Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Snön yr, temperaturen sjunker och skidsäsongen har just börjat i Åre. I en av liftarna hittas ett lik. Hanna Ahlander, som tidigare jobbat på Citypolisen i Stockholm, och Daniel Lindskog, inspektör vid Årepolisen, får en avgörande roll i utredningen av det eventuella mordet. Kommer fler att offras innan sanningen uppdagas?.
4 utgåvor
Välj utgåva
OffermakarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151052
OffermakarenSvenska - Okänt
ISBN: 9789137159249
OffermakarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151069
OffermakarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137158792
Författaren Viveca Steen har i handlingen i Offermakaren förflyttat sig från Sandhamn till Åre. Karaktärerna Nora och Thomas, som vi blivit väl bekanta med i Sandhamnsserien, har nu ersatts av Hanna och Daniel.

Daniel arbetar som polis i Åre, han är nybliven far och skulle nog helst av allt vilja vara hemma hos sin lilla familj. Hanna får låna ett hus i Åre av sin syster efter att ha fått sparken från sitt jobb som polis i Stockholm, dessutom blir hon i samma veva dumpad av sin pojkvän.

Relativt tidigt i handlingen hittas en död kropp i en av stolarna på en av liftarna en morgon. Det blir Daniel som får axla ansvaret över den utredning som följer och ganska naturligt dras Hanna in I fallet.

Inledningsvis fattas misstankar mot flera personer i den dödades närhet. Successivt leder tips och ledtrådar vidare på andra spår.

Som vanligt skriver författaren med ett flyt och en naturlighet som gör det lätt att följa med i boken. Läsaren följer främst Hanna och Daniel även på det privata planet. Karaktärerna målas upp på ett äkta och naturligt sätt. Det ska bli kul att följa dem i nya utmaningar.

Trots snö och kyla så hinner man inte sakna Sandhamn och dess sommardagar när spänningen har satt sina klor I en.
Vi befinner oss i Åre och skidsäsongen har just börjat. Amanda försvinner på hemvägen från en fest kvällen före Lucia. Man börjar söka efter henne bl.a. med hjälp av Missing people men utan framgång. Efter några dagar hittas ett lik i en av liftarna. Daniel inspektör vid Årepolisen får hand om utredningen och får hjälp av Hanna, som fått lämna sitt arbete vid polisen i Stockholm och befinner sig i Åre. I sökandet efter mördaren finns fler misstänkta som förhörs och vi får också ta del av olika relationsproblem. Det här är första delen i Viveca Stens serie Åremorden och det ska bli spännande att följa nya mordgåtor i den storslagna naturen i den jämtländska fjällvärlden.
Tror nog att denna är Viveca Stens bästa! Hon har skrivit många bra böcker, men med den här överträffade hon sig själv. Jag var helt fast från första sidan. Ser redan framemot nästa del!
Det är nu 12 år sedan Viveca Sten kom ut med sin första bok i succé-serien om Sandhamn. En bokserie som även ligger till grund för den internationella tittarsuccén ”Morden i Sandhamn” med över 80 miljoner tv-tittare. I oktober släppte Viveca Sten första delen i hennes nya serie ”Åremorden” som utspelar sig i de jämtländska fjällen.

Just när vintersäsongen börjar i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Vi får här följa Daniel Lindskog som är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa samt Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och fått sparken från polisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring mordet. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Många hemligheter uppdagas. Hur många måste bli offer innan sanningen uppdagas?

Detta är en ny deckarserie med potential och som jag absolut kommer att läsa fler delar av när de släpas framöver. Den har allt vad en deckare ska innehålla och den är lättläst och spännande. Det är kul med ny miljö och nya karaktärer att lära känna och följa.
Jag började lyssna på ”Offermakaren” härom dagen och idag har jag sträcklyssnat klart på ljudboken. Så fantastiskt bra - det gick inte att sluta lyssna! Det här var en spänningsroman helt i min smak, med bra driv och intressanta karaktärer.

Det är december och Åre börjar förbereda sig inför julen och för kommande vintersäsong. Så hittas 18-åriga Amanda Halvorssen död i en av de äldre skidliftarna, VM6:an. Hon är dotter till en av stadens politiker och familjens liv slås i spillror över en natt... Åres invånare oroar sig över att det går en mördare lös. Snön faller, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas? Årepolisen får fullt upp med mordutredningen.

