga, kärlekstörstande kusin Lucy, tror helhjärtat på den gamla legenden. Båda blir dock lika förvånade när deras gammelmoster ringer upp dem med ett häpnadsväckande förslag: om de följer med henne på en resa till Italien lovar moster Poppy att hon ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello på sin åttioårsdag, och därmed bryta förbannelsen en gång för alla.

Bland Venedigs kanaler, Toscanas gröna, böljande kullar och Amalfikustens förtrollande byar blommar romanser upp, öden beseglas och familjehemligheter uppdagas hemligheter som kan komma att skada släkten långt mer än en tvåhundra år gammal förbannelse.

 

Lori Nelson Spielman har arbetat som talpedagog, syokonsulent och lärare. Hennes första roman, Det kommer alltid en ny himmel, blev en stor succé och kom ut i trettio länder. Lori bor i Michigan med sin man och en bortskämd katt.

 

»En makalös berättelse om släkt, vänner och äkta kärlek.« Chanel Cleeton, bästsäljande författare till Vi ses i Havanna.

»Systrarna från Toscana är en modern askungesaga med stark feelgoodkänsla. ... En mycket underhållande berättelse som utspelar sig på två kontinenter. Bra persongestaltning och väl skildrade miljöer.« BTJ

»En ljuvlig berättelse som känns som en stor varm kram. En enastående berättelse om släkt, vänner och äkta kärlek. ... En välskriven bladvändare med alla de rätta ingredienserna för en feelgood av bästa kvalitet. Med fina personskildringar som känns både äkta och levande. En förbannelse, en Italienresa och en levnadsglad gammelmoster kan det bli bättre än så? Systrarna från Toscana är en bok man inte bör missa.« I min bokhylla

"Systrarna från Toscana har en charmig handling som dessutom innehåller starka karaktärer och fina miljöer. Detta är en perfekt feelgood. ... Miljöerna är beskrivande och vackra, jag drömde mig bort till Italiens mysiga städer. Det finns mycket vackert med Systrarna från Toscana, speciellt den äkta kärleken och de starka kvinnorna. Ett varmt tips!" Idas recensioner

"Ljuvligt underhållande feelgoodroman som utspelar sig både i Travoltas New York och Toscana." Breakfast bookclub

"Detta är en underbar bok som lever kvar när man har läst ut den! Lori Nelson Spielman blandar glädje och sorg i historien och då och då tar berättelsen nya, oväntade vägar. Det är härligt att vistas i de italienska miljöerna och lockas av den italienska maten och vinerna. Systrarna från Toscana är en varm berättelse om att bejaka sina drömmar och det positiva i livet - en bok att sträckläsa!" Betyg 5 av 5, Annsofi skrivliv

"Charmig, underhållande & fängslande!" Jennies boklista

"Systrarna från Toscana får mig att längta tillbaka till Italien och det Florens jag en gång bodde i. Den får mig att vilja prata italienska. ... Förutom att Systrarna från Toscana snudd på fick mig att överge min författarkarriär, var det en underbart mysig pärla som jag rekommenderar alla som vill ha något lättsmält men rysligt bra att sommarläsa!" Vilda Rosenblad

"Förr grät jag ofta när jag läste böcker och kom till känslosamma partier. Nu händer det inte mer än någon enstaka gång, men när jag läste Systrarna från Toscana av Lori Nelson Spielman fällde jag faktiskt några tårar, det ska jag villigt erkänna. ... Jag hade förväntat mig en småmysig och lite förutsägbar feelgood. Det fick jag, men jag fick också så mycket

