Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Snön yr, temperaturen sjunker och skidsäsongen har just börjat i Åre. I en av liftarna hittas ett lik. Hanna Ahlander, som tidigare jobbat på Citypolisen i Stockholm, och Daniel Lindskog, inspektör vid Årepolisen, får en avgörande roll i utredningen av det eventuella mordet. Kommer fler att offras innan sanningen uppdagas?.
En bra deckare med ett bra tempo som driver läsaren vidare i läsningen.Språket är bra och förmedlar hela känsloregistret.Karaktärerna känns trovärdiga och det gör även miljöbeskrivningarna.

Handlingen utspelar sig i Åre kring Lucia och fram till julhelgen.En ung tjej försvinner från en luciavaka och hittas i en av skidliftarna iförd sina underkläder.

Daniel Lindskog får ärendet på sitt bord och tillsammans med Hanna Ahlander nystas mordhistorien upp .En del sidospår får slopas innan de ringar in den slutliga mördaren.

Viveca målar fram mänskliga poliser utan schablonstenciler.De får både vara hårdföra och mänskliga.Boken är en bra underhållning som jag tycker är vassare än Sarenbrandt och Emelie Schepp.Dock når hon inte ända fram till Pascal Engmans storslagenhet men klart läsvärd.
Dussindeckare som hade behövt en korrekturläsning av en ung person, då språket får en att haja till. "Emojier" är ett exempel på detta...
Själva handlingen i boken är spännande, med en ung tjej som försvinner efter en fest och jakten efter henne/den som fört bort henne. Men språket är torftigt och fyllt av klyschor, tyvärr. Viveca Stens böcker om Sandhamnsmorden håller en betydligt högre kvalitet. Läs dom istället!
Det var väldigt kul med en ny serie i en ny miljö nämligen Åre. Boken var välskriven som alltid med Vivecas böcker och personerna vävs långsamt in i berättelsen så man hänger med. Den var riktigt spännande och jag tycker detta lovar gott för en fortsättning. Jag vill veta mer om Hanna och Daniel och även Åre. Ser framemot nästa bok som jag hoppas kommer snart.
En lättläst bok som är skriven med ett språk som bara flyter på.
Boken börjar med att man letar efter en flicka som försvunnit efter en fest vid lucia. Polisen leder sökandet och får hjälp av Missing People. Även Hanna som blivit dumpad av sin pojkvän och fått lämna sitt jobb inom polisen i Stockholm hjälper till med letandet. Hon har fått låna sin systers stuga i Åre för att få lite lugn och ro. Hanna får reda på viktig information om fallet med den försvunna flickan och kontaktar polisen. De blir intresserade och erbjuder Hanna en tillfällig tjänst. Hanna bedriver en egen utredning vid sidan om fallet, om systerns städerska, som sedan visar sig hänga ihop med den försvunna flickan.
En spännande bok som fick mig fast på en gång. Jag tycker mycket om såna här böcker. Spänning och drama
Första boken i en ny serie av författaren till Morden i Sandhamn. Huvudpersonen är en polis som bor i sin systers hus i Åre och där dras in i en utredning. Jag vill gärna läsa fler delar i serien.
En ny bokserie som utspelar sig i Åre med omnejd. Offermakaren är en riktig bladvändare. Polisen Hanna flyr Stockholm o hamnar i Åre. Där försvinner en ung tjej efter en fest. Hanna kan inte låta bli att bli intresserad av vad som hänt.
Mycket bra o tummen upp.
Offermakaren, första boken i serien Åremorden, av Viveca Sten.
Vi lär känna karaktärerna inom polisen och en del av befolkningen i och runt omkring Åre.
Amanda, en levnadsglad 18-åring, försvinner efter en fest hos hennes bästa kompis. Några dagar senare återfinns hon död.
Poliserna är underbemannade och försöker förstå tillvägagångssättet men finner inte någon röd tråd i utredningen.
Hanna reser till Åre för att bo i sin systers skidstuga/maffiga hus. Syftet är att slicka sina sår efter att både förlorat jobbet som polis och blivit dumpad på en och samma dag. När självömkandet i kombination med vindrickande blir nog så många dagar på raken känner Hanna att hon behöver ta tag i sin tillvaro. Hon snappar upp några lösa rykten på byn som hon återger till den lokala polisen.
Ekvationen att Hanna är en ledig polis och utredningen behöver fler personer omplaceras hon för att hjälpa till. I sina efterforskningar snubblar Hanna över illegal arbetskraft från utlandet.
Hur djupt går förgreningarna i Åres näringsliv? Hur långt är en sörjande familj beredd att gå för att straffa den skyldige?
En bra skriven deckare där vädrets makter fått stort utrymme, det gillar jag 💙 Brutalt med några oväntade tvistar! Ser fram emot kommande delar i serien 🤓
Utgiven 2020
Ny spännande bok av Viveca Sten. Skildrar miljön i Åre på ett bra sätt. Spänningen stiger från blad ett ända fram till det rafflande slutet. Älskar hennes böcker och detta är INGET undantag.
”Offermakaren” är första delen i Viveca Stens nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen.