Det här är första boken i Viveca Stens nya Åreserie och jag kan säga att jag redan längtar efter nästa del. Det här är SÅ spännande och SÅ bra!
Vi får lära känna två nya huvudkaraktärer. Daniel Lindskog som är polisinspektör på Årepolisen och förundersökningsledare för den pågående utredningen. Han försöker få ihop de långa arbetsdagarna med att få tid tillsammans med den nyfödda dottern och sin sambo. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att hennes sambo bedragit henne och då hon inte längre är välkommen till sitt arbete på Citypolisen i Stockholm. Hon blir snart involverad i utredningsarbetet.
Viveca Stens serie Morden i Sandhamn är en långkörare med tio delar utkomna. Det är också en av mina favoritserier i genren trivseldeckare - perfekta för avkoppling och underhållning. Offermakaren är första delen i en ny serie, Åremorden.

Viveca Sten är en pålitlig författare. Hon kan berätta historier, väva ihop en mordgåta, och skildra både miljöer och människor. Det visar hon även med Offermakaren. Men till skillnad från Morden i Sandhamn så anar jag ett lite mörkare stråk den här gången. Otäcka saker händer, människor mördas, men det är ändå inget frossande i detaljer - vilket är rätt så skönt.

Jag kan tycka att det på sina håll blir lite väl "redovisande" - titta här vad jag kan om snö, skidbackar och skotrar. Lite klumpigt hanterat av en så pass erfaren författare. Men bortsett från det är Offermakaren spännande läsning som ger mersmak. Jag vill lära känna Hanna och Daniel bättre och ser fram emot nästa del i Åremorden.
Ända sedan jag hörde det ryktas om att Viveca Sten hade påbörjat en ny deckar-serie som utspelade sig i Åre har jag väntat och längtat efter att den skulle släppas. Som trogen läsare av serien Morden i Sandhamn var det här något nytt och väldigt efterlängtat.

Boken inleds med ett makabert likfynd och det drar igång historien om den försvunna flickan Amanda. Polisen kämpar mot miljö och väder, snö och vind i desperat kamp att försöka finna den försvunna flickan vid liv. I polisarbetet får vi lära känna de olika poliserna vid Åre och Östersundspolisen. Framförallt får vi lära känna Daniel som är nybliven pappa och Hanna som hastigt lämnat sitt jobb på Citypolisen i Stockholm på grund av schismer med chefen och övriga arbetskollegor.

Offermakaren är en deckare i samma anda som Sandhamns-deckarna. Trots det grova våldet i brottshandlingarna finns det en värme och längtan efter att lösa morden. Samspelet mellan polisinspektör Daniel och Hanna påminner mig om relationen mellan Nora och Thomas på Sandhamn. Med en fantastisk känsla för miljöer och personer målar författaren upp en otrolig historia och härlig läsupplevelse.

Kan inte göra annat än att varmt rekommendera den nya Viveca Sten deckar-serien. Ni som älskar Morden i Sandhamn kommer verkligen inte bli besvikna på denna nya underbara bok.
Vilken fantastisk bok! Så välskriven om karaktärerna, den underbara miljön som är i fjällen och rysligt spännande är den också! En riktig nagelbitare, bladvändare och jag ville inte att boken skulle ta slut. Har ni inte läst den så gör det direkt! Jag älskar naturen och särskilt när man får andas in luften i fjällen. Är själv uppväxt med att åka till fjällen på alla skollov så mycket var igenkännande. Tack Viveca för att du skrivit en sådan enastående bok!
Ytterligare en spännande deckare av Viveca Sten som utspelar sig i ett vintrigt Åre dit polisen Hanna har tagit sin tillflykt efter att sambon meddelat att han vill att hon ska flytta ur lägenheten som han äger och dessutom har hon kommit ihop sig med chefen på jobbet som vill att hon söker sig om efter något annat ...mycket spännande !
En bra deckare med vintertema, perfekt att läsa när vinden tjuter runt husknuten och snön yr utanför fönstren. Bra personporträtt och särskilt intressant att följa polisernas personliga problem.
Första i en ny och spännande bok-serie som utspelar sig i ett snöigt och kallt Åre. Jakten efter förövare blandas med en rad olika personliga problem hos karaktärerna samt en hel del fokus på vinterkylan och vinterlandskapet.