Mindre

Hur bryter man en tvåhundra år gammal förbannelse?   Ända sedan den dag för mer än tvåhundra år sedan då Filomena Fontana lade en förbannelse över sin syster har inte en enda av... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Systrarna från ToscanaSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991755
Systrarna från ToscanaSvenska - Okänt
ISBN: 9789177991762
The Star-Crossed Sisters of TuscanyPocket
ISBN: 9781984803160
En alldeles ljuvlig bok! Poppy är en sådan karaktär du liksom bara vill importera rakt in i verkligheten och ha i ditt liv! Emilia och Lucy kompletterar henne, och varandra, superbra. Jag älskade att få resa till Italien med dem, och min längtan dit på riktigt blev bara starkare.
Jag rekommenderar denna boken varmt till alla som vill ha en riktig feelgood med hjörta och hjärna, skärpa och utan mycket av den "kletighet" som ofta kommer på köpet.
(Lyssnade på denna på engelska och vill särskilt berömma båda inläsarna, som gjorde ett fantastiskt jobb!)
Systrarna från Toscana är precis som en riktigt bra feelgood ska vara. Varm, mysig, rolig och mycket händer och stor förändring sker hos huvudpersonen.
Två systrar i samma släkt lever alltför mycket efter familjens vilja och förväntar sig inte att gifta sig pga en släktförbannelse. De följer med en äldre kvinnlig släkting på sin sista resa till Italien. De har alla tre helt olika mål med resan, men till slut lyckas alla få till det på ett bättre sätt än väntat.
Härlig inställning till livet: alla är olika, lär känna dig själv, ta reda på vad du vill, omfamna livet... så kommer det ske saker som du aldrig trodde skulle hända.
Låt mig säga detta med en gång... Jag älskar denna bok, fullkomligt älskar den! Om du vill läsa en trivsam, romantisk, humoristisk och fin bok ska du läsa Systrarna från Toscana. Det är snudd på tragik när den är över. Fantastiska miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer väver samman handlingen i denna pärla till bok.
Om ni har läst mina tidigare recensioner så känner ni till mina svårigheter med att känna samhörighet med kvinnor som har giftermål och barn som sitt stora mål i livet. Därför blev jag så glad när jag läste den här boken! Inte för att den inte handlar om karaktärer som bildar familj, för det gör den uppenbarligen, men för att den har flera karaktärer som jag kan ta till mig och som inte lägger så stor vikt vid detta. Kommer det, så kommer det, om inte så gör det ingenting. Det är en hälsosam inställning som jag står bakom till 100%! Men nog om mig och min syn på livet, själva boken fick mig direkt att tänka på Ett rum med utsikt av E. M. Forster som är en av mina favoriter.

Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig då jag inte läst något av Lori tidigare, men jag föll direkt för Emilia och Poppy! Och Italien! Jag har alltid velat resa dit och nu i och med pandemin så blev det här ett sätt för mig att uppleva landet. Det är Poppys historia och strävan efter att få återuppleva kärleken till sitt hemland och träffa sin ungdomskärlek igen som driver handlingen vidare, men jag älskade hur Lori beskriver landet och människorna. Det känns levande och äkta. Jag anade hur berättelsen skulle sluta och det visade sig att jag hade rätt, men det gjorde inte boken sämre, snarare tvärtom. Jag läste fortare för att komma fram till avslöjandet, skulle det sluta lyckligt eller ej?

Något som en bok kan fallera på är bristen på karaktärsutveckling och i Systrarna från Toscana så finns ingen sådan brist. Emilia och Lucy utvecklas till två starka och självständiga kvinnor som verkligen hittar sig själva under resans gång. Efter många misslyckanden och försök så hittar de rätt till slut och det är vad jag kallar riktig feelgood.

Så vill man läsa en lättläst, mysig och underhållande bok om äkta kärlek, i alla dess olika former, samtidigt som man får sig en resa till Italien på köpet, så kan jag varmt rekommendera Systrarna från Toscana!
Skrattade ibland och torkade tårarna ibland. Så berörd av denna bok en bok jag varmt rekommendera! En feelgood med ett lyckligt slut 💕
Det här en av de absolut bästa feelgood böcker jag någonsin läst. En underbar mysig pärla som jag rekommenderar ALLA feelgood älskare att läsa NU.

Lori Nelson Spielmans sätt att skriva på är helt underbart, jag är lyriskt. Allt från språket, miljöbeskrivningarna till karaktärernas personligheter och dialoger är magnifikt.
Hon blandar glädje och sorg i historien med kärlek och spännande familjekonflikter.
Och de olika vändningarna som sker, som ger oss oväntade vägar är helt oförutsägbara.