Vilken bladvändare du har skrivit Viveca! ”Offermakaren” är en spännande historia. Korta kapitel och ett högt tempo gör att boken är svår att lägga ifrån sig. I ett snörikt Åre får vi stifta bekantskap med nya spännande karaktärer som jag gärna läser om igen. Miljöbeskrivningarna är målande och gör det lätt att leva sig in i berättelsen.

Gillar starkt!!
Lättläst men spännande i ett kallt Sverige som visar hur människor vet allt om alla i ett litet samhälle.
Jag läser gärna fortsättningen.
Viveca Sten har här bytt miljö från Sandhamn till Åre. Boken börjar med att en död kvinna hittas död sittande i en skidlift. Vi får sedan följa hur hennes försvinnande hanterats. Poliserna som har hand om letandet och sedan utredningen av mordet är den nyblivne pappan Daniel och Hanna som har jobbat i Stockholm som polis tidigare. Boken är mycket lättläst , man sträckläser den. Fina naturskildringar får man på köpet.
Offermakaren börjar med att ett lik hittas i en skidlift. Sedan går berättelsen i ett rasande tempo.

Daniel är polis och nybliven pappa. Han jobbar mer än någonsin och det dåliga samvetet för att inte finnas där för sin sambo och dotter gnager.

Hanna som nyligen blivit av med sitt jobb som polis i Stockholm och som blivit lämnad av sin sambo flyttar upp till hennes systers hus i Åre för att skingra tankarna.

Daniel och Hannas vägar korsas och Hanna blir erbjuden jobb som polis i Åre. Tillsammans arbetar de för att lyckas lösa mordfallet.

Jag tycker om Viveca Stens sätt att skriva. Det är korta kapitel, handlingen går fort fram och varje kapitel slutar på ett sätt att jag som läsare bara måste läsa ett kapitel till för att se vad som händer härnäst. Jag tycker även om att huvudpersonerna i boken får ta plats, att jag får lära känna dem och jag vill veta hur det ska gå för dem i nästa bok.
Alltså WOW vart ska man börja kommer nog inte hitta en bättre deckare en denna!!🤩 älskar karaktärerna man lär verkligen känna de på djupet. Boken är rätt lång men det märks inte för efter första sidan är man fast o sen är den svår att lägga ifrån sig. Boken handlar om Amanda som hittas död i en lift i Åre. Sen får man följa polisernas arbete med att försöka finna mördaren. Denna bok har allt! Rekommenderar alla att läsa den📚extra glad blev jag av att få reda på att detta är första delen i en ny deckarserie av Viveca Sten🙌
Författaren Viveca Steen har i handlingen i Offermakaren förflyttat sig från Sandhamn till Åre. Karaktärerna Nora och Thomas, som vi blivit väl bekanta med i Sandhamnsserien, har nu ersatts av Hanna och Daniel.

Daniel arbetar som polis i Åre, han är nybliven far och skulle nog helst av allt vilja vara hemma hos sin lilla familj. Hanna får låna ett hus i Åre av sin syster efter att ha fått sparken från sitt jobb som polis i Stockholm, dessutom blir hon i samma veva dumpad av sin pojkvän.

Relativt tidigt i handlingen hittas en död kropp i en av stolarna på en av liftarna en morgon. Det blir Daniel som får axla ansvaret över den utredning som följer och ganska naturligt dras Hanna in I fallet.

Inledningsvis fattas misstankar mot flera personer i den dödades närhet. Successivt leder tips och ledtrådar vidare på andra spår.

Som vanligt skriver författaren med ett flyt och en naturlighet som gör det lätt att följa med i boken. Läsaren följer främst Hanna och Daniel även på det privata planet. Karaktärerna målas upp på ett äkta och naturligt sätt. Det ska bli kul att följa dem i nya utmaningar.

Trots snö och kyla så hinner man inte sakna Sandhamn och dess sommardagar när spänningen har satt sina klor I en.
Vi befinner oss i Åre och skidsäsongen har just börjat. Amanda försvinner på hemvägen från en fest kvällen före Lucia. Man börjar söka efter henne bl.a. med hjälp av Missing people men utan framgång. Efter några dagar hittas ett lik i en av liftarna. Daniel inspektör vid Årepolisen får hand om utredningen och får hjälp av Hanna, som fått lämna sitt arbete vid polisen i Stockholm och befinner sig i Åre. I sökandet efter mördaren finns fler misstänkta som förhörs och vi får också ta del av olika relationsproblem. Det här är första delen i Viveca Stens serie Åremorden och det ska bli spännande att följa nya mordgåtor i den storslagna naturen i den jämtländska fjällvärlden.
Tror nog att denna är Viveca Stens bästa! Hon har skrivit många bra böcker, men med den här överträffade hon sig själv. Jag var helt fast från första sidan. Ser redan framemot nästa del!
Det är nu 12 år sedan Viveca Sten kom ut med sin första bok i succé-serien om Sandhamn. En bokserie som även ligger till grund för den internationella tittarsuccén ”Morden i Sandhamn” med över 80 miljoner tv-tittare. I oktober släppte Viveca Sten första delen i hennes nya serie ”Åremorden” som utspelar sig i de jämtländska fjällen.

Just när vintersäsongen börjar i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Vi får här följa Daniel Lindskog som är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa samt Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och fått sparken från polisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring mordet. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Många hemligheter uppdagas. Hur många måste bli offer innan sanningen uppdagas?

Detta är en ny deckarserie med potential och som jag absolut kommer att läsa fler delar av när de släpas framöver. Den har allt vad en deckare ska innehålla och den är lättläst och spännande. Det är kul med ny miljö och nya karaktärer att lära känna och följa.
Jag började lyssna på ”Offermakaren” härom dagen och idag har jag sträcklyssnat klart på ljudboken. Så fantastiskt bra - det gick inte att sluta lyssna! Det här var en spänningsroman helt i min smak, med bra driv och intressanta karaktärer.

Det är december och Åre börjar förbereda sig inför julen och för kommande vintersäsong. Så hittas 18-åriga Amanda Halvorssen död i en av de äldre skidliftarna, VM6:an. Hon är dotter till en av stadens politiker och familjens liv slås i spillror över en natt... Åres invånare oroar sig över att det går en mördare lös. Snön faller, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas? Årepolisen får fullt upp med mordutredningen.