Systrarna från Toscana är berättelse om att följa sina drömmar, våga vara en ja sägare, förverkliga de drömmar du har. LEV NU!
Ja, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med superlativen men jag tycker att du i stället själv bums ska beställa boken eller gå till din lokala bokhandlare och KÖP DEN!
"Systrarna från Toscana " är verkligen en underbar varm bok som inte går att lägga ifrån sig. En bok om en påstådd tvåhundraårig förbannelse om att ingen lillasyster i faniljen Fontana nånsin ska träffa kärkeken.
< För två hundra år sedan lade Filomena Fontana en förbannelse över sin syster. Sen dess har inte en enda av släkten Fontanas systrar hittat kärleken. Emilia, bagare i sin morfars deli i Brooklyn och lycklig singel, påstår att det är ett rent sammanträffande. Lucy, Emilias kärlekstörstande kusin, tror helhjärtat på den gamla legenden.
Emilia och Lucy blir båda lika förvånade när deras gammelmoster Poppy hör av sig med ett häpnadsväckande förslag. Om de följer med henne på en resa till Italien lovar Poppy att hon på sin åttioårsdag ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello och därmed bryta förbannelsen en gång för alla...
När jag började läsa "Systrarna från Toscana" och författaren lyckades skapa en härlig, varm miljö, sympatiska, färgstarka karaktärer och ett fantastiskt driv framåt från sida ett var min känsla "Crap!" Jag föll ner i en djup kreativ kris, redo att avsluta min författarkarriär på studs. Det var i förrgår. Igår var jag på utspark stora dotterns student och glömde det hemska under dagen men känslan kom tillbaka på kvällen och jag nästan grät mig själv till sömns. Mina miljöer, mina karaktärer, min berättelse... ingenting matchade Spielmans. Och jag som skulle försöka mig på att skriva feelgood.

Emilia har sedan länge bestämt sig för att det där med kärlek, det skiter hon i. Det är inte meningen att hon ska hitta den rätte, det ligger nämligen en förbannelse på henne och på alla småsystrar i hela släkten Fontana sedan tolv generationer tillbaka. Ingen av dem har funnit kärleken. När Poppy, hennes snart åttioåriga gammelmoster, bjuder med henne på en resa till Italien där de, tillsammans med Emilias syssling Lucy (också en lillasyster) ska bryta förtrollningen vänds hennes värld upp och ned.

"Systrarna från Toscana" får mig att längta tillbaka till Italien och det Florens jag en gång bodde i. Den får mig att vilja prata italienska. Den får mig inte nödvändigtvis att längta tillbaka till de sexistiska italienarna men jag antar att jag inte utövar samma dragningskraft på dem nu som jag gjorde när jag var tjugotre. Karaktärerna är levande, och kan stundtals verka som klichéer men förvånar mig gång på gång och familjehemligheten, som jag i stora drag gissat mig till tidigt i boken, blir aldrig tråkig den heller.

Förutom att "Systrarna från Toscana" snudd på fick mig att överge min författarkarriär, var det en underbart mysig pärla som jag rekommenderar alla som vill ha något lättsmält men rysligt bra att sommarläsa!
Familjen Fontana lever under en tvåhundraårig förbannelse, släktens lillasystrar förblir ogifta. Emilia är 29 år och lever med sin italienska familj i Bensonhurst, New York. Hennes tillvaro kretsar kring familjens deli där hon arbetar och sin trogne vän Matt som hon spenderar fritiden med. Hon är lycklig singel medan hennes storasyster Daria är gift och har två döttrar. Familjen Fontana styrs med järnhand av Emilias mormor Rosa och ingen, varken gammal eller ung, vågar gå emot hennes önskemål och beslut.

En dag blir Emilia kontaktad av sin mormors syster Poppy som vill bjuda Emilia och hennes syssling Lucy på en Italienresa, förbannelsen kommer att brytas där säger hon. Problemen hopar sig när Emelie och Lucy bestämmer sig för att tacka ja till resan eftersom Rosa och Poppy är ovänner sedan nästan 60 år. Människorna som Emelie och Lucy träffar på resan och Poppys livshistoria kommer dock att förändra deras liv för alltid.

Detta är en underbar bok som lever kvar när man har läst ut den! Lori Nelson Spielman blandar glädje och sorg i historien och med jämna mellanrum gör boken oväntade vändningar. Det är härligt att vistas i de mysiga italienska miljöerna och lockas av den italienska maten och vinerna. ’Systrarna från Toscana’ är en varm berättelse om att bejaka sina drömmar och det positiva i livet - en bok att sträckläsa!
Lori Nelson Spielman skriver alltid varma, charmiga berättelser, och denna var inget undantag. Jag drömde mig bort till Italiens mysiga städer, och miljöbeskrivningarna är helt underbara. Detta är en perfekt feelgood, och den passar utmärkt till sommarläsningen. Stort tips!