Det här är första boken i Viveca Stens nya Åreserie och jag kan säga att jag redan längtar efter nästa del. Det här är SÅ spännande och SÅ bra!
Vi får lära känna två nya huvudkaraktärer. Daniel Lindskog som är polisinspektör på Årepolisen och förundersökningsledare för den pågående utredningen. Han försöker få ihop de långa arbetsdagarna med att få tid tillsammans med den nyfödda dottern och sin sambo. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att hennes sambo bedragit henne och då hon inte längre är välkommen till sitt arbete på Citypolisen i Stockholm. Hon blir snart involverad i utredningsarbetet.
Viveca Stens serie Morden i Sandhamn är en långkörare med tio delar utkomna. Det är också en av mina favoritserier i genren trivseldeckare - perfekta för avkoppling och underhållning. Offermakaren är första delen i en ny serie, Åremorden.

Viveca Sten är en pålitlig författare. Hon kan berätta historier, väva ihop en mordgåta, och skildra både miljöer och människor. Det visar hon även med Offermakaren. Men till skillnad från Morden i Sandhamn så anar jag ett lite mörkare stråk den här gången. Otäcka saker händer, människor mördas, men det är ändå inget frossande i detaljer - vilket är rätt så skönt.

Jag kan tycka att det på sina håll blir lite väl "redovisande" - titta här vad jag kan om snö, skidbackar och skotrar. Lite klumpigt hanterat av en så pass erfaren författare. Men bortsett från det är Offermakaren spännande läsning som ger mersmak. Jag vill lära känna Hanna och Daniel bättre och ser fram emot nästa del i Åremorden.
Ända sedan jag hörde det ryktas om att Viveca Sten hade påbörjat en ny deckar-serie som utspelade sig i Åre har jag väntat och längtat efter att den skulle släppas. Som trogen läsare av serien Morden i Sandhamn var det här något nytt och väldigt efterlängtat.

Boken inleds med ett makabert likfynd och det drar igång historien om den försvunna flickan Amanda. Polisen kämpar mot miljö och väder, snö och vind i desperat kamp att försöka finna den försvunna flickan vid liv. I polisarbetet får vi lära känna de olika poliserna vid Åre och Östersundspolisen. Framförallt får vi lära känna Daniel som är nybliven pappa och Hanna som hastigt lämnat sitt jobb på Citypolisen i Stockholm på grund av schismer med chefen och övriga arbetskollegor.

Offermakaren är en deckare i samma anda som Sandhamns-deckarna. Trots det grova våldet i brottshandlingarna finns det en värme och längtan efter att lösa morden. Samspelet mellan polisinspektör Daniel och Hanna påminner mig om relationen mellan Nora och Thomas på Sandhamn. Med en fantastisk känsla för miljöer och personer målar författaren upp en otrolig historia och härlig läsupplevelse.

Kan inte göra annat än att varmt rekommendera den nya Viveca Sten deckar-serien. Ni som älskar Morden i Sandhamn kommer verkligen inte bli besvikna på denna nya underbara bok.
Vilken fantastisk bok! Så välskriven om karaktärerna, den underbara miljön som är i fjällen och rysligt spännande är den också! En riktig nagelbitare, bladvändare och jag ville inte att boken skulle ta slut. Har ni inte läst den så gör det direkt! Jag älskar naturen och särskilt när man får andas in luften i fjällen. Är själv uppväxt med att åka till fjällen på alla skollov så mycket var igenkännande. Tack Viveca för att du skrivit en sådan enastående bok!
Ytterligare en spännande deckare av Viveca Sten som utspelar sig i ett vintrigt Åre dit polisen Hanna har tagit sin tillflykt efter att sambon meddelat att han vill att hon ska flytta ur lägenheten som han äger och dessutom har hon kommit ihop sig med chefen på jobbet som vill att hon söker sig om efter något annat ...mycket spännande !
En bra deckare med vintertema, perfekt att läsa när vinden tjuter runt husknuten och snön yr utanför fönstren. Bra personporträtt och särskilt intressant att följa polisernas personliga problem.
Första i en ny och spännande bok-serie som utspelar sig i ett snöigt och kallt Åre. Jakten efter förövare blandas med en rad olika personliga problem hos karaktärerna samt en hel del fokus på vinterkylan och vinterlandskapet.